Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Τραγική εμφάνιση και αναπόφευκτη ήττα: 63-56

Ο συμπολίτης έκανε το 3-2 και απέκτησε το δικαίωμα να παίξει στην Ευρωλίγκα της επόμενης χρονιάς. Τι μπορείς να σχολιάσεις και τι να βρεις να πεις για τη σημερινή ΤΡΑΓΙΚΗ εμφάνιση και την απόλυτα λογική, (με βάση την εικόνα του παιχνιδιού), ήττα της ομάδας.

Πλέον θα περιμένουμε να μάθουμε την απόφαση της Euroleague, για το αν θα δώσει τη δυνατότητα και σε 4η ελληνική ομάδα να αγωνιστεί στην συγκεκριμένη διοργάνωση. Αν γίνει αυτό, (υπάρχουν αρκετές πιθανότητες), τότε ο συμπολίτης θα αγωνιστεί απευθείας στους ομίλους και εμείς θα παίξουμε σε προκριματικά.
Η εικόνα της ομάδας και στα τέσσερα δεκάλεπτα απλά τραγική!

Στο πρώτο δεκάλεπτο; ΝΑΥΑΓΙΟ (15-5)! Το πρώτο μας καλάθι ήταν στο 5:53. Μέχρι τότε; 0/2 βολές, 0/7 δίποντα, 0/1 τρίποντα...

Όμως και το δεύτερο ξεκίνησε εξίσου τραγικά. Στο 12' το σκορ ήταν 21-5!!!... Γενικότερα ο Άρης δεν μπήκε ποτέ στο ρυθμό του παιχνιδιού στο 1ο ημίχρονο. Ακόμη και που μειώσαμε σε 33-20 στο τέλος του 10λέπτου, έγινε με μακρινά τρίποντα του Μπράουν (από τα 8μ) και προσπάθειες τραβηγμένες από τα μαλλιά. Το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με τα εξής ποσοστά:

Μπράουν 6π. με 1/6 δίποντα και 2/2τρίποντα από τα 8μ., Ταπούτος 5π., Σλούκας 4π., Κινγκ 2π., Μπάβτσιτς 1π., Χαραλαμπίδης και Χατζηβρέττας χωρίς πόντο στο πρώτο 20λεπτο.

Μόνο στο τρίτο κάπως συνήλθε η ομάδα, όχι ότι παίξαμε μπάσκετ αξιώσεων, με συνδυασμούς και ορθές επιθέσεις, απλά μας βγήκαν κάποια σουτ, παίξαμε μερικές καλές άμυνες και καταφέραμε και συνήλθαμε ψυχολογικά (47-36). Ήταν το μοναδικό 10λεπτο στο οποίο προηγηθήκαμε σε πόντους σε σχέση με τον ασπρόμαυρο (επί μέρους σκορ 14-16). Και αυτό γιατί βοήθησε πάρα πολύ ο Ταπούτος. Με δικά του καλάθια και τρίποντα κράτησε όρθιο τον Άρη. Όχι ότι ο συμπολίτης μάγευε με το μπάσκετ που έπαιζε μέχρι τότε, απλά ήταν πιο σοβαρός.

Στο 4ο ο συμπολίτης μας έδινε το παιχνίδι και εμείς λέγαμε "παρακαλώ κρατήστε το, βγείτε εσείς να παίξετε στην Ευρωλίγκα". Θα μπορούσαμε αν ήμασταν λίγο σοβαροί να κάνουμε το "come back" έστω και την ύστατη στιγμή. Αλλά που... Εγώ να έμπαινα με τον Red, ένα block out, θα βγάζαμε, θα παίρναμε κανένα ριμπάουντ.

Η σημαντικότερη φάση του παιχνιδιού, στην οποία τελικά κρίθηκε και το παιχνίδι, ήταν στα 54'' πριν τη λήξη. Το σκορ ήταν στο 60-56 και ο Κρίστμας έχασε προσπάθεια σε τρίποντο. Αλλά οι ψηλοί μας, πέταξαν αετό, τα block out δε λειτούργησαν, χάσαμε το σημαντικότερο αμυντικό ριμπάουντ και ο Ντοζίερ, (με προσωπικό ρεκόρ, 18 συνολικά ριμπάουντ), έβαλε το καλάθι ανενόχλητος. Από εκεί κάναμε μια προσπάθεια για να πετύχουμε κάποιο τρίποντο μήπως και αλλάξει κάτι, αλλά τελικά δεν...

Τελικό σκορ 63-56...

Τα δεκάλεπτα: 15-5, 33-20, 47-36, 63-56

Συμπολίτης (Χριστιανός): Μάρσαλ 20 (8/16δίπ., 0/2τρίπ., 4/9β.), Κρίστμας 3 (1/5δίπ., 0/2τρίπ., 1/2β.), Αποστολίδης 2 (0/1τρίπ.), Δέδας, Ντόζιερ 17 (8/11δίπ., 1/5β., 18ρ., 3ασ., 1κοψ.), Στίγκερς 3 (1/2τρίπ.), Μπούλιαν 1 (5ρ.), Γιαννακίδης 5 (1/1τρίπ., 5ρ.), Καλλές, Γκετσέφσκι 12 (1/3τρίπ., 3ρ., 2ασ., 2κλ., 2κοψ.)

Άρης (Σούμποτιτς): Μπράουν 14 (2/8τρίπ., 3/4τρίπ., 1/4β., 3ασ.), Γουίντερς 3 (1/2τρίπ.), Ταπούτος 20 (4/9δίπ., 4/7τρίπ., 0/1τρίπ., 10ρ.), Κινγκ 6 (5ρ.), Τσαϊρέλης, Χατζηβρέττας (0/2δίπ., 0/2τρίπ.), Χαραλαμπίδης (0/1δίπ., 0/1τρίπ.), Κασίροφ, Κουμπούρας, Μπάβτσιτς 3 (0/2τρίπ., 7ρ.), Σλούκας 10 (0/2τρίπ.), Βεργίνης 

Συνολική στατιστική:
παοκ: 22/48δίπ., 3/13τρίπ., 10/24β., 32-15ρ., 7ασ., 5κλ., 3κοψ., 9λ.
Άρης: 12/36δίπ., 8/21τρίπ., 8/20β., 25-9ρ., 5ασ., 3κλ., 1κοψ., 10λ.

Κατορθώσαμε λοιπόν να χάσουμε από μια ομάδα (?) που έπαιζε με 3 παίκτες, (Μάρσαλ, Ντοζίερ και το Σκοπιανό κούτσουρο). Από έναν προπονητή που ξέρει καλύτερα τα τροπάρια της Κασιανής, παρά τα σύγχρονα συστήματα του μπάσκετ, (γνωστός θρήσκος).

Το παιχνίδι ξεκίνησε με μια έκπληξη: η παρουσία του Κώστα Σλούκα ήταν απρόσμενη, καθώς ακούγαμε στο ρεπορτάζ ότι είναι τραυματίας. Και πάλι καλά που ήταν ο Κωστάκης. Αυτός μαζί με τον Ταπούτο, ήταν οι μοναδικοί που πάλεψαν πραγματικά και που έδειξαν ότι ήθελαν το παιχνίδι.

Η επόμενη ημέρα
Όχι ότι θα άλλαζε κάτι αν καταλαμβάναμε εμείς την τρίτη θέση. Τα χρήματα που θα λάβει η ομάδα δεν είναι αντίστοιχα με αυτά που λαμβάνουν οι ομάδες ποδοσφαίρου στις αντίστοιχες διοργανώσεις (Champions League). Οπότε μια από τα ίδια. Όπως είπα, υπάρχει και η πιθανότητα να παίξουμε και εμείς στην συγκεκριμένη διοργάνωση.

Το κακό είναι ότι η ομάδα θα στερηθεί ενός πολύ καλού παίκτη, ίσως και του πιο σταθερού μας φέτος, του Κωστάκη Σλούκα. Πραγματικά κρίμα για το γεγονός ότι πρέπει να επιστρέψει στον οσφπ. Το παιδάκι αυτό ρίσκαρε σήμερα με τη συμμετοχή του, και έδειξε ότι παρότι δανεικός πόνεσε την ομάδα και προσέφερε πραγματικά. Το μέλλον του ανήκει, αρκεί να έχει το μυαλό του προσγειωμένο. Πραγματικά όταν επιστρέψει στο Αλεξάνδρειο θα τον χειροκροτήσουμε, γιατί μόνο μια τέτοια συμπεριφορά και αντιμετώπιση του αξίζει...

Από εκεί και πέρα για την ομάδα, κανείς δεν ξέρει. Αβέβαιο το τοπίο, τόσο όσον αφορά τη διοίκηση, τον πρόεδρο, τον προπονητή και τους παίκτες. Φτου και από την αρχή και ο θεός βοηθός. Ας κάνει μια προσευχή για εμάς και ο Μαρκόπουλος, μήπως και βρούμε επιτέλους τον δρόμο μας.

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε... 8 Ιουνίου 2011 στις 11:52 μ.μ.

Aυτο που με συγχιζει δεν ειναι η ηττα,ουτε οτι ο Παοκ ειναι το αφεντικο του χωριου,καθως και οι 2 οι ομαδες επαιξαν τραγικο μπασκετ (και θελουν και euroleague). Ειναι οτι θα φαμε 3-4 μηνες ξανα στην αβεβαιοτητα (απο θέμα μετόχων,χτίσιμο ρόστερ,επιλογή προπονητή/παικτών) και να παρακαλαμε τον κάθε μπερτομέου να μας βγαλουν Ευρώπη... Αν δεν αλλάξουν ΠΟΛΛΑ πράγματα στη διοίκηση και στον τρόπο λειτουργίας(π.χ. ο Λινος φευγει μαλλον,χωρις να εχει ιδρωσει την φανελα) δεν θα ασχοληθεί κανείς και του χρόνου. Απλώς ελπίζω να μην μας δείχνει καθόλου και η TV (τουλάχιστον τα κρατικά) μη γινόμαστε και ρεζιλι.Και απο την άλλη εύγε και στους σουπεραδες(πρέπει να χάρηκαν πολύ σήμερα)...

allstaris

geokampour είπε... 8 Ιουνίου 2011 στις 11:56 μ.μ.

Vardari τα ριμπάουντ το Ντόζιερ αποκλείεται να είναι μόνο 18, πρίν λήξει τα έδειξε και ήτανε 19.......

Όσο για την εμφάνιση δεν θα πω πολλά ενδεικτική είναι η φάση που η ομάδα έδειχνε να ανακάμπτει στο σκόρ Ο ΜΑΛ....ΑΣ ο ΜΠΑΒΣΙΤΣ κάνει AIRBALL ΣΤΙΣ ΒΟΛΕΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Άντε γειά ρε...

VardARIS είπε... 9 Ιουνίου 2011 στις 12:23 π.μ.

Σήμερα βασικά και οι δύο ομάδες ήταν τραγικές από την γραμμή της φιλανθρωπίας. Κακώς δεν εκμεταλευτήκαμε το γεγονός αυτό, από την στιγμή που ήμασταν πίσω στο σκορ να τους στέλνουμε συνέχεια στις βολές.

Μην κατακρίνεις μόνο τον Μπάβτσιτς που έκανε έρμπολ(είχα πολλά χρόνια να δω έρμπολ βολή!), κράξε και όλους τους άλλους, που τις έχαναν δύο - δύο...

VardARIS είπε... 9 Ιουνίου 2011 στις 12:52 π.μ.

O Dozier μόνος του μας κέρδισε:
"17 πόντους και 20 ριμπάουντ, ενώ έδωσε τρεις ασίστ και ήταν αλάνθαστος σε 38.27'' λεπτά συμμετοχής".

geokampour είπε... 9 Ιουνίου 2011 στις 1:23 π.μ.

Ρε σύ Vardari αν θυμάσαι κάτω απο τα καλάθια μας γινότανε πάρτι άστο...

O_BETATZIS είπε... 9 Ιουνίου 2011 στις 1:43 π.μ.

Γιατί τον προπονητή τους τον γράφεις "χριστιανό";

RedDragon είπε... 9 Ιουνίου 2011 στις 9:52 π.μ.

Το αν θα παίξει ομίλους ή όχι ο παοκ δεν έχει αποφασιστεί ακόμη.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα παίξει στα προκριματικά... στα οποία μπορεί κ να βρεθούμε αντίπαλοι αν ισχύουν οι φήμες που ακούγονται...

Αλλά πως να πας στην Ευρωλίγκα ρε Καραμήτρο;

Και αυτό ισχύει κ για τις 2 ομάδες...

Συμφωνώ κ επαυξάνω για τον Σλούκα. Όταν πρωτοήρθε δεν είχα δει με καλό μάτι το δανεισμό. Τελικά αποδείχτηκε ότι ήταν σωστή κίνηση. Αν έχει το μυαλό στο κεφάλι θα εξελιχτεί σε μεγάλο παίχτη...

Το παιχνίδι χάθηκε στο προηγούμενο ματς...

ΝΑVAS είπε... 9 Ιουνίου 2011 στις 10:11 π.μ.

ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ.ΑΜΑ ΧΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΥΣ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΤΙ ΕΙΣΑΙ?
ΣΩΣΤΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΧΑΤΖΗΒΡΕΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ.ΑΘΛΙΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΔΩ ΚΑΙ 2 ΧΡΟΝΙΑ.
ΔΕΝ ΜΕ ΠΕΙΡΑΞΕ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ Η ΗΤΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ ΟΣΟ Η ΕΙΚΟΝΑ ΠΟΥ ΒΓΑΖΕΙ ΑΥΤΗ Η ΟΜΑΔΑ ΕΔΩ ΚΑΙ 3-4 ΧΡΟΝΙΑ.

ΑΣΟΒΑΡΗ ΤΕΛΕΙΩΣ ΧΩΡΙΣ ΣΧΕΔΙΟ............

VardARIS είπε... 9 Ιουνίου 2011 στις 10:19 π.μ.

Από ότι διαβάζω Red, αν μας δώσει ο Μπερτομέου τη δυνατότητα να αγωνιστούμε και εμείς στην Euroleague, ως 4οι θα παίξουμε εμείς στα προκριματικά και ο 3ος θα περάσει απευθείας στους ομίλους.

Αλλά είναι αυτό που λες... Που πάμε και οι δύο οι καραμήτροι. Με τι Budget και με τι παίκτες? Εμείς με ποιον προπονητή, (μάλλον ο Σούμποτιτς αποχαιρετά), με τι διοίκηση?

@Betatzi
Γιατί ο Μαρκόπουλος πιο πολλές ώρες παραμένει στα μοναστήρια και τις εκκλησίες παρά στις προπονήσεις του παοκ. Δεν μπορώ να πιστέψω πως γίνεται αυτός ο άνθρωπος να μας αποκλείει κάθε φορά που τον βρίσκουμε στον δρόμο μας. Κάτι πρέπει να κάνει εκεί στην εκκλησία...

Ανώνυμος είπε... 10 Ιουνίου 2011 στις 12:01 π.μ.

Οι απειλές Σούμποτιτς και ο Super 3 http://www.sentragoal.gr/article.asp?catid=17009&subid=2&pubid=128681994

allstaris