Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Η πορεία του ΆΡΗ στον 1ο γύρο του πρωταθλήματος 2010-2011

Με αφορμή την διακοπή του πρωταθλήματος, αποφασίσαμε, να ασχοληθούμε, με διάφορα θέματα, που αφορούν, την αγαπημένη μας ομάδα, κάνοντας μία "σούμα", όλων όσων έχουμε δει...


Φέτος, είναι μία χρονιά, αλλοπρόσαλλη, για την ομάδα μας και αυτό φαίνεται από το πρόσωπο που παρουσιάζουμε στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

Για τις 10 πρώτες αγωνιστικές, είχαμε γράψει στο post: Ανασκόπηση των 10 πρώτων αγωνιστικών για τον ΆΡΗ.

Από εκεί και πέρα
  • 11η αγωνιστική:
    Κερδίσαμε την Κέρκυρα 2-0 με γκολ του Τσέζαρεκ κ του Πορτίγια στις καθυστερήσεις. Καλή εμφάνιση στο πρώτο μέρος, κακή στο 2ο που κινδυνέψαμε με ισοφάριση.
  • 12η αγωνιστική:
    Σε ματς που ολοκληρώθηκε σε 2 μέρες λόγω ομίχλης, χάσαμε με κακή εμφάνιση στις Σέρρες 1-0, από έναν αντίπαλο που δεν ήταν καλύτερος από μας.
  • 13η αγωνιστική:
    Κερδίσαμε τον Αστέρα Τρίπολης σε μία επαγγελματική νίκη με 1-0 από εκτέλεση φάουλ του Νέτο. Μετά το γκολ απειληθήκαμε με ισοφάριση.
  • 14η αγωνιστική:
    Φέραμε, μετα από μέτρια εμφάνιση, ισοπαλία στον Βόλο 1-1 με τον τοπικό Ολυμπιακό Βόλου.
  • 15η αγωνιστική:
    Χάσαμε από την Ξάνθη με 0-2, σε ένα ματς, όπου αρχικά ήμασταν καλοί, αλλά στην συνέχεια χάσαμε την απόδοσή μας. Σημαντικό ρόλο έπαιξε κ η άδικη αποβολή του Βαγγέλη στο α ημίχρονο.
Στατιστικά
Τελειώσαμε τον 1ο γύρο με 20 βαθμούς (6 νίκες, 2 ισοπαλίες, 7 ήττες) μια απόδοση καθόλου κολακευτική. Έχουμε την 2η χειρότερη επίθεση του πρωταθλήματος με μόλις 10 γκολ, τα 5 από τα οποία προέρχονται από αμυντικούς. Έχουμε κάνει μόλις 104 σουτ που είναι η 2η χειρότερη απόδοση στην κατηγορία. Αμυντικά τα πήγαμε πολύ καλύτερα. Έχουμε δεχτεί 13 γκολ και έχουμε την 3η καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος.


Που οφείλεται η αγωνιστική αστάθεια
Προσωπικά, πιστεύω, ότι με βάση τον προϋπολογισμό που τέθηκε, δεν γινόταν να αποκτήσουμε πιο ποιοτικούς παίχτες, γιατί θα ξεφεύγαμε. Οπότε, δεν συμφωνώ, με την άποψη, ότι κάναμε λάθος στον μεταγραφικό σχεδιασμό του καλοκαιριού.

Αν λάβουμε υπόψιν μας, το υψηλό συμβόλαιο του προπονητικού team, τότε, ενισχύεται, ακόμη παραπάνω, αυτό που προανέφερα με τον προϋπολογισμό. Και πιστεύω, είναι προτιμότερο, να έχουμε καλό προπονητή και 1-2 ελλείψεις αγωνιστικές, παρά, πολλούς παίχτες και μέτριο προπονητή.
 
Στην συνέχεια, θα ήθελα να διατυπώσω, τις κατά την γνώμη μου, αιτίες, που αποτελούν τους λόγους που υφίσταται, φέτος, αυτή η αστάθεια στο αγωνιστικό μας τμήμα:
  1. Στα πολλά ματς, τα οποία κουράζουν και φθείρουν τους παίχτες σωματικά και πνευματικά, όπως είπε και ο Κούπερ.
  2. Στην έλλειψη βάθους του ρόστερ, το οποίο, οφείλεται, στον περιορισμένο προϋπολογισμό που τέθηκε. Έπρεπε, να απλώσουμε, τα πόδια μας, μέχρι εκεί που έφτανε το πάπλωμα και καλά κάναμε. (αυτά τα χρήματα είχαμε, αυτό το υλικό δημιουργήσαμε).
  3. Στους τραυματισμούς, οι οποίοι, μείωσαν, ακόμη περισσότερο, το ήδη περιορισμένο σε επιλογές ρόστερ.
  4. Η διαφορά του τρόπου παιχνιδιού. Εδώ παίζουν κλειστά οι ομάδες. Έξω, παίζουν ανοιχτά για να χαρούν το παιχνίδι και να κερδίσουν.
  5. Διαφορετική συμπεριφορά αντιπάλων. Εδώ, είναι το πρωτάθλημα, του τσαμπουκά, της βρισιάς και του ξύλου, ενώ έξω παίζεται γνήσιο-αυθεντικό ποδόσφαιρο.
  6. Η νοοτροπία πολλών παιχτών μας, οι οποίοι προέρχονται από ποδοσφαιρικές σχολές και πρωταθλήματα που χαίρονται να παίζουν ανοιχτό ποδόσφαιρο. Εδώ, οι αντίπαλοι τους , τους εκνευρίζουν. Έξω, βρίσκουν τον αγαπημένο τους τρόπο και το χαίρονται πιο πολύ.
  7. Το βόλεμα και ο χαρακτήρας κάποιων παιχτών (ευτυχώς λίγων), που μπορούν να παρασύρουν κι' άλλους και να κινούνται στην μετριότητα αγωνιστικά.
Πιθανές λύσεις
Τέλος, θα ήθελα, να διατυπώσω και τις κατά την γνώμη μου λύσεις, έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί αυτό το φαινόμενο της αστάθειας στον δεύτερο γύρο:
  1. Οι παίχτες μας, επιβάλλεται, να προσαρμοστούν, στις συνθήκες του Ελληνικού πρωταθλήματος και να αψηφούν τις όποιες προκλητικές συμπεριφορές των αντιπάλων τους.
  2. Οι παίχτες μας, αλλά και εμείς οι οπαδοί, να μπαίνουμε στο γήπεδο, με το ίδιο πάθος που μπαίνουμε στα ματς της Ευρώπης, με την ίδια λάμψη, με την ίδια ορμή.
  3. Όσοι παίχτες δεν υπολογίζονται, ας λυθεί η συνεργασία μαζί τους (όπως έγινε με Φαμπιάνο Λίμα).
  4. Να κάνουμε μεταγραφές σε θέσεις που πονάμε. Ολοφάνερα, πονάμε, στις θέσεις του αριστερού χαφ-εξτρέμ, ενός επιθετικού και ίσως, ενός παίχτη στον άξονα που να κουβαλάει μπάλες και να συνδέει γενικότερα τις γραμμές.
  5. Ανανέωση του συμβολαίου του Κούπερ, για να τελειώσει αυτό το θέμα και οι παίχτες να καταλάβουν, ότι αυτός θα είναι το απόλυτο αφεντικό του πάγκου και των αποδυτηρίων για τα επόμενα χρόνια.

Πήραμε, κάποια, αρκετά χρήματα, από την Ευρώπη και πρέπει να δώσουμε ένα ποσό, για την αναγκαία ενίσχυση μας. Σίγουρα, επίκειται, η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, τα λειτουρικά έξοδα και οι μισθοδωσίες, αλλά πιστεύω, ότι μπορεί να αφιερωθεί ένα ποσό καλό για μεταγραφες ουσιας.

Πιστεύω, ότι τα πρώτα 5 ματς, του δεύτερου γύρου, θα είναι πολύ σημαντικά για την τελική κατάταξη. Καλό θα είναι να καθαρίσουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται την είσοδο μας στα play-off, για να μην έχουμε ιστορίες με μπαρτσελόνες τις τελευταίες αγωνιστικές...

4 σχόλια:

Skolix είπε... 23 Δεκεμβρίου 2010 στις 6:11 μ.μ.

Καλα τα γραφεις jim. Δεν επιασα το τελευταιο με τις μπαρτσελονες...

jim είπε... 23 Δεκεμβρίου 2010 στις 6:13 μ.μ.

Πως λέμε, Μπαρτσελόνα της Καταλωνίας, μπαρτσελόνα του κάμπου, της θράκης, της κρητης κλπ...

Skolix είπε... 23 Δεκεμβρίου 2010 στις 6:25 μ.μ.

Καταλαβα τι λες, μιλας για ομαδες που κανουν ευκολα διπλο στο Καραισκακη και μετα απο 2 χρονια κοντευουν να πεσουν.

Δυστυχωσ δινουμε δικαιωματα. 2-3 μπαλακια μεσα εξω και σπιτια τους ολοι, αλλα βγαζουμε τα ματια μας

jim είπε... 23 Δεκεμβρίου 2010 στις 6:31 μ.μ.

Έτσι...

Πρέπει, να κάνουμε ένα καλό σερί με την αρχή του δεύτερου γύρου...

3/3 εντός καταρχήν και ενδιάμεσα, τα δίνουμε όλα στο "κρύο" ΟΑΚΑ, με τον προβληματικό Παναθηναϊκό και πάμε για το διπλό στο Ηράκλειο...