Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010

Πάοκ - Άρης 03.10.2010 match preview

Κυριακή 03 /10 /2010 20:30!
Λίγες ώρες απέμειναν για το τοπικό ντέρμπι με τον συμπολίτη. Ναι, είναι ντέρμπι όσο και αν οι άλλοι δεν το παραδέχονται. Τα τελευταία 2-3 χρόνια προσπαθούν και καλά να μας πείσουν (δεν το πιστεύουν ούτε οι ίδιοι), ότι "εμείς έχουμε αντίπαλο τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, και όχι εσάς"...

Ας αφήσουμε τις αστειότητες και ας μιλήσουμε λίγο για μπαλίτσα. Να προβλέψουμε αρχικές 11άδες και να αντιπαραθέσουμε πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα...
Ας ξεκινήσουμε με τον συμπολίτη:
παοκ (4-2-3-1): Κρέσιτς - Σνάουτσνερ, Τσιρίλο, Μαλεζάς, Σακελλαρίου - Γκαρσία, Βιτόλο - Σαλπιγγίδης, Ίβιτς, Βιερίνια - Μουσλίμοβιτς.
Συνολικά η αποστολή απαρτίζεται από 21 παίκτες, 3 εκ των οποίων θα κοπούν τελευταία στιγμή: Κρέσιτς, Χαλκιάς, Σνάουτσνερ, Σακελλαρίου, Ζουέλα, Τσιρίλο, Μαλεζάς, Σαβίνι, Γκαρσία, Βιτόλο, Ίβιτς, Μπαλάφας, Ίβιτς, Φωτάκης, Κριστιάνο, Ελ Ζαρ, Βιεϊρίνια, Σαλπιγγίδης, Κουτσιανικούλης, Παπάζογλου, Μουσλίμοβιτς.

Άρης (4-4-2): Σηφάκης - Νέτο, Ρονάλντο, Λαζαρίδης, Μίσελ - Χαβίτο, Πρίττας, Ναφτί, Μενδρινός - Κόκε, Ρουίς.
Συνολικά η 18μελής αποστολή θα απαρτίζεται από τους:
Σηφάκη, Βελλίδη, Λαζαρίδη, Τσέζαρεκ, Μίσελ, Ρονάλντο, Τόχα, Τσεζνάουσκις, Οριόλ, Κάλβο, Κόκε, Πρίττα, Νέτο, Μενδρινό, Ρουίζ, Βανγκέλι, Χαβίτο και Ναφτί.


Τα πλεονεκτήματα του συμπολίτη:
1) Έδρα, όλως τυχαίως το γήπεδο με εμάς θα είναι γεμάτο, με την Ντινάμο Ζάγκρεμπ είχε 9.000 απούλητα εισητήρια ...
2) Ξεκούραση, συγκριτικά με την ομάδα μας, αυτοί είναι πιο ξεκούραστοι. Οι δικοί μας επέστρεψαν από την Νορβηγία στις 07:30 το πρωί της Παρασκευής, αυτοί δεν μετακινήθηκαν.
3) Δίψα για να κερδίσουν, γιατί ξέρει τι τους περιμένει έτσι και χάσουν αυτό το ματς. Το πιο πιθανό είναι ότι κανένας από τους παίκτες τους δε θα πάει με αμάξι στο ξενοδοχείο, υπό τον φόβο των πετρών και των καδρονιών σε περίπτωση ήττας μετά το ματς...
4) Διαιτητής. Χωρίς σχόλιο.

Μειονεκτήματα του συμπολίτη:
1) Έλλειψη επιλογών στην άμυνα τους. Λείπουν τα κεντρικά τους αριστερά και δεξιά μπακ (Λίνο, Μπουσαϊντί) καθώς και ο Κοντρέρας (ο μόνος που μπορεί να βγάλει την μπάλα από την άμυνα προς το κέντρο με πάσα και όχι με γιόμα). Αργό κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Οι Τσιρίλο, Μαλεζάς κάνουν τα 100μ. σε 25 δευτερόλεπτα!!!
2) Χάλια φυσική κατάσταση. Ο Σέρβος παίζει με μπουκάλες οξυγόνου μετά το 60', ενώ και οι Γκαρσία, Τσιρίλο για να τρέξουν σπρίντ τους πετάγονται τα μάτια έξω από την υπερπροσπάθεια...
3) Ό,τι καλό προκύψει θα προκύψει από Σαλπιγγίδη και Βιερίνια. Ο Μούφι τα έβγαλε τα λεφτά του με το γκολ που σημείωσε στην Τουρκία, τώρα ξανά του χρόνου... Αν αποφύγουμε τα στημένα τους, (που σίγουρα θα κερδίσουν πολλά φάουλ έξω από την περιοχή μας) τότε λογικά θα τους κόβουμε εύκολα, μια και η συνήθης τακτική του συμπολίτη είναι "διώχνω με καντήλι, όπου φύγει από άμυνα προς την επίθεση"...
4) Απειρία προπονητή: είναι το πρώτο ντέρμπι του μεγάλου προφέσορ Δερμιτζάκη. Είχε πάτο με την Ντινάμο, ας ελπίσουμε ότι δε θα του ξανακάτσει με εμάς...

Πλεονεκτήματα Άρη:
1) Προπονητής στον πάγκο. Χωρίς περαιτέρω σχόλια...
2) Ορθολογική ανάπτυξη και αντεπιθέσεις. Τουλάχιστον στα ευρωπαϊκά παιχνίδια οι παίκτες μας συνήθισαν σε όμορφη ανάπτυξη και σε συνδυασμούς, χαρακτηριστικό το γκολ που πέτυχαμε στη Νορβηγία. Παρένθεση το παιχνίδι με τον Πανιώνιο, (το παιχνίδι με τον Εργοτέλη ήταν κάτι διαφορετικό, μια και εκεί δεν παίχτηκε πολύ ποδόσφαιρο - ο αντίπαλος ήρθε να καταστρέψει).
3) Επιθετικοί που σκοράρουν. Αν μη τι άλλο και ο Τσέζαρεκ και ο Ρουίς έχουν δείξει ότι το "έχουν", σκοράρουν με μισή ευκαιρία. Ελπίζουμε ότι θα δούμε και πάλι το ψαράκι να βγαίνει στην επιφάνεια...
4) Εκεί που υπερτερούσε πέρυσι ο αντίπαλος πλέον είμαστε δυνατοί, δηλαδή στο ψηλό παιχνίδι. Ο Κούπερ ψήλωσε πολύ την ομάδα, με αποτέλεσμα να μην έχουμε δεχθεί ιδιαίτερη πίεση στο ψηλό παιχνίδι ως τώρα, (δε θυμάμαι να δεχθήκαμε γκολ από στημένο ως τώρα).
5) Καλύτερη φυσική κατάσταση από τον αντίπαλο. Έστω και αν είναι πιο κουρασμένοι από το ταξείδι, η ουσία είναι ότι έγινε σωστή προετοιμασία, σε αντίθεση με την ανύπαρκτη προετοιμασία του συμπολίτη (Μπερέτα - Καραμπίνα).
5) Οι παίκτες μας θα ξέρουν τι θα τους περιμένει σε μια περίπτωση αντίστοιχης εμφάνισης με την περυσινή. Σίγουρα ο Ναφτί ή ο Σηφάκης θα ξέρει καλά τι εννοώ.

Μειονεκτήματα Άρη:
1) Κουραση. Η ομάδα γύρισε το πρωΐ της Παρασκευής στη Θεσσαλονίκη από τη Νορβηγία, μετά από ένα κοπιαστικό παιχνίδι, όπου η ομάδα τα έδωσε όλα. Οι αντίπαλοι στην ουσία είχαν την ευκαιρία να ξεκουραστούν και να κάνουν προπόνηση το απόγευμα της Παρασκευής.
2) Προπυλακισμοί και χουλιγκανισμοί, γενικότερα κλίμα τρομοκρατίας, γεγονός που θα επηρεάσει τους νέους παίκτες του Άρη, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων (π.χ. Νέτο, Κόκε που τα έχουν ξαναπεράσει).
3) Παράδοση. Μπορεί να λένε ότι οι παραδόσεις είναι για να σπάζουν, αλλά κακά τα ψέμματα έχουμε καιρό να πανηγυρίσουμε νίκη μέσα στο τσαντήρι τους.
4) Κοράκια. Είμαστε σχεδόν βέβαιοι ότι θα περάσουμε χειρουργείο. Μακάρι να διαψευστούμε αλλά κανένας διαιτητής δεν τους έχει αδικήσει μέσα στο γήπεδό τους. Τι να θυμηθώ: Καλόπουλο, Σταυρίδη κ.α...

Κλείνοντας και για να αποφορτίσω την ατμόσφαιρα και το άγχος, θα επισυνάψω ένα video για το πώς πρέπει να εμφανιστεί ο Άρης μέσα στο γήπεδο αν θέλει να επικρατήσει (στο ρόλο του νταή ο Ναφτί):


Υ.Γ. 1: Κερδίστε τους και διαλύστε τους... Είναι ένα βήμα πριν τον γκρεμό, ρίξτε τους μέσα για να τελειώνουμε...
Υ.Γ. 2: Το γεγονός ότι οι παίκτες του Άρη επέστρεψαν Παρασκευή πρωΐ από Νορβηγία και ενώ ακολουθεί τέτοιο ντέρμπι σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, δεν πτόησε έναν συγκεκριμένο παίκτη μας που Παρασκευή βράδυ (!) το γλεντούσε με ποτάκια στα Fridays... Ας μην αναφέρω όνομα, γιατί και μόνο που το σκέφτομαι μου γυρνάνε τα μυαλά...

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε... 3 Οκτωβρίου 2010 στις 3:25 μ.μ.

κ στραβά να πάνε τα πράγματα ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ

http://www.youtube.com/watch?v=rSoOtEo6apQ&feature=player_embedded

geokampour

Skolix είπε... 3 Οκτωβρίου 2010 στις 4:09 μ.μ.

Παλι για ποτα και μπαρ διαβαζω. Ελπιζω να μας αποκαλυψεις τις επομενες μερες ποιος ηταν να ξερουμε με ποιους εχουμε να κανουμε. Δε συμμεριζονται ορισμενοι τις αγωνιες μας. Και καλα αυτο, αλλα δε συμμορφωνονται με τους κανονισμους της ομαδας, τους οποιους δεν ξερω, αλλα σιγουρα ο Κουπερ δεν εχει δωσει αδεια να βγαινουν 2 μερες πριν τον αγωνα.

Σε ο,τι αφορα τον αγωνα και το σχημα Πριττας-Ναφτι-Μενδρινος-Χαβιτο και Κοκε-Ρουις μπροστα, πιστευω οτι ειναι λανθασμενο. Εξω Κοκε, μεσα Καλβο και 3 στον αξονα, γιατι βλεπω τον Σερχιο να μην ακουμπαει μπαλα σημερα. Απο την αλλη, με τοσα προβληματα στην αμυνα τα παοκια ειναι ισως ευκαιρια να τους χτυπησουμε στο κεντρο της. Απλα ισως ειναι καλο να τους σκασουμε στο τρεξιμο στο πρωτο ημιχρονο και μετα να ρισκαρουμε.

Θα δειξει, ο στρατηγος ξερει σιγουρα καλυτερα.

VardARIS είπε... 3 Οκτωβρίου 2010 στις 5:14 μ.μ.

Φίλε Skolix ένας ήταν, και αυτός γνωστός... Το σίγουρο είναι ότι ο Κούπερ αποκλείεται να έδωσε άδεια να βγαίνουν 2 μέρες πριν από έναν τόσο σημαντικό αγώνα, και ενώ την ίδια ημέρα επέστρεψαν από ταξείδι στη Νορβηγία!!! Μερικούς ούτε jetlag τους πιάνει, ούτε τίποτα.
Αντε ας μην γκρινιάξω άλλο, μακάρι αυτό να σημαίνει ότι έχουν μεγάλες αντοχές και ότι αντέχουν και στα ξενύχτια, και στα ταξείδια και στις προπονήσεις...

Όσο για τον Κάλβο που αναφέρεις, σίγουρα, τον καλό Κάλβο τον θέλουμε, τον Κάλβο που είδαμε στη Νορβηγία, δεν τον θέλουμε με τίποτα.

Άντε 3 ώρες έμειναν!!!