Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

ΆΡΗΣ - ΠΑΟΚ 2-2 Μεγάλο πάθος αλλά θέλουμε νίκες

Με 2-2, λοιπόν, ολοκληρώθηκε το ντέρμπι. Ένα αποτέλεσμα που αφήνει γλυκόπικρη γεύση στους οπαδούς. Γλυκιά, γιατί με βάση την εικόνα του πρώτου ημιχρόνου, ήμασταν τυχεροί που δεν χάσαμε και πικρή γιατί μετά το 2-2, πατήσαμε περιοχή και είχαμε τις δυνατότητες να πάρουμε την νίκη. Από ένα ημίχρονο για τις δυο ομάδες. Οι φιλοξενούμενοι, ήταν πολύ καλύτεροι στο πρώτο. Εμείς, πολύ καλύτεροι στο δεύτερο, καθώς οι φιλοξενούμενοι, παρουσιάστηκαν αγνώριστοι.


Μπράβο για το πάθος στους παίκτες μας, μπράβο στον κόσμο για την μαγική του παρουσία (το Κλεάνθης Βικελίδης, θύμισε εποχές Ευρώπης), αλλά χρειαζόμαστε Ν-Ι-Κ-Ε-Σ ! ! ! Οι ισοπαλίες δεν μας κάνουν πλέον. Όσο, κολλάμε στην ισοπαλία και λέμε ότι μας αφήνει γλυκόπικρη γεύση και θα μπορούσαμε να χάσουμε ή να κερδίσουμε, δεν κάνουμε τίποτα... Θέλουμε Ν-Ι-Κ-Ε-Σ. Μόνο έτσι θα σωθούμε...

Το ματς, ξεκίνησε με τους χειρότερους οιωνούς για μας. Το να δέχεσαι γκολ, εντός έδρας σε ντέρμπι από το 1ο λεπτό είναι ότι χειρότερο. Από αδράνεια της άμυνας μας ή από έλλειψη συνεννόησης αν θέλετε, φάγαμε το πρώτο γκολ. Το θετικό, ήταν ότι "απαντήσαμε" πολύ γρήγορα. Και μάλιστα, με ένα πανέμορφο γκολ του Αγκάνθο, που θύμισε κάτι από Κάμπορα . . .

Οι φιλοξενούμενοι, έπαιζαν με την αμυντική τους γραμμή 15 περίπου μέτρα πάνω από την περιοχή τους. Εξαρχής, λοιπόν, ανέβασαν τις γραμμές τους. Σκοπός τους, ήταν να μας πιέσουν μεταξύ της μεγάλης μας περιοχής και του κέντρου μας και ταυτόχρονα να έχουν την δυνατότητα να ανεβάζουν τα πλάγια μπακ τους. Ούτως ή άλλως, οι αποστάσεις των γραμμών τους ήταν κοντά. Άρα, τους "έπαιρνε" αν το κάνουν.

Το θετικό για μας ήταν ότι εκμεταλλευτήκαμε το ανέβασμα των γραμμών τους και σκοράραμε για το 1-1 πολύ γρήγορα. Στην συνέχεια, οι φιλοξενούμενοι ήταν πολύ καλύτεροι από εμάς. Στην κυριολεξία μας έπαιζαν στο μισό γήπεδο. Με αποτέλεσμα να σκοράρουν ένα όμορφο γκολ με τον Καμαρά.

Και σ' αυτό το σημείο θα επαναλάβω κάτι που έγραψα πριν μέρες. Εφόσον, ο Μάρκος είναι ντεφορμέ ας μείνει 2-3 ματς στον πάγκο. Καλό θα του κάνει. Να χαλαρώσει λίγο.

Είχαμε πολλά κενά, από τα άκρα. Κυρίως από την μεριά του Καζναφέρη. Από κει ξεκίνησαν και τα δύο γκολ. Γενικά, ο Κάζνα, σε "κακό φεγγάρι". Στο κέντρο δεν υπήρχαμε. Ο Κοέλιο, δεν ήξερε που να τρέξει για να δώσει βοήθειες. Γενικότερα, πολύ κακή αμυντική λειτουργία.

Και ήμασταν τυχεροί, που οι αντίπαλοι δεν πέτυχαν κι' άλλο γκολ. Και ξεκινάει το δεύτερο μέρος και τα δεδομένα του πρώτου μέρους, άλλαξαν εντελώς. Οι φιλοξενούμενοι, κλείστηκαν και εμείς είχαμε τον έλεγχο. Ούτε μία φάση δεν έκαναν οι αντίπαλοι. Μόνο μια σέντρα που δεν την έφτασε ο Σαλπιγγίδης μπροστά από το τέρμα.

Παρόλα αυτά, δεν χάσαμε ευκαιρίες. Το πρώτο πέναλτι που δεν έδωσε ο διαιτητής ήταν τραγικό. Αποδείχτηκε ότι αυτή η στολή (των διαιτητών) βλέπει ΆΡΗ και σεληνιάζεται. Δεν εξηγείται αλλιώς. Ήμουν μακρυά για να δω αν ήταν. Από τα ραδιόφωνα όμως, οι ρεπόρτερ βλέποντας την φάση σε ριπλέϊ, είπαν ότι ήταν χέρι.

Από το σημείο εκείνο και έπειτα και με τον κόσμο να έχει ξεσηκωθεί, ήμουν σίγουρος ότι αν μπαίναμε περιοχή και πέφταμε θα έδινε πέναλτι. 100% σίγουρος... Και έφτασα σε σημείο σα μικρό παιδί να φωνάζω "μπείτε περιοχη και πέστε"... Και φυσικά, βγήκα αληθινός. Έδωσε πέναλτι (πάλι ήμουν μακριά και δεν ξέρω αν ήταν) και έγινε το 2-2.

Και μετά, οι φιλοξενούμενοι ξανά-ανέβασαν τις γραμμές τους. Έπρεπε να φάνε γκολ για να το κάνουν. Ανεξήγητη οπισθοχώρηση γι' αυτούς στο δεύτερο μέρος, μετά από ένα πρώτο μέρος που ήταν ανώτεροι σε όλα. Τέτοια οπισθοχώρηση, η οποία άγγιξε τα όρια όχι του φόβου, αλλά του κομπλεξισμού ! ! !


Στο τελευταίο δεκάλεπτο έγινε ματς αγωνίας. Την μία εμείς βγαίναμε μπροστά, την άλλη αυτοί. Τελικό σκορ 2-2.

Είναι ξεκάθαρο ότι ότι ποιοτικότερο έχουμε είναι ο Αγκάνθο και ο Τάτος. Και οι δύο είναι μεγάλοι παίκτες. Και στο δεύτερο μέρος από ένα σημείο και έπειτα πολύ καλός και ο Ζαραδούκας. Ο Κοέλιο, έτρεχε όπου μπορούσε. Ότι προλάβαινε να κάνει το έκανε.

Η άμυνα μας, δεν μου άρεσε καθόλου. Δεν σε πείθει σε καμία περίπτωση. Μα σε καμία. Όποτε πλησιάζει ο αντίπαλος, οι οπαδοί τρέμουν. Έπρεπε να γίνουν και προσθήκες στην άμυνα. Είμαστε πολύ χλομοί. Και αν δεν καταφέρουμε να μείνουμε στην κατηγορία, θα φταίει ότι έχουμε κακή αμυντική λειτουργία. Όσων αφορά το αγωνιστικό, λέω...

Από δω και μπρος, θέλουμε νίκες. Με τις ισοπαλίες, δεν κάνουμε τίποτα. Δεν αρκούν. Και το επόμενο ματς που έρχεται θα είναι καθοριστικό . . .

12 σχόλια:

VardARIS είπε... 4 Φεβρουαρίου 2013 στις 12:18 π.μ.

Συμφωνώ απόλυτα Jim με όσα λες. Μια παρατήρηση μόνο: ο Κασναφέρης ήταν τραγικός στο 1ο ημίχρονο, σίγουρα, αλλά από την άλλη δεν είχε καμιά βοήθεια και από τον Γιαννιώτα. Με το που τους άλλαξε πλευρές, ο Διαμαντάκος βοηθούσε πολύ περισσότερο.

Επίσης οφείλω να πω ότι ο Κοτσαρίδης ήταν χάλια στο 1ο ημίχρονο, όμως στο 2ο ήταν πραγματικά πολύ καλός. Με την είσοδο του Τριανταφυλλάκου κερδίσαμε τον χώρο του κέντρου. Λες τελικά να είχε δίκιο ο Δάσκαλος (Κατσαβάκης) που έλεγε ότι ο 30φυλλάκος είναι σύγχρονο 8άρι?

Μπορεί να ήταν απογοητευτικό το αποτέλεσμα σήμερα, αλλά τουλάχιστον η εμφάνιση ειδικά του 2ου ημιχρόνου έδωσε μια αισιοδοξία στον κόσμο. Πιστεύεις πλέον ότι η ομάδα μπορεί να τα καταφέρει στο Ηράκλειο.

Το κακό είναι ότι ο Αγκάνθο έχει πλέον 7 κίτρινες οπότε πρέπει να επιλέξουμε 2 αγώνες στους οποίους δε θα αγωνιστεί.

Για τον Γιαννιώτα απλά θα πω ότι πρέπει να σκύψει το κεφάλι, γιατί έχει πάρει ψηλά τον αμανέ. Και σήμερα ήταν εξαφανισμένος, οπότε δεν του φταίει κανένας Αλκαράθ ή Μιχαλήτσιος. Ο κόσμος έχει μάτια και βλέπει...

jim είπε... 4 Φεβρουαρίου 2013 στις 1:50 π.μ.

Ο Γιαννιώτας, τίποτα φίλε, όντως. Στην αρχή, προσπάθησε να μπουκάρει σε μια-δυο φασεις, να πιεσει αλλα τιποτα.

Ο Τριανταφυλλάκος, μου άρεσε και μένα. Άφησε καλές εντυπώσεις. Το αποτέλεσμα δεν ηταν εντελώς απογοητευτικό.

Ο Αγκάνθο με ΟΣΦΠ και ΠΑΟ δεν θα πάιξει. Θελει και ερωτημα ; ; ; Τον βάζεις με στα αλλα δυο πιο βατα ματς για να τα παρεις. Οχι οτι με ΠΑΟ , δεν ειναι βατος, αλλα οσο να ναι οι αλλες ομαδες ειναι πιο βατες.

Μου άρεσε το πάθος των παικτών. Την άρνηση τους, να δεχτούν την ήττα. Αν συνεχίσουν έτσι θα ανεβούμε. Κια αν παίξουμε έτσι στα Χανιά, το διπλό δεν είναι μακριά.

Ανώνυμος είπε... 4 Φεβρουαρίου 2013 στις 10:36 π.μ.

Μου άρεσε η ομάδα χθες. Καλή δύναμη σε όλους για την συνέχεια.
Χαβίτο.

Unknown είπε... 4 Φεβρουαρίου 2013 στις 2:49 μ.μ.

Πανω κατω συμφωνουμε Τζιμ. Κι εγω πιστευω πως οι καλες εμφανισεις δεν μετρανε πλεον. Μονο οι ΝΙΚΕΣ και οι ΒΑΘΜΟΙ. Ετσι θα σωθουμε. Παντως, με την εμφανιση του δευτερου ημιχρονου δεν εχουμε να φοβηθουμε τπτ και κανεναν.

Επιτελους, ειδαμε τον Τριανταφυλλακο να παιζει πολυ καλα, και μαλιστα ως χαφ! Ρε λετε να του ταιριαζει αυτη η θεση; Και περυσι αν θυμαστε ως 10αρι εκανε εξαιρετικες εμφανισεις!

Επισης, μου αρεσε πολυ στο δευτερο ημιχρονο και ο Κοτσαριδης, και φαινεται πως κερδισαμε αλλο ενα πολυ καλο χαφακι. Φυσικα, μεγαλος παικτης ο Αγκανθο.

Τωρα το ματς με Πλατανια εχει ως εξης:

Νικη: Πολυτιμη, συνεχιζουμε.

Ισοπαλια: Κακο αποτελεσμα, εξαρταται ομως τι θα κανουν Βεροια-Κερκυρα.

Ηττα: Καταδικαστικη...

Τελος, μπραβο σε ολους τους παικτες για το παθος που εδειξαν, αλλοι επαιξαν καλα, αλλοι οχι, αλλα κανενας δεν μπορει να τους κατηγορησει για ελλειψη διαθεσης.

Συνεχιζουμε. Η συνεχεια ειναι δυσκολη...

jim είπε... 4 Φεβρουαρίου 2013 στις 3:26 μ.μ.

Καλώς τον Χαβίτο. Και μένα μου άρεσε φιλε, κυριως στο δευτερο μερος.

Νικ, έτσι είναι. Νικες από δω και πέρα. Δεν κανουμε τιποτα χωρις νικη. Ειδικά με τον Πλατανια.

giorgos super3 είπε... 4 Φεβρουαρίου 2013 στις 4:22 μ.μ.

κραταμε το 2ο ημιχρονο...ο καζναφερης μεταλαχθηκε στο 2ο,οπως και ολη η ομαδα...πολυ καλος ο 30φυλακος (vardaris μην μ το κλεβεις,εγω το προτοεγραψα με το 30 μπροστα :P ) και ο κοτσαριδης οταν απο αμυντικο χαφ πηγε αριστερα βοηθησε αρκετα,γιατι στο πρωτο ημιχρονο απλα δν υπηρχε(οπως και ολη η ομαδα αλλωστε...)
τωρα ακολουθει αλλος ενας τελικος με πλατανια,εχουμε 1 βαθμο διαφορα,παμε για διπλο που θα μας δωσει μεγαλη αναδα και μετα υποδεχομαστε τα πελατακια με τις πρασινες μπυτζαμες !

RedDragon είπε... 4 Φεβρουαρίου 2013 στις 4:37 μ.μ.

το "τα πελατάκια" πως το σκέφτηκες ρε Γιώργο;

Αυτοί κ η Αεκ είναι οι μόνοι που τα τελευταία χρόνια δεν κερδίζουμε στο Χαριλάου...

Ακόμη κ τον Γαύρο τον έχουμε κερδίσει κάποιες φορές...

Τον Βάζελο αν δεν κάνω λάθος έχουμε να τον κερδίσουμε από το 2006...

giorgos super3 είπε... 4 Φεβρουαρίου 2013 στις 5:18 μ.μ.

τν βαζελο τον ξεπεταξαμε περσι 3-1

giorgos super3 είπε... 4 Φεβρουαρίου 2013 στις 5:19 μ.μ.

στην τελικη κανουμε και καμια πλακα :P

RedDragon είπε... 4 Φεβρουαρίου 2013 στις 5:28 μ.μ.

Πω το περσινό το είχα ξεχάσει...

Παρόλα αυτά ο Βάζελος μας δυσκολεύει πάντα στο Βικελίδης

VardARIS είπε... 4 Φεβρουαρίου 2013 στις 9:20 μ.μ.

30φυλλάκος, το είδα χθες που το έγραφες Γιώργο και ναι σου το εκλεψα φίλε... Σαφώς πιο εύκολο!

jim είπε... 4 Φεβρουαρίου 2013 στις 9:38 μ.μ.

Άλλος ο Παναθηναϊκος των προηγουμενων ετών και άλλος ο φετεινός.

Τον φετεινό Παναθηναϊκό, όλοιμπορούν να τον κερδίσουν.

Τα ματς, που πρεεπει να διαλεχτουν για να μην παιξει ο Αγκάνθο ειναι με ΟΣΦΠ και ΠΑΟ...

Κατά την γνώμη μου δηλαδή.

Και ένα στατιστικό. Δεν χάσαμε (ούτε κερδίσαμε βεβαια) ΑΕΚ, ΟΣΦΠ, ΠΑΟΚ...

Αυτό, έγινε μονο την σεζόν 2009-2010 επί Κούπερ... Μένει φυσικά να μη χάσουμε και από ΠΑΟ, για να ολοκληρωθεί η 4άδα των ντέρμπι με αήττητο εντός.