Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

Ο Σιντί Σανιά στον ΆΡΗ

Έγινε επιτέλους η πρώτη μεταγραφή άνω των 24 από τις 3 που έχει δικαίωμα -και- φέτος ο ΆΡΗΣ. Αποκτήθηκε ο Σενεγαλέζος χαφ που ακούγαμε εδώ και μέρες, ονόματι Σιντί Σανιά.

Πάμε να δούμε αναλυτικά τη νέα μεταγραφή της ομάδας μας.





Η ανακοίνωση της ΠΑΕ


''Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ ανακοινώνει την απόκτηση του Σίντι Σανιά. Ο 24χρονος Σενεγαλέζος μέσος βρέθηκε σήμερα το μεσημέρι στα γραφεία της ΠΑΕ ΑΡΗΣ (το πρωί πέρασε με επιτυχία τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις) και, μετά την συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της ΠΑΕ ΑΡΗΣ, Παναγιώτη Στεφανίδη, ενεργοποιήθηκε η συμφωνία για συμβόλαιο συνεργασίας 1+1 χρόνια με την ομάδα μας.
Ο Σίντι Σανιά, ο οποίος το απόγευμα θα κάνει την πρώτη του προπόνηση με την ομάδα μας, γεννήθηκε στις 02/04/1990 στο Ντακάρ της Σενεγάλης, έχει ύψος 1,82 και βάρος 76 κιλά.
Την προηγούμενη σεζόν αγωνίστηκε στην Α’ κατηγορία της Νορβηγίας (Tippeligaen) με την φανέλα της Σόγκνταλ (28 συμμετοχές και 3 γκολ). Ξεκίνησε την καριέρα του από τις ακαδημίες της γαλλικής Σεντ Ετιέν και έφτασε μέχρι την πρώτη ομάδα.''



Το who is who


«Ξεφυλλίζοντας» το βιογραφικό του 24χρονου ποδοσφαιριστή, μαθαίνει κανείς πως ο Σανιά γεννήθηκε στις 4 Φεβρουαρίου του 1990 στο Ντακάρ. Ξεκίνησε την καριέρα του στα τμήματα υποδομής της Γιέγκο, μια από τις κορυφαίες ομάδες της Σενεγάλης και έγινε επαγγελματίας το 2008 μετρώντας 22 συμμετοχές και 7 τέρματα.

Εκεί, τον εντόπισαν οι σκάουτερ της Σεντ Ετιέν και τον απέκτησαν τον Ιανουάριο του 2009. Αρχικά, αγωνίστηκε στη δεύτερη ομάδα των «στεφανουά» όπου μέτρησε συνολικά 42 συμμετοχές. Ακολούθως, στις 31 Μαϊου του 2010 κλήθηκε να υπογράψει το επαγγελματικό του συμβόλαιο με τους Γάλλους, όπου παρέμεινε για μια χρονιά, πραγματοποιώντας δύο επίσημες συμμετοχές κι έχοντας οκτώ παρουσίες στην αποστολή της πρώτης ομάδας.

Ο Σανιά έπαιξε ξανά στις ρεζέρβες της Σεντ Ετιέν τις σεζόν 2011/12 και 2012/13 μέχρι που πήρε μεταγραφή στη Σόνγκνταλ, τον Ιανουάριο του 2013. Με τη νορβηγική ομάδα, μέτρησε τη χρονιά που μας πέρασε 28 συμμετοχές ως βασικός, πετυχαίνοντας μάλιστα τρία γκολ.

Πρόκειται για έναν αρκετά γρήγορο ποδοσφαιριστή, με έφεση στις κερδισμένες «πρώτες μπάλες» στην άμυνα, ιδιαίτερα αλτικό και δυναμικό στις διεκδικήσεις, που συν τοις άλλοις αρέσκεται να προωθείται στην αντίπαλη άμυνα, δημιουργώντας χώρους για τους συμπαίκτες του και πετυχαίνοντας ορισμένα γκολ. 

(Πηγή: metrosport.gr)



Γνώμη μου

Στα δικά μου τα μάτια, έχει θετικά και αρνητικά αυτή η μεταγραφή:


+ Πάντα ήθελα έναν κλασικό αμυντικό χαφ μαύρο στην ομάδα μου. Θεωρώ ότι μόνο μαύροι παίκτες είναι καλοί στη θέση του σκύλου χαφ, με ελάχιστες εξαιρέσεις. Δεν το λέω καθόλου ρατσιστικά, προς αποφυγή παρεξηγήσεων.
+ Έχει θητεύσει στη Σεντ Ετιέν. Αυτό από μόνο του σημαίνει ότι κάποιο ταλέντο θα το έχει.
+ Επιτέλους κινητικότητα στα μεταγραφικά.

- Έχει να παίξει μπάλα πολύ καιρό. Μη δούμε έναν νέο Ιμπέ μόνο...
- Δε μου γεμίζει το μάτι και βάσει βιογραφικού. Μία γεμάτη χρονιά δεν έχει...

Καλή επιτυχία με τον ΆΡΗ μας Σιντί. Μακάρι να μας βγει η μεταγραφή του και μακριά από τραυματισμούς!

2 σχόλια:

Vamos_G1 είπε... 28 Ιουλίου 2014 στις 6:34 μ.μ.

Ύποπτο όνομα έχει παιδιά! Άκου εκεί Σι-ντι...! :P

Giorgos T. είπε... 28 Ιουλίου 2014 στις 6:38 μ.μ.

υΠΟΜΟΝΗ ΠΑΙΔΙΑ ,δωστε του χρονο και μακαρι να βγει η μεταγραφη