Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Μην πανικοβάλλεστε...

Καλησπέρα σε όλους. Χθες ασχοληθήκαμε με το μπάσκετ, και το μέλλον του συγκεκριμένου τμήματος, στο οποίο φαίνεται να υπάρχει πολύ περισσότερο φως στο τούνελ, από ότι στο ποδοσφαιρικό, που θα ασχοληθούμε σήμερα.

Η αφορμή του άρθρου είναι κυρίως το ότι στο άρθρο που έφτιαξε ο Red πριν λίγες ημέρες, και ο ίδιος, αλλά και πολλοί αναγνώστες, φαίνεται να έχουν πάρει απόφαση ότι πέσαμε.




Εγώ, όπως ξέρετε, είμαι απαισιόδοξος από τη φύση μου. Παρόλα αυτά, χωρίς να λέω ότι είμαι τελείως αισιόδοξος, πιστεύω ότι υπάρχει ένα φως στο τούνελ και εδώ, και ένας συγκεκριμένος δρόμους που η ομάδα πρέπει να ακολουθήσει ώστε να γιορτάσει τα 100ά της γενέθλια στη Superleague.

Καταρχήν, να πω ότι ο ένας από τους πολύ μεγάλους και άμεσους ανταγωνιστές μας, ο Πανθρακικός, με τον οποίο μάλιστα παίζουμε στο Βικελίδης το άλλο Σάββατο, έχασε 0-2 στην΄εδρα του από την Ξάνθη, κάτι που πολλοί δεν περιμέναμε για ευνόητους λόγους. Άρα, μιλάμε για ευχάριστο δώρο.

Επίσης, είδατε ότι με την ήττα από τη Βέροια όλοι μας είχαμε 99% πεσμένους, αλλά ήρθε η 4άρα επί της Λιβαδειάς και το ηθικό μας αναπτερώθηκε ξαφνικά, κάτι που δε συνέβη το Σάββατο στα Γιάννενα.

Σε αυτό το παιχνίδι, υπήρχαν λίγοι οπαδοί, οι οποίοι πίστεψαν ότι αυτό το παιχνίδι είναι τελικός και ότι δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα πλην της νίκης, διότι ο ΆΡΗΣ χωρίς διπλό σώνεται.

Προφανώς, αυτοί δεν είχαν σκεφτεί, ότι ο ΆΡΗΣ, αγωνιζόταν χωρίς 4 από τους καλύτερους παίκτες του φέτος (Πουλίδο, που είναι ο στυλοβάτης της άμυνας, Κοέλιο, που όπως και να το κάνουμε είναι πολύ σημαντικός, Τάτος, ο οποίος είναι ο απόλυτος οργανωτής, και Ψυχογιός, ο οποίος μας έχει αποδείξει ότι είναι πολύ καλό δεξί μπακ), αλλά και ότι έπαιζαν εκτός έδρας με τον 5ο της βαθμολογίας!

Άρα, δεν υπάρχει λόγος να πανικοβαλλόμαστε επειδή χάσαμε εκεί μέσα. Και μη μου πει κανείς ότι δεν είναι δικαιολογία οι απουσίες.

Τώρα, υπάρχει μία διακοπή δύο εβδομάδων. Ένα διάστημα, αρκετό ώστε ο Σούλης να δουλέψει κάποια πράγματα στην τακτική, να διορθώσει κάποια λάθη, κλπ. Δεν θα πω εγώ τι πρέπει να κάνει. Αυτός είναι προπονητής. Πάντως, υπάρχει υπεραρκετός χρόνος για να προετοιμάσει την ομάδα για την τελική ευθεία.


Πού αλλού στηρίζω στο ότι μπορούμε να σωθούμε; Στο πρόγραμμα, βέβαια! Για δείτε:

Πάνθραξ - Όλη η χρονιά, αν δεν κερδίζεις πέφτεις, αν κερδίσεις έχει ελπίδες, ακολουθώντας τα παρακάτω.
Ατρόμητος - Πλέον, αδιάφορος και τουρίστας στο πρωτάθλημα, ένα Χ θα ναι αρκετό.
Αστέρας - Πώς λέει ένας φίλος, δε θυμάμαι ποιος, εδώ στο τσατ δίπλα, ''In Tsiolis we trust!''.
Ξάνθη - Η πιο αδιάφορη ομάδα του πρωταθλήματος, σε μια έδρα που έχεις ευχάριστες αναμνήσεις.

Όπως καταλαβαίνετε, με 10 βαθμούς, ίσως και λιγότερους, δεν ξέρω, σωνόμαστε ΣΤΟ Α-Ν-Ε-Τ-Ο. Το θέμα είναι, να έρθουν βέβαια.

Επίσης, μην ξεχνάτε και τους ανταγωνιστές μας. Ο Όφη έχει πολύ χειρότερο ρόστερ από μας, και ο Πάνθραξ είναι σε κακή φόρμα, ενώ η Βέροια δυνατεί να πάρει αποτελέσματα, άσε που έχει και πολύ δύσκολο πρόγραμμα.


Δεν χρειάζεται να τα χάνουμε και να τα παρατάμε. Εμείς ένα έχουμε να κάνουμε: 

ΣΤΗΡΙΞΗ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ!!!!!


13 σχόλια:

Skolix είπε... 20 Μαρτίου 2013 στις 2:51 μ.μ.

Συμμερίζομαι εν μέρει την αισιοδοξία σου λόγω φύσεως και όχι λόγω ομάδας. Πιστεύω πάντως ότι η ομάδα θα πάρει 6 βαθμούς μέχρι το τέλος (1 νίκη με Πάνθρακα - 3 ισοπαλίες).

Ίσως η νίκη με Πανθρακικό να είναι αρκετή, αν και δεν έχουν δύσκολο πρόγραμμα (παίζουν με Κέρκυρα και ΟΦΗ εντός και ΑΕΚ εκτός αν δεν κάνω λάθος). Τους βλέπω να παίρνουν 4 βαθμούς. Οπότε ίσως είμαστε οκ.

Αν δεν τους κερδίσουμε, τελειώσαμε και οριστικά και θα είμαστε και άξιοι της μοίρας μας.

ΟΦΗ και Βέροια είναι μπλεγμένοι, απλά βλέπω σε χειρότερο φεγγάρι τον Πανθρακικό.

Unknown είπε... 20 Μαρτίου 2013 στις 2:55 μ.μ.

Skolix, πιστευω πως με 6 βαθμους δεν σωνομαστε με τιποτα... Θελουμε τουλαχιστον 2 νικες, ενω με 3 χουμε καθαρισει.

Εννοειται οτι αν δε νικησουμε αυτο το ματς, κανουμε απο τωρα σχεδιασμο για το μελλον σε αλλη κατηγορια (αγνωστο ποια).

Οφη και Βεροια, εχουν χειροτερο προγραμμα απο τον Πανθραξ. Και στα αρθρα μου για μαχη της σωτηριας, τη Βεροια εχω φαβορι.

Ανώνυμος είπε... 20 Μαρτίου 2013 στις 2:59 μ.μ.

Προσπαθώ να το δω πιο ρεαλιστικά ίσως. Δεν πιστεύω ότι η ομάδα μπορεί να κερδίσει κανέναν από τους 3 τις τελευταίες αγωνιστικές. Όπως και να το κάνουμε είναι χειρότερη ως εξαιρετικά χειρότερη (βλ. Αστέρα).

Από την άλλη όμως θεωρώ ότι ούτε οι Θρακιώτες θα κάνουν νίκες, πλην Κέρκυρας.

Όσο για την ήττα στα Γιάννενα, αν δεν ήταν τόσο αργά στο πρωτάθλημα, θα ήταν από τις ήττες που δε θα μας ενοχλούσαν καθόλου (που φτάσαμε...), γιατί όπως και να το κάνουμε απουσίες και ατυχία (και μπολίκη ανικανότητα φυσικά) είναι αβάσταχτες για την ομάδα φέτος.

Skolix είπε... 20 Μαρτίου 2013 στις 3:00 μ.μ.

Το παραπάνω σχόλιο είναι από μένα

Unknown είπε... 20 Μαρτίου 2013 στις 3:19 μ.μ.

Το που στηριζομαι το εγραψα στο αρθρο μου.

Στην αδιαφορια Ξανθης-Ατρομητου και στον Τσιωλη.

Skolix είπε... 20 Μαρτίου 2013 στις 3:32 μ.μ.

Δεν τους κοβω και πολυ αδιαφορους. Η Ξανθη χτυπαει play off και ο Ατρομητος, που ξεφουσκωνει, θα θελει τους βαθμους για καλο πλασαρισμα.

Ο Τσιωλης ισως θελησει να μας κανει κανα δωρο, αλλα και να θελουν να χασουν αυτοι, δεν πιστευω οτι μπορουμε να τους κερδισουμε. Ειναι τεραστια η διαφορα ποιοτητας.

RedDragon είπε... 20 Μαρτίου 2013 στις 3:33 μ.μ.

Ο βασικός λόγος που μας θεωρώ πεσμένους είναι τα αποτελέσματα της δική μας ομάδας.

Όταν έχεις χάσει με κατεβασμένα τα χέρια από Οφη, Πλατανιά, Πανθρακικό (1ο γύρο), Βέροια, Γιάννενα πως θα πας κ θα πάρεις βαθμούς από Ατρόμητο κ Ξάνθη όσο αδιάφοροι κ αν είναι;

Ας κερδίσουμε τον Πανθρακικό πρώτα κ βλέπουμε...

Unknown είπε... 20 Μαρτίου 2013 στις 4:01 μ.μ.

Red εννοειται οτι οτ ματς-οροσημο ειναι με τον Πανθραξ. Αν δεν το παρεις, εχεις πεσει οριστικα και αμετακλητα...

Ανώνυμος είπε... 20 Μαρτίου 2013 στις 4:27 μ.μ.

Οπως ολοι λετε το ματς με Πανθραξ ειναι οροσημο για την συνεχεια..

Εγω ημουν απο αυτους που ειχα τον ασσο στο Πανθρακικος-Ξανθη δεδομενο ακομα και οταν προηγηθηκε η Ξανθη..

Ηταν ανέλπιστο δώτο το οποίο ΠΡΕΠΕΙ ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ να το εκμεταλλευτούμε..

Υπο αλλες προυποθέσεις αυτό το ματς θα το έπαιρνε από τα αποδυτήρια ο κόσμος..Χωρίς να θέλω να μειώσω τους παίκτες αυτοί καθώς χωρίς αμφιβολία έχουν το μικρότερο φταίξιμο για την τραγική εικόνα της ομάδας μας(άλλο που ώρες-ώρες νευριάζω και ρίχνω τις ευθύνες στους παίκτες στο τσατ).

Θεωρώ ότι άμα νικήσουμε τον Πάνθραξ ενδεχόμενος με 1 ακόμα νίκη και 2χ..θα την σκαπουλάρουμε..

ΥΠΟΛΟΧΑΓΟΣ

ΚΙΤΡΙΝΟΣ ΦΥΛΑΚΑΣ είπε... 20 Μαρτίου 2013 στις 8:06 μ.μ.

ΔΥΣΚΟΛΟ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΑΝ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟ ΠΟΥ ΤΟ ΕΧΩ ΣΙΓΟΥΡΟ.ΔΥΣΚΟΛΟ ΓΙΑΤΙ ΕΚΤΟΣ ΗΜΑΣΤΕ ΧΑΛΙΑ ΚΑΙ ΟΣΟ ΑΔΙΑΦΟΡΟΙ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΞΑΝΘΗ ΕΜΕΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΑΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ.ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΝ RED ΟΤΙ ΠΕΣΑΜΕ ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΕΛΠΙΖΩ ΣΕ ΘΑΥΜΑ.
ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΣΙΩΛΗ ΕΛΠΙΖΩ ΣΕ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΜΑΤΣ ΝΑ ΕΚΤΙΣΟΥΝ ΤΙΜΩΡΙΑ ΠΑΙΚΤΕΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΚΑΘΑΡΟΣ ΑΠΟ ΤΙΜΩΡΙΕΣ ΣΤΑ PLAY-OFF.
ΑΡΑ 3 ΜΕ ΠΑΜΘΡΑΚΙΚΟ 0 ΜΕ ΑΤΡΟΜΗΤΟ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ ΕΜΑΣ , 1 ΜΕ ΤΣΙΩΛΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ ΜΑΖΕΨΤΕ ΧΡΗΜΑΤΑ

RedDragon είπε... 20 Μαρτίου 2013 στις 8:33 μ.μ.

Κίτρινε Φύλακα αν πάνε οι βαθμοί όπως λες μάλλον δεν θα χρειαστούμε λεφτά για την Ξάνθη θα έχουμε ήδη πέσει :) :)

Ανώνυμος είπε... 20 Μαρτίου 2013 στις 10:01 μ.μ.

και γω ειμαι απαισιοδοξος οπως το φιλαρακι κιτρινο φυλακα στο θεμα στα εκτος εδρας που ειμαστε τραγικοι και αν θελεις και ατυχοι!η νικη με τα πομακια απλως μας δινει ελπιδες αλλα και ανασα μεγαλη!πολυ φοβαμαι ομως οτι με τον τουρκοτζακη θα περασουμε δυσκολα και ισως με καταληξουμε στο χ εκτος και αν ο πολατιαν κανει τη δουλεια του οπως με κομπωτη.

wrathchild

ΚΙΤΡΙΝΟΣ ΦΥΛΑΚΑΣ είπε... 21 Μαρτίου 2013 στις 3:45 μ.μ.

RED ΕΧΟΥΜΕ 25.3 ΜΕ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟ 28.ΚΑΙ 1 ΜΕ ΑΣΤΕΡΑ 29.
ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ 26.ΗΤΤΑ ΜΕ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΑΕΚ ΤΟ ΑΛΛΟ ΕΞΩ ΠΟΥ ΕΧΕΙ.ΤΟ ΜΕΣΑ ΜΑΤΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΜΕ ΟΦΗ ΤΟ ΒΛΕΠΩ-ΘΕΛΩ ΙΣΟΠΑΛΙΑ.ΟΠΟΤΕ ΜΑΖΕΥΕΙ 27.ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ.ΤΟ ΒΛΕΠΩ Χ ΕΠΕΙΔΗ Ο ΟΦΗ ΣΤΑ 2 ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΕΞΩ ΠΗΡΕ Χ.
ΒΕΒΑΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΒΛΕΠΩ ΕΓΩ ΕΤΣΙ.
ΕΝΝΟΕΙΤΕ ΟΤΙ ΚΑΘΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΟΛΑ.
ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΑ ΒΛΕΠΩ ΜΑΥΡΑ ΑΛΛΑ ΚΑΠΟΥ ΜΕΣΑ ΜΟΥ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΚΑΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΜΠΑΜ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΜΕΙΝΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΝ ΑΤΡΟΜΗΤΟ.