Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2015

Ολυμπιακός - ΆΡΗΣ 76-64

Καλησπέρα σε όλους και χρόνια πολλά, καλά Χριστούγεννα και να περνάτε καλά σε ο,τι κι αν κάνετε, αυτές τις άγιες μέρες. Μέρες που οι καλαθοσφαιριστές του ΆΡΗ καλούνται να δώσουν δύο από τα πιο δύσκολα ματς της σεζόν.

Χθες είχαμε το πρώτο από τα 2, με τον ΆΡΗ να αγωνίζεται μέσα στον Ολυμπιακό και να στέκεται πολύ καλά, ωστόσο λίγο η αστοχία του, λίγο η ποιότητα κάποιων παικτών του γαύρου (Σπανούλης...) και λίγ.. η μάλλον πολύ οι διαιτητές, τον υποχρέωσαν σε ήττα.



Ο αγώνας

Ο ΆΡΗΣ μέχρι και το 35' περίπου κατάφερε και έκανε ένα ματς που τα προηγούμενα χρόνια ήταν χωρίς ενδιαφέρον, ντέρμπι. Πατούσε πολύ καλά, έπαιρνε κρίσιμα καλάθια όταν τα χρειαζόταν, έκανε αρκετά καλή άμυνα και γενικά στάθηκε πολύ καλά μέσα στο ΣΕΦ.

Ωστόσο, λίγο πριν το τέλος του ματς, ήρθε η κατάρρευση, φυσιολογική απόρροια του μικρού αριθμητικά ρόστερ του ΆΡΗ, αλλά και της δράσης των κυρίων με τα γκρι (που σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού έδειξαν τα... διαπιστευτήριά τους) και έτσι στο τέλος η διαφορά ξέφυγε και ο Ολυμπιακός νίκησε με ένα σκορ που δεν αντικατοπτρίζει σε καμία περίπτωση την εξέλιξη του αγώνα.

Ατομικά, ο καλύτερος παίκτης του ΆΡΗ ήταν ο Χάγκινς, που εκτός από τα στατιστικά του (14π., 9ρ.), είχε διάρκεια στο παιχνίδι. Ο Μακ Νιλ (14π.) έκανε τη διαφορά όταν τον άφησαν οι διαιτητές και αποφάσισε και ο ίδιος να πάρει μπρος, ενώ ο Γουότερς ήταν αρκετά καλός (10π., 5ασ., 5ρ.) και ο Γουάιτ μέτριος (5π., 6ρ.). Ο Πελεκάνος μπορεί και να έκανε season high στο σκοράρισμα (8π.), ενώ από τους υπόλοιπους ξεχώρισε μόνο ο Ζάρας με 7π., 4ρ. και ο Κόεν με 1τρ. και 3ρ.

Τα δεκάλεπτα: 19-16, 34-37, 56-55, 76-64



Συμπέρασμα

Ο ΆΡΗΣ πάτησε πολύ καλά μέσα σε μία από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, έστω και αν έπαιζε χωρίς έναν από τους καλύτερους παίκτες της. Η διαφορά είναι πλασματική και ο ΆΡΗΣ σίγουρα μπορούσε ακόμα και να πάρει το παιχνίδι! Άλματα προόδου γι' αυτήν την ομάδα, που πλέον έχει το πολύ μεγάλο ματς, μέσα στο ΟΑΚΑ, με τον Παναθηναϊκό, για τον ημιτελικό κυπέλλου!

0 σχόλια: