Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

Πρώην παίκτες Άρη και μετέπειτα καριέρα... Mario Regueiro

Χθες το βράδυ είχα την ευκαιρία να παρακολουθήσω έναν αγώνα από το αργεντίνικο πρωτάθλημα μεταξύ Lanus - Argentinos Juniors. Είδα τόσους γνωστούς μας παίκτες που σκέφτηκα να κάνουμε ένα αφιέρωμα σε μερικούς που φόρεσαν τη φανέλα μας και πλέον αγωνίζονται σε ξένα πρωταθλήματα. Άλλοι από αυτούς εκδιώχθηκαν από τη διοίκηση, άλλοι πάλι δεν ανανέωσαν το συμβόλαιό τους και αποχώρησαν οικειοθελώς από την ομάδα...
Mario Regueiro

O Mario Regueiro είναι γεννημένος στις 14 Σεπτεμβρίου 1978, και αγωνίζεται στην αριστερή πλευρά της μεσαίας γραμμής. 

Αγωνίστηκε στην ομάδα του Άρη τη σεζόν 2008-2009. Συμμετείχε συνολικά σε 23 παιχνίδια και σημείωσε 3 γκολ. Αρχικά ο Άρης τον απέκτησε από την Βαλένθια ως δανεικό, οι εμφανίσεις του στα φιλικά εντυπωσιακές.  Ταχύς, με εκπληκτικό σουτ, είχε τη δυνατότητα να κόβει μέσα στην περιοχή και να σουτάρει ή να βγάζει συρτές σέντρες. Δε φημίζονταν ωστόσο για την ικανότητά του να μαρκάρει. 

Από την στιγμή που ο παίκτης έδειχνε να προσαρμόζεται, και να ικανοποιεί τον προπονητή με την απόδοσή του, ο Άρης κινήθηκε αστραπιαία και ζήτησε από την Βαλένθια να τον αποδεσμεύσει από την στιγμή που δεν τον υπολόγιζε. Έτσι και έγινε και ο παίκτης υπέγραψε επιπλέον 3ετές συμβόλαιο (θα έληγε τον Ιούνιο του 2012), με υψηλές αποδοχές!

Τελικά έμεινε στην ομάδα μας, μόλις έναν χρόνο, καθώς λύθηκε κοινή συναινέσει το συμβόλαιό του στο τέλος της ίδιας χρονιάς!!! 

Την επόμενη χρονιά μεταγράφηκε στη Nacional de Football (Montevideo), στην πατρίδα του στην Ουρουγουάη. Είχε 19 συμμετοχές και πέτυχε 6 γκολ. 

Πέρυσι το καλοκαίρι μεταγράφηκε στην Club Atletico Lanus (Αργεντινής), ως δανεικός. Στη συγκεκριμένη ομάδα έχει προπονητή τον γνωστό μας από τη θητεία του στον Ολυμπιακό Gabriel Schurrer, ενώ είναι συμπαίκτης με τους Agustin Pelletieri (είχε αγωνιστεί στην Αεκ, αμυντικό χαφ), Carlos Araujo (επίσης στην Αεκ, δεξί μπακ), αλλά και τον Mauro Camoranesi (ναι το δεξί χαφ της Γιουβέντους)! 

Με τη Λανούς είχε συνολικά σε Appertura και Clausura 28 συμμετοχές 7 γκολ, 4 ασίστ. Ικανοποίησε με την απόδοσή του και ήταν το βασικό αριστερό χαφ της ομάδας. Από τις 28 συμμετοχές, μία φορά μπήκε ως αλλαγή (χθες), ενώ 12 φορές αντικαταστάθηκε (προφανώς δεν είχε σταθερή απόδοση σε όλο τη διάρκεια του ματς)!  Η ομάδα του στο πρωτάθλημα της Clausura πήγε πολύ καλά, τελικά τερμάτισε 2η. Είχε μαθηματικές ελπίδες για τον τίτλο μέχρι και χθες, αλλά μετά την εντός έδρας ήττα από την Αρχεντίνος Jrs με 0-1, η Βελέζ στέφθηκε και τυπικά πρωταθλήτρια. Το πρωτάθλημα Clausura τελειώνει το επόμενο Σ-Κ.

Ο Ρεγκέιρο χθες αγωνίστηκε στο 2ο ημίχρονο, εισήλθε στο 56' και μετά από 2 λεπτά η ομάδα του δέχθηκε το 0-1. Ο Ρεγκέιρο είχε παρόλα αυτά δοκάρι στο 68' μετά από ωραία πάσα από τον Πελετιέρι που τον έβγαλε τετ α τετ, αλλά λίγο πλάγια από αριστερά. Σούταρε δυνατά και η μπάλα προσέκρουσε στο αριστερό κάθετο δοκάρι. 

Γενικά και χθες ήταν μια από τα ίδια, όπως τον βλέπαμε και στον Άρη. Κατά διαστήματα χανόταν, είχε μεγάλες διακυμάνσεις στην απόδοσή του. Όσο έχει δυνάμεις να κάνει τις επελάσεις του είναι ικανοποιητικός, γενικότερα όμως πάει να κάνει την παραπάνω προσπάθεια, με αποτέλεσμα να χάνει την μπάλα. Αυτό που με εκνεύριζε περισσότερο όσο έπαιζε στον Άρη ήταν η αδιαφορία του. Δεν άντεχα να τον βλέπω να χάνουμε εντός έδρας και να χάνει την μπάλα και να χαμογελάει. Σαν να μην ήταν πραγματικός Ουρουγουανός. Εγώ ήξερα ότι οι Ουρουγουανοί ήταν αντιαθλητικοί και πεισματάρηδες. Ε, ο συγκεκριμένος δεν έχει αυτά τα χαρακτηριστικά. Στο μοναδικό ματς που θυμάμαι να έπαιξε καλά, ως και σκληρά, ήταν στο εκτός έδρας ματς με τον συμπολίτη στην Τούμπα. 

Πάντως μας έλειψε ένας Ρεγκέιρο στα καλά του. Από τότε που έφυγε η ομάδα προσπαθεί να βρει ένα πραγματικό αριστερό χαφ. Πέρυσι και φέτος είχαμε τον Κάλβο (κατά συνθήκη). Φέτος πάλι ψάχνουμε...

Τα γκολ που σημείωσε ο Regueiro με τη φανέλα της Λανούς:






6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε... 13 Ιουνίου 2011 στις 7:06 μ.μ.

Πω, πω! Τον θυμάμαι ακόμα. Πολύ καλός εξτρέμ, δε βρίσκεις εύκολα τέτοιους.

Sifakis3

Ανώνυμος είπε... 13 Ιουνίου 2011 στις 7:31 μ.μ.

Όντως, είχε ένα συνήθειο να χαμογελάει. Θυμάμαι, αν δεν κάνω λάθος ήταν στα πέναλτι με τον συμπολίτη στο κύπελλο, που από το άγχος του(;) ξεκαρδιζόταν. Όσο γι' αυτό με τους Ουρουγουανούς που λες, κλασικό παράδειγμα ο π. γκαρσία του παοκ.

Sifakis3

VardARIS είπε... 13 Ιουνίου 2011 στις 8:14 μ.μ.

Όχι μόνο ο Garcia που γράφεις, όλοι είναι. Έβλεπα προχθές τον Λουγκάνο ένα τάκλιν που έκανε πάνω στον Βαν Πέρσι, με τα δύο πόδια με τις σχάρες μακριά από την μπάλα... Γενικότερα έχουν μια τρέλα!

arianaki είπε... 13 Ιουνίου 2011 στις 9:29 μ.μ.

Εμένα αυτός ο παίχτης μου θύμιζε το Χαβίτο και τα κουσούρια του αλλά από την αριστερή πλευρά... Με κούραζε πολύ το γεγονός ότι, ναι μεν έκανε επελάσεις, αλλά πολλές ξοδευόταν ανούσια. Η αλήθεια πάντως είναι ότι πρέπει να'ναι το τελευταίο κανονικό αριστερό εξτρέμ που πέρασε από την ομάδα! Χαχα!

KANTHAR0S είπε... 13 Ιουνίου 2011 στις 10:48 μ.μ.

Πραγματικά πολύ καλό εξτρέμ. Μακάρι να βρούμε ένα κλώνο του. Αρκεί να είναι νεότερος και φθηνότερος. Άντε να τον βρεις.

VardARIS είπε... 14 Ιουνίου 2011 στις 1:17 π.μ.

Πάντως αν δεν βαρεθήκατε να δείτε τα videos, θα δείτε ότι πέτυχε ωραία γκολ, με σουτ από αριστερά, από γωνίες που δύσκολα σκοράρει κανείς, με φάουλ, με κεφαλιά!!!