Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

Νέο Look


Όχι δεν έχετε έρθει σε λάθος blog! Απλώς αλλάξαμε "λίγο" την εμφάνιση...

Για οποίον ενδιαφέρεται θα σας πω λίγα λόγια για την καινούρια μας εμφάνιση...

Το προηγούμενο design είχε φτιαχτεί σε 2 μέρες κάπου στον Φλεβάρη. Αν κ μου άρεσε αρκετά, πάντα είχα την εντύπωση ότι δεν είναι αρκετά "αθλητικό". Γι'αυτό το λόγο τους τελευταίους μήνες δούλευα στο μυαλό μου μια διαφορετική προσέγγιση.

Ο βασικότερος σκοπός του νέου design είναι να γίνει το blog πιο ευανάγνωστο. Το ξέρω πως η ανάγνωση κειμένων στον υπολογιστή είναι δύσκολο πράγμα οπότε προσπάθησα τόσο το κείμενο όσο κ τα σχόλια να διαβάζονται πιο εύκολα. Οπότε θα ήθελα σίγουρα τα σχόλια κ τις παρατηρήσεις σας σε αυτόν τον τομέα που είναι κ ο πιο σημαντικός.



Οι εικόνες στο background
Τώρα όσον αφορά τις εικόνες στο background. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 5 εικόνες οι οποίες φορτώνονται τυχαία κάθε φορά μπαίνεις στο blog ή αλλάζεις σελίδα. Οι εικόνες αυτές είναι επίτηδες θολές για να μην σου αποσπάνε την προσοχή. Δοκίμασα να τις βάλω χωρίς τη θολούρα αλλά δημιουργούνταν πολύς "θόρυβος" στο design και δεν ήταν καλό.

Η βασική εικόνα στην οποία στηρίχτηκε το design είναι αυτή που δείχνει το γήπεδο σαν να κάθεσαι στη θύρα 4. Ναι, σε αυτή τη θύρα που οι συμπολίτες δεν δέχονται να παίρνουν εισιτήρια γιατί δε βλέπουν!
Στη συνέχεια σκέφτηκα την ιδέα να εναλλάσσονται οι εικόνες οπότε πρόσθεσα μία εικόνα πάλι από τη θύρα 4 από το παιχνίδι με την Μπόκα (ξεχωρίζει από τους πολλούς πυρσούς), μια από τη θύρα 2, μία που δείχνει την θύρα 1 κ μια εικόνα από το Παλέ.

Υπάρχουν λοιπόν οι εξής επιλογές:
  1. Να κρατήσω μόνο μία εικόνα στο background (αυτή από τη θύρα 4) και να μην αλλάζει.
  2. Να μείνει όπως είναι τώρα
  3. Να κάνουν fade out κ fade in οι εικόνες ενώ είσαι στη σελίδα. Το φοβήθηκα αυτό γιατί παίζει να είναι ενοχλητικό.
Περιμένω τη γνώμη σας πάνω στο θέμα για να δω τι θα εφαρμόσω...

Το Footer
Μία σημαντική αλλαγή στο design είναι το κάτω μέρος  του blog ή αλλιώς footer. Μάζεψα όλα τα social στοιχεία (facebook, αναγνώστες, ενημερώσεις από άλλα blogs) αλλά και στοιχεία του blog όπως αρχείο, συγγραφείς, κατηγορίες κ τα μετέφερα στο footer, διότι θεώρησα ότι είναι δευτερεύοντα στοιχεία στο blog. Έβαλα κ ένα link στο πάνω μέρος της οθόνης κάτω από το σήμα του Άρη που σε πάει κατευθείαν στο Footer για να μην χρειάζεται να scrollaρεις μέχρι κάτω. Φυσικά κ στο footer υπάρχει το αντίστοιχο link που σε πάει στο πάνω μέρος.

Άλλες αλλαγές
Όπως βλέπετε έχει αλλάξει σημαντικά κ το βασικό μενού του blog ( Αρχική σελίδα, Για το blog, Πρόγραμα αγώνων) μια κ το προηγούμενο δεν ήταν αρκετά ευδιάκριτο. Άλλαξε θέση η Αναζήτηση για να τη βρίσκει κάποιος πιο εύκολα.

Προστέθηκαν επίσης κ τα "Πιο δημοφιλή Άρθρα" στην πλαϊνή στήλη. Εκεί θα βγαίνουν τα άρθρα με τις πιο πολλές επισκέψεις τον τελευταίο μήνα.

Μέσα σε κάθε post άλλαξε θέση το link "διαβάστε περισσότερα", προστέθηκαν social στοιχεία όπως το like του facebook αλλά και τα share links. Άλλαξε επίσης και η εμφάνιση των σχολίων.

Θα ήθελα τις γνώμες σας κ τις παρατηρήσεις σας
Γενικά να ξέρετε ότι όταν αλλάζει κάτι που έχουμε συνηθίσει στην αρχή δε μας αρέσει. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το νέο design του sport24 το οποίο στην αρχή δε μου άρεσε καθόλου ενώ τώρα που το συνήθισα, μου φαίνεται πολύ καλύτερο από το προηγούμενο.

Περιμένω λοιπόν σχόλια και παρατηρήσεις έτσι ώστε το blog να γίνει το καλύτερο δυνατό. Περιμένω επίσης κ νέες ιδέες, αν θέλετε να δείτε κάτι στο blog που δεν υπάρχει (κ μπορεί να γίνει φυσικά).

Καλή ανάγνωση!

Υ.Γ. Δεν ξέρω με ποιόν browser βλέπετε το blog αλλά αν χρησιμοποιείτε internet explorer κάντε τη χάρη στον εαυτό σας κ κατεβάστε έναν πιο σύγχρονο κ πιο γρήγορο browser όπως τον firefox ή ακόμη καλύτερα τον google chrome.
Να ξέρετε πως το blog δεν έχει ελεγχθεί καθόλου σε Internet Explorer κ ούτε πρόκειται...

8 σχόλια:

Mat είπε... 10 Οκτωβρίου 2010 στις 12:09 μ.μ.

Μήπως να μην είναι τόσο θολή η εικόνα ώστε να φαίνονται οι σημαίες/σήματα του Άρη; :)

Ανώνυμος είπε... 10 Οκτωβρίου 2010 στις 12:54 μ.μ.

Η φωτο του background δε λεει και πολλα ρε!
Μπορεις σιγουρα να βρεις κατι καλυτερο.
Παντως μπραβο σου και μονο που ασχολεισαι και συγχαρητηρια για το μπλογκ!

Καλες αναρτησεις!

jik είπε... 10 Οκτωβρίου 2010 στις 12:57 μ.μ.

ελα στο κενο διπλα βαλε βιντεο του Αρη απο το youtube ta kalytera

jik είπε... 10 Οκτωβρίου 2010 στις 12:58 μ.μ.

Α και τον μπαοκ στην βαθμολογία βάλτον στην 14 θέση να γουστάρουμε

VardARIS είπε... 10 Οκτωβρίου 2010 στις 10:53 μ.μ.

Προσωπικά ενθουσιάστηκα με το νέο look. Μου άρεσε πολύ και το γεγονός ότι αλλάζει το background κάθε φορά που μπαίνω, (οπότε ναι προτείνω να μείνει ως έχει).
Πάντως εγώ χρησιμοποιώ το IE και τρέχει μια χαρά.

Εγώ παλεύω μια σημαντική μεταγραφή στο blog ενός φίλου Αρειανού που είναι αποκλειστικά μπασκετικός, ώστε να μας ενημερώνει σχετικά. Διστάζει λίγο μια και δεν έχει πολύ χρόνο, αλλά βλέπω ότι το θέλει.

Καλή αρχή λοιπόν...

jim είπε... 11 Οκτωβρίου 2010 στις 11:36 π.μ.

Καλό θα είναι να αφήσεις αυτές τις 3-4 εικόνες στο background...Να υπάρχει ποικιλία..

όπως λέει και ο jik, μπορείς να βάλεις σε μια ακρη βιντεακια απο το Youtube η οπουδήποτε αλλου μερικές απο τις πιο σημαντικες επιτυχιες του ΆΡΗ σε ποδόσφαιρο και μπασκετ..

Ανώνυμος είπε... 12 Οκτωβρίου 2010 στις 4:51 μ.μ.

Ωραία η εναλλαγή φωτό τελικά Red....κατα τ'άλλα ωραίες οι αλλαγές.... Θα επανέλθουμε στην πορεία με άλλες προτάσεις....KEEP WORKING!

geokampour