Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Κριτική Παικτών 2010-2011: Χαβίτο

 Φέτος έμελε να είναι η τελευταία χρονιά του Χαβίτο στον Άρη. Μαζί κ με την αποχώρηση του Κόκε κ του Κάλβο έκλεισε ένας κύκλος στον Άρη.


Ο Χαβίτο ήταν τόσα χρόνια ένας μέτριος παίχτης του 7 που σου έδινε κάθε φορά στο γήπεδο τουλάχιστον το 6.

Εργατικός, χαμηλών τόνων, σωστός επαγγελματίας. Στο τέλος όμως μας τα χάλασε...


Ίσως φέτος να ήταν κ η καλύτερη του χρονιά στον Άρη. Ή μάλλον το καλύτερο εξάμηνο διότι ως γνωστό ο παίχτης πουλήθηκε στην Λα Κορούνια τον Ιανουάριο.

Στο ελληνικό πρωτάθλημα έπαιξε σε 19 παιχνίδια. Πέτυχε 2 γκολ και έδωσε 3 ασίστ. Στην Ευρώπη έπαιξε σε όλα τα ματς εκτός από τα 2 με την Μάντσεστερ Σίτι διότι είχε ήδη φύγει από την ομάδα. Πέτυχε ένα, αλλά πολύ σημαντικό γκολ με την Αθλέτικο Μαδρίτης.

Μπορεί η επιθετική του συγκομιδή να μην ήταν πολύ πλούσια, άλλωστε ποτέ δεν ήταν, αλλά βοήθησε σημαντικά στη δημιουργία αλλά κ στην ανασταλτική λειτουργία της ομάδας. Όπως πάντα είχε άψογη φυσική κατάσταση. Δεν είναι τυχαίο ότι σε μισό χρόνο πρόλαβε να παίξει 30 παιχνίδια!

Τον παίχτη τον πίστευε πολύ ο Κούπερ γι'αυτό κ τον είχε βασικό σε κάθε ματς. Το ίδιο συνέβη κ με όλους τους άλλους προπονητές που πέρασαν από τον Άρη. Ακόμη κ ο Μπάγεβιτς που στην αρχή δεν τον έβαζε στο τέλος κατέληξε να έχει τον Χαβίτο βασικό κ τον Κάλβο αλλαγή.

Βλέποντας η διοίκηση την καλή απόδοση του Χαβίτο και ενώ το συμβόλαιο του έληγε το καλοκαίρι του έκανε πρόταση ανανέωσης για 3 χρόνια με αρκετά αυξημένες απολαβές. Αν θυμάμαι καλά κοντά στο 1.2 εκ 3 χρόνια. Πάρα πολλά λεφτά για έναν παίχτη του επιπέδου του Χαβίτο. Στην πρόταση αυτή ο Χαβίτο δεν απάντησε ποτέ...

Αντιθέτως προτίμησε να συμφωνήσει με την ομάδα του Ολυμπιακού από τον Ιανουάριο η οποία απ'ότι ακούγεται του έδωσε 500χιλ ευρώ για 3 χρόνια συμβόλαιο. Όταν ένας παίχτης έχει ήδη συμφωνήσει με άλλη ομάδα που παίζει στο ίδιο πρωτάθλημα τότε είναι δύσκολο να μείνει ο παίχτης κ να παίξει μπάλα.

Η διοίκηση τον πούλησε στην Λα Κορούνια όπου από ένα γραφειοκρατικό λάθος της Ισπανικής ομάδας (σύμφωνα κ με την Ουέφα) ο παίχτης δε μπόρεσε να παίξει κανένα επίσημο παιχνίδι όλο το εξάμηνο. Λίγο πιο έξυπνοι να ήμασταν, θα μπορούσαμε να δώσουμε τον Χαβίτο στον γαύρο από τον Ιανουάριο κ να παίρναμε ως δανεικό τον Μήτρογλου αλλά που μυαλό...

Την επιλογή του Χαβίτο να αφήσει την ομάδα που τον ανέδειξε και τον στήριξε για να πάει σε μια ομάδα με πιο πολλά λεφτά κ πιο πολλές "διασυνδέσεις" θα την κρίνει το μέλλον. Προσωπικά αμφιβάλλω αν θα αποβεί σωστή για την καριέρα του ως ποδοσφαιριστή. Από οικονομικής πλευράς πάντως ήταν συμφέρουσα...

Highlight
Ο Χαβίτο τόσα χρόνια στην ομάδα δεν φημίζεται για το σκοράρισμα του. Έλα όμως που οι συγκυρίες τα έφεραν έτσι ώστε ο Χαβίτο να είναι αυτός που έχει πετύχει μερικά πολύ σημαντικά γκολ για τον Άρη. Για highlight eίμαι ανάμεσα στο γκολ της Τούμπας κ αυτό με την Αθλέτικο. Διαλέγω το 2ο διότι ήταν πολύ δύσκολο σε εκτέλεση, πολύ εντυπωσιακό και πολύ σημαντικό. Ενώ αυτό της Τούμπας ήταν απλά σημαντικό...

Χειρότερη Στιγμή
Δεν θα βάλω κάποια αγωνιστική στιγμή αλλά τις ατυχείς δηλώσεις του τον Ιανουάριο σε αθηναϊκά μέσα κ μάλιστα στα Ελληνικά χωρίς την έγκριση της ομάδας. Αυτές ήταν η αρχή του τέλος της καριέρας του στον Άρη. Κρίμα διότι ένας παίχτης που έχει προσφέρει όσα πρόσφερε ο Χαβίτο θα έπρεπε να φύγει με πιο τιμητικό τρόπο από τον Άρη... Μας τα χάλασε όλα στο τέλος ακόμη κ εμάς που τον υποστηρίζαμε τόσα χρόνια...

Δείτε τι γράψαμε πέρυσι για τον Χαβίτο




9 σχόλια:

VardARIS είπε... 8 Ιουνίου 2011 στις 11:42 π.μ.

Red, μεταξύ των δύο βασικών μας φετινών δεξιών χαφ (Χαβίτο, Νέτο), ποιος κρίνεις ότι ήταν ο πιο σημαντικός για την ομάδα?

Εγώ πιστεύω ότι πιο σημαντικός ήταν ο Νέτο για δύο λόγους:
1) Τα στατιστικά στη συγκεκριμένη περίπτωση νομίζω πως λένε την αλήθεια. 8 γκολ ο ένας, 2 ο άλλος...
2) Σημαντικό επίσης θεωρώ και το γεγονός ότι ο Νέτο δεν είχε ξαναπαίξει στη συγκεκριμένη θέση, οπότε του πήρε λίγος χρόνος μέχρι να την "μάθει". Επίσης, να τονίσω ότι το πρώτο 6μηνο του Νέτο ως δεξιός μπακ ήταν τραγικό. Έχασε τη θέση του από τον Βαγγέλη, και τον κράζαμε από το blog ότι δεν κάνει καλή εξωγηπεδική ζωή, δεν έχει αντοχή, δεν τρέχει, δεν μαρκάρει κλπ. Και όμως μέσα σε ένα 6μηνο κατάφερε και άλλαξε άρδην την προσωπική του εικόνα. Πρώτος σκόρερ του Άρη, με καλά τελειώματα και ωραία γκολ.

Προσωπικά για μένα ο Χαβίτο πάντα ήταν μια χρυσή αλλαγή και τίποτα παραπάνω. Χασογκόλης από τους λίγους. Θα τον θυμόμαστε για την καλή του φυσική κατάσταση και την ταχύτητά του, αλλά θα τον θυμόμαστε και για τα κακά του τελειώματα, τις άσχημες σέντρες του και τα πεσίματά του...

Σε καμιά περίπτωση δεν αξίζει τα 500 χιλ που θα πάρει από τον γαύρο...

RedDragon είπε... 8 Ιουνίου 2011 στις 12:01 μ.μ.

Εκ του αποτελέσματος εννοείται ότι ο Νέτο ήταν πιο σημαντικός.

Ανώνυμος είπε... 8 Ιουνίου 2011 στις 2:23 μ.μ.

ΦΙΛΕ RED ΑΝ ΘΕΩΡΕΙΣ ΤΟΝ ΧΑΒΙΤΟ ΣΩΣΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΕΙΣΑΙ ΛΑΘΟΣ.Ο ΧΑΒΙΤΟ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ ΣΕ ΒΑΘΜΟ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΟΣ,ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΛΟΓΟ,ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΓΕΝΑΡΗ ΠΕΡΙ ΓΑΥΡΟΥ.ΕΝΑΣ ΠΑΙΚΤΗΣ ΜΕΤΡΙΟΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΠΟΤΕ ΜΕΣΑ ΠΟΤΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ 11ΑΔΑ,ΠΟΥΛΗΣΕ ΓΙΑ 200-300 ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ,Η ΟΠΟΙΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΔΙΠΛΑΣΙΑΖΕ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΙΔΗ 4,5 ΧΡΟΝΙΑ.
ΕΠΙΣΗΣ "ΑΤΥΧΕΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ" ΔΕΝ ΤΙΣ ΛΕΣ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ.ΕΓΩ ΘΑ ΤΙΣ ΕΛΕΓΑ ΑΙΣΧΡΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ.
ΚΛΕΙΝΟΝΤΑΣ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΠΩΣ ΤΟ HIGHLIGHT TOY ΧΑΒΙΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ GOAL ΣΤΗ ΣΑΡΑΓΟΣΑ...

DOTORE

RedDragon είπε... 8 Ιουνίου 2011 στις 3:01 μ.μ.

Dotore ξεκώλα το μυαλό σου...

Ο Χαβίτο ήταν σχεδόν πάντα βασικός αν δεν πιστεύεις εμένα δες τις συμμετοχές του όλα αυτά τα χρόνια στην ομάδα.

Το ότι έκανε κάποιες δηλώσεις δεν αναιρούν το γεγονός ότι ήταν ΑΨΟΓΟΣ επαγγελματίας όλα του τα χρόνια στην ομάδα.

Τα highlight που έγραψα είναι για την φετινή σεζόν κ όχι για όλη την καριέρα του στον Άρη...

Ανώνυμος είπε... 8 Ιουνίου 2011 στις 3:20 μ.μ.

Χαβίτο ,

καλά έκανες και έφυγες απ'την ομάδα που πρόσφερες τα πάντα και δεν αναγνωρίστηκες ποτέ.

Καλή τύχη στον γάβρο και όπου αλλού.

Χαβίτο

VardARIS είπε... 8 Ιουνίου 2011 στις 4:54 μ.μ.

Χαβίτο, τώρα τι θα κάνεις, θα αλλάξεις Nick? ;)

geokampour είπε... 8 Ιουνίου 2011 στις 5:09 μ.μ.

Μέτριος παίχτης και πράγματι ναι Vardari θα τον θυμόμαστε για το κακό τελείωμα του αλλά και τα ατελείωτα πεσίματα του!

Μπορεί να ήτανε επαγγελματίας και καλός κτλ κτλ αλλά ειλικρινά κανείς μας δεν κατάλαβε οταν έκανε τις δηλώσεις τί είχε μέσα στο κεφάλι του..!!

Dotore κάπου λές ".......και που είναι είδη 4,5 χρόνια" τί είδη εννοείς;; εποχιακά;!;!

Ανώνυμος είπε... 8 Ιουνίου 2011 στις 6:44 μ.μ.

Το κραξιμο που εχω ριξει στον Χαβιτο δεν το εχω ριξει σε αλλο παιχτη της ομαδας.

Ο Χαβιτο ως παιχτης εχει καποια εκπληκτικα προτερηματα αλλα και καποια εκνευριστικα ελλατωματα που αθροιστικα τον κανουν εναν πολυ μετριο παικτη.

Ποσες φορες δεν πεταξα οτι βρηκα μπροστα μου οταν το εβλεπα να φτανει στην γραμμη του κορνερ και να βγαζει κατι σεντρες στην κερκιδα.

Ποσες φορες δεν τον γαμοσταυρισα οταν το εβλεπα να πεφτει κατω σαν φυλλο στον ανεμο και ποσες φορες δε κοντεψα να παθω εγκεφαλικο οταν το εβλεπα να μην μπορει να βαλει την μπαλα στα διχτυα απο το μισο μετρο?

Παρολα αυτα δεν μπορω να πω! Οταν εμαθα οτι φευγει απο την ομαδα στεναχωρηθηκα! Τον ειχα αγαπησει τον πουστρακο. Αυτον και τον Κοκε τους θεωρουσα τους στυλοβατες του Αρη της νεας εποχης.

Επειδη ομως ολα τα πραγματα στην ζωη φτανουν σε ενα τελος και ταυτοχρονα κατι νεο γεννιεται αυτο που εχω να πω ειναι καλη επιτυχια στον Χαβιτακο οπου και να παει και ελπιζω η ομαδα μας να παρουσιαστει με νεους και καλυτερους παιχτες του χρονου.

Ρουκουνας

Ανώνυμος είπε... 8 Ιουνίου 2011 στις 9:18 μ.μ.

Ευχαριστούμε, Φρανθίσκο για όλα όσα μας πρόσφερες. Δεν θα ξεχάσω την εμφάνισή του στο Λεβερκούζεν. Η τραγικότερη εμφάνιση παίκτη μας στη φετινή πορεία (Ευρωπαική). Χάλια τελείωμα, απίστευτος χασογκόλης. Και όχι μόνο σ' αυτό το παιχνίδι, αλλά στο 90% των παιχνιδιών που πρόσφερε. Τέλος, θα συμφωνήσω με τον RedDragon στο ότι ήταν ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ επαγγελματία.

Sifakis3