Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

Άρης - ΑΕΚ 64-61 , πελάτες μου !

Ο Άρης ξεκίνησε την καινούργια χρονιά ακριβώς εκεί που σταμάτησε πέρσι : κερδίζοντας την ΑΕΚ με 64-61 στα προημιτελικά του κυπελλου.

Στο σημερινό άρθρο θα δούμε συνοπτικά τον αγώνα και την απόδοση των παικτών μας.







Στο πρώτο δεκάλεπτο , ο Άρης έδειξε τις γνωστές  χτυπητές αδυναμίες που είδαμε και στα φιλικά. Πρόβλημα στα αμυντικά ριμπάουντ και δυσκολία στο σκοράρισμα με το σκορ να κλείνει στο 18-21.  Στο δεύτερο δεκάλεπτο , η άμυνα βελτιώθηκε αισθητά στον τομέα του ριμπάουντ ωστόσο δεχτήκαμε αρκετά σουτ από την περιφέρεια (36-36 σκορ ημιχρόνου). Το μεγαλύτερο ίσως πρόβλημα στο ημίχρονο ήταν τα 4 φάουλ του Γουάιτ και τα 3 φάουλ του Τσούπκοβιτς που ανάγκασαν τον Πρίφτη να αλλάξει σχήμα στο δεύτερο ημίχρονο και να παίξει στις θέσεις 4-5 με Σίμτσακ-Χάγκινς και λιγότερο με τον Κόεν.



Με την αρχή του δεύτερου ημιχρόνου , ο Χάγκινς γκρέμισε την μπασκέτα με τον αγώνα να διακόπτεται για μεγάλο χρονικό διάστημα


Στην συνέχεια του παιχνιδιού ο Άρης ξεμπλόκαρε επιθετικά και πέρασε μπροστά με 6 πόντους αλλά η ΆΕΚ αντέδρασε και στο 4ο δεκάλεπτο πέρασε ξανά μπροστά με τον εξαιρετικό χθες 37χρονο Καλαμπόκη να κάνει το 51-52. Στην συνέχεια ο Παπαντωνίου πέτυχε τρίποντο (51-55) για να απαντήσει ο Πελεκάνος (54-55). Στο τελευταίο λεπτό του αγώνα , ο (αρνητικός μέχρι τότε) Μακ Νιλ έβαλε ένα πολύ δύσκολο καλάθι για το 59-58 , ο Χάγκινς έκοψε τον Καλαμπόκη στην επόμενη επίθεση και στην συνέχεια σκόραρε για το 61-58 που ουσιαστικά τελείωσε το ματς.



Τα δεκάλεπτα: 18-21, 36-36, 51-47, 64-61

Άρης (Πρίφτης): Ξανθόπουλος, Πελεκάνος 6 (2), Τσούπκοβιτς 2, Ουάιτ 4, Ουότερς 10, Ζάρας 5 (1), Χάγκινς 17, Κοέν 3 (1), Μούρτος 2, Σίμτσακ 6, ΜακΝιλ 9 (1)

ΑΕΚ (Σάκοτα):
Ανοσίκε 5, Παπαντωνίου 7 (1), Χέρστον 10 (1), Μιλόσεβιτς 11, Σκραμπ 3 (1), Μαυροκεφαλίδης 13 (1), Σαρικόπουλος, Καλαμπόκης 8, Ουόρεν 4


Ξεχώρισαν :


  • Ο Χάγκινς με 17 πόντους και 10 ριμπάουντ ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση. Θα πρέπει να προβληματίζει κάποιους ότι ένας παίκτης των 80.000 ευρώ ήταν πολύ καλύτερος από τον Μαυροκεφαλίδη των 700.000 ευρώ...
  • Ο Σίμτσακ που αγωνίστηκε αρκετά απέδειξε ότι όντως άξιζε μια θέση στο φετινό ρόστερ, πετυχαίνοντας 6 πόντους και παίζοντας καλή άμυνα.


Από εκεί και πέρα Ξανθόπουλος και Γουότερς περιόρισαν την δράση του Χέρστον και βοήθησαν επιθετικά με ασίστ και πόντους αντίστοιχα. Ο Μακ Νιλ δεν ήταν σε καλή μέρα ωστόσο πέτυχε το πιο κρίσιμο ίσως καλάθι (59-58).

Από την ΆΕΚ για εμένα ξεχώρισε ο Καλαμπόκης που αν και 37 χρονών ήταν από τους καλύτερους παίκτες στο γήπεδο , έβαλε κρίσιμους πόντους και έδειξε οτι ακόμα το...έχει ! Ο Μαυροκεφαλίδης στα γνωστά του στάνταρ (παίξε και λίγο άμυνα βρε παιδί μου!) , ενώ ο Μιλόσεβιτς (αν και τον θεωρώ μέτριο μπασκετικά) έβαλε 11 πόντους και φόρτωσε με φάουλ τον Γουάιτ από πολύ νωρίς.

Βίντεο


Το κάρφωμα του Χάγκινς και η ιστορία της μπασκέτας :


Τα highlights του παιχνιδιού από την nova εδώ.

Συμπεράσματα


Μια νίκη με πολλά οφέλη για τον Άρη : Ξεκίνημα της χρονιάς με το δεξί , νίκη ψυχολογίας και φυσικά πρόκριση στην 4αδα του κυπέλλου.

Για άλλη μια φορά η "ομάδα Γιουρολιγκ" της ΆΕΚ με το πενταπλάσιο μπάτζετ έχασε από πάικτες χειρότερους (?) μεν ατομικά αλλά πολύ καλύτερους ομαδικά. 

Ο Άρης έδειξε βελτίωση σε σχέση με τα φιλικά ωστόσο υπάρχουν ακόμα τομείς (ριμπάουντ  , νεκρά διαστήματα στην επίθεση) που θέλουν βελτίωση. Επόμενο παιχνίδι με τον ΠΑΟ στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος (Κυριακή 16:00) .

3 σχόλια:

Giorgos T. είπε... 8 Οκτωβρίου 2015 στις 5:29 μ.μ.

θα τον δουμε και με τον Ραντουλιτσα την Κυριακη !

VardARIS είπε... 11 Οκτωβρίου 2015 στις 12:04 μ.μ.

Σημαντική νίκη, στην επόμενη φάση θα συναντήσουμε έναν εκ των: συμπολίτη, φάρου και παναθηναϊκού. Αρκετοί λένε (και συμφωνώ απόλυτα) πως είναι προτιμότερο να κληρωθούμε με τον παο εντός έδρας, ώστε να έχουμε ελπίδες μετά στον τελικό. Και αυτό γιατί όλοι ξέρουμε το που θα γίνει ένας τελικός Άρη - παο, λογικά σε καμιά Κρήτη ή Ρόδο, με 100 εισιτήρια και διαιτησία 80-20.

Υ.Γ. Αυτό βέβαια ισχύει αν τα παιχνίδια της επόμενης φάσης είναι μονά. Έψαξα να βρω τι ισχύει αλλά δεν τα κατάφερα. Αν γνωριζει κάποιος ας μας ενημερώσει!