Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2010

Κοράκια...

"Το κοράκι ή κόρακας, (καθαρεύουσα ο κόραξ, του κόρακος) είναι σαρκοφάγο ξηροβατικό πτηνό, μεγέθους όρνιθας, με χαρακτηριστικό μαύρο πτέρωμα, με κόκκινες και γαλάζιες ανταύγειες, μαύρο ράμφος κωνοειδές και μαύρα πόδια, εξ ου και η έκφραση "μαύρος σαν το κοράκι". Ο Κόρακας ανήκει στην οικογένεια των κορακιδών, στο γένος Corvus."

Το κακό με τη διαιτησία φέτος έχει παραγίνει. Έχουμε καταντήσει γραφικοί να μιλάμε όλη την ώρα γι'αυτό. Μας λένε ότι βλέπουμε φαντάσματα κ εχθρούς εκεί που δεν υπάρχουν...
Δείτε λοιπόν τι έγραψαν 2 δημοσιογράφοι, που δεν έχουν καμία σχέση με τον Άρη (θα έλεγα ότι δεν τον πολυσυμπαθούν κιόλας) για την διαιτησία στο ματς κυπέλλου με την Ξάνθη όπου για μερικά δευτερόλεπτα κ από τύχη γλιτώσαμε τον αποκλεισμό.

Αντώνης Καρπετόπουλος - Gazzeta

"...αντί για ένα παιγνίδι ποδοσφαίρου είδα το σόου του Δαλούκα, δηλαδή την ηρωϊκή προσπάθεια ενός διαιτητή, συνεπικουρούμενου και από τους βοηθούς του να αποκλείσει τον Αρη..."

"...κι αυτό το παιγνίδι είναι ένα ακόμα στην αλυσίδα των κακών διαιτησιών που είχε φέτος ο Αρης..."

"...Μου λένε ότι αυτή η εντύπωση έχει καλλιεργηθεί γιατί σε κάποια από τα σεμινάρια που κάνει ο Βασσάρας έγιαναν αυτού του τύπου οι εισηγήσεις και αυτού του τύπου οι επισημάνσεις και ο αρχιδιαιτητής ανέφερε τον Κόκε, τον Κάλβο, το Χαβίτο και τον Κάμπορα ως παραδείγματα ποδοσφαιριστών που βουτάνε εύκολα.."

Διαβάστε όλο το άρθρο

Περικλής Στέλλας - SentraGoal

"...Στον αγώνα Ξάνθης-Άρη ο Χαβίτο είναι τρία μέτρα πίσω και στην εξέλιξη της φάσης ο βοηθός σηκώνει την σημαία υποδεικνύοντας τον σε θέση οφσάιντ. Προσέξτε. Είναι τρία μέτρα πίσω, βλέπει τη φάση (κανένας δεν του εμποδίζει το οπτικό πεδίο) ξέρει ότι δεν είναι παράβαση και παρ όλα αυτά σηκώνει τη σημαία..."

"...Διαμορφώνονται αποτελέσματα, γίνονται όργια και εκτός από ανακοινώσεις δεν συμβαίνει τίποτε άλλο. Αααα!!! Ξέχασα. Στην χειρότερη περίπτωση για να σε τιμωρήσουν (όπως συνέβη με τον Παμπορίδη δηλαδή) σε στέλνουν να σφυρίξεις στο Ντουμπάι, να περάσεις χαρούμενα Χριστούγεννα..."

Διαβάστε όλο το άρθρο

Τι συμπέρασμα μπορούμε να βγάλουμε;

Οι συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι για κάποιους είναι καλοί για κάποιους άλλους όχι. Το ότι τα γράφουν αυτά όμως δείχνει ότι αυτά που βλέπουμε εμείς και μας κατηγορούν ως γραφικούς τα βλέπουν και άλλοι. Ίσως τελικά τα φαντάσματα που βλέπουμε να μην είναι και τόσο φανταστικά...

Τι μπορούμε να κάνουμε;

Σίγουρα η αντίδραση του Άρη μέσω του Γιάννη Κόντη μετά την ήττα με τον Πανθρακικό δεν ήταν η ενδεδειγμένη. Κατά τη γνώμη μου ο επίσημος Άρης έπρεπε να εστιάσει στην μη αναβολή του αγώνα και όχι στα λάθη του διαιτητή. Άλλωστε το μεγαλύτερο λάθος του ηταν το ότι έγινε το ματς μέσα σε ένα γήπεδο-βούρκο.

Αντιθέτως συμφωνώ 100% με το περιέχομενο της ανακοίνωσης μετά το ματς με την Ξάνθη.

Δυστυχώς όμως όσες ανακοινώσεις και να βγάλουμε, όσο και φωνάξουμε δεν αλλάζει κάτι. Οπότε το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να προχωράμε έχοντας σαν δεδομένο ότι σπάνια θα πάρουμε σφύριγμα υπέρ μας. Να δυναμώσουμε αγωνιστικά ώστε να μπορούμε να νικάμε και τους διαιτητές...αν είναι αυτό ποτέ δυνατό...

Διαβάστε μια παρόμοια ανάλυση στο blog "Μια ζωή Άρης Παντού Άρης" από το φίλο AnimationAris.

3 σχόλια:

KANTHAR0S είπε... 14 Φεβρουαρίου 2010 στις 3:33 μ.μ.

Το θέμα σηκώνει τεράστια κουβέντα. Είμαι της γνώμης ότι πρώτα πρέπει η ομάδα να λύσει τα προβλήματα της και μετά να ασχοληθεί με διαιτησία. Δεν λέω ότι όλα είναι αρμονικά, αλλά πολλές φορές κι εμείς οι ίδιοι ξεφεύγουμε.

RedDragon είπε... 14 Φεβρουαρίου 2010 στις 4:04 μ.μ.

Συμφωνώ αλλά φέτος έφτασα σε σημείο μετά το ματς με τον Πανιώνιο να απαιτώ να με ευνοήσει η διαιτησία γιατί δε μπορώ αλλό να με αδικούν...

Unknown είπε... 15 Φεβρουαρίου 2010 στις 3:58 π.μ.

Κόρακας κοράκου μάτι δε βγάζει....αυτό για τα επιμορφωτικά σεμινάρια που τους κάνει ο Κύρος....Τώρα εγώ σήμερα να μπώ σε ιδέες αν και ο διαιτητής καθ'όλη την διάρκεια του αγώνα ήταν πολύ καλός ότι μας άφησε χωρίς αμυντικό χάφ για την Τετάρτη...το ξέρω ακούγεται εξωφρενικό και ίσως είμαι παράλογος (που είμαι) αλλά τους έχει φοβηθεί το μάτι μου....

Εμείς και η ΑΕΚ του πρώτου γύρου είμαστε οι πιό αδικημένες ομάδες του πρωταθλήματος...Στον δεύτερο γύρο πάντως η ΑΕΚ μια χαρά την πάει η διαιτησία...ως δια μαγείας..