Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Πάνω απ' όλα ο ΆΡΗΣ

Την τελευταία εβδομάδα αλλά και ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα τον τελευταίο καιρό, παρατηρούμε την έντονη κόντρα, ανάμεσα σε παράγοντες της ομάδας μας. Πρώην και νυν. Ασφαλώς και τι υποστηρίζει η κάθε πλευρά, δεν θα αναλυθεί. Δεν είναι αυτό που ενδιαφέρει, άλλωστε. Αυτό που έχει σημασία, αυτό που προέχει είναι η συνέχεια της ομάδας μας. Ακόυγονται πολλά για την λειτουργία και την συνέχεια της Κοινωνίας μελών, για την παρουσία και δράση των παραγόντων μας.


Είναι γεγονός ότι έγιναν λάθη και κακοδιαχείριση. Αυτό που χρειάζεται η ομάδα, αυτή την στιγμή είναι λύσεις. Έτσι ώστε να κοιτάξουμε το μέλλον με αισιοδξία. Και όχι μπαλώματα και προχειροδουλειές.


Τις τελευταίες μέρες, υπάρχει ένα μπαράζ δηλώσεων από τον εκτελεστικό μας διευθυντή. Πέρα από την αντιπαράθεσή του, με τον πρώην πρόεδρο, δήλωσε ότι επιθυμεί να πάρει τις μετοχές. Μάλιστα, προχθές δήλωσε ότι Ελβετικός όμιλος έχει ήδη βάλει χρήματα στην ομάδα.

Ο Γιάννης Ματθαίου δήλωσε, ότι είναι σαν να μην υπάρχει πρόταση. Μέσα σ' όλα αυτά ο Πρόεδρος μας που είναι ; ; ; Γιατί να ακούμε συνέχεια στα ραδιόφωνα και να διαβάζουμε στο διαδίκτυο τις δηλώσεις του εκτελεστικού διευθυντή και όχι του Προέδρου μας ; ; ; Ή τέλος πάντων γιατί να μιλάει κυρίως, ο εκτελεστικός διευθυντής ; ; ;

Στην Κοινωνία μελών, απ'ότι διάβασα τα ενεργά μέλη αγγίζουν τα 1.500. Ενώ υπάρχουν περίπου 9.500 μέλη. Πολλοί κάνουν λόγο, για παραγκωνισμό της Κοινωνίας μελών, εφόσον αναλάβει κάποιο άτομο τις μετοχές ή υπάρξει κάποια εταιρία που βάλει χρήματα. Άλλοι κάνουν λόγο για αποτυχία του μοντέλου αυτού και στροφή σε άλλες λύσεις.

Το να βγάζουμε απλά συμπεράσματα και να κοιτάζουμε μόνο τον αφρό είναι το μόνο εύκολο. Τι γίνεται όμως αν ψάξουμε, αν κοιτάξουμε κάτω από τον αφρό ; ; ; Αναρωτήθηκε ποτέ κανείς σ' αυτά τα 7-8 χρόνια, γιατί η τέως Λέσχη και νυν Κοινωνία μελών δεν ξεπέρασε ποτε τις 10.000 μέλη ; ; ; Αναρωτήθηκε ποτέ κανείς γιατί ο κόσμος δεν ανταποκρίθηκε στο εγχείρημα ; ; ;

Γιατί η αλήθεια είναι ότι δεν ανταπορίθηκε. Όταν έχεις κατάμεστο γήπεδο τις περιόδους 2009-2010 και 2010-2011 πολλές φορές, κατεβάζεις 25.000 στο οακα, 7.000 στο Μάντσεστερ και 3.500 στην Μαδρίτη τότε ναι, δεν ανταποκρίθηκε στο εγχείρημα. Γιατί όμως ; ; ; Αυτό το γιατί το έψαξε ποτέ κανείς μέσα από την ομάδα ; ; ;

Μήπως, γιατί ο κόσμος έβλεπε καταρχήν την παθητική στάση της Κοινωνίας μελών όσων αφορά τα θέματα της ομάδας ; ; ; Μήπως γιατί καταλάβαινε, πως ότι και να γίνει κάποια πράγματα στην ομάδα θα γίνουν έτσι κι αλλιώς ; ; ; Μήπως επειδή καταλάβαινε ότι δεν υπήρχε ένα πλάνο ; ; ;

Και έρχεται το 2012 για να πληροφορηθούν όλοι ότι τα χρέη της ομάδας είναι και πάλι πολλά. Όπως στις αρχές της δεκαετίας του 2000. Με μία τεράστια διαφορά. Ότι εκείνοι οι οποίοι δημιούργησαν εκείνα τα χρέη, κατηγορήθηκαν ότι Δ Ε Ν είναι ΑΡΕΙΑΝΟΙ, ενώ αυτοί που τα δημιούργησαν τώρα ή αλλιώς που τα δημιουργούσαν τόσο καιρό είναι οι ίδιοι που κατηγορούσαν τους μη ΑΡΕΙΑΝΟΥΣ για τα χρέη. Δηλαδή, οι ίδιοι οι ΑΡΕΙΑΝΟΙ.

Όλο αυτό το διάστημα λάβετε υπόψην σας, τις τοποθετήσεις πρώην παραγόντων μας ή μελών των διαφόρων συμβουλίων των φορέων της ομάδας μας, σε διάφορα μέσα ενημέρωσης, που έκαναν λόγο για κακοδιαχείριση και λάθη.

Μέσα σ' όλα αυτά, κάποιοι παραιτήθηκαν, κάποιοι έφυγαν, άλλοι άρχισαν πόλεμο, άλλοι έμειναν, άλλοι επιθυμούν να αναρριχηθούν ακόμα παραπάνω. Καταστάσεις απείρου κάλους, δηλαδή.Ο κόσμος μπερδεμένος, απογοητευμένος, στεναχωρημένος, μελάγχωλικός παρακολουθεί τις εξελίξεις.

Και έρχεται το ερωτημα που καίει. Ποια είναι η λύση ; ; ; Η αλήθεια είναι έτσι πως έχουν διαμορφωθεί οι καταστάσεις, δεν υπάρχουν πολλές. Οι εποχές των πριγκήπων που ερχόταν καβάλα στο άλογο τελείωσαν. Άλλωστε για μας, ποτέ δεν υπήρξαν.

Σε κάθε περίπτωση δεν γίνεται να δεχτεί ο ΑΡΕΙΑΝΟΣ, να αναλάβουν την ομάδα άνθρωποι που αποδεδειγμένα λειτουργούσαν χωρίς πλάνο, χωρίς πρόγραμμα. Από κει και περά, η όσο το δυνατό συντομότερη τακτοποίηση των εκρεμμοτήτων των παραγόντων που έφτασαν την ομάδα εδώ και η όσο δυνατό γρηγορότερη φυγή τους από την ομάδα θα είναι ότι καλύτερο. Και αναφέρομαι σε όλους όσους ευθύνονται (παλιούς, νέους, παρόντες, απόντες).

Ακόμα κι' αυτό κατά πόσο είναι εφικτό να γίνει είναι μεγάλη κουβέντα. Όπως και να χει πάντως, ο ΆΡΗΣ, δεν πρέπει να συνεχίσει με ανθρώπους που αποδείχτηκαν κακοδιαχειριστές, που δεν έθεσαν πλάνο - πρόγραμμα.

0 σχόλια: