Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

ΆΡΗΣ - Πας Γιάννενα 1-2 Άλλη μια τραγική εμφάνιση

Άλλη μια τραγική εμφάνση πρόσθεσε στο ενεργητικό του ο ΆΡΗΣ. Με κάτω τα χέρια έχασε 1-2 από τον Πας Γιάννενα και έμεινε ακόμα πιο πίσω στη βαθμολογία.

Μετά την Μπαρτσελόνα του Κάμπου, τη Μπαρτσελόνα του Ιονίου, τη Μπαρτσελόνα της Κρήτης, λοιπόν, έχουμε και τη Μπαρτσελόνα της Ηπείρου.

Σαν τη γάτα με το ποντίκι μας έπαιξε ο Πας, αφού δεν είχαμε πλάνο επιθετικά και αμυντικά, για άλλη μια φορά.


Είδαμε τους παίκτες μας να μην μπορούν να κάνουν ένα κοντρόλ. Άπειρα ατομικά λάθη, πολλές φορές παιδαριώδη, για γέλια και για κλάματα. Στην προπόνηση κοντρόλ δε μαθαίνετε; Μας έφευγε η μπάλα κάτω από τα πόδια σε πάσες μισού μέτρου; Τι είναι αυτά;

Η ομάδα φέτος, υποτίθεται ότι θα στηρίζονταν σε 8 παίκτες κυρίως: τους 3 ξένους και τους 5 ''έμπειρους'' Έλληνες. Δηλαδή, τον Βελλίδη, τον Παπζαχαρία, τον Παπαστεριανό, τον Καζναφέρη και τον Καπετάνο.

Οπότε, δημιοργήθηκαν μεγάλες προσδοκίες από τους οπαδούς για αυτούς τους πάικτες. Περίμεναν πολλοί ότι θα είναι ηγέτες σε όλες τις γραμμές και ξέρω 'γω έμπειροι κλπ.

Αυτοί είναι όμως πολύ light παίκτες για να στηριχθεί ο ΆΡΗΣ σ' αυτούς. Δεν τους αδικώ. Αυτό μπορούν αυτό παίζουν. Τι περιμένατε; Τον Καζναφέρη Ντάνι Άλβες ή τον Καπετάνο Τσάβι; Να ξέρω.

Αυτοί είναι παίκτες που έσωζαν τον Ηρακλή και τον Πας Γιάννενα και ξαφνικά περιμένατε να γίνουν ηγέτες στον ΆΡΗ; Λάθος. Δεν μπορούν. Παρόλο που είνα παίκτες του 5 που θα σου δώσον το 5. Ίσως με εξαίρεση τον Βελλίδη και τον Παπαστεριανό, οι οποίοι προφανώς βαριούνται.

Τα δύο μπακ μας, για άλλη μια φορά τραγικά αμυντικά. Σεχδόν όλες οι επιθέσεις προήλθαν από τις πτέρυγες, λόγω και των πολλών κενών που άφηναν. Τραγικά πράγματα. Και επιθετικά τίποτα. Ούτε ανέβαιναν, ένα κοντρόλ δεν έκαναν. Τι να πω.

Τα στόπερ το ίδιο. Έκαναν τον Ίλιτς και τον Ντε Βινσέντι (δεν τους αδικώ, ξέρουν μπάλα) να μοιάζουν Μέσι-Ινιέστα. Έκαναν κάτι αντεπιθεσάρες, κάτι συνδυασμούς, κάτι κάθετες, κάτι 1-2... Γι' αυτό είπα Μπαρτσελόνα της Ηπείρου.

Από ότι μαθαίνω, μπορούμε να κάνουμε 1 μεταγραφή Έλληνα άνω των 24 και απεριόριστους κάτω των 24 τον Γενάρη. 2 παίκτες χρειάζεται η ομάδα: Έναν αριστερό μπακ, γιατί με Μαργαρίτη δεν γίνεται να βγει η χρονιά, και ένα 8αρο10άρι που να ξέρει μπάλα και να μπορεί να πρωοθεί το παιχνίδι, αλλά και να εκτελεί στημένες φάσεις.

Αυτά. Το ματς με Πάνθραξ είναι το τελευταίο του πρώτου γύρου που μπορούμε να πάρουμε. Αν δεν πάρουμε κι αυτούς, τι να πω...


9 σχόλια:

jim είπε... 18 Νοεμβρίου 2012 στις 3:21 μ.μ.

Να το πούμε έξω από τα δόντια ; ; ;
Είμαστε για "φούντο". Προς τα εκεί οδεύουμε αργά και σταδιακά. Για να χάνουμε από Πλατανιά, ΠΑΣ και να μην μπορύμε να σταυρωσουμε νικη εκτός προς τα εκει οδεύουμε...

Για να συμβαδίζουμε με την πραγματικότητα κυρίως έναν κεντρικό μέσο θέλουμε για να βγαλει τη ομάδα μπροστά. Τα χω πει χιλιες φορές. Να κρατα μπαλα, να ψαχνει την κάθετη, να σουτάρει. Να καει εξυπνο παιχνιδι. Ο οργανωτης του "κλεφτοπολέμου" (πειτε ετσι το αγωνιστικο στυλ που θα παιζουμε. Αμυνα και κοντρα επιθεση).

Λεω ρεαλιστες γιατι δεν μπορουμε να τους αλλαξουμε όλους.. Η τους περισσοτερους. Το καλοκαιρι που φαγωθηκα και ξαναφαγωθηκα να γραφω ότι πρέπει να θωρακισουμε την αμυνα μας, δεν ημουν βλακας. Απο κει ξεκινα μια ομαδα με στοχο την παραμονη. Η ομαδα, αμυντικά ειναι τραγικη. Και σε ομαδικο και σε ατομικο επιπεδο.

Και ένα αλλο στοιχειο είναι πως ειμαστε ασταθής. Βγαζουμε κακο προωπο 11 με 11 με την βεροια και καλο προσωπο 11 εναντιον 10 με Λεβαδειακο. Καλό πρόσωπο με ΟΣΦΠ και κακο πρόσωπο με ΠΑΣ... Αστάθεια, ανισορροπία λέγεται αυτό. Τουλάχιστον να ήμασταν και καμμια ομαδα που να έπαιρνε και κανα διπλο θα ελεγες πάει κι ερχεται... Τωρα, είμαστε τρίχες κατσαρές..





VardARIS είπε... 18 Νοεμβρίου 2012 στις 5:58 μ.μ.

Δεν παίρνουμε τον Μίσελ που όλοι πέρυσι τον κράζανε, (θυμάμαι τον Kanthar0s μετά από κάθε άρθρο μας να τον κατακευρανώνει - και όχι άδικα), αλλά φέτος ο Μίσελ θα έμοιαζε σε αυτή την ομάδα Ρομπέρτο Κάρλος!!! Μάλιστα είναι ελεύθερος καθώς δεν βρήκε κάποια ομάδα, και με ένα συμβόλαιο των 50 χιλ. για μισή χρονιά μια χαρά... Μία μεταγραφή δικαιούμαστε άνω των 24, οπότε πρέπει να διαλέξουμε συνετά. Νομίζω ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση από την στιγμή που τα ακραία μπακ μας είναι τραγικά, η ενίσχυση πρέπει να γίνει εκεί. Ο Πασσιαλής ξέρει καλύτερα, οπότε για να δούμε. Κερδίζει και η άεκ σήμερα, οπότε ανεβαίνει και αυτή!

Unknown είπε... 18 Νοεμβρίου 2012 στις 6:05 μ.μ.

Jim, και 'γω βλέπω ότι είμαστε από τα μεγάλα φαβορί πλέον. Έχει ακόμα δρόμο το πρωτάθλημα, αλλά τώρα σε κάθε αγωνιστική θα είμαστε στις θέσεις 12 και κάτω, οπότε αναγκαστικά θα πρέπει να βλέπουμε και τους αντιπάλους μας τι κάνουν.

Η αμυντική λειτουργία όντως τραγική. Οι ατάκες του τύπου ''θα δεχόμαστε δύσκολα γκολ'' και ''η άμυνά μας θα είναι απροσπέλαστη'' έδιναν κι έπαιρναν το καλοκαίρι. Ως συνήθως, μείναμε στα λόγια.

Και 1 διπλό να πάρουμε φέτος ικανοποιημένος θα ΄μαι.

VarAri, νομίζω ότι η μία μεταγραφή άνω των 24 που μπορούμε να κάνουμε είναι αναγκαστικά Έλληνα. Αν κάνω λάθος, διορθώστε με.

Αν είναι για ξένο, πάλι, στη φετινή ομάδα ο Μίσελ καλός θα 'ταν, αλλά αν είναι να ξοδέψω μια θέση για ξένο, θα προτιμούσα τον δημιουργικό χαφ που τόσο μας λείπει. Αν ο Μίσελ ήταν Ρ. Κάρλος, αυυτός που πρέπει να 'ρθει θα πρέπει να είναι Τσάβι!

Είναι βέβαια με την άποψη του καθενός...

Σωτήρης είπε... 18 Νοεμβρίου 2012 στις 6:17 μ.μ.

Μόνο Έλληνα μπορούμε να πάρουμε, εγώ έγραψα και χθες, ζητήστε δανεικό τον Τάτο, απλά πράγματα, θα δώσει πέντε μπαλιές, θα χτυπήσει και κανένα στημένο ανθρώπινα, γιατί μέχρι σήμερα...

Λοιπόν, θα πώ και κάτι άλλο, αν και είναι σχετικά νωρίς, αρχίζουν να ξυπνάνε άσχημες μνήμες, γι' αυτό πριν είναι αργά, πλησιάστε τον γάβρο, σπρώξτε Γιαννιώτα για το καλοκαίρι και πάρτε 2-3 δανεικούς να σώσουμε την χρονιά.

Ακόμα και λεφτά να είχαμε για μεταγραφές, που δεν έχουμε, δεν υπάρχει τέτοιος παίκτης ελευθερος.

Unknown είπε... 18 Νοεμβρίου 2012 στις 6:27 μ.μ.

Μακαρι να 'ρθει ο Τατος Σωτηρη. Μια χαρα θα 'ναι. Απο 'κει και περα, αν οδηγηθουμε σε αλλη επιλογη, ας ελπισουμε να μας κατσει ''λαχειο'' γιατι αλλιως...

ΝΑVAS είπε... 18 Νοεμβρίου 2012 στις 6:38 μ.μ.

ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΣΩΤΗΡΗ.ΒΑΡΕΘΗΚΑ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΩ. ΚΑΝΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΝΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΒΛΕΠΩ ΚΑΛΑ

geokampour είπε... 18 Νοεμβρίου 2012 στις 7:35 μ.μ.

Ας μην γράφουμε ότι θέλουμε για κονέ για καλοκαίρια για Γιαννώτες κ άλλα. Το μόνο που χρειαζεται είναι καλύτερη διαχείριση υλικού κ λίγο τύχη, συν ότι μπορούμε να αλλάξουμε τον Ιανουάριο. Έχουμε Αγκάνθο (εντάξει δεν θα βγάλει όλα τα κάστανα αυτός απο την φωτιά βέβαια) τον οποίο υμνούσαμε σε κάθε αγωνιστική.... έχουμε την εμφάνιση με τον Ολυμπιακό και τον Λεβαδειακό.


Βέβαια έχουμε κ χτυπητές αδυναμίες όπως λέει και ο Jim (βλ. άμυνα)... Η ομάδα όμως έπαιξε πολύ παθιασμένα κ προσωπικά με έκανε πολύ υπερήφανο στο παιχνίδι με τον γάυρο. Το τί πήγε στραβά με τα Γιάννενα οφείλει να το αναλύσει και να το διορθώσει ο Πασσιαλής.Ας έχουμε εμπιστοσύνη κ σε κάποιους...


Η Άεκ πιστέυω μετά το σημερινό 0-4 θα βρεί ρυθμό... είτε ήταν στημένο είτε όχι. Όσο για εμάς μακάρι να κερδίσουμε τον Πανθρακικό γιατί είναι πολύ δύσκολο καρύδι (με 10 κ δεν έχασε απο την Ξάνθη, άλλοι βέβαια ανύπαρκτοι κ αυτοί.....) κ εκτός αυτού έχουν κ τον Παπαδόπουλο ψιλοφορμαρισμένο....


Αν κοιτάξετε την επόμενη αγωνιστική έχει καλές διασταυρώσεις που ευνοούν πάρα πολύ την ομάδα μας σε περίπτωση νίκης μέσα στην Κομοτηνή....


Έτσι θα είναι παιδιά φέτος κάθε αγωνιστική θα αγωνιούμε...... όσο τουλάχιστον δεν σταθεροποιείται και η απόδοση... κρίμα πάντως για το παιχνίδι με τον Πας πολύ κρίμα....

Unknown είπε... 18 Νοεμβρίου 2012 στις 7:47 μ.μ.

Γεια σου geo.

Αισιοδοξο σε βλεπω. Καλα κανεις βεβαια. Αλλα εγω δεν ειμαι τοσο, οπως και οι περισσοτεροι.

Ειπαμε. 2 προσθηκες θελουμε τον Ιανουαριο, με την προυποθεση βεβαια οτι θα γινουν προσεκτικα και να μας ''κατσουν'' γιατι τις εχουμε αναγκη.

Κανεις δεν ειπε οτι η ομαδα δεν προσπαθει η οτι δεν εχει παθος. Καθε αλλο. Και αυτο ειναι προς τιμην των παικτων. Απλα δεν μπορουν.

Στο ματς με τον Πανθρακικο αν δε νικησουμε θα ειμαστε το μεγαλο φαβορι γαι υποβιβασμο.

Σωτήρης είπε... 18 Νοεμβρίου 2012 στις 8:13 μ.μ.

Geo

έγραψα και χθες στο chat,
αν τυχόν γίνει η στραβή φέτος, με τα χρέη της ομάδας, το 99, την κατάσταση στην Ελλάδα κτλ, αυτομάτως σημαίνει δ και διάλυση για τον Άρη.
Αυτό πιστεύω είναι ξεκάθαρο.

Για αυτό και μόνο τον λόγο, προσωπικά δεν είμαι διατεθημένος ούτε καν να σκεφτώ το ενδεχόμενο αυτό. Αν περιμένουμε να περάσουν 5-6 αγωνιστικές να δούμε τι θα γίνει, ίσως πλέον να είναι πολύ αργά.

Από την 22η-23η αγωνιστική θα αρχισουν να σκάνε τα κανόνια, αν τότε είμαστε σε άσχημη θέση δεν γλυτώνουμε με τίποτα, όπως έχει αποδειχθεί στο παρελθόν δις.

Για αυτό το λόγο πιστεύω πως πρέπει να κινηθούμε και σε παράλληλες κινήσεις, που θα μας βοηθήσουν σε περίπτωση που δεν βγεί αγωνιστικά το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Να έχουμε ένα εναλλακτικό πλάνο κατα κάποιο τρόπο. Δεν είπα να στηθούμε, ούτε να ανέβουμε σε κανένα άρμα, άλλωστε αυτά είναι γραφόμενα των γνωστών παπαγάλων, δήθεν "αριανών" που μαζί με τα φιλαράκια τους φτάσανε τον Άρη στο σημερινό χάλι.

Επαναλαμβάνω ότι πρέπει να κάνουμε τα ΠΑΝΤΑ για να σώσουμε την ομάδα φέτος.