Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

99 Χρόνια Ιστορίας - 99 Χρόνια Υπερηφάνειας

Γενέθλια για τον ένδοξο σύλλογο της πόλης μας, αφού σαν σήμερα στις 25 Μαρτίου 1914 ιδρύθηκε ο Άρης Θεσσαλονίκης. 99 χρόνια επιτυχιών, με πολλές χαρές, τίτλους σε όλα τα τμήματα, αλλά δυστυχώς και αρκετές πίκρες για τον λαό μας. 
Όχι σήμερα δε θα κάνουμε ιστορική αναδρομή, άλλωστε όλοι ξέρουμε και έχουμε διαβάσει σχετικά αφιερώματα για τα ιδρυτικά μέλη του συλλόγου, χρονιές που αποτέλεσαν ορόσημο για τα τμήματα του Άρη, τα Πρωταθλήματα και τα Κύπελλα που έχουμε κατακτήσει. Σε αυτό που θα ήθελα να αναφερθώ είναι στον ΓΙΓΑΝΤΑ ΛΑΟ ΤΟΥ ΑΡΗ. Τον κόσμο μας που έχει ένα αξιοθαύμαστο δυναμικό, δείχνει τρομερή αφοσίωση και έχει κερδίσει εγκωμιαστικά σχόλια ακόμη και από "αντίπαλους" οπαδούς σε Ελλάδα και εξωτερικό!

Αφορμή για το άρθρο αποτέλεσαν 2 περιστατικά που έγιναν πριν λίγες μέρες. Όσοι διαβάζουν την στήλη μου ενδεχομένως να γνωρίζουν ότι μένω μόνιμα Λονδίνο τους τελευταίους 18 μήνες. Από τότε που ήρθα εδώ έχω γνωρίσει αρκετούς οπαδούς του Άρη.

Το πρώτο περιστατικό συνέβη προχθές εδώ Λονδίνο:
Ένας φίλος μου (γαύρος αυτός), με κάλεσε προχθές και μου λέει:
- "Τι γίνεται τελικά έχετε πληθύνει εδώ στο Λονδίνο", (αμέσως κατάλαβα ότι το θέμα αφορούσε τον Άρη).
- Και συνεχίζει: "Γνώρισα τον ιδιοκτήτη ενός γυράδικου, φανατικός Αρειανός". 
- Του απαντάω: "Ναι τον έχω γνωρίσει, εννοείς το γυράδικο στο εμπορικό κέντρο του Westfields",  (δεν υπάρχουν πολλά ελληνικά γυράδικα στο Λονδίνο, προσωπικά γνωρίζω 2-3. Για το συγκεκριμένο στο Westfields έχει κάνει αφιέρωμα μέχρι και το Allaboutaris.com).
- "Όχι, ένα γυράδικο που πήγα στο Camden. Μίλησα μαζί του και όταν του είπα για σένα, μου είπε αν περάσει ο φίλος σου από εδώ, ας πει "Γίνε Άρης να Γουστάρεις" και ότι πάρει θα είναι κερασμένο"...

Το δεύτερο περιστατικο συνέβη παραμονές του αγώνα με τη Βέροια: 
Εκείνη την ημέρα ήμουν σπίτι και ετοιμαζόμουν να δω τον αγώνα. 2-3 φίλοι μου από Θεσσαλονίκη με είχαν καλέσει νωρίτερα και μου είχαν πει ότι ετοιμάζονται για την εκδρομή.

Πριν το ματς επίσης με κάλεσε ένας φίλος από Amsterdam και μου έλεγε ότι έχει καλέσει σπίτι του 6 φίλους Αρειανούς για να δουν όλοι μαζί το ματς (κακώς που δεν οργάνωσα και εγώ κάτι αντίστοιχο στο Λονδίνο).

Επίλογος
Αυτό που προσπαθώ να πω είναι ότι ο κόσμος μας παρόλο που έχει περάσει τα πάνδεινα, είναι ιδιαίτερα συσπειρωμένος και συνειδητοποιημένος. Μάλιστα όχι μόνο σε Ελλάδα (που δίνει το παρόν σε όλα τα γήπεδα με μαζική παρουσία), αλλά ακόμη και στο εξωτερικό. Για εμάς που λείπουμε, είναι ακόμη πιο δύσκολο αφού δεν μπορούμε να δούμε την ομάδα μας από κοντά, (αλήθεια και τι δε θα έδινα για να πάω μια εκδρομή φέτος σε Γιάννενα - Βέροια - Λειβαδιά - Τρίπολη)...

Αυτός ο Λαός δεν αξίζει να περνάει τέτοιες στεναχώριες. Στα 100 μας και αντί να σκεφτόμαστε πως θα κατακτήσουμε κάποιο πρωτάθλημα ή κύπελλο συζητάμε για το αν θα υπάρχει η ΠΑΕ του χρόνου. Το μόνο σίγουρο είναι ο κόσμος θα "βάλει και πάλι πλάτη" για να υπάρξει ανάκαμψη. Το πρώτο βήμα θα γίνει με τη σωτηρία της ομάδας φέτος και από το καλοκαίρι και μετά βλέπουμε πως θα κινηθούμε για να εξυγιάνουμε περαιτέρω την ΠΑΕ. 


99 ΧΡΟΝΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ - 99 ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑΣ

ΑΡΗ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ ΤΕΛΕΙΩΜΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ...


5 σχόλια:

jim είπε... 25 Μαρτίου 2013 στις 9:15 μ.μ.

Έτσι Γιάννη.

Είμαστε πικραμένοι πέρα ως πέρα. Όλοι μας. Είτε εμείς εδώ στην Ελλάδα/Θεσσαλονίκη, είτε εσείς το εξωτερικό φίλε.

Το κακό είναι ότι δεν υπάρχει και κάτι που να μας κάνει αισιόδοξους.

Μόνο ο κόσμος. Αλλά δεν αρκεί.

Σε κάθε περίπτωση, ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ στην ομάδα μας, ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ στους οπαδούς μας...

Ευχή ; ; ; Να βγούμε από αυτό το τέλμα και να επανέλθουμε γρήγορα στις επιτυχίες...

Unknown είπε... 25 Μαρτίου 2013 στις 9:16 μ.μ.

Πολυ ωραιο αρθρο VardAri. Οντως εσυ στεναχωριεσαι διπλα εκει περα που βρισκεσαι. Πολυ ωραια τα περιστατικα που γραφεις, που αποδεικνυουν οτι ο λαος του ΑΡΗ, οπως και ο ιδιος ο ΑΡΗΣ, ειναι τεραστια μεγεθη και δεν προκειται να σβησουν ποτε.

terrys3 είπε... 26 Μαρτίου 2013 στις 3:59 π.μ.

Tsekarete ki ayto:
http://www.sombrero.gr/2013/03/25-%CE%BC%CE%B1%CF%81%CF%84%CE%AF%CE%BF%CF%85-1914-25-%CE%BC%CE%B1%CF%81%CF%84%CE%AF%CE%BF%CF%85-2013/

KANTHAR0S είπε... 26 Μαρτίου 2013 στις 3:19 μ.μ.

Μα, δεν γίναμε Αρειανοί για τους τίτλους και τα μεγαλεία. Γίναμε Αρειανοί για την πίστη, την ενέργεια και την ελπίδα που βγάζει αυτός ο σύλλογος.