Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Υπόθεση "Δημήτρης Μούτας"...

Πολύς λόγος γίνεται για τον Αθλητικό Διευθυντή του Άρη, Δημήτρη Μούτα. Τελικά είναι ένας:

  • επαγγελματίας που δε φοβάται να πει την αλήθεια;
  • που "δεν το έχει με τις δηλώσεις", οπότε καλύτερα να επικεντρωθεί στη δουλειά του;  
  • είναι παοκτζής - που θέλει το κακό του Άρη;

Τι ισχύει τελικά; Στο παρακάτω άρθρο θα παραθέσουμε την άποψή μας...

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή...

1η ατυχής δήλωση:
 Ο νέος τεχνικός διευθυντής του Άρη τόνισε αρχικά πως: "γνωρίζοντας τα μύρια προβλήματα και αναθέτοντας σε μένα αυτό το πόστο, είναι και τιμή και πρόκληση. Μέσα από τη δουλειά πρέπει να ανακτήσουμε και να κατακτήσουμε ξανά την αξιοπιστία και το κύρος της ομάδας. Σε καθημερινή βάση μέσα από τις συνομιλίες που έχω αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι. Μακάρι να έχουμε ένα ανταγωνιστικό σύνολο. Ο πρώτος στόχος είναι η πιο γρήγορη παραμονή στην κατηγορία. Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Από εκεί και πέρα ό,τι καλύτερο προκύψει. Θέλει συσπείρωση, ομοιογένεια και όλοι μαζι μια γροθιά. Είμαι έτοιμος να ανταποκριθώ σε αυτό το πόστο με όλες μου τις δυνάμεις".

Ειλικρινής ή ανόητος;
Αν η δήλωση αυτή γινόταν πέρυσι, θα συμφωνούσα 100%, αφού δεν υπήρξε σωστός προγραμματισμός της ομάδας, υπήρξαν μεταγραφές παικτών αμφιβόλου αξίας (Κ24), απαγόρευση μεταγραφών άνω των 24, προώθηση των μικρών από τη Β' ομάδα. Όλα συνηγορούσαν στο ότι η ομάδα θα έχει πρόβλημα...

Φέτος όμως, οι συνθήκες είναι πιο ευνοϊκες και διαφωνώ κάθετα. Καταρχήν φαίνεται να υπάρχει μια διοίκηση που στηρίζει, οι πιτσιρικάδες απέκτησαν εμπειρίες, είχαμε 4 ανανεώσεις και 3 μεταγραφές. Πέρυσι ομάδες σαν τον ΠΑΣ απέδειξαν ότι δεν χρειάζεται το τρελό μπάτζετ για να μπορέσεις να στήσεις μια ανταγωνιστική ομάδα. Φροντίστε λοιπόν κ. Μούτα να κάνετε και εσείς σωστά τη δουλειά σας, ώστε και η ομάδα να μην έχει προβλήματα όπως λέτε, αλλά και να κάνουμε μια αξιοπρεπή πορεία.

Στο κάτω-κάτω για τον Άρη μιλάμε, έστω και σε αυτές τις μαύρες εποχές που ζούμε δεν μπορούμε να μιλάμε για υποβιβασμούς...

2η ατυχής δήλωση
Για τον Αγκάνθο: "Γνωρίζουμε ότι ο παίκτης πονάει, θέλει να κάνει προπόνηση αλλά δεν μπορεί και εκεί προκύπτουν άλλοι παράμετροι. Πρέπει να αναφερθώ στο παρελθόν αν και δε θέλω αλλά μιλάμε για εγκληματική πράξη, πρέπει να βγουν αυτοί οι άνθρωποι να μας πούνε γιατί και το παιδί αυτή την στιγμή βρίσκετε υπό πίεση, ξέρει ότι έχει το μεγαλύτερο συμβόλαιο και δεν μπορεί να ανταπεξέλθει. Πρέπει να βγει αυτός ο ευλογημένος άνθρωπος και να μας πει αφού ήξερε το παρελθόν του παίκτη, με τα προβλήματα στα γόνατα πως μπορεί και του κάνει κλειστό διετές συμβόλαιο, 200 χιλ.€. Αναφέρομαι ανοικτά στον. κ. Ψηφίδη και πραγματικά θέλω να βγει και να μας απαντήσει". 

Απόλυτη Αστοχία - Ανοησία
Τι εννοεί ο ποιητής; Καταλαβαίνει ότι μιλάει για έναν εν ενεργεία παίκτη του Άρη και όχι για κάποιον που πέρασε παλαιότερα από την ομάδα; Θεωρεί ότι επειδή είναι Ισπανός δε θα μάθει ποτέ για τις συγκεκριμένες δηλώσεις; Δεν καταλαβαίνει ότι δημιουργεί πρόβλημα στην ομάδα με τέτοιες δηλώσεις;

Όλοι ξέρουμε ότι ο Αγκάνθο είναι "σακάτης" από το ένα γόνατο. Αλλά από την άλλη, είδαμε ότι αυτός ο σακάτης που έχει αγωνιστεί σε τεράστιες ομάδες της Ισπανίας, μπορεί να κάνει τη διαφορά στο πεσμένο ελληνικό πρωτάθλημα, εστω και σε αυτή την κατάσταση.

Συν το γεγονός ότι δεν ήταν και καλά πληροφορημένος, αφού την ανανέωση την έκανε η τωρινή διοίκηση, και όχι η διοίκηση Ψηφίδη. Με την ανοησία που είπε ανάγκασε τη διοίκηση να προβεί στην παρακάτω δήλωση:

"Η ΠΑΕ Άρης περιβάλει τον Νταβίντ Αγκάνθο με την ίδια εμπιστοσύνη που περιβάλει όλους τους ποδοσφαιριστές, με τους οποίους έχει επαγγελματική σχέση μαζί τους. Η εμπιστοσύνη της διοίκησης της ΠΑΕ Άρης στις αγωνιστικές ικανότητες του Αγκάνθο τεκμηριώνεται από την ανανέωση του συμβολαίου του ποδοσφαιριστή με την εταιρεία. Το νέο συμβόλαιο του Αγκάνθο με την ΠΑΕ είναι πιστή αντιγραφή του προσυμφώνου, το οποίο υπέγραψε ο ποδοσφαιριστής με την προηγούμενη διοίκηση στις 01/02/2013 και περιλαμβάνει όλους τους όρους αυτού οι οποίοι και ήταν δεσμευτικοί. Οποιαδήποτε άλλη άποψη και θέση δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια, ούτε εκφράζει το διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ Άρης". 

3η ατυχής δήλωση
"Ο Τάτος δεν έχει προτεραιότητα τον Άρη"...

Τελικά τι ισχύει με τον Τάτο;
Μάλλον τελικά δεν του τα έχουν πει καλά... Από ότι φαίνεται ο Τάτος προτιμάει Άρη, αλλά από την άλλη φέρεται να έχει πει ότι θέλει να πάει σε μια ομάδα που θα ξέρει ότι τον υπολογίζουν για βασικό. Αλήθεια, ο κ. Μούτας θα τον θέλει στην ομάδα, ή θέλει να φέρει κάποιον παίκτη που θα είναι αποκλειστικά δική επιλογή (όπως έκανε με τον Έλσνερ);

Προσωπική Άποψη
Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Κοιτάξτε να κάνετε σωστά τη δουλειά σας και αφήστε τις συνεντεύξεις. Από ότι φαίνεται έτσι και αλλιώς "δεν το έχετε" με τις δηλώσεις, αλλά αυτό μικρή σημασία έχει. Λύστε τα χέρια του Γιάννη Χατζηνικολάου και κοιτάξτε να δώσετε χαρά στον κόσμο του Άρη και είναι σίγουρο ότι θα αντιστραφεί το κλίμα για το πρόσωπό σας... Γιατί προς το παρόν είναι αρνητικό, και αυτό το έχετε προκαλέσει εσείς!

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε... 26 Ιουλίου 2013 στις 4:29 μ.μ.

Βαρδαρη συμφωνω 100% με το αρθρο σου..

στο πρωτο ερωτημα με την παραμονη..ο στοχος δεν ειναι η παραμονη οχι τοσο γιατι απεκτησαν εμπειριες αλλα επειδη η διοικηση κανει καλες και προσεγμενες μεταγραφες..

δλδ φανταζεσαι βαρδαρη μια τετραδα καπο-ουντοζι τατος και αγκανθο...αυτη η τετραδα για καποιους ενδεχομενως να ειναι και η δευτερη καλυτερη στην ελλαδα (τριτη σιγουρα)!

οπως ειπες και εσυ ας αφησει τις δηλωσεις καθως δεν του πανε...και δεν τον παιρνει και αλλο...

μαραουντερ3

VardARIS είπε... 26 Ιουλίου 2013 στις 4:38 μ.μ.

Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, τρεις και η... απόλυσή του!

Ανώνυμος είπε... 26 Ιουλίου 2013 στις 5:01 μ.μ.

δηλαδη ο αρης δεν παει για σωτηρια φετος?
ποιος ειναι ο πραγματικος στοχος?
να χτυπησει τον Π.Α.Ο.Κ.
ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

Unknown είπε... 26 Ιουλίου 2013 στις 5:03 μ.μ.

1) Συμφωνω απολυτα μαζι σου ΒαρδΑρη στα θεματα Αγκανθο και Τατου.

2) Συμφωνω απολυτα με τον Μουτα στο θεμα της παραμονης. Παλι ψευτικες ελπιδες για Ευρωπες θελατε;;

3) Ανωνυμε στην τρυπα σου.

Vamos_G1 είπε... 26 Ιουλίου 2013 στις 5:14 μ.μ.

Παίδες αν γίνεται σας παρακαλώ τα "σχόλια" των φιλοξενούμενων της πόλης να σβήνονται. Δεν νομίζω να υπάρχει λόγος να μας ανεβαίνει η πίεση μεσημεριάτικα. Να μην καταντήσει το μπλόγκ, σαν κάποιο άλλο πολύ γνωστό σάιτ που σε κάθε άρθρο του Άρη μας, τρέχει ο κάθε πικραμένος να πει τα δικά του... Εξάλλου από τη στιγμή που ο "ανώνυμος" προηγουμένως χρησιμοποίησε τη λέξη "σκουλίκια", εγώ δλδ θα πρέπει να αρχίσω να λέω για τουρκίες κ τα σχετικά? Νομίζω θα ξεφύγουμε έτσι.
Γι'αυτό παράκληση θερμή, delete στα περίεργα σχόλια. Ευχαριστώ.

Ανώνυμος είπε... 26 Ιουλίου 2013 στις 5:18 μ.μ.

Παντα το ελεγα οτι οι παοκτσηδες εχουν μεγαλη μορφωση...

Μαραουντερ3

VardARIS είπε... 26 Ιουλίου 2013 στις 7:33 μ.μ.

VamosG1 μόλις είδα το σχόλιό του (που είναι υβριστικό), οπότε κατευθείαν το έσβησα.

Το άλλο που δεν βρίζει δε μας ενοχλεί. Τον ευχαριστούμε για την επίσκεψη.