Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Κριτική Παιχτών 2010-2011: Κρίστι Βαγγέλη

Ένας από του πιο παλιούς μας παίχτες, αφού βρίσκεται στον Άρη από το 2003.

Πέρυσι δεν ήτανε και η καλύτερη του χρονιά μ' αποτέλεσμα να μιλάμε για πούλημα του παίχτη ή στην καλύτερη να παραμείνει, αλλά ως αλλαγή.

Φέτος όμως πραγματικά τρίβαμε τα μάτια μας, με τον Κρίστι να αγωνίζεται τόσο στο αριστερό αλλά κυρίως στο δεξιό άκρο της άμυνας.

Σχεδόν διπλασίασε τις συμμετοχές του στο πρωτάθλημα, ενώ και στην Ευρώπη η συμμετοχή του ήτανε ανελλιπής. Φέτος είχε τις περισσότερες συμμετοχές από κάθε άλλη χρονιά του με την ομάδα.




Γενικά
Την φετινή περίοδο λοιπόν αγωνίστηκε σε 31 αγώνες, 22 για το πρωτάθλημα Superleague, 1 για το κύπελλο και 8 για το Europa League. Είδε 8 φορές την κίτρινη κάρτα ενώ 1 φορά αντίκρισε και την κόκκινη (αν και είναι παίχτης που δεν χαρακτηρίζεται για το οξύθυμο του χαρακτήρα του) στο μνημειώδες εκείνο παιχνίδι με την Ξάνθη στο Κλεάνθης Βικελίδης με τον Μαρσελίνιο να βάζει υποψηφιότητα για όσκαρ α' ανδρικού ρόλου!

Χαρακτηριστικό επίσης τη φετινής του μεταμόρφωσης είναι και η πρωτιά του στα κλεψίματα με 76 (ο μοναδικός που τον περνάει ακούει στο όνομα Μιχάλης Σηφάκης με 100) καθώς και το ότι έχει κερδίσει τα περισσότερα απ' τον καθένα φάουλ, 80 τον αριθμό, για λογαριασμό της ομάδας.

Τα παραπάνω στατιστικά μόνο τυχαία πάντως δεν είναι για τον συγκεκριμένο παίχτη αφού φέτος πραγματικά βγάζοντας τα πνευμόνια του και τρέχοντας μέχρι το τελευταίο λεπτό έδωσε και κέρδισε αρκετές μονομαχίες στα μετόπισθεν αλλά και όχι μόνο.

Μεγάλο θαυμασμό προκάλεσαν και τα μαρκαρίσματα - κλεψίματα του και πάνω στους Ευρωπαίους αντιπάλους του, ειδικά στα εντός έδρας παιχνίδια με Ατλέτικο και Λεβερκούζεν προκαλώντας μάλιστα αρκετές φορές το παρατεταμένο χειροκρότημα της εξέδρας.

Στο μόνο σημείο που θα λέγαμε ότι υστερούσε ο Βαγγέλη ήταν στην μεταβίβαση της μπάλας μετά το κλέψιμο. Άλλες φορές γινότανε καθυστερημένα και άλλες πάλι προς την λάθος κατεύθυνση καταλήγοντας έτσι σε πόδια των αντιπάλων.

Highlight
Ειλικρινά εάν έγραφα για κάποια από τις φάσεις θα αδικούσα τις υπόλοιπες. Για αυτό κρατάω μια οπαδική σκηνή (σ' αυτήν που ήμουνα μπροστά και εγώ) όταν ο Κρίστι Βαγγέλη μετά το τέλος του παιχνιδιού με την Μάντσεστερ Σίτι στην Αγγλία ήτανε ο μοναδικός που ήρθε και μας χειροκρότησε από απόσταση αναπνοής πετώντας μας και την φανέλα του!

Χειρότερη στιγμή
Δεν μπορώ να θυμηθώ κάποια αφού ακόμα και στην κόκκινη κοιτάμε ακόμα τα replay.....

Δείτε τι γράψαμε πέρυσι για τον Κρίστι Βαγγέλη.



10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε... 10 Μαΐου 2011 στις 2:38 μ.μ.

Μακράν για εμένα ο πιο βελτιωμένος παίκτης στα χέρια του Κούπερ.Αμυντικά δεν ήταν σχεδόν ποτέ τρύπα,γρήγορος,ανέβαινε στην επίθεση όποτε έπρεπε και με την ταχύτητα του γινόταν στόπερ όποτε έπρεπε.Έδειξε περίτρανα πως ο Νέτο δεν είναι μπακ ,πως δεν κάνεις πίσω βήματα όταν έρχονται κατά μέτωπο οι φορλαν,τεβεζ,χέλμες...Μακράν για εμένα ο MVP της χρονιάς...

ΑLLSTARIS

VardARIS είπε... 10 Μαΐου 2011 στις 3:11 μ.μ.

Καταρχήν φίλε Geo καλή αρχή... σε καλωσορίζουμε στο blog!

Κατά δεύτερον, για τον Βαγγέλη φέτος πραγματικά έβαλε τα γυαλιά σε όσους τον κατηγορούσαν (δεν εξαιρώ τον εαυτό μου). Προσωπικά θεωρούσα ότι είχε κλείσει ο κύκλος του στον Άρη, αλλά μετά τον φετινή χρονιά έχω αναθεωρήσει την άποψή μου. Πραγματικά αν όχι ο MVP της χρονιάς, σίγουρα ένας από τους διακριθέντες.

Μακάρι να μπορούσε να κόψει και αυτές τις επελάσεις που επιδιώκει να κάνει, γιατί με αυτόν τον τρόπο αφήνει την άμυνα ξεκρέμαστη. Βέβαια το πάθος του είναι αυτό που τον οδηγεί σε αυτά τα λάθη.

Terminator είπε... 10 Μαΐου 2011 στις 5:05 μ.μ.

VardARIS πως το εχεις κανει να εμφανιζεται φωτο απο πανω?
Το κανα κ εγω (ονομα-διευθηνση URL) αλλα μονο αν πατησεις πανω ανοιγει.

Στο θεμα μας τωρα :

Αν ολοι οι παικτες (ασχετα με το ποση μπαλα ηξερε ο καθενας) επαιζαν με το ιδιο παθος που παιζει ο Βαγγελι τωρα θα ημασταν στην πρωτη 3αδα ανετα.

VardARIS είπε... 10 Μαΐου 2011 στις 11:11 μ.μ.

Τι να σου πω φίλε Terminator, το έκανα ακριβώς όπως το λες. Εγώ έχω το αντίθετο πρόβλημα, δεν παρουσιάζεται η εικόνα που έχω προσθέσει στο box των σχολίων...

RedDragon είπε... 11 Μαΐου 2011 στις 1:09 μ.μ.

Σίγουρα ήταν ο παίχτης με τη μεγαλύτερη βελτίωση από πέρυσι.

Με διαφορά η καλύτερη του χρονιά με τον Άρη.

Συμφωνώ ότι πρέπει να μετριάζει/ελέγχει τον ενθουσιασμό του κ να μην τρέχει στην επίθεση όταν δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις.

Με δεδομένο ότι ο Νέτο έχει μεταφερθεί στην επίθεση τον βλέπω για βασικό του χρόνου...

Ανώνυμος είπε... 12 Μαΐου 2011 στις 4:44 μ.μ.

Έδειξε πάθος για τη φανέλα. Δεν δίστασε στις φίρμες. Βασικός και αναντικατάστατος του χρόνου.

Sifakis3

Ανώνυμος είπε... 13 Μαΐου 2011 στις 8:40 μ.μ.

Έδειξε πάθος για τη φανέλα και ταυτίστηκε με τους οπαδούς. Έδειξε ότι με το πάθος μέσα σου δε φοβάσαι Φορλάν,Βιντάλ,Πρίτσα και Σίλβα.

Sifakis3

Ανώνυμος είπε... 14 Μαΐου 2011 στις 11:19 π.μ.

Μία παρατήρηση μόνο φίλε, η χειρότερή του στιγμή ήταν εκείνη η λάθος πάσα με τον γαύρο στο Βικελίδης που χάσαμε 1-2 στο δεύτερο γκολ είναι.

Sifakis3