Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

ΆΡΗΣ - Τσεντεβίτα 85-76

Αν κ δυσκολευτήκαμε αρκετά, καταφέραμε να κερδίσουμε αλλά κ να ξεπεράσουμε κ τη διαφορά των 5 πόντων.

Γενικά δεν παίξαμε καλά. Είχαμε πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοση μας. Ίσως είμαι κ επηρεασμένος από το γεγονός ότι η Τσεντεβίτα ήρθε με πολλές απουσίες οπότε περίμενα ένα εύκολο απόγευμα...

Τώρα θέλουμε άλλη μία νίκη στα 2 επόμενα παιχνίδια για να περάσουμε στον επόμενο γύρο. Επόμενο ματς την άλλη Τρίτη στην Ουκρανία με την Αζόφμας, η οποία κέρδισε την Χαποέλ στο άλλο ματς του ομίλου.

Οι άλλες 2 ελληνικές ομάδες, έκαναν νίκες κ αναπτέρωσαν τις ελπίδες τους για πρόκριση (χλωμούς τους κόβω).

Το παιχνίδι

Όπως είπα κ πριν, περίμενα ένα εύκολο απόγευμα αλλά αντί αυτού είδα ένα αρκετά αγχωτικό παιχνίδι. Δεν κρύβω ότι στο τέλος φοβήθηκα ότι μπορεί να χάσουμε κιόλας. Όπως κ σε άλλα παιχνίδια παίρνουμε διαφορές αρκετά μεγάλες (χθες 13 πόντων) κ τις χάνουμε σχετικά εύκολα. Ειδικά χθες στην άμυνα ήμασταν πολύ κακοί.

Στην επίθεση είχαμε καλά ποσοστά τόσα στα δίποντα (22/32) όσο κ στα τρίποντα (8/20). Στις βολές όμως για άλλη μία φορά δεν ήμασταν καλοί (17/25). Φέτος αυτές οι βολές θα μου βγάλουν την ψυχή. Αντί να χαίρομαι όταν κερδίζουμε βολές... ξενερώνω. Στα θετικά οι 21 ασσίστ αλλά κ το γεγονός ότι είχαμε 5 παίχτες με διψήφιο αριθμό πόντων.

Οι παίχτες
Με διαφορά χθες ο Χαραλαμπίδης ήταν ο καλύτερος μας παίχτης. Έβαλε 16 πόντους με 4/4 δίποντα κ 8/8 βολές! Ευτυχώς δηλαδή που ήταν κ αυτός. Αλλά δεν ήταν μόνο οι πόντοι, είχε κ 4 ασσίστ κ γενικά μία ηρεμία κ συγκέντρωση στο παιχνίδι του. Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι αυτός μας έδωσε τη νίκη χθες.

Ο Τάκερ αν κ έβαλε 15 πόντους δεν ήταν τόσο καλός. Ενώ θετικοί ήταν Σλούκας, Ταπούτος, Σκορδίλης κ Μπορόβνιακ. Ενώ για άλλη μία φορά ήταν καλός κ ο Χατζηβρέττας.

Ο καινούριος ο Μπράουν δεν ήταν καλός, πολύ άστοχος κ πάλι. Ενώ ο Ντάνστον αγωνίστηκε μόλις 7 λεπτά!


Highlight του αγώνα ένα 3ποντο και φάουλ του Σλούκα αλλά κ η τάπα του Ταπούτου σε μία πολύ κρίσιμη επίθεση των Κροατών στο τέλος του παιχνιδιού.

Η αντίπαλος
Δεν ξέρω αν τους έλειπαν πολλοί βασικοί παίχτες, αλλά στο παιχνίδι δεν φάνηκε καθόλου αυτό. Πολύ καλή ομάδα. Ειδικά το 9 (Ρούντεζ) μεγάλη παιχτούρα. Έβαλε 23 πόντους κ τους κρατούσε μόνος του σε κάποια φάση. Αλλά κ ο ψηλός το 44 (Plaisted) έβαλε 22 πόντους για πλάκα κάτω από το καλάθι μας.

Η συνέχεια
Είπαμε ότι θέλουμε μία νίκη. Στην ουσία έχουμε περάσει διότι τελευταία αγωνιστική θα παίξουμε στο Παλέ με την τελευταία κ αδιάφορη Χαποέλ.

Έριξα μία ματιά στους άλλους ομίλους κ είδα ότι υπάρχουν 2-3 πολύ δυνατές ομάδες. Όπως η Μπένετον κ η Άλμπα που έχουν περάσει ήδη στην επόμενη φάση με 4-0 νίκες. Όπως έχω ξαναπεί, η συμμετοχή στο Final4 θα πρέπει να είναι βασικός στόχος της ομάδας μας φέτος.

Για να το καταφέρουμε αυτό όμως θα πρέπει να ανεβάσουμε αρκετά την απόδοση μας... μάλλον καλύτερα να την σταθεροποιήσουμε. Για να δούμε...

4 σχόλια:

ΝΑVAS είπε... 8 Δεκεμβρίου 2010 στις 1:30 μ.μ.

ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΕΛΙΚΟ......... ΓΙΑΤΙ ΑΡΗΣ ΕΙΣΑΙ

RedDragon είπε... 8 Δεκεμβρίου 2010 στις 9:01 μ.μ.

Navas αυτά μας έχουν φάει...

Και εγώ χθες με αυτή τη λογική πήγα στο γήπεδο... Άρης είσαι ποια Τσεντεβίτα; Αλλά δεν είναι έτσι τα πράγματα πλέον...

VardARIS είπε... 8 Δεκεμβρίου 2010 στις 9:10 μ.μ.

Μπράβο στη σειρά μου και φιλαράκι μου, τον Κώστα Χαραλαμπίδη! Κρίμα που το παιδί αυτό δεν το πήραμε νωρίτερα. Θα μπορούσε να είχε προσφέρει περισσότερα.

Όταν ήμασταν φαντάροι, μου έλεγε με παράπονο: η ΚΑΕ Άρης προτίμησε να αγοράσει τον (Πρόδρομο)Μάκη Νικολαίδη και όχι εμένα, και έτσι τότε είχε καταλήξει στην Λάρισα...

ΝΑVAS είπε... 9 Δεκεμβρίου 2010 στις 12:13 π.μ.

ΑΠΛΩΣ ΦΙΛΕ ΣΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟ DNA ΜΑΣ...ΑΛΛΗ ΦΑΣΗ