Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Η ελευθερία θέλει τόλμη και αρετή !!!

Άτολμος ναι, απείθαρχος όχι, με σχέδιο που ποτέ δεν υλοποιήθηκε ο Άρης έχασε δίκαια από έναν Ολυμπιακό που σίγουρα  άξιζε κάτι  παραπάνω από ένα γκολ!
Δεν  τόλμησαν οι παίκτες ή δεν έχουν αρετές;
Αρετές  υπάρχουν  δυστυχώς  όμως δεν τις είδαμε  ούτε  μια φορά στον αγώνα με τον Ολυμπιακό ενώ δεν θα είναι έκπληξη να πω πως φέτος με το ζόρι τις βλέπουμε.

Δε θέλει ο Κουπερ να παίξει  επιθετικά? Θέλει και πιο πολύ από όλους, αλλά αυτά δε γίνονται σε ένα καλοκαίρι, χρειάζεται χρόνος  και ηρεμία...

Αυτό που έγινε με τον Ολυμπιακό ήταν αποτέλεσμα της πιέσης  που υπάρχει να μην χάσουμε πρωτίστως και ότι μπορούμε να κερδίσουμε μετά  ,τα έγραψα και στο προηγούμενο άρθρο πάμε να κλέψουμε την νίκη η ισοπαλία …… 

Γιατί όμως με αυτόν τον τρόπο  ; Όπως  λέει και η επικεφαλίδα η αν θέλετε ο εθνικός  μας ποιητής  Κάλβος  Αντρέας   σε μια περίοδο που η Ελλάδα αναζητά την εθνική της ταυτότητα, καθώς αποτάσσει τον πολύχρονο τουρκικό ζυγό και βρίσκει σιγά - σιγά την εθνικής της ανεξαρτησία.
΄΄ Η ελευθερία θέλει τόλμη και αρετή ΄΄                            


Και αφού όπως προανέφερα αρετή  υπάρχει  χρειάζεται  τόλμη ,τόλμη όμως για να έχει κανείς  πρέπει  πρώτα  από όλα να εμπιστεύεται τον ίδιο τον εαυτό  του και αυτό είναι κάτι που θέλει δουλεία και ο Άρης χρειάζεται  αρκετή και χρόνο για να την κερδίσει. 

Δεν είναι εύκολο  πράγμα να σταθείς  μέσα στον Ολυμπιακό  πιάνονται  καλή απόδοση  και σε άμυνα και σε επίθεση  χρειάζεται  δουλεία, αγάλι  αγάλι ……

Μην ξεχνάμε ότι ο Ολυμπιακός  ήταν  για πρώτη  φορά πολύ καλός,  ουσιαστικά  καλός,  επικίνδυνος  με παίκτες  όπως ο Μιραλας  φετφατζιδης αλλα και Ιμπαγασα κακά τα ψέματα  δύσκολα δεν θα τρώγαμε γκολ ………..

Τίποτα  όμως δεν τελειώνει σε ένα γκολ, χαρακτήρα  δείξαμε  αγωνιστικότητα  ναι ,αλλά ποτέ μα ποτέ δεν απειλήσαμε !!!!!

6 σχόλια:

jim είπε... 25 Οκτωβρίου 2010 στις 11:17 μ.μ.

Συμφωνώ που λες ότι ο Κούπερ θελει να παιξει επιθετικα αλλα αυτα δεν γινονται μεσα σε ενα καλοκαιρι και απαιτειται χρονος και ηρεμία...

Αυτό είναι το κλειδί...Ο χρόνος και η υπομονή...Σταδιακά αποκτάμε μια αγωνιστική ταυτότητα...Θέλει όμως χρόνος και συνεχεια στην μεθοδική δουλειά για να μπολιαστεί και η κατάλληλη νοοτροπία..

Το θέμα είναι να μείνει ο Κούπερ στον ΆΡΗ και μετα τον Ιούνιο για να συνεχίζει να διδάσκει...

Γιατί αν φύγει ο Κούπερ ξεκιναμε απο την αρχη πάλι..

Skolix είπε... 26 Οκτωβρίου 2010 στις 1:00 π.μ.

Εγω πιστευω οτι πολυ μπαλιτσα δε θα δουμε φετος. Ισως καποια ματσακια οταν τελειωσει η Ευρωπη. Τωρα ο Εκτορας δεν εχει χρονια να δουλεψει πολλα πραγματα. Αποκατασταση και προπονησεις μονο κανει λογικα. Μακαρι να μεινει πολλα χρονια και θα δουμε αυτα που θελουμε, τοσο αμυντικα οσο και επιθετικα.

Θα ηθελα να σταθω σε κατι: εξωφυλλα Metrosport, Αθηλτικων νεων και αρθρο Χρυσανθου Τσαλτιδη σε gazetta.gr. Φτανει πια να τα ριχνουνε ολα στη διαιτησια. Αυτια χαιδεουουν; Υποτιμουν τη νοημοσυνη μας οταν λενε οτι ο Ρουιζ δεν ηταν οφσαϊντ. Ελεος! Ας φερθουν λιγο αντρικεια. Και πεναλτι να ηταν στον Ρουιζ, εχω δει 15 φορες το ριπλει και ακομα δεν ειμαι σιγουρος αν ειναι. Εχουν αρχισει να με κουραζουν αυτες οι δικαιολογιες σε καθε αγωνα. Αλλες χρονιες εχουν γινει αισχη εκει μεσα, αλλα φετος δεν κανει να μιλαμε. Ο Αρης μας πρεπει να προοδευσει και σε αυτον τον τομεα. Να αποτιναξει τετοιες νοοτροπιες που μονο μικροτητα και κατωτεροτητα υποδεικνυουν.

pavvou είπε... 26 Οκτωβρίου 2010 στις 3:41 π.μ.

jik νομίζω ότι είσαι άδικος για το σχέδιο που λες. Νομίζω ότι υπήρχε,φαινόταν στο γήπεδο...εντάξει παίξαμε κ εμείς πολύ καλά κ επιθετικά στο α', ενώ στο β' μόνο αμυντικά είμασταν κομπλέ.Παρ' ολα αυτά βγάλατε 2-3 φάσεις.

jim συμφωνώ απολύτα, ειδικά με αυτό το "πάλι από την αρχή". Και είναι κρίμα..

Ωραίος ο Skolix.

ΝΑVAS είπε... 26 Οκτωβρίου 2010 στις 7:23 μ.μ.

ΣΚΟΛΙΞ ΕΙΣΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΩΣΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ.ΔΗΛΑΔΗ ΡΕ ΜΑΓΚΕΣ ΕΛΕΟΣ.ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΓΡΑΦΙΚΟΙ.ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΒΙΩΜΑ ΑΥΤΟ.

ΜΗ ΜΟΥ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΧΑΣΑΜΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΑΙΤΗΤΗ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΤΡΕΛΑΘΩ.

ΕΧΟΥΜΕ ΦΑΕΙ ΑΠΕΙΡΕΣ ΣΦΑΓΕΣ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ ΔΕΝ ΛΕΩ.ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΧΑΝΟΥΜΕ ΦΤΑΙΕΙ ΚΑΙ Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΚΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΟ ΟΤΑΝ ΛΕΤΕ ΜΠΟΥΡΔΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΙΑ Η ΟΜΑΔΑ

Ανώνυμος είπε... 27 Οκτωβρίου 2010 στις 4:46 μ.μ.

Skolix και λοιποί συμφωνώ με την διαιτησία επιτέλους δεν φταίει αυτή κάθε χρονιά!!Κ εγώ μια απο τα ίδια Skolix όσο και να είδα την φάση δεν έβγαλα συμπέρασμα..... κ κάτι ακόμα είπα οτι αυτό αν γινότανε στην περιοχή μας θα το δίνανε, ήρθε όμως η φάση με τον Μιραλάς αν θυμάμαι καλά που τον πατάει ο δικός μας, δεν θυμάμαι ποιός, κ δεν το έδωσε -πράγμα λίγο σπάνιο-.Καλά δεν λέω οτι διορθώθηκε η διαιτησία αλλά σίγουρα δεν ήτανε αυτή που έκανε φέτος την διαφορά......


Με την ανανέωση του Κούπερ έχουμε τίποτα νεότερο....;!

geokampour

Ανώνυμος είπε... 3 Νοεμβρίου 2010 στις 12:32 π.μ.

Γιατί αποκαλείς τον Κάλβο εθνικό μας ποιητή; Παρατηρώ επίσης μια σαφή διαφοροποίηση του ύφους στο οποίο γράφεις από το πρώτο στο δεύτερο κομμάτι του κειμένου σου.Σαν να μην είναι όλο γραμμένο από τον ίδιο άνθρωπο.