Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Πανελλήνιος - Άρης 62-72

Πετύχαμε χθες την πρώτη μας νίκη στο πρωτάθλημα και μάλιστα εκτός έδρας επί του Πανελληνίου.

Λόγω του ποδοσφαιρικού αγώνα δε μπόρεσα να δω το ματς χθες οπότε το κατέβασα κ το είδα σήμερα το πρωί.

Γενικά η εμφάνιση μας ήταν μέτρια, με πολλές εναλλαγές στο παιχνίδι μας. Ήταν όμως αρκετή ώστε να κερδίσουμε. Και αν δεν είχαμε ένα νεκρό διάστημα στο 4ο δεκάλεπτο όπου μας έκανα ένα σερί 8-0 θα είχαμε κερδίσει ακόμη πιο εύκολα.

Σε όλο το παιχνίδι ελέγχαμε το ρυθμό κ είμασταν συνεχώς μπροστά στο σκορ με διαφορές 5-7 πόντους. Υπήρχαν όμως κάποια κενά διαστήματα που αφήναμε τον αντίπαλο να μειώνει το σκορ. Μας πέρασε μάλιστα κ 3-4 φορές στο παιχνίδι αλλά με μολίς 1 πόντο.

Στο 4ο δεκάλεπτο πήγαμε να αυτοκτονήσουμε διότι χάσαμε μια διαφορά 7 πόντων που είχαμε κ πήγαμε στο -1 αλλά σε εκείνο το διάστημα μίλησε ο Χατζηβρέττας που με 3 τρίποντα καθάρισε το ματς.

Καλύτεροι παίχτες ήταν οι Τάκερ (15 πόντοι) κ Χατζηβρέττας (15 πόντοι) που είχε 5 στα 8 τρίποντα. Βοήθησε κ ο Μπορόβνιακ επιθετικά με 9 πόντους. Αυτοί που δεν βοήθησαν ήταν ο Ταπούτος κ ο Χαραλαμπίδης που ήταν πολύ άστοχοι.

Μου άρεσε ο Τσαϊρέλης λίγα πράγματα ο Σλούκας. Ο Ντάστον έδειξε ότι δε μπορεί να κάνει τη διαφορά. Καλούτσικος αμυντικά αλλά στην επίθεση λίγος. Κάπως καλύτερος ήταν ο Πιρς. Από τους 2 τους ο πρώτος σίγουρα θα αντικατασταθεί για τον 2ο δεν είμαι κ τόσο σίγουρος.

Τα θετικά

  • Η ομάδα δείχνει συνοχή, προσπαθεί να παίξει γρήγορο μπάσκετ κ να τρέξει σε αιφνιδιασμούς.
  • Παρόλο που δεν έχει κλασικό 5άρι πάμε καλά στα ριμπάουντ.
  • Αμυντικά δεν αντιμετωπίσαμε κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα.
  • Δείξαμε χαρακτήρα όταν μας έκανε το 8-0 σερί ο Πανελλήνιος κ ξαναπήραμε γρήγορα το προβάδισμα.


Τα αρνητικά

  • Για άλλη μία φορά κακό ποσοστό στις βολές. 
  • Κάποιοι σημαντικοί παίχτες ήταν πολύ άστοχοι σε ελεύθερα σουτ. 
  • Μεγάλα κενά διαστήματα στο σκοράρισμα που μας έκαναν να χάνουμε τις διαφορές που παίρναμε.
  • Μικρή βοήθεια στο σκοράρισμα από τους ψηλούς.


Συμπέρασμα
Ο Πανελλήνιος γενικά δε μου γέμισε το μάτι. Υποτίθεται ότι έχουμε τους ίδιους στόχους αλλά εγώ αυτό δεν το βλέπω. Εμείς είμαστε πιο έτοιμοι. Το ξαναλέω ότι φέτος έχει γίνει σωστή δουλειά στην ομάδα Αν κ είναι νωρίς στο πρωτάθλημα τολμώ να κάνω την πρόβλεψη ότι την 3η θέση θα την πάρουμε αέρα. Ειδικά αν βρούμε κ ένα καλό 5άρι. Ας μην βιαζόμαστε όμως...

4 σχόλια:

Σωτήρης είπε... 31 Οκτωβρίου 2010 στις 7:23 μ.μ.

Θα διαφωνήσω λίγο για τον Μπορόβνιακ. Σήμερα δεν ήταν καλός συγκριτικά με τα προηγούμενα παιχνίδια. Ήταν και άστοχος, σε μια φάση με το χαμένο λει απ κάτω από το στεφάνι μου έφερε στο μυαλό τον Μπετς! Ο Χαραλαμπίδης πααααρα πολύ άστοχος ελπίζω να είναι παροδικό και να βρεί το χέρι του γιατί μας έλειψε πραγματικά πολύ το σκορ του χθες. Η ομάδα μπορεί να τρέχει αλλά αν δεν κάνω λάθος ο Πανελλήνιος έβγαλε σχεδόν τους διπλάσιους αιφνιδιασμούς από εμάς και αυτό θέλει προσοχή. Από κει και πέρα το κενό στο κέντρο της ρακέτας είναι πραγματικά χαοτικό. Πιστεύω πλέον, με αυτά που έχουμε δει ότι ο Σκορδίλης μπορεί να δώσει παραπάνω από τον Ντάνστον και ίσως πρέπει να αρχίσει να παίζει.

aba είπε... 31 Οκτωβρίου 2010 στις 7:31 μ.μ.

Les oti katebases to mats kai to eides. Epeidi ki ego den to eida (taxideua) kai kati me troei, mipos mporeis na doseis link na to katebaso ki ego? Euxaristo.

RedDragon είπε... 31 Οκτωβρίου 2010 στις 7:53 μ.μ.

Σωτήρη όντως ο Μπορόβνιακ είχε 3 στα 6 δίποντα κ 3 στις 4 βολές. Αλλά ήταν και 3ος σκόρερ της ομάδας. Ίσως μου φάνηκε καλούτσικος λόγω της ανυπαρξίας του Ντάνστον.

@aba
Φίλε μου το ματς υπάρχει στο greek tracker αλλά έχουν κλειδωμένες τις εγγραφές. Υπάρχει κ στο arismania.com για το οποίο χρειάζεσαι πρόσκληση. Αν θες επικοινώνησε με κάποιο από τα παιδιά στο http://arismania.com/portal/wordpress/kkoulgr/ μήπως κ βρεις κάποια άκρη...

aba είπε... 31 Οκτωβρίου 2010 στις 8:59 μ.μ.

Euxaristo gia tis plirofories. Tha to prospathiso. Katholou den mou aresei otan xano agona...