Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

ΆΡΗΣ - Παοκ 73 - 70, Εδώ είναι Παλέ

Στο κατάμεστο Αλεξάνδρειο μέσα σε μία καυτή ατμόσφαιρα, έστω κ δύσκολα ισοφαρίσαμε 1-1 στις νίκες.

Το άγχος πλέον το έχει ο Παοκ και την Τετάρτη στο κρατικό της Πυλαίας πάμε για να κάνουμε το 1-2.

Το σημερινό παιχνίδι ήταν πολύ κλειστό κ κρίθηκε στο 4ο δεκάλεπτο. Εκεί ήμασταν πιο αποφασισμένοι κ με τη βοήθεια του κόσμου φτάσαμε στη νίκη...


Άμυνα
Γενικά η ομάδα δεν ήταν κ τόσο καλή. Ίσως να έπαιξε ρόλο το άγχος για το αποτέλεσμα  διότι με ήττα θα ήμασταν με τη πλάτη στον τοίχο.

Στην άμυνα δεν έμεινα ικανοποιημένος, περίμενα περισσότερα. Ειδικά μέσα από το καλάθι τρώγαμε πολύ εύκολα πόντους. Περιορίσαμε τον Μάρσαλ στους 10 πόντους αλλά μας έκανε τη ζημιά για άλλη μία φορά ο Ντόζιερ με 16 πόντους κ εμφανίστηκε από το πουθενά κ ο Στίγγερς με 16 και αυτός.

Πριν την έναρξη της σειράς πίστευα ότι υπερέχουμε κάτω από το καλάθι μετά τις προσθήκες των Μπαβζιτς, Κινγκ και Κασίροφ. Μετά από 2 ματς δεν είμαι κ τόσο σίγουρος. Ο Κασίροφ παίζει ελάχιστα και βοηθάει ελάχιστα μέχρι στιγμής ενώ ο Κίνγκ παίζει μόνο άμυνα κ αυτήν όχι κ τόσο καλά.

Επίθεση
Στην επίθεση βελτιωθήκαμε σε σύγκριση με το 1ο ματς αλλά ήμασταν κ αρκετά εύστοχοι. Είχαμε 15/38 δίποντα, 8 στα 20 τρίποντα και 19 στις 21 βολές!!! Δώσαμε 8 ασίστ κ κάναμε 11 λάθη. Στη μάχη των ριμπάουντ είχαμε μία μικρή υπεροχή αλλά όχι τόση όσο στο 1ο ματς.

Οι παίχτες
Πρώτος σκόρερ της ομάδας και καλύτερος παίχτης ήταν ο Μπάβζιτς ο οποίος έβαλε 22 πόντους με 5 στις 6 βολές παρακαλώ και 3 στα 7 τρίποντα από τα οποία το ένα ήταν πολύ σημαντικό. Μάζεψε και 10 ριμπάουντ, τα 5 επιθετικά.

Επέστρεψε στις καλές εμφανίσεις ο Χαραλαμπίδης που πέτυχε 20 πόντους. Έβαλε επιτέλους 2/4 τρίποντα και είχε και 6/6 βολές.

Εξαιρετικός ήταν κ ο Σλούκας. Έπαιξε σκυλίσια άμυνα στον Μάρσαλ κ έβαλε και 13 πόντους με πολύ καλά ποσοστά. Το παλικάρι έπαιξε 38.5 λεπτά κ τα έδωσε όλα.

Θετικός κ ο Μπράουν ο οποίος περιόρισε τις εξεζητημένες προσπάθειες. Πέτυχε 10 πόντους σε 37.5 λεπτά παιχνιδιού.

Σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του αγώνα είχε ο Ταπούτος. Είναι εμφανές ότι δεν έχει επανέλθει 100% από τον τραυματισμό του κ αυτό φάνηκε σε κάποιες φάσεις στην επίθεση κυρίως. Στην άμυνα όμως όσο προχωρούσε το ματς ανέβηκε κ ειδικά στο τέλος κυριάρχησε στα ριμπάουντ κατεβάζοντας 9.

Χρειαζόμαστε επειγόντως τον καλό Ταπούτο που είχαμε όλη τη χρονιά.

UPDATE
Ο Χρήστος έπαιζε χθες με τραυματισμένο το πόδι στον αστράγαλο. Δυστυχώς η μαγνητική έδειξε βαρύ διάστρεμμα και μάλλον θα χάσει όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια. Πραγματικά μεγάλη ατυχία διότι χάνουμε έναν από τους καλύτερους παίχτες της ομάδας φέτος...

Τσαϊρέλης,  Βεργίνης και  Χρυσικόπουλος δεν αγωνίστηκαν καθόλου. Ο Κασίροφ έπαιξε μόλις 5 λεπτά και ο Κουμπούρας 3. Ενώ μικρή ήταν κ η συμμετοχή του Χατζηβρέττα με 8 λεπτά. Στην ουσία σήμερα στηριχθήκαμε σε 6 παίχτες μόλις. 

Η συνέχεια
Όπως έγραφα κ τις προάλλες πίστευα σε πολύ πιο εύκολη νίκη αλλά δεν ήρθε. Είναι γεγονός ότι έχουμε πιο γεμάτο ρόστερ αλλά η πίεση των παιχνιδιών είναι τέτοια που αναγκάζεται ο προπονητής να στηρίζεται σε λίγους παίχτες, σε αυτούς που είναι πιο έτοιμοι σε κάθε ματς. Επομένως η κούραση κ το καθαρό μυαλό θα παίξουν σημαντικό ρόλο στη συνέχεια της σειράς.

Σε σύγκριση με το 1ο ματς σήμερα βάλαμε 1 πόντο παραπάνω αλλά δεχτήκαμε 4 λιγότερους.

Ο Παοκ σήμερα παρουσιάστηκε πολύ καλύτερος από ότι τον περίμενα. Άντεξε στο πολύ καλό μας ξεκίνημα και πάλεψε το ματς μέχρι το τέλος. Ήταν βέβαια αρκετά εύστοχος για εκτός έδρας αγώνα.

Αν ο Ταπούτος βρει τα πατήματα του και βελτιώσουμε την άμυνα μέσα στην ρακέτα τότε θα καταφέρουμε να την πάρουμε τη σειρά. Περιμένουμε να γυρίσει και ο Γουίντερς ο οποίος θα βοηθήσει κυρίως στην άμυνα. Περιμένω επίσης μεγαλύτερη συμμετοχή κ βοήθεια από τον Κασίροφ.

Επόμενο ματς την Τετάρτη στις 19:00 στο κρατικό με μετάδοση από τη Nova.

Υ.Γ. Μεγάλος απών από το κατάμεστο Αλεξάνδρειο ήταν για άλλη μία φορά ο Super3. Η ατμόσφαιρα όμως ήταν φανταστική κ ο κόσμος έδειξε ότι δεν έχει  ανάγκη από κανέναν σύνδεσμο που βάζει τους προσωπικούς του εγωισμούς πάνω από την ομάδα.

Υ.Γ. Οφείλω να πω ότι στο γήπεδο ήταν κ μέλη της διοίκησης της ΠΑΕ. Ο Αθανασιάδης και  μερικοί άλλοι...

Υ.Γ. Δεν αναφέρω τίποτα για τη διαιτησία διότι από το γήπεδο κ χωρίς ριπλέι δε μπορώ να έχω ασφαλή άποψη. Πάντως δεν πρέπει να έχουν παράπονα οι συμπολίτες... σε μία τόσο καυτή έδρα μια χαρά τους έπαιξαν...

9 σχόλια:

VardARIS είπε... 30 Μαΐου 2011 στις 10:18 π.μ.

Μπάβτσιτς, Σλούκας, Χαραλαμπίδης και Μπράουν ήταν πραγματικά καλοί χθες και όντως δύσκολα μπορούσε ο προπονητής να τους αλλάξει. Απλά απορώ πώς δεν έχει δοκιμάσει ο Σούμποτιτς, έστω και για λίγο, τον Χρυσικόπουλο πάνω στον Μάρσαλ. Λογικά θα μπορούσε να παίξει πολύ καλή άμυνα πάνω του έτσι δεν είναι???

Από την άλλη, τον δικαιολογώ, γιατί σε τόσο κρίσιμα παιχνίδια δεν σε παίρνει να κάνεις πειράματα...

Όλα για όλα την Τετάρτη, πρέπει να την σπάσουμε την έδρα... πολύ σημαντικό το γεγονός ότι παίξαμε καλή άμυνα στον Μάρσαλ και τον περιορίσαμε. Κάτι αντίστοιχο πρέπει να γίνει και με το Σκοπιανό κούτσουρο. Δεν αντέχω να το βλέπω αυτό το σίχαμα...

Ανώνυμος είπε... 30 Μαΐου 2011 στις 10:42 π.μ.

Symfwnw apolyta me Vardari.
Meta min aporisoume an o linos to kalokairi thelei na fygei apo tin omada.Otan eisai to megalytero talento stin ellada ayti ti stigmi dn mporei na min vriskeis ena 10lepto estw ston fetino ari.
Estw kai gia eidiki apostoli mesa sto mats (px opws eipe exouthenwtiki amyna panw se marsal). To idio isxyei kai gia tsaireli. Gt n amin dokimastei panw se Gecevski?
Kata ti gnwmi mu i diaxeirisi tou Subotic einai lathos.Me rotation 6 paiktwn dn mporeis na kerdiseis seira 5 agwnwn mesa se 2 vdomades oi paixtes su tha skasoun kapoia stigmi

Kriton

RedDragon είπε... 30 Μαΐου 2011 στις 10:49 π.μ.

Παιδιά αν ο Χρυσικόπουλος έχει μία αδυναμία είναι η άμυνα. Δε μπορεί να παίξει άμυνα. Έχει πολλές αδυναμίες στο παιχνίδι του.

Πάντως ο Τσαϊρέλης θα μπορούσε να βοηθήσει πάνω στον Ντόζιερ κ όχι στον Γκετέφσκι...

VardARIS είπε... 30 Μαΐου 2011 στις 11:44 π.μ.

Εγώ τον Ντοζίερ δεν τον είχα προσέξει, αλλά τελικά είναι αξιοπρεπέστατος παίκτης. Στην ουσία ο παοκ στηρίζεται σε 3 παίκτες: Μάρσαλ, Ντοζίερ και Γκετσέφτσκι.

Ανώνυμος είπε... 30 Μαΐου 2011 στις 2:36 μ.μ.

ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΓΙΑΤΙ Ο ΣΟΥΜΠΟΤΙΤΣ ΔΕΝ ΕΒΑΛΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΟΝ ΤΣΑΙΡΕΛΙ ΠΟΘ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΠΑΙΖΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΑΜΥΝΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΕΧΕΙ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΦΕΤΟΣ.ΚΑΙ Ο ΧΡΥΣΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΛΕΠΤΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΑΝΑΚΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ.ΣΛΟΥΚΑΣ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΤΙΣ ΟΜΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

jim είπε... 30 Μαΐου 2011 στις 7:12 μ.μ.

Πάμε για την νίκη τη Τετάρτη..

Δεν μασαμε τιποτα....

Άμυνα απαιτειται και συγκεντρωση...

Ανώνυμος είπε... 30 Μαΐου 2011 στις 8:21 μ.μ.

Μπάβτσιτς, Χαραλαμπίδης και Σλούκας οι καλύτεροι. 3η περίοδος η χειρότερη στο παιχνίδι, πολύ καλή 4η. Με τέτοια άμυνα, πάμε στο Παλατάκι να τους δείξουμε ποια ομάδα κυριαρχεί στην πόλη.

Sifakis3

Terminator είπε... 30 Μαΐου 2011 στις 8:36 μ.μ.

Μακαρι ρε παιδια να βγουμε 3η αλλα ολα ειναι εισβαρος μας

Θα πρεπει να δωσουμε πολυ μεγαλη μαχη κ δυστηχως η ομαδα ολη τη χρονια εδειξε οτι δεν το χει !!

1. Απουσια Ταπουτου σε οσα ματς εμειναν
2. Μειονεκτημα εδρας (τους την χαρισαμε)
3. Διαιτησια 90-10 κατα
4. Κλιμα τρομοκρατιας στα επομενα 2 ματς στο ΚΡΑΤΙΚΟ που η ομαδα δεν δειχνει να εχει τον χαρακτηρα να ανταπεξελθει

Μακαρι να βρεθει το φαρμακο για ολα αυτα .....

VardARIS είπε... 30 Μαΐου 2011 στις 9:02 μ.μ.

Πάντως είναι προφανές ότι θέλουν τον πάοκ τρίτο. Η διαιτησία στο πρώτο παιχνίδι ήταν απλά τραγική...