Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

Κιτρινόμαυρη επικαιρότητα

Επιτέλους, μετά από κάποιες εβδομάδες, γράφω και πάλι ένα άρθρο. Όλο αυτό το διάστημα, προσπαθούσα να ενημερωθώ για τα θέματα της ομάδας μας. Βρίσκομαi σε άδεια για λίγο διάστημα και έτσι θα ήθελα, να γράψω τις απόψεις μου, για μερικά επίκαιρα θέματα της ομάδας μας, σε μπάσκετ και ποδόσφαιρο.




 Μ Π Α Σ Κ Ε Τ

Στο μπάσκετ, δυστυχώς, για μία ακόμη χρονιά, στα play off, δεν μπορέσαμε να φανούμε, αντάξιοι της ιστορίας μας και χάσαμε την ευκαιρία στο 4ο παιχνίδι της σειράς με τον συμπολίτη, να κερδίσουμε και να βγούμε Euroleauge.

Δυό φορές το Μαρούσι, το 2008 και 2009 μας έσπασε την έδρα και φέτος, δεν μπορέσαμε να κερδίσουμε πάλι στο παλέ, το τέταρτο μάτς της σειράς.

Αυτό σημαίνει, ότι, από την ομάδα λείπει κάτι. Ποιο είναι αυτό το κάτι ; Ο καθένας, λέει την δική του γνώμη. Προσωπικά, πιστεύω, ότι, όλοι, έχουν μερίδιο ευθύνης. Οι λύσεις, είναι το ζητούμενο και η άμεση επιστροφή του ΆΡΗ, στη  θέση του, που είναι η Ευρωλίγκα.

Απαιτούνται πιο σταθερές επιλογές. Δεν γίνεται να αλλάζουμε 6-7 παίχτες μέσα στην χρονιά και άλλους δύο προπονητές. Δεν βρίσκεται χημεία, με αυτό τον τρόπο. Όπως, δεν βρίσκεται και λύση, με τις κόντρες ανάμεσά μας, αλλά και την απουσία μας, από το γήπεδο (Αλεξάνδρειο).

Οπότε, επιβάλλονται στέρεες αποφάσεις και καθορισμός πλάνου. . .

Π Ο Δ Ο Σ Φ Α Ι Ρ Ο

Τα διαρκείας, κυκλοφόρησαν και οφείλω να ομολογήσω, πως ψιλο-δάκρυσα, όταν διάβασα σε εφημερίδα αυτήν την είδηση. Γιατί, δεν θα μπορώ να παρακολουθω την ομάδα. Τα τελευταία 3-4 χρόνια, έπαιρνα, κάθε χρόνο διαρκείας και τώρα μου κακοφαίνεται, με στενοχωρεί.

Οι τιμές, είναι αρκετά καλές και θεωρώ, ότι, ο κόσμος, είναι σε θέση να ανταποκριθεί, παρά την δύσκολη οικονομική κατάσταση που αντιμετωπίζει.

Στα αγωνιστικά, η υπόθεση, Καστίγιο, μετατρέπεται σε σίριαλ. Κάθε χρόνο, έχουμε και ένα σίριαλ πάντως. Πέρυσι, ήταν ο Νασούτι, πρόπερσι ο Βιτόλο, πριν 3 χρόνια ο Αβραάμ. Θεωρώ, ότι, είναι παίχτης, που θα προσφέρει και αξίζει η αναμονή. Όμως, χρειάζεται προσεχτικό χειρισμό η κατάσταση.

Για την μείωση αποδοχών, των παιχτών, που λέγεται, θεωρώ, ότι, εφόσον τα οικονομικά της ομάδας το επιβάλλουν, είναι καλό να πραγματοποιηθεί.

Εξάλλου, ακούστηκε το όνομα του Χρήστου του Βαγγέλη για ορισμένους συλλόγους του εξωτερικού. Το θετικό, είναι, ότι, ο παίχτης, έχει συμβόλαιο μέχρι το τέλος της σεζόν 2011-2012 και έτσι λοιπόν, αν υπάρξει κάποια πρόταση, η ομάδα θα επωφεληθεί οικονομικά.

Γενικότερα, με τις πωλήσεις, δεν πρέπει ο κόσμος να είναι αρνητικός, γιατί, πρόκειται για εισροή μετρητών στα ταμεία της ομάδας, σε μια δυσχερη εποχή στον τομέα της οικονομίας.

Πέρα από αυτό, η ομάδα μας, όπως έχουμε επισημάνει εδώ και πολύ καιρό, πρέπει να προωθήσει και να δώσει ευκαιριες στους παίχτες από την δεύτερη ομάδα. Σταδιακά, να τους εισάγει στην ομάδα.
Εμείς, από την πλευρά μας, οφείλουμε να είμαστε υπομονετικοί και να δώσουμε χρόνο στα παιδιά.

Ούτως ή άλλως, με τις δεκάδες προσθήκες παιχτών απο Λατινική Αμερική και Ισπανία, τις περισσότερες φορές, εκνευριζόμασταν. Οπότε, ας προωθήσουμε τα "σπλάχνα" μας, που το μόνο σίγουρο είναι ότι νοιώθουν παραπάνω το συναίσθημα της ομάδας.

Τέλος, υπάρχουν και μεταγραφικοί στόχοι, σε θέσεις που πονάμε και χρειάζεται να ενισχυθούμε. Ήδη, ακούγονται κάποια ονόματα και σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις.

Ο στόχος, είναι η δημιουργία, μιας ομάδας, που να έχει σταθερότητα στην απόδοσή της, να αποδίδει το ποδόσφαιρο, το οποίο επιθυμεί ο προπονητής και να έχει ουσία στο παιχνίδι της, πάνω από όλα.