Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

Άρης - Δόξα Δράμας 0-1 , σκέτο δράμα !

Μετά από τραγική εμφάνιση και ήττα , ο Άρης έχασε την ευκαιρία να ανέβει στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας και είδε την διαφορά με τους ανταγωνιστές του να αυξάνεται.

Αντιδράσεις από τους οπαδούς μετά την ήττα ,  από την πίσω πόρτα (κυριολεκτικά) έφυγε η ομάδα. Πάμε να δούμε αναλυτικά τον αγώνα αλλά και το παρασκήνιο :




Ανασκόπηση


Μία αλλαγή υπήρξε τελικά στην αρχική ενδεκάδα σε σχέση με τον προηγούμενο αγώνα με την Καστοριά , αυτή του Ατματζίδη στην θέση του Σταυρόπουλου.

Ο γνωστός Άρης του πρώτου ημιχρόνου , είχε την κατοχή αλλά με ελάχιστες καλές φάσεις στο παιχνίδι. Από το 30 και μετά η Δόξα Δράμας άρχισε να ανεβαίνει και να δημιουργεί κάποιες ευκαιρίες. Θα μπορούσε μάλιστα να πετύχει και γκολ από ένα κόρνερ.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι αμύνθηκαν αποτελεσματικότερα και δεν άφησαν τον Άρη να απειλήσει. Έχοντας πολλά ψηλά κορμιά στην άμυνα , κέρδισαν όλες σχεδόν τις κεφαλιές και κρατούσαν τους παίκτες μας μακριά από την περιοχή. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο Άρης απείλησε μόνο από στημένες φάσεις και 1-2 ατομικές προσπάθειες. Όσο περνούσε η ώρα φαίνονταν ότι γκολ δεν μπορούσαμε να βάλουμε και δυστυχώς στο 90 δεχτήκαμε το γκολ από πέναλτι που έκανε ο Φερνάντες.


Τα θετικά

  • Ο κόσμος του Άρη που έδωσε μαζικά το παρών.

Τα αρνητικά

  • Νωχελικός ο Άρης σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού.
  • Ανούσια κατοχή της μπάλας.
  • Σταδιακά χάσαμε μέτρα στο γήπεδο και επιτρέψαμε από νωρίς στους φιλοξενούμενους να απειλήσουν.
  • Ανύπαρκτοι μεσοαμυντικοί , αδυνατούν να κόψουν και να μοιράσουν σωστά το παιχνίδι.
  • Εγκλωβίστηκαν επιθετικά οι παίκτες μας και αναλώθηκαν με το να πραγματοποιούν σέντρες οι οποίες στην συντριπτική πλειοψηφία τους κατέληξαν είτε σε αμυνόμενο είτε σε σημείο που δεν βρίσκονταν κανένας.
  • Κάκιστη διαχείριση του αγώνα από τους Μπουγιουκλή - Σίτσα , δεν βοήθησαν καθόλου οι αλλαγές τους. Το αντίθετο μάλιστα...
  • Οι παίκτες μας δεν διαθέτουν πείρα με αποτέλεσμα να αγχώνονται εύκολα όταν δεν έρχεται από νωρίς το γκολ. Η πίεση από την κερκίδα είναι μεγάλη και κάποιοι φαίνεται ότι αδυνατούν να την διαχειριστούν.
  • Χάσαμε κατά κράτος στο physical game αφού στην πλειοψηφία τους οι παίκτες του Άρη δεν έχουν την σωματοδομή αλλά ούτε και το "τσαγανό" για να διεκδικήσουν την μπάλα απέναντι σε δυνατότερους παίκτες.
  • Αδυναμία προώθησης του παιχνιδιού με κάθετες πάσες , πολλές παράλληλες μπαλιές και λανθασμένες μεταβιβάσεις.
  • Αδικαιολόγητη αδράνεια στην φάση του πέναλτι με τον Παπαβασιλείου να βγαίνει στην πλάτη της άμυνας ολομόναχος.

Κριτική παικτών


Καρατζιοβαλής (6) : Όταν χρειάστηκε να επέμβει το έκανε με επιτυχία. Στο πέναλτι έπεσε σωστά και θα μπορούσε να  σώσει τον Άρη από μια ήττα ντροπή.

Ψυχογιός (4) : Προσπάθησε να βοηθήσει επιθετικά χωρίς επιτυχία ενώ και στην άμυνα είχε πολλά προβλήματα. Φάνηκε να ξεμένει από δυνάμεις μετά το 70.

Γιαννίτσης (5) : Έκανε αρκετά λάθη στο παιχνίδι και έδειχνε αγχωμένος.

Φερνάντες (6) : Ο μόνος ίσως παίκτης που ξεχώρισε , ο Πορτογάλλος αμυντικός είχε τρεξίματα και κέρδισε πολλές φορές την μπάλα από τους αντίπαλους επιθετικούς. Εκτέθηκε όμως από τους συμπαίκτες του σε πολλές φάσεις.

Λίολιος (3)  : Με διαφορά η χειρότερή του εμφάνιση. Τόσο επιθετικά όσο και αμυντικά ήταν κάκιστος , καθώς τον πέρασαν σε αρκετές περιπτώσεις σαν σταματημένο.

Γκόλιας (5) : Σε σχέση με τους υπόλοιπους παίκτες στο κέντρο , ήταν ο μόνος που έτρεχε να μαρκάρει. Επιθετικά ωστόσο δεν μπορεί να προσφέρει καθόλου. Όταν αντικαταστάθηκε , η ομάδα έχασε μέτρα στο γήπεδο.

Προβατίδης (3) : Ανύπαρκτος στο παιχνίδι , σαν να μην υπήρχε στο κέντρο.

Ατματζίδης (2) : Έπαιξε και αυτός ?

Σουνάς (4) : Δεν φάνηκε πολύ αφού δεν τροφοδοτήθηκε καλά από τους συμπαίκτες του. Έτρεξε αρκετά αλλά δεν μπόρεσε να προσφέρει.

Πόι (5) : Πέρα από μερικές καλές προσπάθειες , δεν έκανε κάτι το ιδιαίτερο.

Καπνίδης (5) : Είχε τρεξίματα και κάποιες καλές ατομικές προσπάθειες. Δεν μπόρεσε ωστόσο να απειλήσει ουσιαστικά και "χάθηκε" μέσα στους αμυντικούς της Δόξας Δράμας.

Παπαδόπουλος (3) : Πέρασε ως αλλαγή σε μια θέση που δεν γνωρίζει και όπως φάνηκε δεν του ταιριάζει καθόλου. Πολύ soft παίκτης για να μαρκάρει, έχασε κατά κράτος την μάχη του κέντρου.

Χιντατσέλι (4) : Θα μπορούσε να γίνει ο ήρωας του παιχνιδιού αλλά έχασε μοναδική ευκαιρία να σκοράρει. Χαρακτηρίστηκε από πολλούς ως " ο Χαβίτο της Γ εθνικής"...

Ρένια (-) : Αγωνίστηκε λίγο και δεν μπορεί να κριθεί.

Συμπεράσματα


 Ο Άρης έδειξε πολλές και χτυπητές αδυναμίες. Απέναντι στην πρώτη ομάδα που είχε ένα Χ πλάνο στο παιχνίδι της (στους τυφλούς ο μονόφθαλμος) , δεν μπορέσαμε να απειλήσουμε καθόλου ενώ φάνηκε η έλλειψη καλών αμυντικών χαφ. Ο Κάμπος έχει  πολύ δουλειά μπροστά του...


Για το τι ευθύνες υπάρχουν και σε ποιους αναλογούν θα αναφερθώ σε μελλοντικό άρθρο...


**Είμαι ο μόνος που δεν βλέπω ΚΑΜΙΑ διαφορά ανάμεσα στους περσινούς απλήρωτους και τους φετινούς που έχουν συμβόλαια της Β και της Α εθνικής ? Γιατί τώρα δεν υπάρχει η καραμέλα του "είμαστε απλήρωτοι και για αυτό δεν παίζουμε καλά"...

**Μεγάλη η πίεση από τον κόσμο στους παίκτες λέει.... Ε λοιπόν ναι !! Και επειδή συνεχίζετε να μας γυρνάτε τα μυαλά με τις εμφανίσεις σας , βάλτε το καλά στο μυαλό σας : Με χωριά παίζουμε ρε παλιοξεφτίλες !! Χωριά που δεν βρίσκονται στον χάρτη και που δεν έπρεπε να ακούσουμε για αυτά ποτέ !  Και εσείς έχετε σε 5 αγώνες 2 μόνο νίκες !! Αν δεν το έχετε πάρει χαμπάρι είμαστε στην Γ εθνική και καταφέρατε να κάνετε τον Άρη περίγελο !! Γλυκόλογα και συγχωροχάρτια δεν θα πάρετε από κανέναν. Η νίκη σε κάθε αγώνα και η άνοδος είναι ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗ.  Αρχίστε να κερδίζετε γιατί δεν σας βλέπω καλά...




1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε... 4 Νοεμβρίου 2014 στις 8:30 μ.μ.

Τιποτα δεν θα γινει Γιωργο.Τ Ι Π Ο Τ Α!Βρισκουν και τα κανουν επειδη ειμαστε ησυχοι.Τον παοκ δεν θα τολμουσαν καν να τον ριξουν.Καφριλα θελει για να σε σεβαστουν και οι αλλοι και οι παιχτες.