Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Κριτική Παιχτών 2010-2011: Γιώργος Κατίδης, Χαράλαμπος Οικονομόπουλος

Η κριτική των παιχτών συνεχίζεται και αυτήν την φορά στο "στόχαστρο" του Blog μπαίνουν οι μικροί Γιώργος Κατίδης και Χαράλαμπος Οικονομόπουλος.

Γιώργος Κατίδης

Προέρχεται από τον Ηρακλή Αγίου Λουκά, τοπική ομάδα στην περιοχή των Γιαννιτσών. Ήρθε στον Άρη πριν από 3 χρόνια, με εισήγηση του Πέτρου Πασσιαλή, και ένας άλλος σπουδαίος μέσος του παρελθόντος, ο Γιώργος Σεμερτζίδης, ήταν εκείνος που τον κάλεσε στην Εθνική Παίδων.




Γεννημένος στις 12-02-1993 ο Γιώργος Κατίδης αποτελεί έναν από τους νεώτερους παίχτες του ρόστερ μας. Επαγγελματίας από πέρυσι το καλοκαίρι -μετά από εισήγηση του Έκτορ Ραούλ Κούπερ- φώναξε φέτος παρών από τη θέση του κεντρικού μέσου σε τρία από τα παιχνίδια της ομάδας μας, συμπληρώνοντας έτσι τα πρώτα του 115' συμμετοχής με τα κιτρινόμαυρα. Με τον Πανιώνιο ξεκίνησε ως βασικός, με τον Παναθηναϊκό μπήκε στο ημίχρονο ενώ με την Καβάλα έπαιξε για 5 λεπτά. Μάλιστα στο παιχνίδι του Ο.Α.Κ.Α.άφησε ιδιαίτερα καλές εντυπώσεις και παρουσιάστηκε αρκετά ξεψαρωμένος.

Όσον αφορά την παρουσία του στις ομάδες των under οι αριθμοί έχουν ως εξής :
                           Ελλάδα U19    5 Παιχνίδια  1 γκολ
                           Ελλάδα U17    8 Παιχνίδια  2 γκολ

ο ίδιος μάλιστα δηλώνει : "Στην Ελλάδα είσαι ταλέντο μέχρι τα... 24 ενώ στο εξωτερικό σε εμπιστεύονται από τα 17" προσθέτοντας "κανείς δε λέει βέβαια ότι είμαστε έτοιμοι να παίζουμε βασικοί στη Σούπερ Λίγκα αλλά τουλάχιστον ας έχουμε πιο πολλές ευκαιρίες, να παίρνουμε παιχνίδια. Βλέπω ότι δεν μας εμπιστεύονται ούτε για 20 λεπτά... Πώς θα πάρουμε έτσι εμπειρίες και πώς θα μάθουμε για να προχωρήσουμε..."
         ...κι έρχομαι να συμπληρώσω από το στόμα σου μικρέ και στων...... προπονητών (αλλά και της γενικότερης Ελληνικής νοοτροπίας) τ'αφτί!

Χαράλαμπος Οικονομόπουλος

Ο Χαράλαμπος Οικονομόπουλος έχει γεννηθεί στις 09-01-1991, έχει ύψος 1,84 και είναι 76 κιλά. Αγωνίζεται ως αμυντικό χαφ και είναι ένας ακόμη μικρός του Άρη, που προωθήθηκε στους επαγγελματίες το καλοκαίρι του 2009 με τετραετές συμβόλαιο.

Φέτος έπαιξε όλο κι όλο 1 λεπτό κι αυτό με αλλαγή λίγο πριν την λήξη του παιχνιδιού Άρης - Αστέρας Τρίπολης για την 13η Αγωνιστική που έληξε 1 - 0 στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Ευελπιστώ αμφότεροι με τις εμφανίσεις τους στο μέλλον να μας κάνουν υπερήφανους όχι τόσο με την απόδοση τους αλλά περισσότερο με την προσπάθεια και τον επαγγελματισμό τους.






Γκάλοπ
Η ερώτηση του Post δεν αφορά τους συγκεκριμένους παίχτες αλλά γενικότερα τη νοοτροπία που έχουμε όλοι μας όσον αφορά τους μικρούς Έλληνες παίχτες. Όλοι ζητάμε να προωθηθούν παίχτες από τις μικρές ομάδες είμαστε όμως έτοιμοι να δεχτούμε τις επιπτώσεις;

Είμαστε έτοιμοι να δούμε την ομάδα να προωθεί αρκετούς μικρούς κ στο πρωτάθλημα να κινδυνεύει ακόμη κ με υποβιβασμό; Ή μήπως τότε θα "κράζουμε" τη διοίκηση γιατί δεν έκανε μεταγραφές και αποδυναμώθηκε η ομάδα;

Έχουμε την υπομονή να θυσιάσουμε την αγωνιστική επιτυχία της ομάδας για να προωθήσουμε μικρούς κ να παράγουμε νέα ταλέντα;



1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε... 3 Ιουνίου 2011 στις 9:01 μ.μ.

Το μέλλον του ΑΡΗ. Πρέπει να τους δίνονται πολλές ευκαιρίες, να παίζουν τουλάχιστον 10-15 ματς.

Sifakis3 (ποιος άλλος)