Τετάρτη 10 Αυγούστου 2016

Ο Λούκα Μιλούνοβιτς στον ΆΡΗ

Καλησπέρα σε όλους. Εδώ και 2 ημέρες έχει ανακοινωθεί από την ΠΑΕ ΆΡΗΣ η απόκτηση του Σέρβου μεσοεπιθετικού Λούκα Μιλούνοβιτς, με τον ποδοσφαιριστή να έχει ήδη ενταχθεί στις προπονήσεις της ομάδας στο Καρπενήσι.

Πάμε να δούμε αναλυτικά το προφίλ του τελευταίο μεταγραφικού αποκτήματος του ΆΡΗ.


Το who is who


Ο Λούκα Μιλούνοβιτς γεννήθηκε στις 21 Δεκεμβρίου του 1992 στο Βελιγράδι. Το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο το υπέγραψε το 2010, σε ηλικία 18 ετών, με την ΟΦΚ Βελιγραδίου. Τη rookie σεζόν του, 2010-11, είχε 1 συμμετοχή στο πρωτάθλημα Σερβίας και άλλη μία στα προκριματικά του Europa League.


Το 2011 έφυγε στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στο Βέλγιο, καθώς αποκτήθηκε από την Ζούλτε Βάρεγκεμ. Εκεί, παρά το νεαρό της ηλικίας του, πήρε κάποιες ευκαιρίες ώστε να επιστρέψει πιο έμπειρος στην πατρίδα του, μετά από μόλις 6 μήνες. Ως παίκτης της Ζούλτε, αγωνίστηκε σε 12 παιχνίδια πρωταθλήματος και άλλο 1 στο κύπελλο του Βελγίου, όπου είχε και 1 ασίστ.

Το χειμώνα του 2012 ο Μιλούνοβιτς επαναπατρίστηκε, για λογαριασμό ενός εκ των δύο κολοσσών της πατρίδας του, τον Ερυθρό Αστέρα. Εκεί αγωνίστηκε για 2,5 χρόνια, έχοντας κατά καιρούς πολύ καλή απόδοση και μάλιστα σε μικρή ηλικία, καταγράφοντας συνολικά 61 συμμετοχές (46 πρωτάθλημα, 7 κύπελλο, 8 στο Europa League), 14 γκολ (10-2-2) και 6 ασίστ (4-2-0), κατακτώντας το πρωτάθλημα Σερβίας το 2014 και το κύπελλο το 2012 (αγωνίστηκε ως αλλαγή στον τελικό)!

Τον τελευταίο καιρό στον Κρβένα Ζβέζντα, ο Λούκα είχε χάσει τη θέση του στο ρόστερ και έτσι έψαξε εκ νέου την τύχη του στο εξωτερικό, και έτσι το 2014 ήρθε στη χώρα μας, μετακομίζοντας στην Κρήτη για λογαριασμό του Πλατανιά. Επί 2 χρόνια ήταν βασικότατο μέλος της ομάδας και βοήθησε τα μέγιστα σε 2 άνετες παραμονές. Είχε 48 συμμετοχές (47 πρωτάθλημα, 1 κύπελλο), 10 γκολ (9-1) και 6 ασίστ (5-1) σε 2 χρόνια, κάνοντας πολλές φορές τη διαφορά!




Τρόπος παιχνιδιού


Η φυσική θέση του Μιλούνοβιτς είναι αριστερό εξτρέμ. Μπορεί να αγωνιστεί με την ίδια ευχέρεια και ως 10άρι, ενώ περιστασιακά παίζει και σέντερ φορ. Καλό του πόδι το δεξί. Για ακριβή αγωνιστικά στοιχεία δεν έχω πλήρη εικόνα οπότε δεν θέλω να λέω αερολογίες, θα τον δούμε στο γήπεδο.






Γνώμη μου


Είναι ένας πολύ καλός παίκτης που έδειξε τα διαπιστευτήριά του στη Σούπερ Λιγκ, έχει αγωνιστεί σε κορυφαία ομάδα της χώρας του και είναι σε πολύ καλή ηλικία. Η ομάδα κάλυψε με πολύ καλό τρόπο τη θέση του αριστερού εξτρέμ, και μένει πλέον αυτό να αποδειχθεί και στο γήπεδο. Καλώς ήρθες, Λούκα!

0 σχόλια: