Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Χρηματικά Πρόστιμα

Διάβαζα το πολύ ενδιαφέρον άρθρο του Sport24.gr σχετικά με τα πρόστιμα τα οποία επιβλήθηκαν στις ομάδες της Super League. Συνοπτικά παρακάτω αναφέρω τα ποσά, για όσους δεν είχαν τη δυνατότητα να το διαβάσουν:
  • Παναθηναϊκός: 441.000 €
  • Ολυμπιακός: 199.000 €
  • Παοκ: 185.500 €
  • Αεκ: 132.500 €
  • ΑΡΗΣ: 103.000 €
  • Ατρόμητος: 68.100 €
  • Λάρισα: 56.500 €
  • Πανσεραϊκός: 44.000 €
  • Ηρακλής: 38.700 €
  • Πανιώνιος: 35.700 €
  • Ολυμπιακός Βόλου: 35.000 €
  • Καβάλα: 27.500 € 
  • Κέρκυρα: 6.100 €
  • Ξάνθη: 5.000 €
  • Αστέρας: 4.000 €
  • Εργοτέλης: 2.000 €
Είναι κρίμα πάντως να πληρώνουμε τόσα χρήματα για πρόστιμα. Θα ήμασταν σε πολύ καλύτερη κατάσταση αν δεν γίνονταν τα έκτροπα με τον Ηρακλή. Μόνο για εκείνη την αγωνιστική τιμωρηθήκαμε με 37.000 €, ενώ για το Άρης - Παοκ με άλλες 11.000 €, το Καβάλα - Άρης 13.000 € και το Άρης - Αεκ 10.500 €.

Πάντως με τα πρόστιμα το μόνο σίγουρο είναι ότι τα φαινόμενα βίας δεν πρόκειται να εκλείψουν. Αυτό έχει αποδειχθεί όλα αυτά τα χρόνια. Αν η ΕΠΟ και η Super League  θέλει να βάλει το μαχαίρι στο κόκκαλο και να δώσει ένα τέλος θα πρέπει να ακολουθήσει το παράδειγμα της Uefa. Δηλαδή δεν μπορώ να καταλάβω, πώς οι οπαδοί δεν κάνουν επεισόδια στα ευρωπαϊκά παιχνίδια ενώ στα παιχνίδια του εγχώριου πρωταθλήματος κάνουν ό,τι γουστάρουν? Πώς στα ευρωπαϊκά παιχνίδια δεν ανάβει ούτε πυρσός, ενώ στα υπόλοιπα οι πυρσοί καίνε τις φανέλες των ποδοσφαιριστών (βλ. Σάχα). 

Η απάντηση είναι απλή: γιατί πολύ απλά η Uefa δεν αστειεύεται. Όποιος διανοηθεί να κάνει του κεφαλιού του, τιμωρείται παραδειγματικά. Εκεί δεν υπάρχει εύνοια, δεν καταλαβαίνουν από ονόματα. Αν η Ρεάλ Μαδρίτης ή η Μπαρτσελόνα παρεκτραπεί, θα τιμωρηθεί. 

Μπορούν να εφαρμοστούν οι ίδιοι κανόνες και στο ελληνικό πρωτάθλημα; Σίγουρα, αλλά θα πρέπει το αρμόδιο όργανο να φροντίσει να ισχύουν για όλες τις ομάδες. Να προβλέπεται αφαίρεση βαθμών, ή ακόμη και υποβιβασμός για όσους παρεκτρέπονται. Τότε να δούμε αν θα βάλουν μυαλό μερικοί ή όχι...

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε... 18 Μαρτίου 2011 στις 10:31 π.μ.

ΩΡΑΙΟ ΤΟ POST ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΞΕΧΑΣΕΣ ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ.ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΑΖΕΥΕΙ Η ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΡΙΑ ΑΡΧΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΑ ΞΑΝΑΜΟΙΡΑΖΕΙ ΠΙΣΩ ΑΝΑΛΟΓΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ,ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ.ΑΡΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΕΝΑ ΠΟΣΟ ΣΕ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΟΛΗ ΤΗ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΑΝΑΛΟΓΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΙΣΩ!!!!!

ΖΗΤΩ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ!!!

DOTORE

RedDragon είπε... 18 Μαρτίου 2011 στις 10:56 π.μ.

Ότι τιμωρία κ να φάει μία ομάδα τους κάφρους δεν τους νοιάζει.

Οι κάφροι που έκαναν αυτά στον συμπολίτη προχθές αλλά κ οι δικοί μας στο ματς με τις γριές το ξέρανε ότι θα τιμωρηθούνε οι ομάδες αλλά τα κάνανε.

Κ γιατί να τιμωρούμαι εγώ που έχω χρυσοπληρώσει το διαρκείας κ να μην δω την ομάδα για 50 μαλάκες;

Η λύση είναι πιο απλή: Να τιμωρηθούν οι μαλάκες. Μάζεψε τους κ χώστους μέσα. Απαγόρεψε τους ισόβια να μη μπορούν να πάνε στο γήπεδο όπως γίνεται στην Αγγλία.

Δείτε στο βίντεο http://www.dailymotion.com/video/xhn964_epeisodia-stin-toumpa_sport#from=embed πως ένας κάφρος τρέχει με αναμένο πυρσό κ τον πετάει στη φισούνα που μπαίνουν οι παίχτες της Αεκ.

Του την πέσανε, τον μπαγλαρώσανε αλλά δεν τον συλλάβανε!!

Μήπως τελικά κάποιοι θέλουν να γίνονται αυτά; Για να μην ασχολούμαστε με άλλα πιο σοβαρά πράγματα της καθημερινότητας; Μήπως λέω;

VardARIS είπε... 18 Μαρτίου 2011 στις 2:16 μ.μ.

@Dotore,
αυτό που αναφέρεις είναι γνωστό για αυτό και δεν το σημείωσα.

@Red Dragon
οι κάφροι γνώριζαν ότι θα τιμωρηθούν οι ομάδες, αλλά επιεικώς. Σου λέει τα ίδια έκαναν και οι παναθηναϊκοί και οι ολυμπιακοί και οι παοκτζήδες, γιατί να μην τα κάνουμε και εμείς? Αφού κανένας δεν τιμωρείται πραγματικά.
Όσο για αυτό που λες για τον κάφρο συμπολίτη με τον αναμένο πυρσό που πέταξε στην φυσούνα, τον μπαγλάρωσαν οι security αρχικά, στη συνέχεια όρμηξαν και οι αστυνομικοί, αλλά τελικώς παρενέβη ο Γιασέρ και τον ελευθέρωσαν!!!!

Και κάτι άλλο, πότε θα πληρώσουν και όλες αυτές οι φυλλάδες και οι επικίνδυνοι ραδιοφωνικοί παραγωγοί που δυναμητίζουν το κλίμα και διαμορφώνουν συνειδήσεις? Μπορείς να κατηγορήσεις μόνο τα παιδάκια που πίνουν και κανένα τσιγάρο παραπάνω, και κάνουν αυτά που κάνουν, ή μήπως πρέπει να κατηγορήσεις και αυτόν που λέει: "εμείς ή κανείς, θα πατήσουμε την κούλα" κλπ. ή να θυμηθώ τι έλεγε κάποιος ραδ. παραγωγός μετά το παιχνίδι Ολυμπιακός - Παοκ στο Καραϊσκάκη (3-0) ότι θα έπρεπε να κάνει fair play ο ΟΣΦΠ και ότι "κακώς ο Τσιρίλο δεν έσπασε τα πόδια των παικτών του Ολυμπιακού αφού προσπαθούσαν να βάλουν και άλλα γκολ"... Χωρίς σχόλιο