Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

Ο Κάμπος και η διαχείριση του αγώνα με τα Γιαννιτσά

Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε ο Κάμπος , ξέραμε ότι θέλει να πάιξει με 4-4-2 όπως και ο Καλαιτζίδης πριν από αυτόν.

Αντίθετα όμως με τον προκάτοχό του , ο Κάμπος δείχνει οτι έχει και εναλλακτικό πλάνο όταν το 4-4-2 δεν αποδίδει , όπως είδαμε στον αγώνα της Κυριακής. Πάμε να δούμε αναλυτικά τα αρχικά του πλάνα αλλά και τις αλλαγές που έκανε στο δεύτερο ημίχρονο.




Αρχικό πλάνο και ατέλειες


Στο παιχνίδι με τα Γιαννιτσά , ο Κάμπος παρέταξε την ομάδα με 4-4-2 έχοντας τον Πόι στην επίθεση , τον Σουνά στα αριστερά και στο κέντρο τους Παπαδόπουλο και Προβατίδη.
Προφανώς θέλησε να δώσει έναν πιο επιθετικό τόνο στην ομάδα και να έχει καλύτερη οργάνωση του παιχνιδιού , κάτι που ΔΕΝ πέτυχε αφού στο κέντρο είχαμε πρόβλημα.

Καταρχάς ο Παπαδόπουλος , όπως και τις άλλες φορές που αγωνίστηκε ως κεντρικός χαφ , έδειξε ότι δεν την έχει την θέση. Είναι πιο επιθετικογενής παίκτης και δεν μπορεί να μαρκάρει σωστά. Ο Προβατίδης , που πατάει καλύτερα στο γήπεδο, χρειάζεται δίπλα του έναν παίκτη που θα τον καλύψει αμυντικά.

Με λίγα λόγια βάζοντας δυο παίκτες με παρόμοια χαρακτηριστικά στην ίδια θέση είναι απόλυτα λογικό να προξενήσεις προβλήματα στην ομάδα , τόσο στην επίθεση όσο και στην άμυνα.  Για αυτό το λόγο και είχαμε πρόβλημα στην κάθετη ανάπτυξη του παιχνιδιού αλλά και αμυντικά αφού οι Παπαδόπουλος και Προβατίδης δεν μπορούσαν να μαρκάρουν αποτελεσματικά.

Στην περίπτωση του Σουνά , ο Κάμπος κάνει το ίδιο λάθος με τον προκάτοχό του. Η θέση του δεν είναι αριστερά και έχει δείξει και με την παρουσία του στο γήπεδο ότι είναι πολύ πιο αποδοτικός ως 8αρι η 10αρι. Σε σχέση με πέρσι , ο Σουνάς πλέον παίρνει πρωτοβουλίες , οργανώνει το παιχνίδι και πατάει περιοχή , χαρακτηριστικά που δεν έχουν άλλοι παίκτες του φετινού Άρη.



Η αλλαγή της διάταξης στο δεύτερο ημίχρονο


Όπως ανέφερα και πριν , ο Κάμπος δείχνει ότι δεν είναι κολλημένος σε ένα σύστημα. Στο πρώτο ημίχρονο είδε όλα τα παραπάνω προβλήματα που παρουσίαζε η ομάδα στο παιχνίδι της και αποφάσισε να αλλάξει σύστημα και πρόσωπα για να πάρει την νίκη.

Έβγαλε έξω τον (κάκιστο) Παπαδόπουλο και πέρασε τον (πολύ βελτιωμένο φέτος) Λεμονή. Ταυτόχρονα προχώρησε σε εσωτερικές αλλαγές ώστε να γίνει το σύστημα 4-3-3. Έφερε τον Σουνά στην φυσική του θέση , δίπλα του τον Προβατίδη και πίσω τους τον Λεμονή. Με αυτό το τρόπο επιδίωξε να δώσει μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων στους μεσοεπιθετικούς αφήνοντας τον Λεμονή να αποτελεί τον συνδετικό κρίκο άμυνας και κέντρου. Σουνάς και Προβατίδης βελτιώθηκαν αισθητά...






Ο Πόι δεν έχει ακόμα καλή χημεία με τον Καπνίδη και αυτό σε συνδυασμό με την κακή εικόνα του πρώτου ημιχρόνου έφτανε για να τον βγάλει εκτός παιχνιδιού.

Ο Κάμπος το είδε (και) αυτό και έβαλε τον Πόι δεξί εξτρέμ , μεταφέροντας τον (μέτριο προς κακό) Ατματζίδη στην αριστερή πλευρά.




**Ο Άρης βελτιώθηκε αισθητά μετά από αυτές τις αλλαγές , τουλάχιστον σε ότι αφορά την κυκλοφορία της μπάλας αλλά και την αμυντική λειτουργία του. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι φιλοξενούμενοι δεν πέρασαν το κέντρο στο δεύτερο ημίχρονο...

**Λίγο πριν την αποβολή ο Κάμπος σήκωσε τον Χιντατσέλι και τον ετοίμασε για αλλαγή. Υποθέτω ότι θα έμπαινε στην θέση του Ατματζίδη που δεν ήταν καθόλου καλός στο παιχνίδι. Μετά την αποβολή ωστόσο , ο Κάμπος επέλεξε να τον αφήσει στο παιχνίδι και 2-3 λεπτά αργότερα σκόραρε.

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε... 20 Νοεμβρίου 2014 στις 5:38 μ.μ.

Πολυ.καλος προπονητης ο παουλο καμπος.ξερει πολυ καλα πως να διαχειριζεται τους αγώνες!