Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2016

Οι Κενάν Μπαργκάν, Νίκος Καράμπελας και Λάζαρος Χαριτωνίδης στον ΆΡΗ!

Καλησπέρα σε όλους. Σε 2 πολύ σημαντικές προσθήκες προχώρησε η διοίκηση του ΆΡΗ την τελευταία ημέρα του καλοκαιριού, καθώς ανακοίνωσε την απόκτηση των Κενάν Μπαργκάν (1 χρόνο) και Νίκου Καράμπελα (3 χρόνια), δύο παικτών με αποδεδειγμένη ποιότητα και εμπειρία που μπορούν να βοηθήσουν πολύ στη Φούτμπολ Λιγκ.

Εκτός από αυτούς τους 2, η ομάδα μας σήμερα ανακοίνωσε και την απόκτηση του αμυντικού Λάζαρου Χαριτωνίδη για 1 χρόνο. Πάμε να δούμε αναλυτικά να νέα μεταγραφικά αποκτήματα της ομάδας μας.



ΚΕΝΑΝ ΜΠΑΡΓΚΑΝ


Who is who


Ο Κενάν Μπαργκάν γεννήθηκε στις 25 Οκτωβρίου 1988 στην Ξάνθη (ναι, Έλληνας είναι παρά το όνομά του). Έκανε τα πρώτα του βήματα στην Ασπίδα Ξάνθης και το 2008 υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο, στον Οδυσσέα Αναγέννησης. Στη σερραϊκή ομάδα αγωνίστηκε 2 χρόνια, στη Γ' εθνική, αγωνιζόμενος σε 54 παιχνίδια και σκοράροντας 10 γκολ.


Το καλοκαίρι του 2010 μεταγράφηκε στη Βέροια, την ομάδα ουσιαστικά με την οποία σταδιακά συστήθηκε στο ευρύ ελληνικό ποδοσφαιρικό κενό καθώς κατέγραψε καταπληκτικές σεζόν όντας σταθερά βασικός. Στην ομάδα της Ημαθίας αγωνίστηκε 5 ολόκληρα χρόνια, 2 στη Β' εθνική και άλλα 3 στη Σούπερ Λιγκ (άνοδος το 2011-12)! Συνολικά με τη φανέλα της Βέροιας, στην άκρως επιτυχημένη 5ετία του, κατέγραψε 125 συμμετοχές (117 σε Α', Β΄εθνική, 8 στο κύπελλο), σκόραρε 10 γκολ και έδωσε 12 ασίστ.
Η περσινή σεζόν, μετά το κλείσιμο του κύκλου στη Βέροια, χωρίστηκε στα δύο για τον Μπαργκάν. Αρχές Σεπτέμβρη υπέγραψε στην Καλλονή. Έκανε πολύ καλές εμφανίσεις (17 συμμ., 5 γκολ, 2 ασίστ σε πρωτάθλημα και κύπελλο), ωστόσο δεν διατηρούσε καλές σχέσεις με τον προπονητή, γνωστό και μη εξαιρετέο, Νίκο Καραγεωργίου, και έτσι τον Γενάρη ζήτησε να μείνει ελεύθερος.
Αμέσως μόλις εξασφάλισε την ελευθέρας του, δεν δυσκολεύτηκε να βρει ομάδα, καθώς αποκτήθηκε από τον Πανιώνιο. Οι νεοσμυρνιώτες έβρισκαν στο πρόσωπό του τον αντικαταστάτη του Μπουμάλ που είχε φύγει στον Παναθηναϊκό. Ο Κενάν άργησε λίγο να βρει θέση βασικού, ωστόσο σταδιακά βρήκε τα πατήματά του και ήταν βασικός παίκτης στο τελευταίο κομμάτι του πρωταθλήματος και στα πλέι οφ. Συνολικά με τον Πανιώνιο έπαιξε σε 16 ματς, δίχως ωστόσο να σκοράρει.






Τρόπος παιχνιδιού


Ο Μπαργκάν είναι καθαρόαιμος εξτρέμ, που αγωνίζεται κυρίως στο αριστερό άκρο. Μπορεί, βεβαίως, κατά συνθήκη, να αγωνιστεί και ως επιτελικός ή ως δεύτερος επιθετικός. Δεν είναι ο μεσοεπιθετικός που έχει έφεση στο σκοράρισμα (φαίνεται και από τους αριθμούς του), ωστόσο είναι πολύ γρήγορος, μπουκαδόρος με καλή τεχνική και έχει αυτό το απρόβλεπτο. Στα θετικά επίσης το ότι χρησιμοποιεί και τα δύο πόδια.




Γνώμη μου

Μία εξαιρετική μεταγραφή για τον ΆΡΗ. Πέρα από το γεγονός ότι είναι σκάλες ανώτερος του αποχωρήσαντα Ν'Λουντούλου, ο Μπαργκάν έχει δείξει εδώ και χρόνια τα διαπιστευτήριά του στη Σούπερ Λιγκ και σίγουρα εάν καταφέρει να προσαρμοστεί γρήγορα μπορεί να προσφέρει πολλά στην προσπάθεια του ΆΡΗ. Καλώς ήρθες Κενάν!






ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΜΠΕΛΑΣ


Who is who

Ο Νίκος Καράμπελας γεννήθηκε στις 20 Δεκεμβρίου 1984 στον Πύργο της Ηλείας. Ξεκίνησε την καριέρα του από την γνωστή τοπική ομάδα, τον Πανηλειακό, στον οποίο αγωνίστηκε για 2 χρόνια, από το 2004 ως το 2006, στο πρωτάθλημα της Β' εθνικής, έχοντας 48 συμμετοχές και 2 γκολ.
Οι καλές του εμφανίσεις με τον Πανηλειακό συγκέντρωσαν το ενδιαφέρον πολλών ομάδων, με τον αγαπημένο μας ΆΡΗ να βγαίνει νικητής και να αποκτά τον Καράμπελα. Στην Αρειανάρα μας ο Καράμπελας αγωνίστηκε για 3 χρόνια. Τα πρώτα 2 ήταν κυρίως εναλλακτική, ωστόσο το 2008-09 ήταν βασικός στο αριστερό άκρο της άμυνας. Με τη φανέλα του ΆΡΗ κατέγραψε 38 συμμετοχές: 32 σε πρωτάθλημα και πλέι οφ, 4 στο κύπελλο και 2 στο UEFA (το 2007-08, βασικός στο 1-1 μέσα στη Μπόλτον και ως αλλαγή στην 6άρα από τη Μπάγερν).
Παρότι ο Νίκος ήταν ένας παίκτης που κάθε φορά που έπαιζε τα έδινε όλα και πρόσφερε, και δε δημιουργούσε και πρόβλημα, έχει στιγματίσει την καριέρα του στον ΆΡΗ αλλά και συνολικά το αλησμόνητο χαμένο πέναλτι κόντρα στους συμπολίτες για το κύπελλο, στο Χαριλάου. Ομολογώ ότι έκλαιγα και πάνω στα νεύρα του είχα ρίξει τόσο μεγάλο μπινελίκι που δεν θέλω να το θυμάμαι!
Το καλοκαίρι του 2009 πήρε μεταγραφή στην Άεκ, στην οποία έπαιξε για άλλα 3 χρόνια. Έχοντας εμπειρίες, είχε σαφώς πιο ενεργό ρόλο στα χανούμια, όντας το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα παρουσίας του βασική επιλογή όλων των προπονητών. Με την Άεκ είχε 91 συμμετοχές (70 σε πρωτάθλημα και πλέι οφ, 9 στο κύπελλο, 12 στο Europa League), σκόραρε 1 γκολ και έδωσε 4 ασίστ, ενώ κατέκτησε και το κύπελλο του 2011 (βασικός στον τελικό).
Το 2012 ο Καράμπελας πήρε την, πολυπόθητη για κάθε Έλληνα ποδοσφαιριστή, μεταγραφή στο εξωτερικό, και συγκεκριμένα στην ισπανική Λεβάντε. Είχε κάποιους τραυματισμούς, ωστόσο αυτό δεν τον εμπόδισε στο να αγωνιστεί αρκετές φορές και ειδικά το 2013-14 που ήταν βασική επιλογή. Συνολικά στη Λεβάντε αγωνίστηκε 3,5 χρόνια, καταγράφοντας 57 συμμετοχές (41 πρωτάθλημα, 10 κύπελλο, 6 Europa League, όπου έφτασε στους 16 το 2012-13).


Το περσινό δεύτερο εξάμηνο της σεζόν αγωνίστηκε στη Βαγιαδολίδ, επίσης ισπανική. Πήγε εκεί τον Ιανουάριο που μας πέρασε, είχε βασικό ρόλο και τη βοήθησε στο να σώσει την κατηγορία (segunda division). Έπαιξε σε 11 ματς και έδωσε 1 ασίστ.



Με την εθνική Ελλάδος έχει αγωνιστεί σε ένα ματς, στην αξέχαστη εντός έδρας ήττα με 0-1 από τα Νησιά Φερόε.









Τρόπος παιχνιδιού



Ο Καράμπελας είναι αριστερός μπακ, τακτικά συνεπής και βάζει σε προτεραιότητα τα ανασταλτικά του καθήκοντα. Έχει ταχύτητα, δύναμη, μέτρια τεχνική και περιορισμένα ανεβάσματα.







Γνώμη μου

Είναι ένας πολύ καλός και, για μένα, αδικημένος παίκτης. Έχει πολύ καλά προσόντα για τη θέση του και σίγουρα με την εμπειρία του θα είναι υπερπολύτιμη λύση, ειδικά στο επίπεδο που είναι τώρα ο ΆΡΗΣ. Δυναμώνουμε πολύ στη θέση του αριστερού μπακ μαζί με τον Τσουμάνη, έχοντας 2 επιλογές που αμφότεροι θα έπαιζαν βασικοί σε όλες τις ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ και στις περισσότερες της Σούπερ Λιγκ! Καλώς επέστρεψες, λοιπόν, Νίκο!






ΛΑΖΑΡΟΣ ΧΑΡΙΤΩΝΙΔΗΣ

Ο Λάζαρος Χαριτωνίδης γεννήθηκε στις 18 Δεκεμβρίου 1989, έχει ύψος 1.89 και αγωνίζεται στη θέση του στόπερ. Έχει αγωνιστεί σε Πανθρακικό, Όφη και τα 2 τελευταία χρόνια έπαιζε στη Δόξα Δράμας (αντίπαλος του ΆΡΗ στη Γ' εθνική). Πολύ καλό το ότι η ομάδα απέκτησε στόπερ, έστω και αν κατά πάσα πιθανότητα πηγαίνει για αλλαγή, πράγμα που σημαίνει ότι λογικά θα κινηθούμε για έναν ακόμα στη θέση αυτή, που τόσο πολύ πονάμε. Ας ελπίσουμε να δουλέψει και όποτε χρειαστεί να είναι έτοιμος να βοηθήσει. Καλώς ήρθες Λάζαρε!

0 σχόλια: