Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

Ο σχεδιασμός του ρόστερ της νέας σεζόν (vol. 3)

Καλησπέρα σε όλους. Το 3ο μέρος των άρθρων μου για το πώς βλέπω εγώ από τη μεριά μου στον σχεδιασμό του ρόστερ της νέας σεζόν, νομίζω ότι είναι η κατάλληλη στιγμή να το ανεβάσουμε σήμερα, 1 μέρα πριν την αναχώρηση της ομάδας στο Πράβετς για προετοιμασία. 

Το επόμενο θα ανέβει στις 18 του μηνός, όταν με το καλό επιστρέψει η ομάδα.

Να ξαναξεκαθαρίσω για τυχόν φελλούς, ότι ΔΕΝ ΠΡΟΤΕΙΝΩ, αλλά ΑΝΑΦΕΡΩ ΑΠΟΨΗ. Πάμε..






Τερματοφύλακες

Η προσθήκη του Μπουζάνη έγινε (κατά 99,99%), οπότε κλειδώσαμε στη συκγεκριμένη θέση, αφού έχουμε ένα πολύ δυνατό δίδυμο με τους Διούδη Μπουζάνη, ένα από τα καλύτερα του πρωταθλήματος θα πω εγώ. Το ερωτηματικό είναι ποιος θα μείνει για 3ος και ποιος θα δοθεί δανεικός από τους Γκελή-Καράδαη. Προτιμώ ο Γκελής να μείνει.

Στόπερ

Εδώ θεωρώ ότι παρά τους 5 που έχουμε μαζέψει (ο Γκόλιας παιδιά ως στόπερ θα υπολογίζεται), θεωρώ ότι θέλουμε έναν εντεκαδάτο. Κατά προτίμηση από Ελλάδα. Διότι πολύ καλοί και ταλαντούχοι οι Κύργιας, Γιαννίτσης, Ηρακλής και Γκόλιας, αλλα δεν θεωρώ ότι κάποιος από αυτούς μπορεί να ανταπεξέλθει σε ρόλο βασικού ακόμα. Ας τους δούμε ως καλές λύσεις πάγκου φέτος και αν αξίζουν θα παραμείνουν και του χρόνου και γιατί όχι και ως βασικοί κάποιοι.

Πλάγιοι μπακ

Εδώ τα πράγματα Βασικοί Ψυχογιός δεξιά, μεταγραφή αριστερά (Σικαλιάς ή ξένος από εξωτερικό μακάρι), άλλη μία μεταγραφή, δεξιού μπακ και Μαργαρίτης για 4ος. Αν και πιστεύω πως αν τραυματιστεί ο αριστερός μπακ ο βασικός πάλι θα πρέπει να παίξει ο Ψυχογιός που παίζει με άνεση στα αριστερά, και ο Μαργαρίτης να πάρει λίγες συμμετοχές.

Αμυντικά-κεντρικά χαφ

Εδώ είμαστε πραγματικά υπερπλήρεις. Τόσο πλήρεις, που έχουμε μαζέψει 8, με αποτέλεσμα οι 2 να πρέπει να φύγουν. Αυτοί προτιμώ να είναι οι Κοτσαρίδης πυο δεν έπεισε, και Αντωνιάδης ΩΣ ΔΑΝΕΙΚΟΣ. 

Απο 'κει και πέρα αφού πάμε σε σύστημα 4-2-3-1 λογικά θα θέλουμε 2, οπότε αυτοί θα είναι Έλσνερ-Γ. Παπ. βασικοί, και από πίσω Νταμαρλής-Οικονομόπουλος-Τριανταφυλλάκος, ενώ 1-2 συμμετοχές μπορεί να πάρει και ο νεαρός Λεμονής.

Μεσοεπιθετικοί

Θέλουμε 2 προσθήκες κατά τη γνώμη μου εδώ. Ένα 10άρι και έναν δεξί εξτρέμ, οι οποίοι όμως θα έχουν τη δυνατότητα να παίξουν τουλάχιστον στις 2 από τις 3 θέσεις της μεσοεπιθετικής γραμμής. Για παράδειγμα ο εξτρέμ να παίζει και στα 2 άκρα και το 10άρι να παίζει και ως δεξί χαφ.

 Ο 3ος βασικός είναι ο Καραγιάνηνς στα μάτια μου, από αριστερά, που το ανέφερα και σε ειδικό άρθρο, ενώ ο αμέσως αναπληρωματικός του 10αριού που θα έρθει θα είναι ο υπερταλαντούχος Σουνάς. Για βάθος πάγκο υπάρχουν και οι Ρένια-Σταυρόπουλος, που μπορεί να τους χρειαστούμε 4-5 φορές.

Φορ

Εδώ και αν κλείσαμε, με τους Αγκάνθο-Μανιά-Αγγελούδη. Η πιο δυνατή γραμμή της ομάδας φέτος αναμέται να είναι η γραμμή κρούσης.


Επιγραμματικά:

Διούδης
Μπουζάνης
Γκελής

Πουλίδο
Κύργιας
Ηρακλής

Μεταγραφή
Γκόλιας
Γιαννίτσης

Ψυχογιός
Μεταγραφή

Μεταγραφή
Μαργαρίτης

Έλσνερ
Νταμαρλής
Λεμονής

Γ. Παπ.
30φυλλάκος
Οικονομόπουλος

Μεταγραφή
Ρένια

Μεταγραφή
Σουνάς

Καραγιάννης
Σταυρόπουλος

Αγκάνθο
Αγγελούδης
Μανιάς






Καταλήγοντας

Μεταγραφές: στόπερ, δεξί μπακ, αριστερό μπακ, δεξί εξτρέμ, 10άρι

Αποδεσμέυσεις: Καράδαης (δαν.), Τσουκάνης, Αντωνιάδης (δαν.), Κοτσαρίδης

12 σχόλια:

Giorgos T. είπε... 6 Ιουλίου 2013 στις 11:24 π.μ.

εκτος του Καραγιαννη στους υπολοιπους βασικους συμφωνω!

στοπερ βασικο ΑΜΕΣΑ ... αριστερο δεξι μπακ καλυπτονται με κατω των 24 μεταγραφη.

10 αρι επισης προτεραιοτητα

Ανώνυμος είπε... 6 Ιουλίου 2013 στις 11:54 π.μ.

Παιδια εγω ειμαι της αποψης η αποκταμε στοπερ ανω των 24 και απο το εξωτερικο η κανεναν...Δεν πιστευω οιτι υπαρχουν στην αγορα παικτες κατω των 24 τοσο καλυτεροι απο κυργια(γιαννιτση).

Στα μπακ ενδεχομενως να κανουμε μια προσθηκη καθως και οι Ηρακλης, Τσουκανης, Κοτσαριδης σαν μπακ υπολογιζονται(αν και 2 απο αυτους λογικα θα κοπουν. Ελπιζω αυτη η προσθηκη να ειναι απο το εξωτερικο καθώς θυμάστε την μεγάλη τρύπα που είχαμε στους μπακ πέρυσι στα κρίσιμα ματς.

Στα μεσο-επιθετικά τώρα μαλλον πάμε για 2 εξτρέμ από ότι διαβάζω και τον Σουνα βασικο σαν 10αρι. Ένα δίδυμο Σουμπινιο - Λυκογιαννη(που μπορει να σταθει ως βασικος) που ακούστηκε είναι μια χαρά.

Επίθεση θα είναι μεγάλο λάθος αν πάρουμε άλλον παίκτη.

Παντως θεωρώ ότι οι 2 μεταγραφές άνω των 24 πρέπει να είναι στους εξτρέμ και στα μπακ.

Μαραουντερ3

Unknown είπε... 6 Ιουλίου 2013 στις 12:12 μ.μ.

Μαραουντερ ο Λυκογιαννης αν ερθει σαν μπακ θα ερθει, αν και εμενα μου αρεσει πιο πολυ σαν εξτρεμ. Αλλα αν ερθει θα υπολογιζεται σαν μπακ.

Ανώνυμος είπε... 6 Ιουλίου 2013 στις 12:21 μ.μ.

Και εμενα μου αρεσει περισσοτερο στα εξτρεμ...Αλλα ειναι πιθανον να παει στα εξτρεμ καθως ψαχναμε εναν νεαρο-ταλαντουχο-απο γαυρο για αυτην την θεση

μαραουντερ3

Unknown είπε... 6 Ιουλίου 2013 στις 12:36 μ.μ.

Θα δείξει για το αν θα πάρουμε άλλον εκεί (για αριστερό μπακ λέω).

Ανώνυμος είπε... 7 Ιουλίου 2013 στις 3:01 π.μ.

yg
o KARAGIANNHS EINAI KALOS PAIXTHS
apo enan paoksh

Unknown είπε... 7 Ιουλίου 2013 στις 1:39 μ.μ.

Φιλε παοκση πιστευω πως υπαρχουν περισσοτεροι που ξερουν τι σημαινει αρθρο 99, ΑΜΚ κλπ., παρα ποδοσφαιρο. Δυστυχως λιγοι ειμαστε εδω για να μιλαμε για μπαλα...

Ανώνυμος είπε... 7 Ιουλίου 2013 στις 2:00 μ.μ.

Φιλε εσυ πως ξερεις πως ο Καραγιαννης ειναι καλος παικτης? αφου περυσι σε 3-4 ματς επαιξε βασικος τα οποια ματς δεν ηταν και ιδιατερα ελκυστικα στους παοκτσηδες να τα δουν. Εκτος και αν τον εχεις δει με την κ20.

ΜΑΡΑΟΥΝΤΕΡ3

Ανώνυμος είπε... 8 Ιουλίου 2013 στις 2:40 π.μ.

ΓΡΑΦΕΤΕ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΤΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΡΟΣΤΕΡ!ΕΚΑΝΕΣ ΕΙΔΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΝ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ(ΒΑΣΙΚΟΣ???)..
ΤΝ ΠΙΤΣΙΡΙΚΑ ΤΝ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟ ΤΝ ΕΧΕΤΕ ΔΕΙ??ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΧΕΙ ΒΓΑΛΕΙ Ο ΑΡΗΣ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ...Α[Π ΤΣ 5 ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ Ν ΚΑΝΟΥ ΟΙ 3 ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΝ ΑΜΥΝΑ(Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΠΕΡΣΙ ΣΤ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ),ΕΝΑ ΧΑΦ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ Κ ΣΤΣ 2 ΠΤΕΡΥΓΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΣΤΑ ΒΑΘΙΑ Ο ΜΙΚΡΟΣ Κ ΕΝΑ 10ΑΡΙ

Giorgos T. είπε... 10 Ιουλίου 2013 στις 12:51 μ.μ.

κανεις εδω δεν υποστηριζει οτι τα ξερει ολα! φυσικο ειναι να μην ξερουμε ποσο καλοι ειναι οι παικτες της κ 20 αφου δεν τους εχουμε δει !!!

απλα λεμε την γνωμη μας, δεν σημαινει οτι αυτη ειναι η αληθεια και η πιο ενδεδυγμενη λυση !... εσυ δηλαδη ξερεις την πραγματικη αξια του ροστερ?

Unknown είπε... 10 Ιουλίου 2013 στις 1:04 μ.μ.

Ε ναι ρε εμεις ειμαστε ασχετοι και εσυ εισαι παντογνωστης και προπονηταρας της κερκιδας.