Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

West Ham United - Liverpool: 3-1 (photos, videos)

Όπως είχα υποσχεθεί, θα ετοίμαζα σχετικό "ρεπορτάζ" από την αναμέτρηση West Ham United vs Liverpool που είχα την τύχη να παρακολουθήσω κατά την διαμονή μου στην Αγγλία και συγκεκριμένα στο Λονδίνο. Το γήπεδο της West Ham United ονομάζεται Boleyn Ground (Upton Park) λόγω της περιοχής. Έχει χωρητικότητα 35.000 θεατές...


Ας ξεκινήσουμε την ξενάγηση στο γήπεδο της West Ham United (η περιοχή λέγεται Upton Park). Εγώ βρισκόμουν στο πέταλο Sir Trevor Booking. Παρακάτω θα λάβετε μια γεύση από το γήπεδο. Προσωπικά μου άρεσε περισσότερο από το γήπεδο της Manchester City που είναι και πιο καινούργιο. Το συγκεκριμένο γήπεδο όπως θα παρατήρησετε και από τις παρακάτω φωτογραφίες είναι καθαρά ποδοσφαιρικό, με τρομερή ακουστική. Ειλικρινά έτσι και βρεθούν 35.000 αρειανοί στο συγκεκριμένο γήπεδο, ίσως να είναι υπερβολικό που το λέω, αλλά ακόμη και Ρεάλ Μαδρίτης να έρθει, θα προσκυνήσει. Έχει σκέπαστρα σε όλες τις θύρες.


Στο σκέπαστρο πάνω από τα επίσημα υπάρχει το σήμα και ο χορηγός της West Ham, δυστυχώς από την φωτογραφία δε διακρίνεται καλά.

Οι οπαδοί της Liverpool στο κάτω μέρος από την κερκίδα που βρισκόμουν. Περιττό να πω, πως αν γινόταν κάτι ανάλογο στην Ελλάδα, οι αντίπαλοι οπαδοί θα ήταν κινούμενοι στόχοι για τους άλλους...

Τα επίσημα του γηπέδου... η εξωτερική τους όψη, απλά επιβλητική!


Η στάση του μετρό...


Και γεύση από τον αγώνα, με αντιδράσεις του κόσμου κ.α.Όπως θα διαπιστώσετε και από τα videos, το γήπεδο σε γενικές γραμμές ήταν εκκλησία. Τραγούδησαν 3 φορές τον ύμνο της West Ham στην αρχή, στην έναρξη και στο τέλος του παιχνιδιού, καθώς και άλλες 3 στα γκολ. Αυτό ήταν.... μετά κανένα μεμονωμένα, "United, United" ή "Come On Lads" και άλλες τέτοιες παροτρύνσεις. Μη φανταστείτε ότι και αυτοί της Liverpool ήταν ιδιαίτερα εκδηλωτικοί, μια από τα ίδια. Μας τραγούδησαν 2 φορές τον ύμνο τους, και φώναξαν άλλες 3 φορές ρυθμικά το όνομα του Νταγκλίς, και τέλος...

Επειδή και εγώ που άκουγα από κοντά τον ύμνο της West Ham, δεν έβγαζα και πολύ συμπέρασμα, άκουγα κάτι για bubbles, τελικά έψαξα και βρήκα τι λένε:

I'm forever blowing bubbles,

Pretty bubbles in the air
They fly so high, nearly reach the sky
And like my dreams they fade and die


Fortune's always hiding,
I've looked everywhere
I'm forever blowing bubbles,
Pretty bubbles in the air
United! united!

Δυστυχώς, αν και υπήρχαν οπαδοί της Liverpool επειδή ήταν στο κάτω διάζωμα από το πέταλο που βρισκόμουν εγώ, δεν ακούγονταν και πολύ καλά. Πάρτε μια γεύση από τον ύμνο τους, από άλλο αγώνα...και με λόγια:

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε... 5 Μαρτίου 2011 στις 9:24 π.μ.
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
VardARIS είπε... 5 Μαρτίου 2011 στις 12:21 μ.μ.

Σε ευχαριστώ Insane. Δεν ξέρω αν σε εσάς παίζουν τα videos. Γμτ, στην προεπισκόπηση παίζουν κανονικα... :(

jik είπε... 5 Μαρτίου 2011 στις 1:48 μ.μ.

μπράβο εύγε είσαι ωραίος τύπος σου εύχομαι ποιο συχνά ταξίδια

Hoyas είπε... 6 Μαρτίου 2011 στις 12:50 μ.μ.

Όλα καλά, μόνο που αν κατέβηκες στην στάση WEST HAM έκανες μαλακία. Η σωστή ήταν ή UPTON PARK και το γήπεδο μετά ήταν 5 λεπτά.

VardARIS είπε... 6 Μαρτίου 2011 στις 3:46 μ.μ.

Άσε φίλε Hoyas έπαθα μεγάλη πλάκα... Ενώ είχα ξανακάνει την ίδια διαδρομή για να πάρω το εισητήριο και ήξερα που ακριβώς έπρεπε να κατέβω (Upton Park όπως πολύ σωστά λες) και πιο τρένο θα έπαιρνα, την Κυριακή εκείνη δεν λειτουργούσε η γραμμή που ήθελα, λόγω έργων συντήρησης. Έτσι αναγκάστηκα να πάρω λεωφορεία (3 στο σύνολο)!!! Μπήκα στο γήπεδο με 5 λεπτά καθυστέρηση!

hoyas είπε... 6 Μαρτίου 2011 στις 6:24 μ.μ.

Τι να πω εγώ που την ίδια Κυριακή που εσύ πήρες 3 λεωφορεία για να πας στο Upton Park, πήρα ταξί για Gatwick ; 98 pounds, Gamv τα έργα συντήρησης και την Αγγλία τους μαζί...

VardARIS είπε... 6 Μαρτίου 2011 στις 11:23 μ.μ.

Γιατί ρε φίλε 98 λίρες? Εγώ πετούσα Δευτέρα πολύ πρωί, οπότε έπρεπε να είμαι στο Gatwick από τις 05:30, και αναγκαστικά πήρα ταξί. 51 λίρες από Limehouse που έμενα, (σχετικά κέντρο προς ανατολικά).

Όπως και να έχει τα ταξί στην Αγγλία σε γδέρνουν κανονικά!

hoyas είπε... 7 Μαρτίου 2011 στις 6:45 μ.μ.

Αν το κλείσεις είναι φθηνότερο. Εγώ όμως επειδή δεν ήξερα ότι είναι τόσο κωλοχανείο η Αγγλία θεώρησα ότι θα έχει τρένο. Και αναγκάστηκα να πάρω μαύρο από τον δρόμο, οπότε έβαλε ταξίμετρο και μας την φόρεσε.

VardARIS είπε... 5 Σεπτεμβρίου 2011 στις 12:05 π.μ.

Φέτος αν όλα πάνε καλά φίλε Eddie 21 θα έχω την ευκαιρία να τους δω κάποιες φορές. Να είσαι σίγουρος ότι θα στείλω σχετικό "ρεπορτάζ". Ειδικά πεθαίνω για να πάω στο West Ham - Millwall...