Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

Πεταγμα χαρταετού ή περισυλλογή και προβληματισμός;

Πέταγμα χαρταετού ή περισυλλογή και προβληματισμός;

Είμαι σίγουρος ότι ο κόσμος του Άρη σκέφτεται, προβληματίζεται και αναρωτιέται τι θα πρέπει να γίνει ώστε η ομάδα να βρει το φάρμακό της, οπότε σε καμιά περίπτωση δε θα βγει για χαρταετό τη σημερινή ημέρα. Για τους παίκτες της ομάδας, δεν είμαι σίγουρος: το πιο πιθανό είναι ότι θα βγουν σήμερα να φάνε τις ψαρούκλες τους, (έτσι και αλλιώς Περαία ή Καλαμαριά μένουν οι περισσότεροι), ώστε να γιορτάσουν τα κούλουμα, με καλή συντροφιά και άφθονο κρασί. Τι ανάγκη έχουν αυτοί; Αμοίβονται με τους παχυλούς μισθούς τους, είτε ο Άρης βγει στην Ευρώπη, είτε κάνει πορεία για να αποφύγει τον υποβιβασμό...

Μετά από την πάροδο δύο ημερών και πολύ πιο ήρεμος πλέον (σε αυτό συνετέλεσε και η 4άρα της αεκ), είπα να διαβάσω κανένα αθλητικό (έστω και Καθαρά Δευτέρα). Αντί η ομάδα μας να βρίσκεται αυτή την στιγμή στην 3η ή 4η θέση, ώστε να είμαστε χαλαροί να πάμε να πετάξουμε χαρταετό, εμάς τα αποτέλεσματα και οι εμφανίσεις μας έχουν οδηγήσει να είμαστε με το ένα πόδι στο ψυχιατρείο ή σε ψυχολόγο. Όλοι είμαστε χολωμένοι, σκασμένοι, απογοητευμένοι, εκνευρισμένοι, μας φταίνε τα πάντα, μαλώνουμε με τους πάντες, αποφεύγουμε να μιλήσουμε με συμπολίτες για αθλητικά...

Σήμερα το πρωΐ διάβαζα λοιπόν, μεταξύ άλλων και το άρθρο του κ. Τσαλτίδη στο http://www.gazzetta.gr/. Καλά τα γράφει, όπως πάντα, (καλός χειριστής του λόγου άλλωστε), απλά δε συμφωνώ με κάτι που αναφέρει. Παραθέτω ένα σημείο από τα γραφόμενα του:


"Ο κόσμος είναι αγανακτισμένος και τα έβαλε με την διοίκηση, τον προπονητή, τους παίκτες, στελέχη της ΠΑΕ και όποιον έβρισκαν μπροστά τους μετά το παιχνίδι με τον Ηρακλή. Αυτό δεν συνέβη φυσικά απλά και μόνο γιατί ο ΑΡΗΣ είναι με το ένα πόδι εκτός των πλέι-οφ. Αυτό συνέβη κατά την άποψή μου για δύο λόγους.


Καταρχήν γιατί έχει ανέβει πολύ ο πήχης στον ΑΡΗ τα τελευταία χρόνια και η πορεία στην Ευρώπη φέτος τον ανέβασε ακόμα περισσότερο. Παράλληλα είναι δεδομένο ότι έχει αναπτυχθεί μία απίστευτη παθογένεια και μία κατάσταση ολοκληρωτικής απαξίωσης στοχευμένα και με απώτερο σκοπό τις εκλογές του Ιουνίου. Τα αρνητικά αποτελέσματα την ενίσχυσαν και φτάσαμε στο σημείο να γίνονται όσο ακολούθησαν το σφύριγμα της λήξης με τον Ηρακλή".

Ο Χρύσανθος έχει απόλυτο δίκιο όσον αφορά τον πρώτο λόγο. Η πολύ καλή πορεία στην Ευρώπη ανέβασε τον πήχη για τους περισσότερους από εμάς, ανύψωσε το ηθικό μας, δημιούργησε οπαδούς. Από την άλλη μας προβλημάτισε έντονα, αφού αναπόφευκτα μας οδήγησε στο να συγκρίνουμε τις εμφανίσεις τους σε Ελλάδα και Ευρώπη και να καταλήγουμε να πιστεύουμε ότι τελικά διαλέγουν παιχνίδια.

Όσον αφορά τον δεύτερο λόγο, νομίζω ότι κάνει λάθος. Η ολοκληρωτική απαξίωση δεν είναι κατευθυνόμενη από κάπου. Μπορεί κάποιοι παλιοί παράγοντες κ.α. να θέλουν να περάσουν το σκεπτικό αυτό, αλλά νομίζω ότι η πλειοψηφία του λαού του Άρη δεν ακούει και διαβάζει τα συγκεκριμένα μέσα. Αντίθετα μάλιστα, αυτό που μας εκανε εντύπωση είναι ότι το ντου στα αποδυτήρια το έκαναν παιδιά του Super 3 και όχι άτομα από τα επίσημα ή άλλοι βαλτοί ή άσχετοι με τον Άρη. Άλλωστε ο Super 3 είχε προετοιμάσει το έδαφος και σωστά έπραξε, (ίσως να χρειαζόταν αυτό να γίνει και νωρίτερα κατά την άποψή μου), να προειδοποιήσει τους παίκτες ότι τελείωσε η ανοχή και ο ωχαδερφισμός.
  • Για μένα προσωπικά η πικρία προέρχεται από το γεγονός ότι ένας στόχος που αρχικά ήταν εφικτός πλέον έχει απομακρυνθεί.
  • Δεν είναι δυνατόν να μένει ο Άρης εκτός Ευρώπης και να παίρνει τη θέση μας ο Βόλος και η Καβαλίτσα.
  • Δεν είναι δυνατόν τα Τρίκαλα να αποκλείουν τον Άρη από τον θεσμό του κυπέλλου.
  • Δεν είναι δυνατόν στις αρχές της χρονιάς να λέγεται από τη διοίκηση ότι πάμε για μεγάλα πράγματα φέτος και να φτάνουμε στο σημείο να είμαστε 4 βαθμούς πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού.
  • Δεν είναι δυνατόν να μην εκμεταλευόμαστε το γεγονός ότι του χρόνου θα ήμασταν στη ζώνη των ισχυρών, οπότε λογικά σκεπτόμενοι θα ήμασταν με το μισό πόδι στους ομίλους του Europa League. Η διοίκηση, οι παίκτες και οι προπονητές της ομάδας μας, μας στέρησαν αυτό το όνειρο. Μας στέρησαν και από άλλες ανάλογες με τις φετινές στιγμές χαράς και αρειανής υπερηφάνιας.
Αλλά προσωπικά δεν μπορώ να πιστέψω και κάτι άλλο: δεν είναι δυνατόν η ΕΠΟ να φροντίζει να σπρώχνει κάτι ομαδούλες της επαρχίας και να αφήνει εκτός play off ομάδες σαν τον ΑΡΗ και τον Παοκ, που αν μη τι άλλο φέτος έδωσαν πολλούς βαθμούς στην Ελλάδα. Με αυτό δεν εννοώ ότι πρέπει να μας σπρώξει η διαιτησία, αλλά υπήρχαν αποφάσεις που αδίκησαν την ομάδα μας κατάφορα. Να μην μιλήσω για διατησίες.

Τέλος πάντων, έτσι όπως τα έκανε η διοίκησή μας, ας προσπαθήσει να βρει και τις ανάλογες λύσεις. Πιθανότατα δε θα επιχειρήσουν να διεκδικήσουν ξανά την προεδρία της ΠΑΕ (έτσι ακούγεται), οπότε πρέπει να βρουν ή να ψάξουμε εμείς το διάδοχο σχήμα. Πρώην πρόεδροι αυτομάτως δεν έχουν καμία τύχη. Το σίγουρο είναι ότι το καλοκαίρι θα τραβήξει σε μάκρος. Σημαντικό θα είναι να μην αφεθεί η ομάδα στην τύχη της...

9 σχόλια:

KANTHAR0S είπε... 7 Μαρτίου 2011 στις 12:53 μ.μ.

Το άρθρο το τσούλαγες πάρα πολύ καλά. Χωρίς παρεξήγηση αυτό το κομμάτι τι το ήθελες;

''Αλλά προσωπικά δεν μπορώ να πιστέψω και κάτι άλλο: δεν είναι δυνατόν η ΕΠΟ να φροντίζει να σπρώχνει κάτι ομαδούλες της επαρχίας και να αφήνει εκτός play off ομάδες σαν τον ΑΡΗ και τον Παοκ, που αν μη τι άλλο φέτος έδωσαν πολλούς βαθμούς στην Ελλάδα. Με αυτό δεν εννοώ ότι πρέπει να μας σπρώξει η διαιτησία, αλλά υπήρχαν αποφάσεις που αδίκησαν την ομάδα μας κατάφορα. Να μην μιλήσω για διατησίες. ''

Φταίει και η ΕΠΟ τώρα; Όχι φίλε μου. Κανένας δεν φταίει εκτός από εμάς. Να σου πω ότι φταίει η διοίκηση; Να σου πω. Ποιος την έφερε όμως αυτήν την διοίκηση; Φταίνε οι παίχτες; Nα το πω κι αυτό. Μόνοι τους ήρθαν αυτοί; Φταίνε οι προπονητές; Ποιοι τους φέρανε; Αν ψάχνουμε να βρούμε αόρατους εχθρούς δεν θα γίνουμε ποτέ καλά. ΠΟΤΕ ΚΑΛΑ. Είναι φανερό ότι έγιναν λάθη στο σχεδιασμό, αλλά κάτσε να τελειώσει η σεζόν και τα ξανασυζητάμε από διαφορετική βάση.

Καλό χαρταετό και καλή όρεξη μάγκα.

Ο_ΒΕΤΑΤΖΙS είπε... 7 Μαρτίου 2011 στις 1:33 μ.μ.

Διαφωνώ φίλε Βαρδάρη και διαφωνώ με τον Τσαλτίδη ο οποίος παρεπιμπτόντως δεν είναι καθόλου καλός χειριστής της γλώσσας. Είναι προφανέστατα αμόρφωτος και ακατάλληλος κατά τη γνώμη μου. Δεν αμφισβητώ καθόλου βέβαια την οξύνειά του και την ευφυία του την οποία την ξοδεύει στο να λέει εξυπνάδες επιπέδου γυμνασίου.

Όντως ο πήχης έχει ανέβει και αυτός είναι και γενικός στόχος της ομάδας. Αλλά όταν είμαστε στην 11η θέση, 34 βαθμούς μακριά από την κορυφή δε νομίζω ότι γκρινιάζουμε γιατί έχουμε ψηλά τον πήχη. Η ομάδα έκανε τη χειρότερη χρονιά σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο από τότε που ανέβηκε από τη Β΄. Τελεία και Παύλα.

Και ας βγει τώρα ο κ Τσαλτίδης να μου εξυμνήσει τον (συμπαθή) Μίσελ και τον Ρουίς που ήρθαν να αντικαταστήσουν τους Αράνο και Κάμπορα.
Όσο για τη διοίκηση δεν έχω να πώ κάτι. Οι 2 Πορτίγια μιλάνε από μόνοι τους.

jim είπε... 7 Μαρτίου 2011 στις 2:07 μ.μ.

Το έγραψα και στο δικό μου Post, το σαββατόβραδο και το γράφω και τώρα..

Μερικοί άνθρωποι, από την ομάδα μας, αν έχουν την παραμικρή συνείδηση, πρέπει από μόνοι τους, να αποχωρήσουν και όχι να περιμένουν τις εκλογές, τον Μάϊο..

Και τον Μάϊο, περιμένω αρκετές απόψεις και συμμετοχές...Το "καράβι" δεν θα μείνει ακυβέρνητο..

Κάθε χρόνο, τα ίδια και τα ίδια με "πεσίματα" στους παίχτες και κραξίματα στους προπονητές..Αυτό το παραμύθι, πρέπει κάποτε να τελειώσει...Τερμα, τα πεσίματα στους παίχτες, τέρμα τα κραξίματα στους προπονητές..

Όλους, κάποιοι τους φέρνουν...

Ας αναλογιστούν, τις ευθύνες τους, αυτοί οι κάποιοι, επιτέλους και εμείς, ας σταματήσουμε, να βλέπουμε στα πρόσωπα των παιχτών και των προπονητών τις αιτίες του κακού...

VardARIS είπε... 7 Μαρτίου 2011 στις 5:26 μ.μ.

@Kanthar0s...
Εννοείται πως για τα καλά και τα άσχημα που συμβαίνουν σε κάθε ομάδα είναι υπόλογη η διοίκηση, καθώς αυτή επιλέγει τους παίκτες, τους προπονητές κλπ. Ο κόσμος που πληρώνει συνεχώς είναι ο μόνος που δεν φταίει!

Απλά αυτό που λέω είναι ότι θέλω να περάσει ο Βόλος και η Καβάλα στην Ευρώπη, για να δω τι βαθμούς θα μαζέψουν για την Ελλάδα. Η ΕΠΟ η αμερόληπτη και τα όργανά της. Αυτό λέω, εννοείται πως δεν υποστηρίζω πως η ΕΠΟ φταίει για το φετινό κατάντημά μας.

@ Betatzis
Μα και εγώ όπως βλέπεις φίλε Betatzi διαφωνώ με τον Τσαλτίδη, εν μέρει έχει δίκιο μόνο στο πρώτο σκέλος, έχει άδικο κατ'εμέ στο δεύτερο ενώ παρακάτω αναλύω ποια είναι η άποψή μου σχετικά. Με τι δε συμφωνείς;

@ Jim
Ακούγεται ότι θα υπάρχουν δύο υποψηφιότητες. Για να δούμε τους υποψήφιους καπετάνιους τι θα μας πουν και ανάλογα θα αποφασίσουμε...

Ο_ΒΕΤΑΤΖΙS είπε... 7 Μαρτίου 2011 στις 6:34 μ.μ.

Δε διαφωνώ σε κάτι ουσιαστικό μαζί σου.

Επαναλαμβάνω ότι τον Τσαλτίδη το θεωρώ εξαιρετική παρέα για να πάω ταβέρνα να φάω τσιπούρες και να κοροιδέψουμε τον παοκ, αλλά νομίζω ότι ολόκληρος Άρης μπορεί να βρει έναν πιο προικισμένο εκπρόσωπο.

Δείτε και αυτό το άρθρο:
http://www.sportdog.gr/article/16730/e-krise-ston-are-den-erthe-tora

Να πω και κάτι που όλοι αποφεύγουμε, μιας και κανείς δεν έχει ενδείξεις πόσο μάλλον αποδείξεις.
Πώς γίνεται η Καβάλα και ο Βόλος να έχουν καλύτερο ρόστερ από εμάς, και εμείς να έχουμε μέτριο όταν έχουμε 8.000 διαρκείας, καλύτερα τηλεοπτικά και σταθερά πιο γεμάτο γήπεδο. ΟΚ δεν έχουμε μεγαλομέτοχο. Πιστεύει κανείς ότι ο Μάκης και ο Μπέος χαρίζουν λεφτά; Λέτε;
Φτάνω και στην κρίσιμη ερώτηση:
Μήπως κάποιοι επωφελούνται; Η και εδώ "μαζί τα φάγαμε";
Μήπως ήρθε η ώρα να μάθουμε τι βρηκαν στα ταμεία μετά την εποχή
Λάμπρου Σκόρδα;

O_BETATZIS είπε... 7 Μαρτίου 2011 στις 6:39 μ.μ.

Έχω και μια ιστορία να σας πω:

Όπως φαίνεται από το nick μου είμαι πολιτικός μηχανικός, όπως και ο Αθανασιάδης ο πρόεδρός μας. Μιλούσα με ένα συνάδελφο μεγαλύτερο, ο οποίος ήταν συμφοιτητής και φίλος του και μου είπε ότι εκτός από καλός μηχανικός κλπ ήταν ΆΡΡΩΣΤΑ Αρειανός.
Έτσι μια φορά που βλέπαν το μπάσκετ η στάνταρ παρέα σε ένα καφέ, ήρθε ένας συμφοιτητής τους που δεν είχε ξαναέρθει. Παραδόξως, η ομάδα έχασε!!! Περιττό να πω ότι ο Αθανασιάδης δεν ξαναμίλησε σε αυτό το παλικάρι θεωρώντας ότι αυτός χάλασε το γούρι!!!

Τι να το κάνεις όμως. Από ότι φαίνεται πιόνι είναι και αυτός.

arianaki είπε... 8 Μαρτίου 2011 στις 2:12 μ.μ.

Διαβάζω εδώ και μέρες απόψεις και προσπαθώ να κατασταλάξω στο τι φταίει και φτάσαμε εδώ. Η ευθύνη δεν είναι εξ' ολοκλήρου των παικτών γιατί δεν βρέθηκε κάποιος από διοίκηση ή από το προπονητικό τιμ να σφίξει τα λουριά και να τους πειθαρχήσει. Δεν νομίζω ότι η ευθύνη είναι στις πλάτες του Super 3, αν και φέρουν κάποιο μερίδιο και αυτοί με τη στήριξη και ανοχή σε συγκεκριμένα πρόσωπα. Ούτε ο Μιχαλήτσος, που μάλλον σε εξιλαστήριο θύμα μου φέρνει, όσο και αν με αηδίασε με τις τελευταίες δηλώσεις που έκανε. Αυτό που αναρωτιέμαι εδώ και μέρες είναι το εξής και πολύ θα ήθελα να με βοηθήσει κάποιος να το απαντήσω:
Όλος ο αρειανός κόσμος έχει στραφεί εναντίον του Κόντη. Εγώ προσωπικά ένιωθα από το καλοκαίρι κορεσμό, το ως εδώ και μη παρέκει με τον συγκεκριμένο (αιτία η "καραβιά" παιχτών που πάλι μας είχε φέρει). Το ποτήρι ξεχείλισε με τη φυγή του Κούπερ και τώρα απλά εισπράτουμε το αποτέλεσμα των χειρισμών του κ. Κόντη. Τα ερωτήματα είναι τα εξής:
-Γιατί η διοίκηση δε βγαίνει μπροστά; Γιατί ανέχτηκε τους χειρισμούς του σε μια σειρά θεμάτων καθαρά δικής της αρμοδιότητας; Γιατί μου δίνει τόσο την εντύπωση της "μαριονέτας", της βιτρίνας; Και το γαμώτο είναι ότι ξέρω ειδικά για 1-2 από αυτούς ότι είναι άρρωστοι αρειανοί (θα συμφωνήσω με τον Betatzi) και δεν το κάνουν από ιδιοτέλεια. Ανικανότητα;
-Γιατί οι Σουπεράδες δεν τον κράζουν, αυτοί που ανεβοκατέβαζαν προέδρους;
-Γιατί τελοσπάντων ο συγκεκριμένος είναι έμμισθος υπάλληλος της ΠΑΕ; Πώς κατάφερε να επιπλεύσει μια ολόκληρη ΔΕΚΑΕΤΙΑ, ναι δεκαετία, στα πράγματα του συλλόγου; Και πώς έφτασε από μάνατζερ παιχτών να βρεθεί εκτελεστικός μάνατζερ της ομάδας; Ποιος τον υπέθαλψε τελοσπάντων; Ψάξτε λίγο ρε παιδιά στο google, βάλτε λέξεις-κλειδιά "Ιρανίλντο Κόντης" και δείτε δημοσιεύματα της εποχής. Ψάξτε λίγο το ρόλο του επί Ζαχουδάνη. Πώς είναι δυνατόν να υπάρχει ακόμη αυτός ο άνθρωπος μέσα στην ομάδα; Δε λέω ότι θα λυθεί κάτι ως δια μαγείας αν φύγει, αλλά ειλικρινά ας απαλλαγούμε από αυτό το βραχνά που λέγεται Κόντης.

Τέλος, θέλω να κλείσω με το εξής: μην απαξιώνετε το ρόλο της Λέσχης. Είναι ό,τι καλύτερο μας έχει συμβεί. Δεν είναι ιδανική η κατάσταση, αλλά ψάχνοντας σήμερα δημοσιεύματα από τα παλιά με έπιασε κατάθλιψη όταν έβλεπα πώς παρακαλούσαμε τον ένα και τον άλλο επενδυτή για λεφτά και καταλήξαμε στο 44. Να μην ξανάρθουν τέτοιες μέρες για την ομάδα...

O_BETATZIS είπε... 8 Μαρτίου 2011 στις 3:39 μ.μ.

Αρειανάκι ωραία η αναφορά σου στην υπόθεση Ιρανιλντο.
Δεν παρακολουθούσα ποδόσφαιρο τότε και δεν το ήξερα.

Ανώνυμος είπε... 8 Μαρτίου 2011 στις 10:55 μ.μ.

1000 συμφωνώ με το arianaki.

Και ο Καντάφι δεν είναι πρόεδρος , συνταγματάρχης είναι. Όμως δεν κατεβαίνει απ'την εξουσία με τίποτα . Είναι πολύ γλυκιά .

Τα ίδια και ο Super 3. Αν το καλοσκεφτείς, η λέσχη είναι ο καλύτερος τρόπος για να κυβερνά ο Super 3 μια ζωή.

Για μένα Κόντης - Super 3 - Αθανασιάδης είναι οι τρεις όψεις του ίδιου νομίσματος.

Χαβίτο

Υ.Γ. Τους χαιρετισμούς μου στον στρατηγό Κούπερ όπου και να 'ναι τώρα.