Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Άλλη μία χαμένη ευκαιρία


Αφού πέρασαν κάποιες ώρες από το ντέρμπι, με λίγο πιο καθαρό μυαλό είπα να γράψω την άποψη μου για το παιχνίδι.

Σε γενικές γραμμές συμφωνώ σε όλα αυτά που γράφει ο VardAris στο προηγούμενο Post.

Είδαμε ένα πολύ κακό ματς, με ελάχιστες φάσεις αλλά με πολύ παθός και από τις 2 ομάδες.

Είδαμε τον Άρη να μπαίνει δυνατά και να φαίνεται ότι θα καθαρίσει γρήγορα το ματς αλλά να οπισθοχωρεί εντελώς αναίτια και έναν Παοκ να παίζει για να μην χάσει και τελικά να το καταφέρνει μάλλον εύκολα...

Δε μπορεί κανείς να κατηγορήσει τους παίχτες του Άρη για έλλειψη πάθους ή αδιοφορία. Οι περισσότεροι (με 1-2 εξαιρέσεις) τα έδωσαν όλα στο γήπεδο. Φάνηκε όμως ότι αυτό δεν ήταν αρκετό. Αυτό που μπορείς να τους επισυνάψεις είναι ότι στο 2ο ημίχρονο μετά την ισοφάριση χάσανε τη ψυχραιμία τους, αγχώθηκαν κ οδηγήθηκαν σε ένα άναρχο τρόπο παιχνιδιού μήπως κ φτάσουν στο γκολ.

Σε αυτό βέβαια βοήθησαν και οι αλλαγές του Τσιώλη τόσο σε πρόσωπα όσο κ σε στήσιμο της ομάδας.

Και οι δύο ομάδες ήταν πολύ κακές. Και οι δύο είχαν κάποια διαστήματα καλής απόδοσης αλλά καμία δεν δικαιούταν κάτι παραπάνω από την ισοπαλία. Όσο έπαιξε ο Άρης με γιόμες άλλο τόσο έπαιξε κ ο Παοκ. Και μάλιστα από γιόμα ευτύχησε να ισοφαρίσει...

Ακόμη κ με αυτό τον τρόπο πάντως μετά το γκολ της ισοφάρισης η μόνη ομάδα που προσπάθησε να κάνε κάτι σαν φάσεις (ευκαιρίες δεν το λες) ήταν ο Άρης. Ο Παοκ βολευόταν απίστευτα με το Χ κ το έδειξε στο γήπεδο μη ρισκάροντας καθόλου.

Είναι όμως αξιοπερίεργο πως μία ισοπαλία με τον Παοκ αντιμετωπίζεται από τους περισσότερους από μας σαν ήττα και καταστροφή. Βγάλαμε άχρηστους τους πάντες (παίχτες, διοίκηση κ προπονητή) και ζητάμε επειγόντως αλλαγές. Ενδεχομένως επειδή παίζαμε στην έδρα μας κ προηγηθήκαμε στο σκορ ενώ από την αντίπαλη πλευρά αντιμετωπίζεται σαν Θρίαμβος!!! Είχαμε μάλιστα κ αφιέρωση του ιδιαίτερα γραφικού Μπολόνι του πόντου που πήρανε!!

Κάποιοι δημοσιογράφοι μάλιστα προχώρησαν παρακάτω και είδαν "ποιοτική διαφορά" ανάμεσα στις 2 ομάδες. Είδαν ότι ο Πάοκ έχασε την ευκαιρία να πάρει τη νίκη;;;;;; Είδαν ότι ΑΝ έπαιζαν οι απουσίες τους τότε θα κέρδιζαν εύκολα...

Ο Παοκ ήρθε για να μην χάσει στο Χαριλάου (όπως κάνουμε εμείς όταν πάμε στην Τούμπα). Το ότι κατάφερε να φύγει με το Χ οφείλεται περισσότερο στη δική μας κακή διαχείριση του αγώνα κ λιγότερο σε κάποια σπουδαία δική του απόδοση.


Όσο για τις απουσίες ναι θα συμφωνήσω ότι ο Παοκ είχε πολλές αλλά αυτό οφείλεται στο ότι δεν έχει γεμάτο ρόστερ. Απουσίες είχαμε κ εμείς. Και αν οι Γκαρσία κ Βράνιες δεν θεωρούνται σημαντικές του Σολτάνι και του Τσέζαρεκ είναι. Διότι η ομάδα δεν είχε εναλλακτική λύση στην επίθεση πέρα από τον Γιάκομπ και τον πιτσιρικά τον Τριανταφυλλάκο.

Να σημειωθεί επίσης ότι τραυματίστηκε ο Παπαστεριανός και έγινε αναγκαστική αλλαγή χαλώντας τα σχέδια του Τσιώλη... μάλλον... αλλά δικαιολογίες μπορούμε να βρούμε πολλές...

Θα ακολουθήσει Post με την κριτική των παιχτών.

5 σχόλια:

VardARIS είπε... 24 Οκτωβρίου 2011 στις 10:11 π.μ.

Ένα post Red θα έπρεπε να αφιερώσουμε και στον γραφικό Μπόλονι, αλλά τζάμπα αξία θα του δώσουμε... Μέγας λαϊκιστής ο Ρουμάνος

Ανώνυμος είπε... 24 Οκτωβρίου 2011 στις 2:44 μ.μ.

Γεια σας μαγκες.

Αυτο το πραγμα που ολοι ειδαμε χτες σιγουρα δεν λεγεται ομαδα. Φοβισμενο και ανουσιο ποδοσφαιρο με γιομες και καμιναδες που μας θυμιζουν ποδοσφαιρο περασμενων δεκαετιων.

Δεν ειναι δυνατον να παιζεις στο γηπεδο σου, να προηγεισαι στο 3ο λεπτο και μετα να παθαινεις μπλακ-αουτ και να αφηνεις μια μετρια ομαδα οπως ο ΠΑΟΚ να κανει το παιχνιδι του και να παιρνει για πλακα το Χ, χωρις να απειληθει σχεδον καθολου.

Ειδα στο γηπεδο μια ομαδα (ΑΡΗΣ) αχρωμη, δυσκοιλια, ανοργασμικη, με τους παιχτες της να μπερδευονται και να πνιγονται μεσα σε ενα τετραγωνικο μετρο χωρις να μπορουν να ανταλλαξουν δευτερη μπαλια, ειδα μια αναπτυξη ομαδας σχολικου πρωταθληματος, ειδα εναν προπονητη να τα εχει χαμενα λες και μολις χτες ανελαβε την ομαδα, ειδα μια κερκιδα να βραζει και ειδα και ενα κοσμο πικραμενο και προδομενο απο τις συνεχομενες γκελες της ομαδας.

Χτες απο καποιο σημειο του παιχνιδιου και μετα καταλαβα πως οπως η ομαδα μας απλα δεν μπορει. Δεν εχει τον τροπο να παιξει καλυτερο ποδοσφαιρο και προσπαθει με κλεφτοπολεμο να παρει το παιχνιδι. Το γεγονος αυτο νομιζω πως βαραινει τον προπονητη της ομαδας καθως ειναι συνυπευθυνος για το χαλι που βλεπουμε εδω και 5 αγωνιστικες.

Τωρα, οσον αφορα τα σεναρια περι αλλαγης προπονητη η γνωμη μου ειναι πως μια αλλαγη προπονητη εχει παντα θετικα αποτελεσματα για ενα μικρο χρονικο διαστημα αλλα σε βαθος χρονου δεν επιφερει τιποτα το ουσιαστικο (εκτος και αν μιλαμε για προπονητες αναγνωρισμενης αξιας).

Απο την αλλη ομως εαν η ομαδα συνεχισει για πολλα ματς ακομη στο ιδιο αγωνιστικο μοτιβο νομιζω πως η απομακρυνση του Σ.Τσιωλη θα ειναι περα απο αναγκαια.

Οι επομενοι στη σειρα που εχουν τεραστιο μεριδιο ευθυνης για αυτο το αγωνιστικο χαλι ειναι φυσικα και οι παιχτες οι οποιοι εκτος ελαχιστων εξαιρεσεων (Βελιδης, Πριτας, Σανκαρε) δεν εχουν πιασει σε κανενα σημειο την αποδοση που χρειαζεται. Σκια του εαυτου ειναι κατα την γνωμη μου ο Καστιγιο για τον οποιον εγινε το καλοκαιρι μια τεραστια (για τα οικονομικα δεδομενα της ομαδας μας) θυσια και που εως τωρα ειναι μακραν ο χειροτερος μας παιχτης ουσιαστικα καταστρεφοντας τις επιθεσεις της ομαδας οταν παιρνει την μπαλα στα ποδια του. Ισως η διακοπη συμβολαιου να ειναι η πιο δικαια λυση εαν συνεχισει να μας κοροιδευει με αυτον τον τροπο.

Στο θεμα του επιθετικου τωρα. Ακουω πολλους που φωναζουν και λενε πως η ομαδα εχει μεινει γυμνη στην επιθεση, τα χωνουν στην διοικηση και αλλα τετοια. Εγω λεω πως και τον Τεβες να φερναμε επιθετικο ετσι οπως παιζει η ομαδα δεν θα ακουμπαγε την μπαλα. Ο Βαζελος παιζει χωρις επιθετικο και εχει βαλει 8 γκολ απλα γιατι οι περιφεριακοι του παιχτες κανουν παπαδες. Εμας η μπαλα οταν φτανει κοντα στην επιθεση μοιαζει με βομβα που ολοι θελουν να την ξεφορτωθουν απο τα ποδια τους. Και ξαναλεω παιχτες κλειδια οπως ο Καστιγιο, ο Καπετανος, ο Νετο, ο Φατι δεν μπορουν να δημιουργησουν με τιποτα.

Τι γινεται απο δω και περα. Σιγουρα δεν ηρθε η καταστροφη του κοσμου (νομιζω το Δεκεμβρη του 2012 θα γινει) και σιγουρα υπαρχουν ακομα αρκετα παιχνιδια για να συγκεντρωσει η ομαδα τους χαμενους της βαθμους (με δυο νικες στα παιχνιδια με ομαδες Α και Β παμε στους 10 βαθμους - ενα βαθμο κατω απο την υπερομαδα του ΠΑΟΚ), αλλα η αληθεια ειναι οτι εαν κρινουμε απο αυτα που εχουμε δει η μαλλον απο αυτα που δεν εχουμε δει εως τωρα μαλλον μας περιμενει μια παρα πολυ δυσκολη χρονια.

Ερχονται συνεχομενα δυσκολα παιχνιδια σε μια φαση που η πιεση ειναι τεραστια καθως η ομαδα θα αγωνιζεται συνεχως με την πλατη στον τοιχο απο παρα πολυ νωρις. Στο χερι τους λοιπον ειναι να αποδειξουν οτι ολα αυτα ηταν απλα ενα ασχημο ονειρο και να παιξουν συμφωνα με αυτα που ολοι γνωριζουμε οτι μπορουν.

Απο την μερια των φιλαθλων της ομαδας ειμαι σιγουρος οτι αρκετοι ηδη εχουν πικραθει αρκετα και εχουν χασει την πιστη τους. Τους καταλαβαινω απολυτα αλλα νομιζω πλεον πως δεν ειναι καιρος για δακρυα.

Οσο ευκολα αφοριζουμε τωρα τοσο ευκολα θα θριαμβολογουμε σε περιπτωση που η ομαδα ανακαμψει.

Και εγω χαμενα τα χω μαγκες αλλα θελω να ελπιζω για το καλυτερο.

Θα δουμε........

Ρουκουνας

VardARIS είπε... 24 Οκτωβρίου 2011 στις 3:17 μ.μ.

Ρουκούνα, συμφωνώ απόλυτα με ό,τι γράφεις...

Ανώνυμος είπε... 24 Οκτωβρίου 2011 στις 3:23 μ.μ.

Άλλη μία χαμένη ευκαιρία. Συμφωνώ απόλυτα.

Sifakis3

Ανώνυμος είπε... 24 Οκτωβρίου 2011 στις 3:24 μ.μ.

Σμυφωνώ απόλυτα και με τον Ρουκουνα.

Sifakis3