Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

White Hart Lane Stadium - Tottenham Hotspur F.C.

White Hart Lane Stadium
To στάδιο της Tottenham Hotspur βρίσκεται στο Βόρειο Κεντρικό Λονδίνο. Είναι χτισμένο το 1899 και μετά από πολλές βελτιώσεις έχει πλέον χωρητικότητα 36.230 θέσεις. 

Η διοίκηση των Spurs, έχει λάβει την απόφαση να χτίσει νέο γήπεδο καθώς το συγκεκριμένο πλέον είναι πολύ μικρό για να χωρέσει τον κόσμο που ενδιαφέρεται να δει την ομάδα από κοντά. Είναι χαρακτηριστικό αυτό που μου μετέφερε ο ξεναγός ότι υπάρχουν 30.000 επιπλέον αιτήσεις που βρίσκονται σε αναμονή για να αγοράσουν εισιτήρια διαρκείας!!!

Το νέο γήπεδο θα χτιστεί στη ίδια τοποθεσία, στο υπάρχον. Έχουν αγοράσει ήδη το διπλανό οικόπεδο (είναι κάτι παλιές αποθήκες, φαίνονται στην παρακάτω φωτογραφία) και θα γκρεμίσουν σε πρώτη φάση μόνο τη μία κερκίδα, έτσι ώστε να μπορεί να παίζει η ομάδα στο συγκεκριμένο γήπεδο, χωρίς να χρειαστεί να ξενιτευτεί (θα πέσει η αριστερή κερκίδα της φωτογραφίας για να επεκταθεί κομμάτι - κομμάτι). Υπολογίζουν ότι το νέο γήπεδο θα έχει χωρητικότητα 60.000 θεατές! Ελπίζουν ότι θα έχουν ολοκληρώσει την κατασκευή μέσα στα επόμενα 5 χρόνια...
 
Αν θέλει να πάει κάποιος στο συγκεκριμένο γήπεδο, θα ταλαιπωρηθεί λίγο καθώς απέχει γύρω στα 2-3 χλμ από την στάση μετρό (Seven Sisters - Victoria tube). Υπάρχει βέβαια στάση λεωφορείων, με το που βγαίνεις από το μετρό, που σε αφήνει απέναντι από το γήπεδο. Πάντως άνετα μπορεί κάποιος να διασχίσει τη συγκεκριμένη απόσταση με τα πόδια, για να πάρει μια γεύση και από την άσχημη γειτονιά, που την χαρακτηρίζει μόνο μια λέξη: τραγική!

Πάντως αν είναι κάποιος να επισκεφτεί το συγκεκριμένο γήπεδο, μην παρασυρθεί από τις οδηγίες που θα βρει από το επίσημο site της ομάδας. Εκεί τονίζει ότι ο επισκέπτης χρειάζεται να πάρει και τρένο για να πάει στο γήπεδο μετά το μετρό! Δεν ισχύει κάτι τέτοιο, υπάρχουν και τα λεωφορεία και όπως τόνισα παραπάνω, ενώ η απόσταση μπορεί να διανυθεί και με τα πόδια. Αρκεί να μην έχει μαζί του πολλά χρήματα...

Από τη συγκεκριμένη γειτονιά ξεκίνησαν και τα επεισόδια του Αυγούστου, που επεκτάθηκαν και σε αρκετές άλλες γειτονιές του Ανατολικού Λονδίνου.

H μπουτίκ της ομάδας και οι περιβάλλοντες χώροι του γηπέδου:

Ωραία φανελίτσα από Vintage Collection:

Κατά τα άλλα, όχι πολλά πράγματα το γήπεδο. Ωραίες και ανακαινισμένες κερκίδες, αλλά χωρίς πολύ μεγάλη οργάνωση, χωρίς μουσείο, χωρίς πολύ καινούργια αποδυτήρια κλπ...

 Κατά τα άλλα κλασικά τα αποδυτήρια των αντιπάλων σε τραγική κατάσταση. Τα συγκεκριμένα αποδυτήρια πραγματικά ήταν αφιλόξενα για τους αντιπάλους. Σε κακή κατάσταση, απολύτως τετραγωνισμένα, (όπως εξήγησα και για τα αποδυτήρια της Away Team στο Emirates) και μάλιστα στη συγκεκριμένη περίπτωση υπήρχε και μια άσχημη οσμή. Από ότι μου είπε ο ξεναγός, η συγκεκριμένη άσχημη μυρωδιά αυξάνεται κατά έναν περίεργο τρόπο την ημέρα του αγώνα!

Επίσης, μέσα στα πλαίσια της καλής φιλοξενίας τα ντουζ των αντιπάλων είναι ομαδικά!!! Η Τότεναμ είναι η μοναδική ομάδα της Premier της οποίας τα ντουζ (μόνο για τους αντιπάλους), είναι ομαδικά. 

Το γήπεδο από το εσωτερικό:

Παλιοί ποδοσφαιριστές - θρύλοι της ομάδας:

 Και το έμβλημα της ομάδας σε χρυσό:
Για το έμβλημα της ομάδας ο ξεναγός μου είπε ότι οι διοικούντες και ο κόσμος δε θέλουν πλέον να βγαίνουν προς τα έξω με το παρατσούκλι "πετεινοί". Και αυτό γιατί πολλοί τους κοροϊδεύουν ως κότες. Για αυτό και προβάλλουν το "Spurs = Σπιρούνια". Αυτό θα το δει κανείς και στο γήπεδο...


Περισσότερα από κοντά!

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε... 9 Ιουνίου 2011 στις 10:40 μ.μ.

Βλέπω ότι με τόσα γήπεδα που είδες έγινες αυστηρός κριτής και δεν σε εντυπωσίασε αυτό της Τότεναμ.

Πολύ ωραία τα αφιερώματα για τα γήπεδα. Σύντομα και περιεκτικά.

Χαβίτο

Ανώνυμος είπε... 9 Ιουνίου 2011 στις 11:08 μ.μ.

Η Τότεναμ είναι η ομάδα μου από αγγλικές. Για το γήπεδο δεν με τρελαίνει κιόλας, αλλά μόνο που είναι η έδρα της μεγάλης Τότεναμ, αποκτάει αξία. VardAris, συγχαρητήρια για τα post σου.

Sifakis3

VardARIS είπε... 10 Ιουνίου 2011 στις 1:25 π.μ.

Να είστε καλά παιδιά...

Sifaki με απογοητεύεις! Τότεναμ? Ένας φίλος μου (Αρειανός) που σπούδαζε στο Λονδίνο μου έλεγε ότι η Τότεναμ είναι ο πάοκ του Λονδίνου και με είχε επηρεάσει αρνητικά... Παρόλα αυτά αγόρασα μια μπλούζα του Carlton Cole!!!

salonika 3 είπε... 10 Ιουνίου 2011 στις 11:13 π.μ.

Με την ευκαιρία του παιχνιδιού με τη City έκανα κι εγώ μια βόλτα στις 2 μέρες που είχα στα γήπεδα των: Man.United,Liverpool,Everton,Arsenal,Tottenham,Wembley (το πως τα πρόλαβα εγώ και τα πόδια μου το ξέρουν!!).Μάλιστα στο γήπεδο της Tottenham μας έκαναν και κατά κάποιο τρόπο και προσωπικό tour εμένα και το φιλαράκι μου αφού το προγραμματισμένο δεν το προλαβαίναμε λόγω πτήσης!!!

Εντάξει σαν χώρους και σαν πιο σύγχρονα,τα Emirates και Wembley είναι άστα...Αλλά σαν έδρα νομίζω πως της Tottenham και της Everton είναι πιο ποδοδσφαιρικά!!Μάλιστα ο ξεναγός στο White Hart Lane μας είπε πως είναι το πιο "θορυβώδες" μετά της Γουέστ Χαμ που είναι πρώτο.

Αυτό που με εντυπωσίασε περισσότερο ήταν η άρνηση των οπαδών να χρησιμοποιήσουν σαν έδρα το ολοκαίνουργιο Ολυμπιακό στάδιο μέχρι να γίνει το δικό τους καινούργιο γήπεδο επειδή θα έχει κουλουάρ στίβου!!!!Έτσι προτιμήθηκε η λύση της σταδιακής κατασκευής.Πάντως η μακέτα του νέου γηπέδου είναι Φ Α Ν Τ Α Σ Τ Ι Κ Η!!!

Επίσης μας είπε ο ξεναγός πως προτιμάνε το "σπιρούνια" από το "πετεινοί" αφού το θεωρούν λίγο υποτιμητικό να σε χαρακτηρίζουν σαν κότα!!!Η περιοχή πάντως που είναι το γήπεδο πρέπει να είναι ο Δενδροπόταμος του Λονδίνου....

VardARIS είπε... 10 Ιουνίου 2011 στις 12:44 μ.μ.

Πω ρε φίλε Salonika μπορώ να καταλάβω ακριβώς τι εννοείς... συμφωνώ απόλυτα μαζί σου σε όλα!

- Πραγματικά η περιοχή στην οποία είναι χτισμένο το γήπεδο της Τότεναμ είναι τραγική. Δενδροπόταμος και λίγο βάζεις... Γκέτο από Γκανέζους, Καμερουνέζους, Μπαγκλαντέζους, Ινδούς και Τζαμαϊκανούς. Τουλάχιστον αυτό εγώ διέκρινα από τη διαδρομή που έκανα από τη στάση μετρό (Seven Sisters) μέχρι το γήπεδο.

- Για την West Ham που αναφέρεις, είχα την τύχη να πάω στην προηγούμενη επίσκεψή μου στο Λονδίνο στον εντός έδρας αγώνα με αντίπαλο τη Λίβερπουλ (είχα δημοσιεύσει και σχετικό post). Και εκεί η περιοχή όχι πολύ καλή, εργατική τάξη και πάει λέγοντας. Αυτό που λες για θορυβώδης έδρα, συμφωνώ, αλλά πάντα για τα αγγλικά πρότυπα. Μη φανταστείς Χαριλάου, Τούμπα, Καραϊσκάκη και ΟΑΚΑ. Καμία σχέση, απλά φωνάζουν λίγο περισσότερο από τους άλλους, λένε 4-5 φορές τον ύμνο τους και αυτό ήταν. Μετά θέατρο - ησυχία.
Το είχα αναφέρει και τότε: αν ο Άρης είχε την έδρα της West Ham ενδεχομένως να μην περνούσε κανένας από το γήπεδο. Μιλάμε δεν έχω ξανακούσει τέτοια ακουστική! Βοηθούν πάρα πολύ τα σκέπαστρα και το ότι οι εξέδρες πραγματικά αγκαλιάζουν το γήπεδο.

Πότε πρόλαβες ρε θηρίο να τα γυρίσεις όλα αυτά????

salonika 3 είπε... 10 Ιουνίου 2011 στις 1:48 μ.μ.

Πέμπτη μεσημέρι στο Ολντ Τραφορντ.Παρασκευή ξημερώματα τρένο για Λίβερπουλ και πρώτο τουρ στο Ανφιλντ και καπάκι στο Γκούντισον Παρκ (15΄με τα πόδια).

Τρένο για Λονδίνο και κατευθείαν με τις βαλίτσες στο Γουέμπλεϋ για το τελευταίο τουρ (στις καθυστερήσεις το προλάβαμε με αρκετή κωλογλυφάδα στον σεκιουριτά για να μας αφήσει αφού είχαν κλείσει οι θέσεις!!).

Σάββατο στο πρώτο τουρ στο Έμιρεϊτς,επίσκεψη στο πάρκο που ήταν παλιά το θρυλικό Χάιμπουρι (στιγματισμένο τραγικά από το γκολ του Ζήση) και μετά με μετρό και μετά λεωφορείο (καλή φάση το διώροφο) στο Γουάιτ Χαρτ Λέιν όπου όπως γράφω μας έκαναν σαν προσωπικό τουρ γιατί θα χάναμε την πτήση (αφού φυσικά προηγήθηκε ο γνωστός παπάς πως είμαστε οπαδοί της Τότεναμ από Ελλάδα και παρότι δεν προλαβαίνουμε κανονικά στείλαμε τις γυναίκες στο αεροδρόμιο να κάνουν τσεκ-ιν ώστε να μπορέσουμε να δούμε το γήπεδο και μπλα-μπλα-μπλα).

Βέβαια για μια βδομάδα τα πόδια μας είχαν γίνει σαν τα βυζιά της Παπαβασιλείου τουμπανιασμένα αλλά χαλάλι!!!Άλλωστε η τρέλα μου για το Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και τα γήπεδα του εξωτερικού και ιδιαίτερα της Αγγλίας με έκανε να μην καταλαβαίνω από κούραση!!!!

Πάντως οι συγκρίσεις σε κάνουν απλά να κλαις και να λες γιατί ρε γαμώτο......

VardARIS είπε... 10 Ιουνίου 2011 στις 2:55 μ.μ.

Μπράβο ρε φίλε, χαρά στο κουράγιο σου!!!

Πραγματικά οι συγκρίσεις των γηπέδων σε κάνουν να κλαις, οι Άγγλοι στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι πολλά χρόνια μπροστά, (είναι βέβαια και σε αρκετά άλλα, αλλά εμείς σχολιάζουμε μόνο το ποδόσφαιρο). Τι να λέμε, βλέπεις την οργάνωση και τα γήπεδα που έχουν οι ομάδες της Β' εθνικής τους και τρομάζεις...

Το τελευταίο μου τουρ από Λονδίνο θα είναι στο στάδιο της Κρίσταλ Πάλας, αν και είναι λίγο άβολο. Τέρμα Νότια και Ανατολικά, θα πρέπει να πάρω και extra τρενάκι 10 λεπτά. Ελπίζω να προλάβω...

VardARIS είπε... 4 Σεπτεμβρίου 2011 στις 5:24 μ.μ.

Όλοι οι συμπολίτες παοκτζήδες που μπαίνουν και διαβάζουν το συγκεκριμένο άρθρο, ας γράφουν και ένα ευχαριστώ για την ενημέρωση που τους κάνουμε, αν και blog του ΆΡΗ.

Πραγματικά είναι τυχεροί που θα βρεθούν σε ένα τέτοιο γήπεδο...