Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Άρης - Πάοκ: 1-1 / Match Review (23/10/2011)

Για ένα ακόμη παιχνίδι ο Άρης μας κάνει να μην θέλουμε να σχολιάσουμε τίποτα μετά το ματς.  Αλήθεια οι παίκτες μας που έφυγαν από το γήπεδο, είναι το ίδιο στεναχωρημένοι με εμάς που δεν θέλουμε να μιλάμε σε κανέναν και μαλώνουμε με όλους και με όλα, ή κάνουν σχέδια για το πού θα πάνε το βράδυ? Ίσως μερικοί από αυτούς να έχουν κάνει ήδη τις κρατήσεις τους...
Για να είμαι ειλικρινής το καλύτερο θα ήταν να ετοιμάσω ένα άρθρο με το καλό αύριο όταν θα έχω ηρεμήσει. Αλλά από την άλλη θέλω να θέσω κάποια ερωτήματα, και όποιος θέλει να πει την άποψή του, αν συμφωνεί ή αν διαφωνεί. Για να πω την αλήθεια δεν μπορώ να έχω ενδελεχή άποψη για το παιχνίδι γιατί έβλεπα το παιχνίδι από το internet (Λονδίνο), και μάλιστα αρκετές φορές κολλούσε. Αλλά μια εικόνα την έχω. Περισσότερα θα μας πει ο Red Dragon που το είδε από κοντά.


Δε θα αναλύσω ούτε ενδεκάδες καθώς πιστεύω ότι όλοι είδατε το παιχνίδι. Προσωπικά θεωρώ ότι ο Τσιώλης ξεκίνησε με την ιδανική 11άδα. Κατά την γνώμη μου με το συγκεκριμένο σύστημα έπρεπε να παίζουμε από την αρχή του πρωταθλήματος (4-2-3-1). Κάλλιο αργά παρά ποτέ.

Στην ουσία από τον συμπολίτη στο πρώτο ημίχρονο δεν απειληθήκαμε. Ένα σουτ του Λάζαρ και αυτό ήταν όλο. Ανούσια κατοχή μπάλας και πάσες που δεν μας δημιουργούσαν κανένα πρόβλημα. Δύσκολα ή εύκολα η άμυνα καθάριζε.

Αυτό που προβλημάτισε, ήταν ότι γιατί δόθηκε τόσος χώρος στον αντίπαλο. Και αν δόθηκε προκειμένου να παίξουμε με αντεπιθέσεις, για ποιον λόγο δεν κάναμε ούτε μία σωστή αντεπίθεση.
Το παραβλέπουμε αυτό.

Και ξεκινάει το δεύτερο ημίχρονο.
Μάλλον δεν αρχίζει καλύτερα να πω. Για το λόγο ότι ο κ. Γιάχος θυμήθηκε να δει κάποια πανό που του χαλούσαν την αισθητική. 7 λεπτά για να κατεβούν τα πανό. Χθες στο γήπεδο του Παναθηναϊκού είχαμε τα ίδια και χειρότερα, αλλά εκεί δεν τρέχει τίποτα. Την προηγούμενη εβδομάδα οι συμπολίτες έβριζαν εν χορώ τον πρωθυπουργό, αλλά ούτε και εκεί δεν έτρεχε τίποτα... Α ρε Γιάχο θύμισες Κάκο!

Αρχίζει λοιπόν το παιχνίδι. Και έρχεται η ισοφάριση νωρίς. Από την μια αν το καλοσκεφτείς καλύτερα. Προκειμένου να ξυπνήσουμε νωρίς και να έχουμε χρόνο να αντιδράσουμε. Θα ήταν χειρότερο αν το παιχνίδι πήγαινε έτσι μέχρι το τέλος και ερχόταν η ψυχρολουσία στο τέλος.

Περιμέναμε αντίδραση, αλλά μάταια...
Και ενώ περιμέναμε να πάρουμε και πάλι τα ηνία του αγώνα, να έχουμε εμείς πλέον κατοχή, έρχονται και τα λάθη από τον πάγκο για να συμπληρωθεί το καρέ. Μέσα ο αδιάφορος Καστίγιο, μέσα και ο τραγικός Νέτο, μέσα και ο Τριανταφυλλάκος (η συγκεκριμένη αλλαγή ήταν αναγκαστική).

Δεν ξέρω αν οι πρώτοι δύο ήταν στραβωμένοι επειδή δεν ξεκίνησαν ως βασικοί. Δεν ξέρω αν θέλουν, αλλά τελικά δεν μπορούν. Το σίγουρο είναι ότι αν είναι να τους βλέπουμε να σέρνονται έτσι, καλύτερα να μην τους βλέπουμε καθόλου.

Με τις αλλαγές δε βελτιώθηκε το παιχνίδι μας
Τελικά έχει αποδειχθεί ότι οι πολλές αλλαγές κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, περισσότερο αποσυντονίζουν την ομάδα παρά την βοηθούν.

Μήπως κάποια στιγμή θα πρέπει και ο Καπετάνος να βγει λίγο από την 11άδα? Ο Τσιώλης έχει εμμονή με τον συγκεκριμένο.

Φυσική Κατάσταση
Πώς γίνεται η ομάδα του συμπολίτη να έχει ευρωπαϊκό ματς Πέμπτη και να τρέχει περισσότερο από εμάς, δεν μπορώ να το καταλάβω. Περιμέναμε μετά το 70' να δούμε πίεση, μονότερμα κλπ, αλλά μάταια. Ο Ούμπιδες χάθηκε, ο Καπετάνος δεν ήταν πουθενά, ο Γιάκομπ το ίδιο...

Οι μοναδικοί που στάθηκαν στο ύψος τους
Πρίττας με διαφορά ο καλύτερός μας παίκτης. Ο Βελλίδης για ένα ακόμη παιχνίδι σταθερός και πολύ βελτιωμένος, (στο γκολ δεν έφερε ευθύνη).  Από εκεί και πέρα πάλεψαν πολύ οι Μίσελ, Λαζαρίδης και Σανκαρέ, (αν και ο τελευταίος ευθύνεται στη φάση του γκολ που χάνει τον Παπάζογλου - έλεος δεχθήκαμε γκολ από τον ανύπαρκτο).

Γιάχος
Δε θα σταθώ πολύ στη διαιτησία, καθώς είμαι ξενερωμένος από την εμφάνιση. Πάντως ένα off-site στον Γιάκομπ που δεν ήταν, και ένα πεναλτάκι μας τα έπνιξε. Αν έδινε το πέναλτι τώρα μπορεί να μην τα λέγαμε όλα αυτά...
Ορίστε και η επίμαχη φάση:

Συνέντευξη Τύπου
Ο Τσιώλης στη συνέντευξη τύπου άφησε σαφής αιχμές προς Καστίγιο, Νέτο. Ζήτησε επίσης πίστωση χρόνου για να μπορέσουν να προσαρμοστούν οι νέοι παίκτες. Εδώ έρχονται οι ευθύνες του Σάκη.
1) Πώς γίνεται να έχεις μια ομάδα έτοιμη, όπως ήταν πέρυσι, να έχεις μόνο τρεις απομακρύνσεις (Κόκε, Ντανίλο Περέιρα, Μπομπαντίγια) και ξαφνικά να έρχονται τα πάνω-κάτω στην ομάδα.
2) Πώς γίνεται από την μια να τονίζεις ότι δε θέλεις άλλον επιθετικό και τελικά να παίζει μόνο ο Γιάκομπ που αποκτήθηκε?
3) Πώς γίνεται να λες ότι δε θέλεις άλλον αμυντικό, γιατί θέλεις να δώσεις ευκαιρίες στον Γιαννίτση, αλλά τελικά να αποκτούνται άλλοι δύο?
Ναι σίγουρα η διοίκηση φταίει για όλα αυτά, καθώς δεν του έδωσε το budget για να πάρει τους παίκτες που θέλει, αλλά είναι βέβαιο ότι έχει και αυτός ευθύνη.

Συζήτηση με τη διοίκηση
Αυτή την στιγμή μιλάει με τη διοίκηση. Το πιθανότερο είναι να συνεχίσει. Τι είναι προτιμότερο, πραγματικά δεν ξέρω. Το ίδιο έλεγα και πέρυσι με τον Κούπερ, και αποδείχθηκε ότι ενδεχομένως αν είχε έρθει ο Τσιώλης πιο έγκαιρα ίσως να προλαβαίναμε το τρένο της Ευρώπης. 


Για φέτος πραγματικά δεν ξέρω. Κινδυνεύουμε να μείνουμε εκτός στόχων από την 5η (δική μας) αγωνιστική. Έτσι όπως είναι πάντως το πρωτάθλημα, με δύο νίκες με τους νεοφώτιστους, αλλάζουν τα δεδομένα και από εκεί που είσαι τελευταίος, πας για 5άδα. Το πρόβλημα ωστόσο παραμένει: οι εμφανίσεις είναι τραγικές...

Μπορεί να αλλάξει η κατάσταση; Θα φανεί... 


Το σίγουρο είναι ένα:  
ΟΛΟΙ ΕΧΕΤΕ ΕΥΘΥΝΕΣ: ΔΙΟΙΚΗΣΗ, ΠΑΙΚΤΕΣ, ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ, (τη σειρά διαλέξτε την εσείς). ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο,ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ... 


ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ...

13 σχόλια:

geokampour είπε... 24 Οκτωβρίου 2011 στις 1:51 π.μ.

Vardari καλά τα λές αλλά θα τοποθετηθώ αύριο..... ΜΕΓΑΛΗ ΠΙΚΡΑ!!!

VardARIS είπε... 24 Οκτωβρίου 2011 στις 2:09 π.μ.

Και εγώ χρειάστηκε να σβήσω τις μπύρες με βότκα για να μπορέσω να το γράψω το άρθρο... Έστω και αν είμαι μακριά από τη Θεσσαλονίκη, πονάω για κάθε ήττα της ομάδας μας το ίδιο φίλε!

Γράψτε πάντως τι σκέφτεστε να δούμε τι πιστεύετε ότι φταίει...

VardARIS είπε... 24 Οκτωβρίου 2011 στις 2:26 π.μ.

Kanthar0s, από ότι φαίνεται μένει. Έληξε γράφουν η συνάντηση που είχε με τη διοίκηση, χωρίς να βγει κάποιο νέο. Καλό αυτό, τουλάχιστον δεν πάρθηκε κάποια απόφαση εν θερμώ.

ΝΑVAS είπε... 24 Οκτωβρίου 2011 στις 3:21 π.μ.

ΘΑ ΣΚΑΣΟΥΜΕ ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ.ΜΕΓΑΛΑ ΧΑΛΙΑ

Ανώνυμος είπε... 24 Οκτωβρίου 2011 στις 1:29 μ.μ.

Φταίει ΚΑΙ ο κόσμος και πολύ μάλιστα.

Γιατί ο κόσμος ψήφισε πριν 100 μέρες την διοίκηση των Σαουρίδη- Κόντη.

Χαβίτο

VardARIS είπε... 24 Οκτωβρίου 2011 στις 1:46 μ.μ.

Και τι να ψήφιζε ρε Χαβίτο; Σκόρδα? Μακάρι να υπήρχαν άλλες πιο καλές λύσεις και επιχειρηματίες ή εφοπλιστές για να στηρίξουμε εκείνους. Αλλά δεν...

Ανώνυμος είπε... 24 Οκτωβρίου 2011 στις 2:56 μ.μ.

Αίσχος, ντροπή. Μόνο Σανκαρέ, Ούμπιντες προσπαθούσαν. Σοβαρευτείτε πριν να είναι αργά (αν δεν είναι ήδη).

Sifakis3

VardARIS είπε... 24 Οκτωβρίου 2011 στις 3:08 μ.μ.

@Sifakis3
Αδικείς τον Πρίττα, Μίσελ, Λαζαρίδη φίλε Sifaki. Ο Ούμπιδες στο δεύτερο ημίχρονο κουράστηκε...

@Χαβίτο:
Ποιος Σκόρδας φίλε Χαβίτο... Αυτός "πέθανε", άσε να είναι καλά εκεί που είναι, κατάφερε κάποια πράγματα αλλά μέχρι εκεί. Τον ευχαριστούμε για την προσφορά του, αλλά δεν θα ξαναπάρουμε... (προσωπική άποψη).

Ανώνυμος είπε... 24 Οκτωβρίου 2011 στις 3:37 μ.μ.

Ρε παιδιά έχει κανείς φωτογραφία από το πανό του χθεσινού αγώνα να δω τι γράφει???

Παπαρδέλι

VardARIS είπε... 24 Οκτωβρίου 2011 στις 4:08 μ.μ.

Φωτογραφία λίγο δύσκολο φίλε Παπαρδέλι, αλλά λίγο πολύ γράψαμε τι έγραφε το πανό. Θα τα βρεις στο shoutbox, για να μην τα επαναλάβω και μας κάνει κανείς καμιά μήνυση...

Ανώνυμος είπε... 24 Οκτωβρίου 2011 στις 6:38 μ.μ.

Σωστά φίλε, αλλά ήμουν στο πόδι εκείνη την ώρα.

Sifakis3