Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016

Ο Μανώλης Τζανακάκης στον ΆΡΗ

Καλησπέρα σε όλους. Μία ακόμη μεταγραφή ανακοίνωσε πριν λίγη ώρα η ΠΑΕ ΆΡΗΣ, καθώς επισημοποιήθηκε η συμφωνία με τον Κρητικό μπακ, Μανώλη Τζανακάκη, για τα επόμενα 2 χρόνια.

Για τον συγκεκριμένο δεν είχε ακουστεί κανένα απολύτως ρεπορτάζ και δεν ξέραμε κάτι, αλλά σίγουρα αυτό δεν έχει καμία απολύτως σημασία αφού έπεσαν οι υπογραφές. Πάμε να δούμε λίγο πιο αναλυτικά το νέο μεταγραφικό απόκτημα του ΆΡΗ.


Το who is who


Ο Μανώλης Τζανακάκης γεννήθηκε στις 30 Απριλίου του 1992. Ξεκίνησε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στον Εργοτέλη, με τον οποίο υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο το 2011, σε ηλικία 19 ετών. Οι εξαιρετικές του εμφανίσεις, κυρίως στη Football League του 2012-13, του έδωσαν το εισιτήριο για τη μεγάλη μεταγραφή στον Ολυμπιακό το 2013. Ωστόσο, πέρασε άλλες 2 χρονιές ως δανεικός στον Εργοτέλη από τον Ολυμπιακό, μη μπορώντας να βρει θέση στο ρόστερ των Πειραιωτών.



Συνολικά με τη φανέλα του Εργοτέλη αγωνίστηκε 4 χρόνια. Σε αυτήν την τετραετία, ο Τζανακάκης αγωνίστηκε συνολικά σε 100 παιχνίδια (64 στη Σούπερ Λιγκ, 33 στη Φούτμπολ Λιγκ και 3 στο κύπελλο), δίνοντας 9 ασίστ. Ήταν σταθερά βασικός από την 2η χρονιά του και μετά.


Την περσινή σεζόν εξακολουθούσε να ανήκει στον Ολυμπιακό, και δόθηκε εκ νέου δανεικός, αυτή τη φορά στην Ανόρθωση. Κατάφερε μέσα από τη δουλειά του να κερδίσει συμμετοχές και μερικές ακόμα εμπειρίες, κυρίως στο τελευταίο κομμάτι της σεζόν, στον γύρο των πλέι οφ Κύπρου. Κατέγραψε 15 συμμετοχές (10 στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος και 5 στα πλέι οφ), και σκόραρε το μοναδικό ως τώρα γκολ της καριέρας του, στα πλέι οφ εναντίον του Απόλλωνα Λεμεσού.




Έχει αγωνιστεί στις εθνικές ομάδες U19 και U21 της Ελλάδας.










Τρόπος παιχνιδιού

Ο Τζανακάκης είναι ακραίο μπακ, φύσει δεξί. Μπορεί να αγωνιστεί με την ίδια ευχέρεια και λίγο πιο μπροστά, όπως επίσης και στο αριστερό άκρο της άμυνας, όπως και έγινε στα περισσότερα παιχνίδια πέρσι με τη φανέλα της Ανόρθωσης. Χαρακτηριστικά η ταχύτητα και το καλό δεξί του πόδι. Βίντεο ΕΔΩ, ΕΔΩ και ΕΔΩ.



Γνώμη μου

Ένας παίκτης που έχει δείξει πολύ καλά στοιχεία και θα δώσει λύσεις στην αμυντική γραμμή είναι φυσικά ευπρόσδεκτος και αυξάνει το βάθος του ρόστερ της ομάδας. Έχει σίγουρα το ταλέντο, χρειάζεται δουλειά και προσήλωση και ίσως να αποτελέσει βασικό κομμάτι του ΆΡΗ του παρόντος αλλά και του μέλλοντος. Καλώς ήρθες Μανώλη!

1 σχόλια:

VardARIS είπε... 26 Αυγούστου 2016 στις 10:48 μ.μ.

Περιμέναμε την ανακοίνωση της μεταγραφής Ποτουρίδη, αλλά τελικά προέκυψε Τζανακάκης... Προσωπικά δεν έχω εικόνα του παίκτη, καθώς δεν είχα παρακολουθήσει παιχνίδια του. Καλή σεζόν να έχει το παλικαράκι, μακριά από τραυματισμούς.