Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Η μάχη για τα Play Off 2011

Εγώ γενικά είμαι της λογικής "Φυλάω τα ρούχα μου για να έχω τα μισά". Γι'αυτό επιμένω ότι 1ος στόχος της ομάδας θα πρέπει να είναι να μην κινδυνεύσει. Και θα το πετύχουμε αυτό αν κερδίσουμε τις Σέρρες

Αντιθέτως με μένα, πολλοί Αρειανοί πορεύονται με τη λογική του "Άρης είσαι", άλλοι πάλι είναι υπέρμετρα αισιόδοξοι κ δεν βλέπουν ρεαλιστικά την πραγματικότητα.

Για όλους αυτούς αλλά κ γιατί δέχθηκα αφόρητες πιέσεις :) :) συν το ότι μου αρέσει να κάνω σενάρια κ να φτιάχνω πινακάκια αποφάσισα να κάνω τους γνωστούς υπολογισμούς για τις πιθανότητες μας εισόδου στα play off.

Όπως κ πέρυσι, κάθε Δευτέρα για τις επόμενες 4 αγωνιστικές θα βλέπουμε την πορεία των προβλέψεων μας κ θα επαναπροσδιορίζουμε τις πιθανότητες μας εισόδου στα Play Off.

Πέρυσι μας βγήκε γουρλίδικο... για να δούμε φέτος...



Αγ. W B R W B R W B R
25η ΑΡΗΣ 33 Καβάλα 38 Ολ. Βόλου 38
26η Σέρρες 3 3 - Ολ. Βόλου 1 3 - Καβάλα* 0 1 -
27η Τρίπολη* 0 1 - ΟΣΦΠ* 0 1 - Ξάνθη 1 3 -
28η Ολ. Βόλου 1 3 - Ξάνθη 1 3 - ΆΡΗΣ* 0 1 -
29η Ξάνθη* 1 3 - Ατρόμητος* 0 1 - ΠΑΟ 0 1 -
30η Σύνολο 38 43 33 Σύνολο 40 46 38 Σύνολο 39 44 38


Με * οι εκτός έδρας αγώνες.
W: Worst case σενάριο
B: Best case σενάριο
R: Πραγματική βαθμολογία

Να εξηγήσω λίγο κάποια πράγματα. Τα worst case και best case σενάρια είναι αυτά που θεωρώ ως ρεαλιστικά να συμβούν. Διότι αλλιώς ως best case θα έβαζα τις 4 νίκες σε κάθε μία ομάδα και αντίστοιχα ως worst case τις 4 ήττες.

Γενικά
Βλέπουμε ότι αν επιβεβαιωθούν τα best case σενάρια κ των τριών τότε δεν προλαβαίνουμε τα Play Off. Για να προλάβουμε θα πρέπει να βγει το δικό μας best case και τα worst των άλλων δύο. Σημαντικό ρόλο στην τελική κατάταξη θα παίξει η ... Ξάνθη που παίζει κ με τους τρεις κ καίγεται για τους βαθμούς.

Άρης
Εμείς δεν πιστεύω ότι μπορούμε να κάνουμε 4 νίκες. Στην καλύτερη λοιπόν 3 νίκες κ 1 ισοπαλία. Έβαλα το χ στην Τρίπολη διότι είναι μία έδρα που δεν έχουμε κερδίσει ποτέ κ πάντα δυσκολευόμαστε. Παίρνω σαν δεδομένο ότι θα κερδίσουμε τις Σέρρες αλλιώς τσάμπα συζητάμε.

Καβάλα
Την Καβάλα τη θεωρώ καλύτερη του Βόλου κ πιστεύω θα τον κερδίσει εντός. Λογικά θα χάσει από τον Γαύρο, εκτός αν έχουμε "δωράκι". Θα κερδίσει πιστεύω την Ξάνθη, εκτός κ αν η Ξάνθη καίγεται για να σωθεί. Τέλος πιστεύω ότι θα χάσει από τον Ατρόμητο αν ο Ατρόμητος θέλει νίκη για να σωθεί.

Βόλος
Ο Βόλος φαίνεται να έχει το πιο δύσκολο πρόγραμμα απ'όλους. Η ήττα από την Τρίπολη προχθές δείχνει ότι μάλλον ξεφούσκωσε; Μπορεί κ όχι. Σημαντικό ρόλο ίσως παίξει κ το τι θα κάνει στο κύπελο.

3 σχόλια:

VardARIS είπε... 15 Μαρτίου 2011 στις 10:39 π.μ.

Red επειδή δεν έχω δει το πρόγραμμα του συμπολίτη, αυτός δεν υπάρχει περίπτωση να μείνει εκτός?

RedDragon είπε... 15 Μαρτίου 2011 στις 10:44 π.μ.

Ούτε εγώ το έχω δει αλλά από το σμπρώξιμο που έχει φάει στα τελευταία 2 ματς εύκολα καταλαβαίνει κάποιος ότι θα τον βάλουν στα Play Off ο κόσμος να χαλάσει...

Ανώνυμος είπε... 15 Μαρτίου 2011 στις 1:05 μ.μ.

Μακάρι να είναι γουρλίδικα Red αν κ φέτος είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα δυστυχώς..........

geokampour