Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Κριτική Παικτών 2010-2011: Κάρλος Τόχα

Ο Κάρλος Τόχα είναι γεννημένος στις 24 Μαϊου του 1985. Ήρθε στην ομάδα μας το καλοκαίρι του 2010 από την Στεάουα Βουκουρεστίου.

Με την ομάδα μας υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας μέχρι το 2013.

Σε όλη την διάρκεια της χρονιάς ήταν από τους βασικούς παίχτες, όπως θα δούμε και από τις συμμετοχές του, παρακάτω.

Παρόλο που έδειξε ότι είναι ένα χαφ με ποικίλα στοιχεία στο παιχνίδι του, πολλοί συνοπαδοί μας δεν έμειναν ευχαριστημένοι μαζί του.

Άλλωστε δεν ήταν και λίγοι αυτοί που τον σύγκριναν με τον Νταρίο Φερνάντες λέγοντας ότι ο τρόπος παιχνιδιού τους μοιάζει πάρα πολύ.


Στατιστικά - Συμμετοχές

Ο Τόχα αγωνίστηκε σε 11 από τα 12 παιχνίδια του Europa League. Δεν αγωνίστηκε με Ατλέτικο στο Βικελίδης. Επίσης στο ματς με την Ρόζενμποργκ στο Τρόντ Χάϊμ πέρασε ως αλλαγή.

Στα ματς του Ελληνικού Πρωταθλήματος αγωνίστηκε σε 24 αγώνες. Σε 20 ήταν βασικός και σε πέρασε ως αλλαγή.

Από τα στοιχεία αυτά, συμπεραίνουμε ότι ήταν ένα από τα βασικά γρανάζια της μηχανής του ΆΡΗ.


Ο ρόλος του


Ο Κούπερ, τον χρησιμοποιούσε ως κεντρικό χαφ, αρχικά δίπλα στον Ναφτί και στην συνέχεια, δίπλα στον Φατί ή στο Πρίττα. Στο ματς με τον Παναθηναϊκο στο Βικελίδης τον τοποθέτησε στο αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμής και στο ματς με τον Ηρακλή στο Καυτατζόγλειο, τον τοποθέτησε επιτελικό μέσο.

Δεν ήταν τυχαίο, που ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του στο Ελληνικό Πρωτάθλημα το έκανε στο Καυτατζόγλειο ως επιτελικός μέσος.

Ο Μιχαλήτσος τον τοποθετούσε συχνά ως επιτελικό μέσο στο διάστημα που βρέθηκε στον πάγκο μας. Στα 9 ματς ο Τόχα, έπαιξε τα 8, εκ των οποίων τα 5 ως επιτελικός μέσος, τα 2 στο αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμής και στο τελευταίο πέρασε αλλαγή.

Ο Τσιώλης, τον χρησιμοποίησε σε 4 ματς ως κεντρικό χαφ.

Αγωνιστικότητα
Απλά πράγματα... Χρυσή μετριότητα στο Πρωτάθλημα, σπουδαίο εργαλείο στην Ευρώπη.

Δεν μπόρεσε να ισορροπήσει τις καλές εμφανίσεις της Ευρώπης με αυτές του Πρωταθλήματος. Στην Ευρώπη πραγματικά τρίβαμε τα μάτια μας (ειδικά στο ματς με την Λεβερκούζεν), σε όλα σχεδόν τα ματς του ομίλου που έπαιξε.

Βλέπαμε έναν παίχτη να τρέχει ακατάπαυστα καταπίνωντας τα χιλιόμετρα, να πρεσάρει σαν "μανιακός" τα αντίπαλα χαφ που προσπαθούσαν να "φτιάξουν" παιχνίδι, να κάνει ωραίες μεταβιβάσεις, ακόμα και σουτ τον βλέπαμε να κάνει, μέχρι και να πατάει την αντίπαλη περιοχή.

Στα εντός συνόρων παιχνίδια ήταν σαν να βλέπαμε άλλον παίχτη. Έναν παίχτη που συνεχώς "έσπαγε" την μπάλα στα άκρα, που δεν θυμάμαι αν έκανε κάποιο σουτ, που πολλές φορές περίμενε την μπάλα στα πόδια του, που ήταν αργός, που δεν έκανε τις απαραίτητες κινήσεις μακρυά από την μπάλα.

Παραπάνω, έγραψα ότι ως επιτελικός μέσος στο Καυτατζόγλειο έκανε ένα από τα καλύτερά του παιχνίδια. Μα ακόμα και όταν επί Μιχαλήτσου έπαιζε επιτελικός για 5 ματς δεν άλλαξε κάτι προς το καλύτερο.

Θετικά

Η εμπειρία που έχει, καθώς έχει παίξει σε διεθνείς Ευρωπαϊκές διοργανώσεις, τόσο με εμάς όσο και με την φανέλα της Στεάουα.

Μας έδειξε ότι έχει ποικίλλα στοιχεία. Χαφ που θα μαρκάρει, που θα σουτάρει, που θα τρέξει, που θα χειριστεί καλά τη μπάλα. Αυτά, βέβαια, μας τα έδειξε στην Ευρώπη, μόνο. Αλλά, μας τα έδειξε. Αυτό μετράει.

Το γεγονός ότι και οι τρεις προπονητές τον χρησιμοποιούσαν ως βασικό. Δεδομένο που επιβεβαιώνει, τα ποικίλα στοιχεία τα οποία διαθέτει.

Αρνητικά

Ποτέ δεν μπόρεσε να ισορροπήσει την απόδοσή του σε Ευρώπη και Ελλάδα.

Κάποια πειθαρχικά του παραπτώματα στην αρχή της σεζόν. Για παράδειγμα, ο αποκλεισμός του από την αποστολή πριν το ματς της τούμπας.

Δεν έπεισε και πολλούς στην ομάδα ότι μπορεί να "κουβαλήσει" την ομάδα πάνω του.

Γνώμη μου


Προσωπικά θέλω να τον δω να αγωνίζεται για την ομάδα μας και την νέα χρονιά. Θεωρώ ότι με μια δεύτερη καλή προετοιμασία και με ένα ματς την εβδομάδα θα είναι σε θέση να δείξει τον Τόχα της Ευρώπης.

Δεν θα είναι σωστή επιλογή αν φύγει. Δεν είναι σοφό, να αλλάζουμε παίχτες συνέχεια, με την δικαιολογία ότι αυτοί είναι και δεν αλλάζουν.

Επίσης, δεν είναι σοφό να κρίνουμε έναν παίχτη από μια μέτρια χρονιά στο Πρωτάθλημα. Ας του δώσουμε χρόνο, ας τον αφήσουμε να δουλέψει και μετά βγάζουμε τα συμπεράσματά μας.

Ας μην ξεχνάμε ότι στην Ευρώπη ήταν πάρα πολύ καλός. Εφόσον υπέγραψε συμβόλαιο τριετές ας μείνει και ας δουλέψει.



6 σχόλια:

ΝΑVAS είπε... 23 Μαΐου 2011 στις 1:30 μ.μ.

ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΗΤΑΝ ΠΟΥΛΕΝ..........ΟΣΟ ΠΑΙΡΝΟΥΣΕ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΟΜΩΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΕΜΕΝΑ ΜΕ ΚΟΥΡΑΣΕ.ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙΠΟΤΑ.ΔΕΝ ΠΡΩΟΘΟΥΣΕ ΣΩΣΤΑ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ,ΓΕΝΙΚΑ ΚΟΥΡΑΖΕ

ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΠΑΞΙΩΤΙΚΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΧΑ.....ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΟΝ ΔΙΝΩ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ........

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΚΑΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕ ΧΑΛΑΣΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ.....

ΕΙΔΩΜΕΝ.......

Ανώνυμος είπε... 23 Μαΐου 2011 στις 5:26 μ.μ.

Εμένα μου φάνηκε καλός παίκτης. Διαθέτει ταλέντο, αλλά όχι ψυχολογία. Δεν έπαιζε για τη φανέλα και είχε πολλά πειθαρχικά παραπτώματα (όντως, στην Τούμπα το θυμάμαι, που τελικά μπήκε ο Φατί στην αποστολή αν δεν κάνω λάθος).

Στο πρωτάθλημα εμφανίσεις κάτω του μετρίου. Δεν έβγαζε μια σωστή κάθετη μπαλιά, γι' αυτό ακριβώς, όμως, τον αγοράσαμε. Ούτε πρωωθούνταν συχνά στις στημένες φάσεις, παρά το ύψος του ( κακά τα ψέματα, 1,85 άνθρωπος είναι.

Στην Ευρώπη έκανε πολύ ώριμες εμφανίσεις, κυρίως στα προκριματικά με Γιαγκελόνια και Αούστρια, όπου μου άρεσε πάρα πολύ, αλλά και στα 2 ματς με Λεβερκούζεν, όπου επιχειρούσε σουτ, έκοβε και έραβε στη μεσαία γραμμή.

Τέλος, πιστεύω ότι πρέπει να τον κρατήσουμε, αλλά να του αλλάξουμε τη ψυχολογία, και έχουμε τον ιδανικό άνθρωπο γι' αυτό (βλ. Τσιώλης).

Sifakis3

Ανώνυμος είπε... 24 Μαΐου 2011 στις 8:31 μ.μ.

Χαφ που θα μαρκάρει / που θα τρέξει δεν τον λες, που θα χειριστεί καλά τη μπάλα /θα σουτάρει κάπως ικανοποιητικά τον λες ...Από την αρχή νόμιζα ότι έβλεπα ένα μείγμα ντάριο φερνάντες και μπατιόν.Δεν περιμένω πολλά πράγματα από αυτόν.Σίγουρα δεν πρέπει μια ομάδα να αλλάζει συνέχεια παίκτες αλλά σίγουρα μπορούν να βρεθούν καλύτεροι....

ΑLLSTARIS

Skolix είπε... 26 Μαΐου 2011 στις 7:29 μ.μ.

Εδειξε καποια καλα στοιχεια, αλλα οχι κατι σπουδαιο. Θεωρω οτι πρεπει να μεινει, αλλα να αποκτηθει καλυτερος για τη θεση.

Για τα σουτ θα διαφωνησω, τραβηξε τα καλυτερα σουτ απο καθε αλλον φετος. Αυτο που με εντυπωσιασε ειναι τα τακλιν του, καθαρα στη μπαλα.

Κατα τα αλλα, ατολμος δημιορυγικα και χωρις ιδιατερα καλη πασα.

Θελω να τον δω και του χρονου.

jim είπε... 30 Μαΐου 2011 στις 7:07 μ.μ.

Φίλοι μου, προσωπικά, όπως εξήγησα και στο άρθρο πάνω, είμαι της άποψης, ότι, δεν πρέπει να αλλάζουμε τους παίχτες κάθε χρόνο σαν τα πουκάμισα..

Ο Τόχα,έδειξε κάποια στοιχεί, τα οποία κατά πάσα πιθανότητα θα αυξηθούν, την ερχόμενη σεζόν..Ας του δώσουμε άλλη μια χρονιά, να δειχτει.

Γιατί, είναι πιθανο να κερδίσουμε από την υπομονή μας...Από την άλλη, αν τον διωξουμε και πάρουμε άλλο, όπως κανουμε τοσα χρονια τωρα, το πιθανότερο είναι να λέμε του χρόνου τετοια εποχη πάλι, ότι δεν μας κάνει..

Οπότε, απαιτείται υπομονή και χρόνος..Και φυσικά, δουλειά από την μεριά των παιχτων