Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

Άρης - Skoda Ξάνθη (02/10/2011-16:00) Match Preview

Ναι είναι γεγονός... μετά από μια διακοπή 20 ημερών, το πρωτάθλημα ξαναρχίζει για τον Άρη. Πάλι καλά που ο επερχόμενος αγώνας δεν ήταν εναντίον της Τρίπολης, γιατί θα έπρεπε να περιμένουμε άλλη μια εβδομάδα, καθώς ο Αστέρας "έδυσε" και οδηγήθηκε στην Football League!


Άρης εναντίον Ξάνθης λοιπόν την Κυριακή στις 16:00. Το άκουσμα της συγκεκριμένης ομάδας ξυπνάει στους Αρειανούς άσχημες μνήμες. Το περυσινό 0-2 μέσα στο Χαριλάου, ήταν ουσιαστικά μία από τις εντός έδρας απρόσμενες απώλειες που μας οδήγησαν εκτός Play Off, και εκτός Ευρώπης. Στον δεύτερο γύρο κερδίσαμε 1-2 μέσα στα Πηγάδια της Ξάνθης, αλλά ήταν ήδη αργά.


Μονόδρομος η νίκη...
Στο αυριανό παιχνίδι οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα εκτός της νίκης, θα είναι απαγορευτικό! Και αυτό γιατί έχουμε ήδη μείνει πίσω, μετά την απρόσμενη εντός έδρας ήττα με τον Ατρόμητο και την εκτός έδρας ισοπαλία με τα Γιάννενα. Επιπρόσθετα το παιχνίδι αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία για τον λόγο ότι η ομάδα πρέπει να ανεβεί ψυχολογικά. Ήδη μια αλλαγή στην ψυχολογία του κόσμου έχει επέλθει, μετά την μεταγραφική ενίσχυση με τους 4 του Ολ. Βόλου. Μένει και οι παίκτες να πάρουν λίγο τα πάνω τους και να μπουν αύριο στον αγωνιστικό χώρο με ψυχή και πάθος, χαρακτηριστικά που δεν είχαν με τον Ατρόμητο. 

Η αντίπαλος...
Η Ξάνθη έδειξε καλά στοιχεία μέχρι στιγμής ως ομάδα. Παίζει ποδόσφαιρο κατοχής, αλλάζει πολλές πάσες στο κέντρο και είναι επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις με Μαρσελίνιο από αριστερά και Μάουρο Πόι από δεξιά. Το σκορ της Τούμπας (1-0) ήταν πλασματικό. Η εντός έδρας ήττα τους με την Άεκ, επίσης πλασματική. Ενώ για το 2-1 στο Καραϊσκάκη ας όψεται και ο διαιτητής του αγώνα. 

Δυνατό ξεκίνημα, πάση θυσία...
Κάτι τέτοιους αγώνες πρέπει να τους καθαρίζεις από την αρχή. Μπαίνεις δυνατά, βάζεις ένα γκολ ώστε να τους αφήσεις να ανοιχτούν, και να κάνεις πιο ελεύθερα το παιχνίδι σου. Αν κάνεις το λάθος και ξυπνήσεις αργά, και προσπαθήσεις μετά το 60'-70' να αντεπιτεθείς θα είναι αργά. Και αυτό γιατί όλοι ξέρουμε πως αγωνίζονται αυτές οι ομαδούλες μέσα στο Χαριλάου. Καθυστερήσεις, με κάθε τρόπο: το ελεύθερο από τον τερματοφύλακα θα διαρκεί 5 λεπτά, κράμπες μετά το 60', αλλαγές που θα διαρκούν 3 λεπτά και πάει λέγοντας...

Προσοχή στις παγίδες και τις προκλήσεις...
Επιπλέον κάτι που θα πρέπει να προσέξουμε είναι και οι υπερβολές που κάνουν οι προκλητικοί παίκτες της Ξάνθης. Όλοι θυμόμαστε πώς υπέπεσε στην παγίδα του Μαρσελίνιο ο Βανγκέλι. Εξίσου προκλητικοί είναι και οι Σουάνης, Πόι, Βάλλας, Μπέρτος...

Η αποστολή του Άρη:
Ο Σάκης Τσιώλης επέλεξε τους παρακάτω 20 παίκτες:
Βελλίδης, Γιακούποβιτς, Νέτο, Μίσελ, Λαζαρίδης, Ντίκο, Σανκαρέ, Παπαζαχαρίας, Πρίττας, Φατί, Τόχα, Παπαστεριανός, Γκαρσία, Πορτίγια, Ούμπιδες, Ακόστα, Καπετάνος, Καστίγιο, Γιαννιώτας, Γιάκομπ. 

Έκπληξη αποτελεί το γεγονός ότι στην 20άδα του Άρη υπάρχει μόλις ένας καθαρόαιμος επιθετικός (Γιάκομπ)!  Δεν επιλέχθηκε κανένας επιθετικός από τους μικρούς: Αγγελούδης, Τοπούζης, Κανούλας. 

Η πρόβλεψη για την 11άδα του Άρη: 
Βελλίδης - Παπαζαχαρίας, Ντίκο, Λαζαρίδης, Μίσελ - Νέτο, Πρίττας, Φατί, Καπετάνος - Καστίγιο, Γιάκομπ. 
Λογικά θα αγωνιστούμε με 4-4-2, και ανάλογα πώς θα πάει το παιχνίδι ίσως να δοθεί η ευκαιρία και στους Παπαστεριανό, Ούμπιδες, Γιαννιώτα να αγωνιστούν ως αλλαγές. 

Η Ξάνθη:
Διαβάζουμε στο ρεπορτάζ της ότι θα κατεβεί με ελλείψεις. Και αυτό γιατί έχουν προβλήματα τραυματισμών οι Βασιλακάκης και Φλίσκας. Ο Φλίσκας είναι σημαντικός παίκτης για το κέντρο της Ξάνθης και είναι σημαντική έλλειψη. Αυτός μαζί με τον Ντάνι αποτελούν τα δύο αμυντικά χαφ που μαρκάρουν. Γιατί οι Μάρα, Ντίκα, Πόι, Μαρσελίνιο, δεν είναι απόλυτα καλοί αμυντικοί.   
Πιθανή 11άδα:
4-5-1: Λυμπερόπουλος - Μπέρτος, Βάλλας, Εντιμάρ, Στάσιακ - Πόι, Μάρα, Μάνταλος, Ντάνι, Μαρσελίνιο - Σουάνης.

3 σχόλια:

geokampour είπε... 1 Οκτωβρίου 2011 στις 4:23 μ.μ.

.....μακάρι όντως Vardari να μας πάει καλά το παιχνίδι γιατί η Ξάνθη είναι αρκετά ζόρικη με πολλά πλασματικά σκόρ όπως αναφέρεις....