Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Κριτική Παιχτών 2010-2011: Τσεσνάουσκις, Σακάτα, Πορτίγια

Συνεχίζουμε την αξιολόγηση των παικτών μας, με τρεις ποδοσφαιριστές της μεσαίας γραμμής που δεν είχαν πολλές συμμετοχές, για αυτό και θα μπουν όλοι σε ένα άρθρο. Είναι οι Ντεϊβίντας Τσεσνάουσκις, Αλβάρο Πορτίγια και Νταϊσούκε Σακάτα.

Deividas Cesnauskis
Είναι γεννημένος στις 30/06/1981, με ύψος 1.80 και 77 κιλά. Ο Λιθουανός δεξιός χαφ έπαιξε συνολικά σε 15 παιχνίδια (9 συμμετοχές στο πρωτάθλημα και 6 στο Europa League). Συνολικά επιχείρησε 2 σουτ, ένα βρήκε εστία, ενώ τιμωρήθηκε 2 φορές με κίτρινη κάρτα. Να θυμίσω ότι έχει υπογράψει τριετές συμβόλαιο με την ομάδα, (λήγει τον Ιούνιο του 2013).


Γενικά
Σε γενικές γραμμές πέρασε και δεν ακούμπησε ο Τσεσνάουσκις. Μετά την πολύ καλή περυσινή του σεζόν με την ομάδα του Εργοτέλη, με αρκετές ασίστ και καλές εμφανίσεις, ελπίζαμε ότι θα βοηθούσε από τη δεξιά πλευρά, είτε ως βασικός ή ως αλλαγή των Χαβίτο - Κάλβο. Τελικά σε καμιά περίπτωση δεν έδειξε ότι μπορεί να βοηθήσει. Ακόμη και μετά την φυγή των Κάλβο - Χαβίτο, του έκλεψε τη θέση ο Νέτο, (παρότι δεξί μπακ).

Από τα 15 παιχνίδια, σε ελάχιστα ξεκίνησε ως βασικός, στα περισσότερα έμπαινε ως αλλαγή. Μάλιστα σε μερικά παιχνίδια έπαιξε ως αριστερό χαφ, ελλείψει άλλου. Όποτε έπαιξε εκεί ήταν απλά τραγικός. Με αντίθετο πόδι σε καμιά περίπτωση δεν μπορούσε να δημιουργήσει μια επικίνδυνη κατάσταση για τα αντίπαλα καρέ.

Δυστυχώς, ταλαιπωρήθηκε αρκετά και από τραυματισμούς. Ακόμη και όταν έπαιζε σε κάποια παιχνίδια βασικός μετά από λίγο καιρό τραυματίζονταν, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να βρει έναν ρυθμό.

Το παράδοξο με τον συγκεκριμένο παίκτη είναι ότι συνεχίζει και παίζει βασικός με την εθνική του ομάδα και μάλιστα σκοράρει και σχετικά συχνά.

Highlights - Χειρότερη στιγμή
Με βάση τις εμφανίσεις του, περισσότερο τείνω να υποστηρίξω ότι ήταν αρνητικός όποτε έπαιζε. Το μοναδικό του ελαφρυντικό στοιχείο ότι δεν χρησιμοποιήθηκε σε κάποιους αγώνες ως βασικός δεξιός χαφ προκειμένου να αποκτήσει ρυθμό και να μπορέσει να αποδείξει κάποια πράγματα. 

Μέλλον
Ακούστηκε ότι ο Εργοτέλης σκεφτόταν να του κάνει πρόταση για επιστροφή, αλλά το θέμα πρέπει να πάγωσε. Μάλιστα ακούγεται ότι ο Τσιώλης θα του δώσει μια δεύτερη ευκαιρία...

Daisuke Sakata
Είναι ο πρώτος Ιάπωνας παίκτης στην ιστορία του Άρη. Γεννημένος στις 16 Ιανουαρίου 1983, με ύψος 1.75 και 70 κιλά. Από το 2001 έως και το 2010 αγωνίζονταν στην Ιαπωνία με την ομάδα της Yokohama.

Στο πρωτάθλημα νέων που πραγματοποιήθηκε στα Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα, σκόραρε 4 γκολ και ήταν ένας από τους top scorers του τουρνουά (μαζί με Φερνάντο Καβενάγκι - Αργεντινή, Ντουντού - Βραζιλία και Έντι Τζόνσον - Αμερική). Έχει μόνο μία συμμετοχή με την εθνική ομάδα της Ιαπωνίας το 2006 σε φιλικό με το Trinidad and Tobago.

Γενικά
Συνολικά είχε 8 συμμετοχές με την ομάδα του Άρη, 6 για το πρωτάθλημα και δύο στο Europa League. Άργησε να κάνει την πρώτη του συμμετοχή από τότε που ήρθε, πράγμα απολύτως λογικό από την στιγμή που ήταν η πρώτη φορά που συμμετείχε σε ομάδα εκτός συνόρων Ιαπωνίας. Πολύ μεγάλο πρόβλημα αποτελούσε και το γεγονός ότι δεν γνώριζε αγγλικά και ουσιαστικά δεν μπορούσε να επικοινωνήσει με κανέναν από το τεχνικό επιτελείο και τους συμπαίκτες. Μάλιστα η ΠΑΕ κατάφερε να βρει έναν Ιάπωνα φοιτητή (!!!!) προκειμένου να παίξει το ρόλο του μεταφραστή!!! Ας ελπίσουμε ότι ο συγκεκριμένος φοιτητής έχει ακόμη αρκετά χρόνια φοίτησης, γιατί ποιος ξέρει αν θα βρεθεί άλλος Ιάπωνας στη Θεσσαλονίκη...

Το χαρακτηριστικό του Σακάτα, όπως και όλων των Ιαπώνων ποδοσφαιριστών, είναι η ταχύτητα με την μπάλα στα πόδια και το ασταμάτητο τρέξιμο. Κατά τα άλλα μπορεί να παίξει και στις δύο πλευρές της μεσαίας γραμμής, ως αριστερό και ως δεξί χαφ. Αυτό που μας έδειξε είναι ότι γυρίζει να μαρκάρει και βοηθάει το αντίστοιχο μπακ (αριστερό ή δεξί). Δυστυχώς δεν τον είδαμε σε αρκετά παιχνίδια για να βγάλουμε μια καλύτερη εικόνα.

Δεν ακούστηκε κάτι για αποδέσμευση, οπότε λογικά ο Τσιώλης θα του δώσει ευκαιρία να δείξει αν αξίζει να φοράει τη φανέλα του Άρη.

Highlights - Χειρότερη Στιγμή
Ισχύει το ίδιο με τον Τσεσνάουσκις. Δεν τον είδαμε πολύ, οπότε δεν μπορούμε να βγάλουμε και ασφαλή συμπεράσματα σε σχέση με την αξία του. Πραγματικά τραγική φάση η στιγμή που ο προπονητής του Άρη του δίνει οδηγίες για το πώς να παίξει και ο ίδιος δεν καταλαβαίνει τίποτα. Άστοχη επιλογή για μεταγραφή χειμώνα.

Μέλλον
Είναι σίγουρο ότι θα ήταν περισσότερο αποδοτικός αν ερχόταν το καλοκαίρι, ώστε να προλάβει να προσαρμοστεί καλύτερα. Οι συμπαίκτες του λένε καλά λόγια για τον παίκτη, οπότε απομένει να τον δούμε από την αρχή του χρόνου. 


Alvaro Portilla Suarez


Είναι γεννημένος στις 28 Απριλίου 1986, έχει ύψος 1.80 και ζυγίζει 75 κιλά. Τον συγκεκριμένο παίκτη από ότι γνωρίζουμε τον πρότεινε ο ίδιος ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ, καθώς τον έφερε μαζί του στο τελευταίο ταξίδι όταν επέστρεψε από Ισπανία.

Είχε ελάχιστες συμμετοχές στην β' ομάδα της Ατλέτικο Μαδρίτης. Έμεινε ελεύθερος από τον Άρη το περασμένο Γενάρη, ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι αυτή την περίοδο είναι χωρίς ομάδα, (γεγονός φυσιολογικό, δε μου κάνει ιδιαίτερη εντύπωση)! Είχε υπογράψει μονοετές συμβόλαιο με την ομάδα, το οποίο δεν πρόλαβε να το ολοκληρώσει...

Γενικά
Συνολικά με τον Άρη αγωνίστηκε 3 φορές και πέτυχε ένα γκολ. Πραγματικά δεν αξίζει να ασχοληθούμε και πολύ με τον συγκεκριμένο παίκτη. Ήταν ένας από τους αρκετούς που ήρθαν και δεν ακούμπησαν... Ακόμη και το γκολ που σημείωσε ήταν τυχερό, καθώς στο τετ α τετ, (μετά από ωραία πάσα του Ρουίς), πλάσαρε άσχημα παρόλα αυτά η μπάλα κόντραρε πάνω στον Κωνσταντόπουλο και μπήκε αργά στην εστία!

Σχετικά αργός, χωρίς ιδιαίτερη τεχνική κατάρτιση, όταν ήρθε μάλιστα του έλειπαν παιχνίδια, δεν είχε φυσική κατάσταση κλπ...

Πραγματικά είναι να απορεί κανείς τι είδαμε στον συγκεκριμένο παίκτη. Πόσο καλύτερος δηλαδή ήταν  από τον αντίστοιχο χαφ της β΄ ομάδας του Άρη;



5 σχόλια:

RedDragon είπε... 1 Ιουνίου 2011 στις 1:30 π.μ.

VardAri συμφωνώ απόλυτα σε όσα γράφεις... είναι σαν να έγραψα εγώ το Post!

Τσεσνάουσκις: Παλτό για τις κρύες νύχτες του χειμώνα. Έχει όμως πολύ ωραία γυναίκα! Περίμενα πολλά από αυτόν κ απογοητεύτηκα...

Σακάτα: Παλτό για τις ανοιξιάτικες ψύχρες... Πως πήγαν κ φέραν παίχτη που δε μπορούσε να συνεννοηθεί με τους υπολοίπους; Να ναι καλά ο Φερέρ που τον έφερε... Τον σώσαμε όμως από το Τσουνάμι...

Πορτίγια: Τόσο χάλια παλτό που ακόμη κ αν κρυώνεις δεν το φοράς...

Οι τρεις τους, επιβεβαιώνουν τα λεγόμενα του Τσαλτίδη για τη μεγάλη επιτυχία που έχει ο Άρης στις μεταγραφές...

VardARIS είπε... 1 Ιουνίου 2011 στις 2:19 π.μ.

Τελικά Red, αποδεικνύεται περίτρανα ότι μπορεί κάποιος ποδοσφαιριστής να είναι εξαιρετικός σε μια μικρομεσαία ομάδα, βλέπε Τσεσνάουσκις και Κουτσιαμικρούλης στον Εργοτέλη, Τσέζαρεκ και Φιλομένο στην Τρίπολη και πολλά άλλα παραδείγματα, και όταν έρχονται σε μια μεγαλύτερη δεν μπορούν να αντέξουν την πίεση και γενικότερα αποδεικνύονται λίγοι. Ελάχιστοι δυστυχώς είναι αυτοί που βελτιώθηκαν και μπόρεσαν να δείξουν τις δυνατότητές τους για αυτό και θέλει προσοχή την περίοδο των μεταγραφών.

Δυστυχώς λαχεία τύπου Predrag Djordjevic και Γιαννακόπουλου (από Πανηλειακό), δεν κυκλοφορούν πολλά...

Ανώνυμος είπε... 1 Ιουνίου 2011 στις 7:22 μ.μ.

Και οι 3 για διώξιμο...

Ο Τσεσνάουσκις ήρθε με πολλές προσδοκίες, ως δεύτερος στις ασίστ, κλπ. Δε δικαίωσε ούτε στο 0% τις προσδοκίες. Σοβαρά επιχείρησε 2 σουτ; Πάντως το 1 σίγουρα ήταν στο Λεβερκούζεν.

Ο Σακάτα στο youtube μου φάνηκε καλός, αλλά παλτό. Στο εντός με Σίτυ ήταν γμτος, αλλά σε όλα τ' άλλα ( Περιστέρι,Τρίπολη,Κέρκυρα,κλπ. ) ήταν ωσεί παρών.ΟΚ ρε μάγκα, η χώρα σου δυσάρεστες στιγμές, αλλά τόσο; Τόσο πολύ σε αποσυντόνισε;

Για τον Πορτίγια απλά δεν αξίζει να μιλάμε.

Sifakis3

Υ.Γ. Τα ποστ πέφτουν βροχή VardAris. :D Συγχαρητήρια.

arianaki είπε... 2 Ιουνίου 2011 στις 8:52 μ.μ.

Ευχαριστούμε τον VardARIS που κατάφερε να βρει φωτογραφία του Πορτίγια Νο1! Μιλάμε ότι πέρασε ο παίχτης και δεν ξέραμε τη φάτσα του. Το αόρατο παλτό!