Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015

ΆΡΗΣ - Κηφισιά 81-68

Καλησπέρα σε όλους και χρόνια πολλά σε εμένα και σε όσους γιορτάζουν. Ο ΆΡΗΣ χθες πήρε άλλη μία νίκη στο πρωτάθλημα, αφού νίκησε και την Κηφισιά στο Παλέ, με ένα σκορ το οποίο το έχω σταμπάρει από το ντέρμπι με τον συμπολίτη πριν λίγα χρόνια (αυτό και το 50-57).

Η ομάδα έπαιξε πολύ καλό μπάσκετ, και κατόρθωσε με τη σημερινή νίκη να μην γκρεμίσει ο,τι έχτισε στα 2 προηγούμενα παιχνίδια, με τις 2 μεγάλες νίκες κόντρα σε Άεκ και Ούνιξ.


Ο ΆΡΗΣ σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού είχε τα ηνία και ήλεγχε τη διαφορά. Όποτε το είχε ανάγκη (ειδικά προς το τέλος, που η Κηφισιά μείωσε μέχρι και στους 4 τη διαφορά), έπαιρνε κρίσιμα καλάθια και κατά περιόδους έδινε και θέαμα. Η ομάδα για άλλο ένα παιχνίδι έπαιξε πολύ καλή άμυνα και κατάφερε να πάρει άλλη μία νίκη.

Στο πρώτο δεκάλεπτο κουβάλησε ο Μακ Νιλ (16π.), ενώ στο δεύτερο πρώτα ο Τσούπκοβιτς (ίσως το καλύτερό του παιχνίδι, 8π.) και έπειτα ο σπουδαίος Χάγκινς (14π., 8ρ.) το πήραν πάνω τους. Στο δεύτερο ημίχρονο ήταν η σειρά του Οκάρο Γουάιτ (πρώτος σκόρερ και πάλι, 19π., 6ρ.) να αναλάβει και πάλι, ενώ ο Γουότερς (6π., 4ασ.) παρότι δεν είχε υψηλά νούμερα ήταν πολύ ουσιαστικός. 

Πολύ καλός για άλλη μια φορά και ο Κοέν (11π., 3ρ., 1ασ.). Όσον αφορά τους Έλληνες (Ξανθόπουλο, Ζάρα, Μούρτο, Πελεκάνο, Σίμτσακ) παρότι βοήθησαν και αυτοί αμυντικά, ήταν τρομερά άστοχοι-άτολμοι (συνολικά οι 5 πέτυχαν 0 πόντους).

Άλλη μία νίκη, είμαστε προσωρινά (εντελώς όμως) στην 1η θέση της βαθμολογίας. Την Τετάρτη έχουμε ματς με τη Στεάουα, ενώ το Σάββατο εντός με τον Απόλλων Πάτρας. Αν με λέγατε να διαλέξω 1, θα έλεγα νίκη με Απόλλων. Αλλά τα κοιτάμε ένα ένα, μακάρι να τα πάρουμε όλα. Ένα είναι το σημαντικό: Ο Αυτοκράτορας σφύζει από υγεία!

3 σχόλια:

Vamos_G1 είπε... 6 Δεκεμβρίου 2015 στις 2:12 μ.μ.

Χρόνια σου πολλά κ καλά Νικ! Ότι ποθείς!

VardARIS είπε... 6 Δεκεμβρίου 2015 στις 5:41 μ.μ.

Συγχαρητήρια στην ομάδα... Την εβδομάδα που μας πέρασε άκουγα ότι ο Πρίφτης άνοιξε την πόρτα για τον Τσούπκοβιτς και ότι ίσως να μην του ξαναδοθεί ευκαιρία να παίξει για την ομάδα. Τελικά όχι μόνο έπαιξε αλλά ήταν και θετικός. Τι να πω, μακάρι να δείξει ότι αξίζει, χρειαζόμαστε όλους τους παίκτες. Ενδεχομένως στα εύκολα θεωρητικά παιχνίδια θα ήταν καλό να δίνεται χρόνος και σε παίκτες όπως ο Δίπλαρος ή ο Φλιώνης.

Υ.Γ. Απόλλων Πάτρας που κέρδισε τον συμπολίτη με έναν πόντο...