Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

Άρης - Παναθηναϊκός: 3-1 (Match Review)

ΑΡΗΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ: 3-1! 
                                                     12' Cezarek
                                                                   38' Boumsong
                                                     45' Dickoh
                                                     48' Neto

Δίκαιη νίκη (όπως παραδέχθηκε τόσο ο Φερέιρα όσο και ο Γόντικας) και μεγάλη εμφάνιση από την ομάδα μας μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα. Και μόνο το γεγονός ότι η τελευταία μας εντός έδρας νίκη ήταν στις 10 Απριλίου (ναι, 8 μήνες πριν!!!!), κάτι λέει...

Επιτέλους νίκη, 2η για το πρωτάθλημα, αλλά τι νίκη, απέναντι στον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό, τον οποίο έπαιξε για πλάκα. 3-1 τελικό σκορ και χωρίς υπερβολή το σκορ θα μπορούσε να πάρει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις. ΠΑΘΟΣ, ΘΕΛΗΣΗ, ΔΥΝΑΜΗ, ΤΣΑΜΠΟΥΚΑΣ, ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ τα στοιχεία που καθόρισαν (κατ΄εμέ) το παιχνίδι.
Χαρακτηριστικά που θα θέλαμε να βλέπαμε σε κάθε παιχνίδι, και όχι μόνο με αντίπαλο κάποιον μεγάλο του ΠΟΚ. Αυτό που λέμε εδώ και καιρό: δε μας νοιάζει αν θα παίξετε καλά ή όχι, δε μας νοιάζει αν θα κάνετε τακουνάκια, αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να παίζετε με πάθος και να δίνετε και την ψυχή σας. Να ματώνετε την φανέλα... 


Αν έπαιζαν έτσι οι παίκτες υπήρχε περίπτωση να πάρει αποτέλεσμα ο Ατρομητάκος ή η Ξανθούλα μέσα στο Χαριλάου; Προσωπικά δεν το νομίζω...

Καταιγιστικός ο Άρης στο πρώτο 15 λεπτο του αγώνα. Δεν ήταν μόνο το γκολ. Το γήπεδο είχε κατηφόρα. 4 φάσεις πριν σημειώσει το γκολ ο Τσέζαρεκ, οι οποίες ήταν σημαντικές. Μάλιστα οι δύο από αυτές ήταν διπλές ευκαιρίες.

1-0 με Τσέζαρεκ
Σέντρα του Μίσελ από αριστερά, που έκανε ό,τι ήθελε με αντίπαλο τον Βύντρα, φανταστική προβολή του Τσέζαρεκ και φωτιά στο γήπεδο...

Μετά το 15 και μέχρι την ισοφάριση
Δώσαμε χώρο στον αντίπαλο, και τελικά χωρίς να απειληθούμε σοβαρά, πέρα από ένα καλό σουτ του Κλέιτον, δεχθήκαμε και πάλι γκολ από στημένη φάση. Ήμαρτον... Πάλι τα ίδια, δίμετρα κορμιά και δεν μπορούμε να απομακρύνουμε?

2-1 στο 45' και η τάξη αποκαταστάθηκε
Πάλι ο Άρης ανέκτησε τα ηνία του αγώνα και η πίεση καρποφόρησε. Λάθος απόκρουση του Σαριέγκι, και ο Ντίκο με τελείωμα που θα ζήλευαν και οι επιθετικοί μας, κάνει το 2-1, στο καλύτερο σημείο...

3-1 και κάπου εκεί η σεμνή τελετή έλαβε τέλος
Δεν θυμάμαι από πότε είχα να δω παιχνίδι στο Χαριλάου, χωρίς άγχος. Επιτέλους λοιπόν παρακολουθήσαμε ένα παιχνίδι χωρίς άγχος μετά το 3-1 του Νέτο. Έτσι όπως παίζαμε εμείς, σε συνδυασμό με το πως έπαιζε ο Παναθηναϊκός, σου δινόταν η εντύπωση ότι δεν μπορεί να απειληθούμε. Δεν γινόταν να χαθεί αυτό το παιχνίδι...

Το κακό είναι ότι δεν βάλαμε και άλλα...
Τι καλύτερο για την ψυχολογία μιας ομάδας να βάλει και άλλα γκολ στον πρωτοπόρο βάζελο! Ας όψεται ο Καστίγιο...

Διακριθέντες
Κανονικά θα έπρεπε να πω ότι δεν στέρησε κανένας. Αλλά θα τονίσω κάποιους:

  • Φατί - Τόχα έκαναν εκπληκτική δουλειά στο κέντρο. Και όμως ναι, ο Τόχα, τον οποίο τον έχουμε κράξει άπειρες φορές σήμερα ήταν πραγματικά πολύ καλός. Ακόμη πιο σημαντικό το γεγονός ότι ενώ παίξαμε με δύο πύργους μπροστά, κράτησαν μόνοι τους το κέντρο. 
  • Τσέζαρεκ: πάλεψε πολύ, πέτυχε το 1ο γκολ, έχασε ένα τετ α τετ. Μακάρι να μην έχει άλλες ατυχίες για να αποκτήσει έναν ρυθμό. Παραφωνία το γεγονός ότι χάνει τον Μπουμσόγκ στο γκολ...
  • Ούμπιδες: με περισσότερη διάρκεια στο παιχνίδι του, εκπληκτικός στο 1ο ημίχρονο, αρκετά καλός και στο δεύτερο. Πολύ δουλειά, υποψήφιος πιστεύω για MVP του αγώνα. 
  • Μίσελ: πολύ καλός τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά. Έκαναν ένα εκπληκτικό δίδυμο με Ούμπιδες. Έδωσε και την ασίστ στον Τσέζαρεκ. 
  • Ντίκο - Σανκαρέ: πολύ καλοί, με πολλές δυνάμεις. Στις προσωπικές μονομαχίες "κατάπιαν" στην κυριολεξία τους αντιπάλους τους. 
  • Παπαστεριανός: πήγε πολύ καλά με αντίπαλο τον Κουίνσι. Προσπάθησε πολύ, ας ελπίσουμε να μην τραυματίστηκε...
Αρνητικός του αγώνα

Με διαφορά ο Καστίγιο. Πραγματική παραφωνία. Δεν μπορώ να καταλάβω τον λόγο... Θαρρείς και προσπαθεί να εκνευρίσει τον κόσμο!
Σε ρηχά νερά ο Γιάκομπ, όπως και ο Γιαννιώτας.

Η διαιτησία
Μακάρι να μας έπαιζαν έτσι όλοι οι διαιτητές. 50-50 ο Σπάθας, χωρίς να δώσει αφορμές για συζητήσεις. Διαμαρτύρεται (δειλά) ο Παναθηναϊκός για το ότι άφησε το σκληρό παιχνίδι των παικτών του Άρη. Εγώ προσωπικά δεν είδα ούτε μία φάση που να αδικήθηκε κάποια ομάδα.

Το μέλλον
 Μην παίρνουν τα μυαλά μας αέρα, δεν γίναμε Μπαρτσελόνα σε μια εβδομάδα. Τα παλτά παίκτες μας που αγωνίστηκαν την περασμένη Κυριακή με αντίπαλο τον Πανιωνίο, ξαφνικά δεν έγιναν Μέσι και Τσάβι.
Χρειάζεται διάρκεια, σε καμιά περίπτωση επανάπαυση, είμαστε πολύ πίσω. Μακάρι να δούμε αυτό το πάθος και με αντίπαλο την Τρίπολη.

Μετά από πολύ καιρό χαρά... Άντε ρε Άρη αρρώστια μας...

6 σχόλια:

KANTHAR0S είπε... 5 Δεκεμβρίου 2011 στις 3:18 π.μ.

Ρε παιδιά, σίγουρα έπαιζε η Αρειανάρα; Πάρα πολύ καλή εμφάνιση. Μέχρι κι ο Τόχα μασούσε σίδερα.

Θα έχουμε ανάλογη συνέχεια; Θα αποκτήσουμε διάρκεια και σταθερή σταθερότητα; Έτσι νομίζω.

Ανώνυμος είπε... 5 Δεκεμβρίου 2011 στις 9:23 π.μ.

Ο Πρόμπιερζ δείχνει καλά δείγματα. Δεν μασάει στις επιλογές , βάζει Γιαννώτα βασικό, Βελλίδη, βγάζει Καστίγιο , τον βάζει όμως αλλαγή. Ό,τι λέει η λογική και παραπάνω. Μπράβο του, να συνεχίσει έτσι.

Πρώτη φορά νίκη χωρίς άγχος, κατά κράτος επικράτηση,φαινόταν ότι δεν γίνεται να χαθεί το ματς από το 60΄.

Στηρίξτε τον Καστίγιο, δεν έχει ψυχολογία αλλά είναι παικταράς. Θα τον στρώσει ελπίζω ο Πρόμπιερζ.

Άρειανάρα οέο.

Τα αίσχη του γάβρου τα είδαμε πάλι.
Καταστρέφουν το ποδόσφαιρο.

Χαβίτο

Ανώνυμος είπε... 5 Δεκεμβρίου 2011 στις 9:32 π.μ.

Δεν γίνεται να μην αναφέρω και την μεγαλειώδη επιλογή του Πολωνού να παίξει με δύο βαρειά σέντερ φορ. Δεν κατάλαβα πως απέδωσε, πάντως έβλεπα μια περιοχή γεμάτη παίκτες του Άρη και όχι όπως παλιά που δεν πατήσε κανείς. Και κάναμε πολλές ευκαιρίες.

Λίγα φάγαν τα βαζέλια.

Πάντα τέτοια.

Χαβίτο

RedDragon είπε... 5 Δεκεμβρίου 2011 στις 11:18 π.μ.

MVP με διαφορά ο Τόχα. Η καλύτερη του εμφάνιση με τη φανέλα του Άρη. Έτρεχε ασταμάτητα και ήταν συνεχώς στη σωστή θέση.

Αλλά φυσικά όλοι ήταν εξαιρετικοί χθες. Σχεδόν όλοι...

Ο Γιάκομπ είναι άχρηστος και ο Καστίγιο το θέλει αλλά δεν το βρίσκει ακόμη...

Πολύ καλή κ η αλλαγή του Γιαννιώτα με τον Νέτο.

Κρατάμε τη νίκη κ τα πονταλάκια κ χαμηλά τους τόνους. Βέβαια αυτή τη βδομάδα θα δώσουν συνεντεύξεις όλοι, μέχρι κ οι βοηθοί των φροντιστών...

Επιβάλλεται να κάνουμε ένα σερί 2-3 νικών για να ανασάνουμε...

RedDragon είπε... 5 Δεκεμβρίου 2011 στις 11:19 π.μ.

Κρίμα που η νίκη με τον Βάζελο δεν συνδυάστηκε με νίκη επί του Γαύρου στο μπάσκετ... κρίμα...

Ανώνυμος είπε... 5 Δεκεμβρίου 2011 στις 3:36 μ.μ.

Μπραβο. Συγχαρητηρια ρε μαγκες. Εξαιρετικη εμφανιση που θυμισε περσινη Ευρωπαικη πορεια. Παιξατε απλικαρισια και αντρικεια. Σβησατε το φιλοδοξο βαζελο, που λειτουργει με εναν ανθρωπο. Και αν αυτος δεν ειναι σε φορμα, η ομαδα δεν τραβαει. Ευτυχως η ομαδα μας δεν εχει ζησει τετοιες καταστασεις σχεδον ποτε. Ο λογος φυσικα για τον Λετο.

Εξαιρετικο ποδοσφαιρο απο τη ομαδα. Τα κυριοτερα στοιχεια ηταν 4, τα οποια πιστευω λειτουργησαν καταλυτικα ωστε να ερθει η πολυποθητη νικη.
1. Κατοχη μπαλας. Πραγματικα αναρωτιομουν αν εβλεπα τον φετινο ΑΡΗ. Αν αυτοι ειναι οι παικτες της φετινης χρονιας. Αν ειναι δυνατον. Τετοιο κρατημα και κατοχη μπαλας ειχα να δω χρονια (εκτος απο Λεβερκουζεν). Μπραβο ρε αλανια. Πολυ ωραιοι συνδυασμοι, και στο κεντρο, αλα και στα ακρα.
2. Πιεση ψηλα. Το πρεσινγκ στο συγχρονο ποδοσφαιρο ειναι απ' τα κυριοτερα σστοιχεια μιας σωστης ομαδας. Οι μεσοεπιθετικοι, εκτος του Ρουμανου, πιεζαν πολυ ψηλα τους αντιπαλους, αναγκαζοντας, ετσι, να κανουν το ευκολο λαθος.
3. Αμυντικη λειτουργια. Καμια σχεση με τα προηγουμενα ματς. Εξαιρετικη αμυντικη λειτυοργια απο ολους τους αμυντικους και ταα δυο χαφ. Το κεντρικο αμυντικο διδυμο ενεπνεε σιγουρια, το ιδιο και τα αμυντικα χαφ. Τα μπακ εδειξαν μεγαλες αντοχες.
4. Ουμπιντες. Κατα τη γνωμη μου ο καλυτερος παικτης του ΑΡΗ φετος. Ουτε Μεξικανοι, ουτε Αλγερινοι. Αυτος ειναι παικτης. Απλα τα εχει ολα. Ταχυτητα, τεχνικη, παθος, αλληλοκαλυψη, καθετη πασα. Σιγουρα ο MVP στο χθεσινο ματς.

Παμε στην ατομικη αποδοση. Ο Βελλιδης σταθεροτατος, φυσικα καλυτερος απ' το Σηφακη. Πλεον δεν φοβαμαι στις στημενες φασεις, ξερω οτι καποιος θα βγει και θα μπλοκαρει σταθερα τη μπαλα. Ντικο και Σανκαρε εξαιρετικο αμυντικο διδυμο. Δεν περνουσε τιποτα, βοηθουσαν στην αναπτυξη, ενω ο ενας σκοραρε κιολας. Παπαστεριανος και Μισελ τελειοι. Απλα τελεια εμφανιση. Εκανα οτι πρεπει να κανει ενα μπακ. Φοβεροι στα ανασταλτικα καθηκοντα, ενω ο δευτερος ειναι απ' τους καλυτερους της ομαδας. Φατι και Τοχα μπραο ρε. Μπραβο ρε Τοχα, που μας εδειξες τις δυνατοτητες σου μπραβο. Ο Γιαννιωτας, δεν ηταν οπως στα αλλα ματς, αλα βοηθησε. Ενταξει, τι αλλο να περιμενεις πια; Οσο για τον Ρουμανο, τα συμπερασματα δικα σας.

Ο προπονητης ειναι ιδανικος για ΑΡΗ. Πεισματαρης στις αποφασεις του, δεν δισταζει να αφησει εξω Αλγερινους και Μεξικανους που δε σεβονται τη φανελα, ενω μου αρεσει πολυ που δινει ευκαιριες στους νεαρους. Σνεχισε ετσι, Μιχαλ, εμεις θα 'μαστε μαζι σου!

Απαιτω σερι με Αστερα, Κερκυρα, Παναιτωλικο, Δοξα, ΠΑΣ και Πανθρακικο, μιας και ειδαμε τις πραγματικες δυνατοτητες. Δεν εγινε κατι με μια νικη, και τα προηγουομενα δεν ξεχνιουνται. Απλα μας δειξατε τις δυνατοτητες σας, μαγκες, και μπραβο σας.

Sifakis3

Υ.Γ. Μπραβο στον Τσεζαρεκ που με ταπωσε. Σε 1,5 ματς, 2 γκολ. Συγχαρητηρια ρε μαγκα, μεδιεψευσες τελειως, που σε ειχα για τελειωσ αμπαλο. Συνεχισε ετσι, και εμεις θα σε αγαπησουμε περισσοτερο απο Καμπορα ακαι Κοκε, να το ξερεις αυτο.

Υ.Γ.2 Συγγνωμη αν κουρασα.