Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Ο Σικόζε Ουντόζι στον ΆΡΗ! (vid)


Καλησπέρα σε όλους. Άλλη μία πολύ ποιοτική κίνηση για την ομάδα μας, αφού απέκτησε τον Ουντόζι ως ελεύθερο από τον Ατρόμητο.

Μία κίνηση που αναμφίβολα θα προσδώσει ποιότητα και ταχύτητα στην ομάδα, και θα αναλάβει σημαντικό βάρος στη μεσοεπιθετική γραμμή.

Πάμε να δούμε αναλυτικά όλες τις λεπτομέρειες της μεταγραφής αυτής.








Who is who

Ο Σικόζε Σαλόζε Ουντόζι γεννήθηκε στο Λάγος της Νιγηρίας (πολιτογραφημένος Βούλγαρος) στις 16 Ιουλίου του 1986. Σε ηλικία 17 ετών μετακόμισε στη Βουλγαρία, και στα 18 του, το 2004, υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με την Βουλγαρική Βίρεν Σαντάνσκι. Στη Βίρεν έκατσε 2,5 χρόνια, πραγματοποιώντας 67 συμμετοχές και σκοράροντας 10 γκολ. Άλλα 2,5 χρόνια είχε θητεία στην πιο γνωστή Βουλγαρική ομάδα, την ΤΣΣΚΑ Σόφιας, με την οποία είχε άκρως πετυχημένη πορεία, με 55 συμμετοχές και 6 γκολ.




Το 2009 τον έφερε στην Ελλάδα ο Αστέρας Τρίπολης, σε μία προσπάθεια δημιουργίας ανταγωνιστικής ομάδας. Για 1,5 χρόνο ήταν το βαρύ πυροβολικό της ομάδας, έχοντας 49 συμμετοχές (σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια!) και 6 γκολ (ένα εξ αυτών κατά του ΆΡΗ στο Χαριλάου). Η επόμενη σεζόν (2011-2012) ήταν σε 2 ομάδες, στη Ρουμανία. Το πρώτο εξάμηνο στην Άστρα Πλοϊέστι (8 συμμ.) και την Μπράσοφ (6 συμμ.). Όπως καταλαβαίνετε, απέτυχε στη Ρουμανία.


Επέστρεψε στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2012 για λογαριασμό του νεοφώτιστου Πλατανιά, στον οποίο έκατσε το πρώτο εξάμηνο της περσινής σεζόν (2012-2013), όπου και αναγεννήθηκε αγωνιστικά, με 17 συμμετοχές και 4 γκολ (και πάλι ένα απέναντι στον ΆΡΗ στο Χαριλάου!). Το δεύτερο εξάμηνο το πέρασε στον Ατρόμητο, βοηθώντας τον σημαντικότατα στην πορεία του, έχοντας 16 συμμετοχές και 2 γκολ. Έπαιξε σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια της περσινής σεζόν στην Ελλάδα, η οποία αποτελεί την ποδοσφαιρική πατρίδα του!




Θέσεις και τρόπος παιχνιδιού

Η φυσική θέση του Ουντόζι είναι στα εξτρέμ. Παίζει με την ίδια άνεση και στα δύο άκρα, είτε στα αριστερά, με το καλό του πόδι, είτε στα δεξιά με το ανάποδο πόδι, όπως λέμε, όντας αριστεροπόδαροςΠεριστασιακά μπορεί να παίξει και είτε δίπλα είτε από πίσω από τον σέντερ φορ, ως δεύτερος επιθετικός, όμως, και όχι ως 10άρι.

Το μεγάλο του αγωνιστικό προσόν δεν είναι άλλο από την ταχύτητά του. Αναμφίβολα ένας από τους πιο γρήγορους παίκτες του πρωταθλήματος, με πολύ καλά σπριντ και πολύ καλές κούρσες με τη μπάλα στα πόδια. Είναι επίσης πολύ καλός και στις κάθετες μπαλιές, όπως θα δείτε και στo βιντεάκι παρακάτω. Αρνητικό του στοιχείο είναι η αστοχία του στην τελική προσπάθεια (θυμίζει Χαβίτο).


Βίντεο





Γνώμη μου

Τρομερή προσθήκη για την ομάδα. Θα προσδώσει αναμφίβολα ποιότητα στη μεσοεπιθετική γραμμή, αλλά και ταχύτητα γενικότερα στην ομάδα. Σίγουρα είναι ένας παίκτης που στο φετινό ΆΡΗ θα κάνει τη διαφορά μεσοεπιθετικά. Πολύ καλή κίνηση και μπράβο και πάλι στη διοίκηση.


Καλή επιτυχία παικταρά με τον ΆΡΗ μας, ελπίζουμε να γουστάρουμε να σε βλέπουμε!


9 σχόλια:

Giorgos T. είπε... 18 Ιουλίου 2013 στις 12:36 μ.μ.

πολυ καλη προσθηκη, που ηταν και αναγκαια βεβαια... πλεον θελουμε ενα καλο 10αρι και υπο προυποθεσεις αλλο ενα εξτρεμ και κλεισαμε επιθετικα

Ανώνυμος είπε... 18 Ιουλίου 2013 στις 12:39 μ.μ.

εγώ πάλι προτιμώ να μην πάρουμε δεκάρι άνω των 25,
αλλά έναν ακόμα εξτρεμ.
Θέλω να μοιραστούν τα ματς ο Σουνάς
με τον Τριανταφυλλάκο στο '10'.

Περου

Unknown είπε... 18 Ιουλίου 2013 στις 12:49 μ.μ.

Ειναι κι αυτο μια λυση Περου. Αλλα το θεμα ειναι να παρεις και καποιον που θα σε ανεβασει επιπεδο και θα κανει τη διαφορα.

Ανώνυμος είπε... 18 Ιουλίου 2013 στις 1:07 μ.μ.

Συμφωνω με τον Περου..εξτρεμ κα αλλο θελουμε..

Ο ουντοζι (μιας που τα θετικα τα ειπες) ειναι και από τους πιο ατομιστής παίχτης του πρωταθλήματος. Επίσης το γεγονός ότι απόχωρησε από τον Πλατανιά δείχνει ότι δεν στεριώνει εύκολα λόγω χαρακτήρα.

Μαράουντερ-3

CHANIA SPORTS είπε... 18 Ιουλίου 2013 στις 2:25 μ.μ.

Στέκομαι στην τελευταία σου πρόταση: «ελπίζουμε να γουστάρουμε να σε βλέπουμε!»

Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Τρομερή τεχνική, θεαματικός παίκτης, ο οποίος είναι ικανός για το απρόβλεπτο! Μία -δύο ενέργειές του κι έκανες απόσβεση το εισιτήριο...

Έχει και τα αρνητικά βέβαια...

VardARIS είπε... 18 Ιουλίου 2013 στις 2:56 μ.μ.

Γεια σου φίλε Chania Sports, πρώτη φορά που διαβάζουμε σχόλιό σου, καλώς ήλθες.

Από εκεί και πέρα για τον Ουντόζι και εγώ πιστεύω ότι είναι μια πολύ ποιοτική προσθήκη (με βάση τα σημερινά δεδομένα). Επίσης συμφωνώ με Περού ότι θα προτιμούσα πλέον όχι 10άρι, αλλά ένα αριστερό μπακ άνω των 24. Σαρρή για τα μπακ (κάτω των 24) και αριστ. χαφ κάτω των 24.

Unknown είπε... 18 Ιουλίου 2013 στις 3:30 μ.μ.

Καλησπερα Chanis Sports, καλως ηρθες στην παρεα μας.

Ειναι οντως παικτης που με μια ενεργεια ξεσηκωνει τον κοσμο και παιρνει ενα παιχνιδι μονος του.

Αρνητικα εχουν ολοι οι παικτες.

ΒαρδΑρη, ειναι και αυτο μια λυση. Και πολυ λογικη μαλιστα.

Giorgos T. είπε... 18 Ιουλίου 2013 στις 5:20 μ.μ.

χωρις εμπειρους παικτες μεσοπεπιθετικα δεν παμε πουθενα παιδια... να δεν παρουν εμπειρο 10αρι η εξτρεμ , θα εχουμε ΜΕΓΑΛΟ προβλημα στην επιθετικη λειτουργεια...

αριστερο μπακ πρεπει να καλυφθει με καποιον κατω των 24

Unknown είπε... 18 Ιουλίου 2013 στις 10:27 μ.μ.

Κατω των 24 οι μονοι που μπορεις να παρεις ειναι οι Σικαλιας και Λυκογιαννης ως δανεικος. Για αριστερο μπακ. Αλλα θα ηθελα καποιον απο αυτους και συμφωνω μαζι σου Γιωργο οτι ο 3ος ξενος πρεπει να ειναι μεσοεπιθετικος.