Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Οι μεταγραφές των ομάδων της Σούπερλιγκ ως τώρα

Καλησπέρα σε όλους. Στο σημερινό άρθρο θα δούμε αναλυτικότατα και θα σχολιάσουμε το πώς κινούνται όλες οι Ελληνικές ομάδες της Σούπερλιγκ για την επόμενη σεζόν.

Φυσικά και θα τις σχολιάσουμε για να πάρουμε και μία πρώτη γεύση από το τι θα δούμε την επόμενη σεζόν στο μίζερο ελληνικό πρωτάθλημα.

Να πω ότι θα αναφέρω μόνο τις μεταγραφές και όχι τις αποδεσμεύσεις. Πλήρες άρθρο θα κάνουμε τον Σεπτέμβρη όταν θα τελειώσει η μεταγραφική περίοδος.




Οσφπ
Μέχρι στιγμής κάνει αρκετά καλά βήματα. Έχει αποκτήσει τον παικταρά εξτρέμ Βάις από την Πεσκάρα, που είναι ταχύτατος, και είναι πολύ κοντά στον τεχνίτη Αμαλφιτανό. Πήρε και δύο από τους καλύτερους παίκτες επαρχιακών ομάδων πέρσι, τον Ολαϊτάν από τη Βέροια, και τον Ντε Βινσέντι από τον Πας Γιάννενα.

Παο
Τραγικός ο Παναθηναϊκός φέτος, καθώς έφυγαν όλοι οι καλοί από πέρσι πλην 2-3, και ήρθαν 2 παίκτες. Ο Μπαϊράμι και ο αρκετά καλός Κουτρουμπής.

Παοκ
Εξαιρετική μεταγραφή ήταν ο Σκόνδρας, πάρα πολύ καλό δεξί μπακ σε μια θέση που χρειαζόταν ενίσχυση οι δίπλα. Απέκτησαν και τον γνωστό Τζιόλη, αυτό το παλτό που δεν θα τον ήθελα ούτε στον ΆΡΗ. Πήρε και δύο στόπερ από την Ιβηρική, τον Ισπανό Ινίγο Λόπεθ από τη Γρανάδα και τον Πορτογάλο Μιγκέλ Βιτόρ από τη Μπενφίκα Β'.

Ατρόμητος
Την ίδια συνταγή με τα τελευτάια 3 χρόνια ακολουθεί ο Ατρόμητος, παίρνοντας ποιοτικούς παίκτες από τη Σούπερλιγκ. Μέχρι στιγμής έχει πάρει τον περσινό γκολτζή του Πανθρακικού, τον Δημήτρη Παπαδόπουλο, τον ποιοτικότατο Γεωργίου από τον Πας, αλλά και τον δικό μας πρώην παικταρά Ούμπιντες. Πολύ ποιοτικές προσθήκες από τους Περιστεριώτες.

Αστέρας Τρ.
Την ίδια συνταγή με τον Ατρόμητο και εντελώς διαφορετική από τα προηγούμενα χρόνια ακολουθεί η έκπληξη του περσινού πρωταθλήματος, ο Αστέρας Τρίπολης, αφού ξέφυγε από τους πάρα πολλούς ξένους από το εξωτερικό και επιλέγει ποιοτικούς παίκτες από την Ελλάδα. Μέχρι στιγμής έχει πάρει τον γνωστό σε μας Ζαραδούκα, τους Ζησόπουλο και Λισγάρα που ήταν από τους MVP του περσινού Λεβαδειακού, και τον Μουνάφο από τον Πανθρακικό.

Ξάνθη
Η Ξάνθη ανέβασε 5-6 παιδιά από τα τμήματα υποδομών, και απέκτησε 3 παίκτες, με τους δύο να είναι τερματοφύλακες! Ο λόγος για τον Ισπανό Σέμα που ήταν 7 χρόνια στην Χερέθ, και τον Κυριακίδη από τον Λεβαδειακό. Ο άλλος παίκτης είναι ο Ιβοριανός με γαλλικό διαβατήριο αμυντικός Στιβ Γκοχούρι με μεγάλη εμπειρία από Αγγλία και Γερμανία!

Πανιώνιος
Ο Πανιώνιος αφού είναι η άλλη ομάδα εκτός απο 'μας που δεν πήρε αδειοδότηση, πήρε μόλις 2 παίκτες και αυτοί Έλληνες. Τον έναν θα τον ήθελα στον ΆΡΗ. Ο λόγος για τον πρώην δεξιό μπακ του Όφη Μανώλη Ζαχαράκη. Ο άλλος είναι ο νεαρός αμυντικός Ξενοφών Πάνος από τον Θρασύβουλο.

Πας Γιάννενα
Και ο Πας Γιάννενα πήρε δύο τερματοφύλακες. Ο ένας είναι από 'μας ως ελεύθερος, ο Βελλίδης, και ο άλλος είναι ο Δημήτρης Σωτηρίου. Ο 3ος παίκτης που πήρε είναι ο πολυθεσίτης μεσοεπιθετικός Τσάρλτον Βικέντο με 5ετή θητεία στην Άντο Ντεν Χάαγκ.

Λεβαδειακός
Η ομάδα της Λιβαδειάς αποδυναμώθηκε αρκετά χάνοντας όλους σχεδόν τους Έλληνες ποιοτικούς παίκτες, και ο μόνος που πήρε είναι ο Σενεγαλέζος φορ Μακούμπα Κατζί από την Καλλονή.

Πανθρακικός
Εδώ είναι η μόνη ομάδα που θα αναφέρω τις αποδεσμεύσεις, καθώς έχασε την βασική μεσοεπιθετική 4άδα πέρσι που την κράτησε στην κατηγορία (Λουσέρο, Μουνάφο, Βαϊρουά, Δ. Παπαδόπουλος). Από μεταγραφές, πήρε 2 παίκτες που είναι αμελητέες ποσότητες, δύο μεσοεπιθετικούς, τον Πορτογάλο Ζεκίνια από την Λάρισα, και τον Κάσες από την 3η κατηγορία Ισπανίας.

Βέροια
Η Βέροια καταρχήν έχασε τον καλύτερό της παίκτη, τον Ολαϊτάν. Πήρε2 παίκτες: τον Γιάννη Σεντεμέντε από τον Ρούβα και τον Μπράνκο Οστόιτς από μεσαία ομάδα του σέρβικου πρωταθλήματος..

Όφη
Αρκετά καλά κινήθηκε η σιχαμένη ομάδα της Κρήτης, καθώς απέκτησε αρκετούς καλούς παίκτες, γνωστούς στο ελληνικό στερέωμα οι περισσότεροι. Πήρε τον γνωστό πρώην εξτρέμ του Ολυμπιακού Λουτσιάνο Γκαλέτι, τον τερματοφύλακα Σήφη Δασκαλάκη, τον αμυντικό Θόδωρο Τριποτσέρη, τους μεσοεπιθετικούς Μιχάλη Φραγκουλάκη και Ζέλικο Κάλαιτζιτς, τον αμυντικό Γιάννη Στάθη από τον Πανθρακικό. Πήρε και από την Κύπρο τον Βραζιλιάνο αριστερό μπακ Μιλιάζες.

Πλατανιάς
Ο Πλατανιάς πήρε ορισμένους παίκτες που οι περισσότεροι δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο. Προσωπικά μόνο ο τερματοφύλακας Περιστερίδης και ο έμπειρος Φανούρης Γουνδουλάκης μου αρέσουν από αυτούς. Οι άλλο είναι Γεωργαλίδης, Ιντζίδης, Νιβάλντο, Ζοάο Ντίας, Ζουμπουλάκης και Νταβίντ Τόρες. Βέβαια τους περισσότερους δεν τους ξέρω, αλλά οι ξένοι από βιογραφικό είναι μετριότατοι.

Απόλλων Σμ.
Εξαιρετικά κινήθηκε ο Απόλλων που προβλέπω ότι θα έχει πολύ καλή πορεία. Πήρε Άλβαρεζ, Μίνγκα, Αργυρόπουλο, Πετρόπουλο, Μπλάζεκ, Κανακούδη, Βέρτζο, Κόρμπο  Πολύ καλές προσθήκες από την εγχώρια αγορά!

Εργοτέλης
Δύο γνωστούς παίκτες στην ελληνική αγορά, ο ένας πρώην του ΆΡΗ. Ντεϊβίντας Τσεσνάουσκις και Ηλίας αναστασάκος οι δύο προσθήκες της κιτρινόμαυρης ομάδας από το Ηράκλειο, που πλέον είναι συμπαθής επειδή εδώ και 2 χρόνια έφυγε ο σιχαμένος πρώην προπονητής της.

Καλλονή
Η Καλλονή φαίνεται ότι θέλει να κρατήσει το βασικό κορμό από το περσινό ρόστερ που της έδωσε την άνοδο. Μόλις δύο μεταγραφές και μία αποδέσμευση. Οι μεταγραφές είναι ο Μαλτο-Άγγλος τερματοφύλακας Άντριου Χογκ και ο Πορτογάλος χαφ Ούγκο Φαρία, αμφότεροι μάλιστα από την κυπριακή ομάδα Ένωση Νέων Παραλιμνίου.

Παναιτωλικός
Η ομάδα του Παναιτωλικού επίσης φαίνεται να θέλει να κρατήσει το βασικό κορμό του, ενώ έχει κάνει 2 προσθήκες ως τώρα, και οι δύο από την ομάδα της Βέροιας. Ο λόγος για τους Αλέξανδρο Καλογέρη και Κυρίλ Καλί.



Συμπέρασμα

Στη μάχη της κορυφής νομίζω ότι θα έχουμε σχεδόν το ίδιο έργο, άντε με λιγότερη διαφορά, καθώς ο Ολυμπιακός κάνει υψηλού επιπέδου προσθήκες, και ο Πάοκ θέλει πολλά ψωμιά ακόμα, παρότι έχει πολύ καλό προπονητή. 

Στην Ευρώπη πιστεύω πως ο Ατρόμητος και ο Αστέρας έχουν ήδη θέση καθώς κινούνται πολύ ουσιαστικά, ενώ η άλλη Ευρωπαϊκή θέση θα είναι και πάλι ανταγωνιστική, καθώς πιστεύω πως ο Παναθηναϊκός για άλλη μια φορά θα έχει τα μαύρα του τα χάλια.

Στην μάχη του υποβιβασμού, προβλέπω ότι η Βέροια και ο Πανθρακικός θα δυσκολευτούν με τα τωρινά δεδομένα να σώσουν την παρτίδα. Άλλα φαβορί στα μάτια μου είναι η Καλλονή, ο Πλατανιάς, αλλά και η Λιβαδειά.


Θα έχουμε κι άλλο άρθρο όταν τελειώσει η μεταγραφική περίοδος ώστε να έχουμε πιο ασφαλή συμπεράσματα αφού ακόμα είναι αρκετά νωρίς.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε... 2 Ιουλίου 2013 στις 11:16 μ.μ.

Πολυ μου αρεσουν αυτα τα αρθρα νικ......οποτε τι καλυτερο απο ενα μακροσκελες σχολιο...

Λοιπον...
Εκτος συγκλονιστικου απροοπτου ο Οσφπ θα παρει το πρωταθλημα και ο συμπολιτης θα βγει δευτερος...

Ο Αστέρας αποδυναμώθηκε αλλά έχει ένα πολύ καλό ρόστερ με 4-5 πολύ ποιοτικούς παίχτες.

Ο Ατρόμητος πήρε το μεγάλο ρίσκο με τον Παπαδόπουλο ενώ περιμένουμε να δούμε και πως θα είναι ο Ούμπιντες..Λογικά θα μπει στα πλει-οφ αλλά δεν μπορώ να το πω με τοση σιγουρια οσο ο Αστερας

Απο εκει και περα ο Απολλωνας εχει ξεχωρισει σε μεταγραφικες κινησεις αποκτώντας ποιοτικούς αλλά κυριως εμπειρους παικτες. Βεβαια θυμιζει ελαφρωως τον Παναιτωλικο και την Λαρισα αλλα πιστευω θα εχει πολυ καλυτερη τυχη απο αυτους (ενδεχομενως να τον βλεπουμε να διεκδικα και πλει-οφ).

Η Ξανθη ειναι η γνωστη Ξανθη...με πολλα παιδια απο τις ακαδημιες και 3-4 ξενους...Προφανως και δεν ενδιαφερεται για Ευρωπη. Προβλεπω οτι στοχος της θα ειναι και φετος η αποφυγη του υποβιβασμου.

O Oφη,επισης, ενισχυθηκε πολυ καλα και πιστευω θα σωθει σχετικα ευκολα.

ο Παναθηναικος τα ιδια χαλια θα ειναι(ισως ελαφρως καλυτερα).

Ο Πας αποδυναμωθηκε αρκετα με τις απωλειες (ντεβισιντι κυριως) αλλα και με φεγκρους, γεωργιου

Ο Ζεκηνια ειναι καλη μεταγραφη νικ...

Συνοψιζοντας..


Η πρωτη τριαδα-τετραδα ειναι γνωστη Οσφπ, παοκ, αστερα και ατρομητο(εδω οχι με μεγαλη σιγουρια..αλλα αν δεν γινει καμια εκπληξη θα ειναι). Ο Πας ακομα και αν αποδυναμωθηκε στην πρωτη επταδα-οκταδα θα ειναι σιγουρα. Προβλεπω επισης οτι ο Οφη θα σωθει σχετικα γρηγορα οπως κα ο Απολλωνας..Δλδ οπως καταλαβαινετε αν εξαιρεσουμε 4-5 ομαδες οι υπολοιπες (λιγο-πολυ) ειναι στο ιδιο καζανι...

Εμεις περιμενουμε ακομα τις 3 ενδεκαδατες μεταγραφες για να μιλησουμε πιο συγκεκριμενα..

Σορι που σας ζαλισα

Μαραουντερ

Giorgos T. είπε... 2 Ιουλίου 2013 στις 11:17 μ.μ.

Ο παναθηναικός φέτος παίζει να είναι και χειρότερος και από εμάς ( θα μου πείτε τώρα ότι ποτέ δεν ήταν καλύτερος απο εμάς...)

Ατρόμητος - τρίπολη - κότα , σίγουρα στα πλέιοφ και απο εκεί και πέρα όλα είναι ανοικτα για όποια ομάδα κάνει την υπέρβαση.

Δεν θα κάνω ακόμα πρόβλεψη για το ποιος θα πέσει η όχι , είναι ακόμα πολύ νωρίς.

Unknown είπε... 2 Ιουλίου 2013 στις 11:46 μ.μ.

Γενικα θα ειναι πολυ αμφιρροπα τα πραγματα απο την 4η θεση και κατω.

Μαραουντερ δν ζαλιζεις ρε συ μια χαρα ειναι τα μακροσκελη σχολια με πληρεις αποψεις.