Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Επικαιρότητα και καθαρό μυαλό

Χάιρεται ! ! Μετά από αρκετό καιρό, "πήρα", μια αδειούλα και έτσι έχω την δυνατότητα να ξεφύγω και να ασχοληθώ από κοντά, με τα θέματα, της ομάδας μας. Χαίρομαι, που η άδεια μου, συμπίπτει, με το πρώτο εντός έδρας παιχνίδι του πρωταθλήματος. Πάντως, αυτό που κατάλαβα, ήταν, ότι, η ομάδα μας, έχει θέματα. Θέματα, τα οποία, όπως πάντα ο καθένας τα βλέπει με διαφορετικό "μάτι". . .


Σε αυτό το άρθρο, θα επιχειρήσω μία συνοπτική ανάλυση των σημαντικότερων, κατά την γνώμη μου, αγωνιστικών θεμάτων, που προέκυψαν στην ομάδα.

Θα καταθέσω, δηλαδή, την γνώμη μου, για το πως βλέπω, προσωπικά, κάποια πράγματα - κάποιες επιλογές.

Καταρχήν, για τα κάποια αρνητικά αποτελέσματα, σε κάποια φιλικά παιχνίδια, στα οποία υπήρχαν αρνητικές αντιδράσεις μετά, ούτε που με απασχόλησαν. Τα φιλικά, είναι για να δοκιμάζει ο προπονητής σχήματα και να κάνει πειράματα. Τα επίσημα μάτς, με καίνε, προσωπικά . . .

Σχετικά, με την πώληση του Βαγγέλη τώρα. Αρχικά, θεώρησα, τα χρήματα (300.000), λίγα. Με δεδομένη τη γεμάτη χρονιά που είχε ο παίχτης και τις καλές του, συμμετοχές στο Europa Leauge.

Σκεπτόμενος, όμως, την δυσκολία που αντιμετωπίζουν όλες οι ομάδες και όχι μόνο, στο οικονομικό κομμάτι, κατέληξα στο συμπέρασμα, ότι, τουλάχιστον, κερδίσαμε χρήματα. Έστω και αυτά τα 300.

Βέβαια, το Timing, της μεταγραφής, μπερδεύει. Γιατί, ο Βαγγέλη, προοριζόταν για βασικός δεξιός μπακ. Τώρα, με την πώλησή του, αλλάζει το πλάνο. Για παραδειγμα, είτε ο Νέτο, θα γυρίσει πίσω (που κατά την γνώμη μου, είναι λάθος), είτε θα γίνει πείραμα με άλλο παίχτη. Η δεύτερη επιλογή είναι ρίσκο. Η πρώτη, δεν με βρίσκει σύμφωνο, γιατί ο Νέτο, μπορεί να δώσει πιο πολλά ως δεξιος πλάγιος μέσος.

Ασφαλώς και το timing των πωλήσεων, στην σύγχρονη ποδοσφαιρική εποχή, δεν κοιτάζει αυτα που αναφέρω, παρόλα αυτά, πρέπει να λαμβάνονται υπόψη.

Στην συνέχεια, προέκυψε το θέμα, με την επιστροφή του Νάτσο Γκαρσία. Όταν, το άκουσα αυτό, θα μου έπεφταν τα ταψιά και οι κατσαρόλες από τα χέρια, εκεί που είμαι.

Ένας παίχτης, που είχαμε καταλήξει, ότι, έκλεισε τον κύκλο του στον ΆΡΗ, ξαφνικά επιστρέφει, γιατί, δεν βρέθηκε φόρμουλα - συνταγή, για τη λύση του συμβολαίου του ή για την επέκταση του δανεισμού του.

Πριν δωθεί δανεικός, πάθαινε τις θλάσεις, τη μία μετά την άλλη. Η σχέση του, με τις θλάσεις, δηλαδή, ήταν και είναι ίδια, με την σχέση του μαθηματικού με τους αριθμούς. Και απολύτως φυσιολογικά κατα την γνωμη μου, έπαθε ακόμη μία, στο τελευταίο μάτς. Όπως θα πάθει άλλη μία, μετα από την επιστροφή του και πάει λέγοντας.

Συμπέρασμα; ; Φαύλος κύκλος, η περίπτωσή του. . .

Το θέμα, με την απόκτηση του επιθετικού περιοχής, τελείωσε μάλλον, με την απόκτηση του Γιάκομπ. Ενός παίχτη, που δεν διαφέρει και πολύ, από παίχτες που ήδη διαθέτουμε στο ρόστερ (πχ Τσέζαρεκ).

Το να ακούγεται το όνομα του Λίντζ και να τον κυνηγας έναν μήνα και μετά να πηγαίνεις για τον λατίνο επιθετικό που και αυτου η περίπτωση δεν "έκατσε" και δεν ξέρω γω, σε πόσους άλλους και να καταλήγεις, στον Γιάκομπ, από τους δίπλα, που έχει και ιστορικό με νευρική συμπεριφορά και ίδια στοιχεία με άλλους παίχτες μας, κάπου ξυνίζει. . .

Τέλος, βρίσκω ακριβές τις τιμές των εισιτηρίων στα πέταλα του γηπέδου μας, για τον αγώνα της Κυριακής, με τον Ατρόμητο. 15 Ευρώ, στο πρώτο εντός έδρας μάτς και με ομάδα που δεν συνθέτει ντέρμπι και με δεδομένη την ταλαιπωρία που θα φάει ο κόσμος με το κυκλοφοριακό, λόγω έκθεσης κλπ, είναι πολλά.

Έτσι, τα βλέπω, προσωπικά, τα θεματα, που απασχόλησαν ή απασχολούν αν θέλετε, την ομάδα μας.

Σε κάθε περίπτωση, αυτό που προέχει, είναι να καταφέρει ο προπονητής να δέσει  τους παίχτες, όσο πιο γρήγορα γίνεται και να έρθουν νίκες. Επίσης, η εκμετάλλευση της έδρας μας, θα παίξει καθοριστικό ρόλο, για την επίτευξη των στόχων μας. Όπως επίσης και η δική μας συμμετοχή στο γήπεδο, θα παίξει τεράστιο ρόλο.

Συζητήσεις, καλό είναι να γίνονται, πάντα όμως καλοπροαίορετα, με επιχειρήματα και με σκοπό την εύρεση λύσεων και την εξαγωγή συμπερασμάτων. Άλλο η γκρίνια και άλλο η συζητηση - ο προβληματισμός και η κουβέντα.

Υ.Γ. 1. Το μάτς την Κυριακή, δεν το χάνω. Θα πάω στο γήπεδο, γιατί δεν γίνεται αλλιώς. Αν θέλει η γνωστή παρέα (Red-Vardaris-Dotore-Geokampour-Jik κλπ), κανονίζουμε και φαγοπότι, από νωρίς.

Υ.Γ. 2. Έχω φτάσει, ως την μέση περίπου της φάσης μου. Λίγο καιρό ακόμη υπομονή και επιμονή χρειάζεται. Το κακό θα είναι, ότι, δεν θα μπορώ να βλέπω ζωντανά την ΑΡΕΙΑΝΑΡΑ, όποτε αγωνίζεται. Αυτό με πειράζει. Αλλά, θα γίνεται, ως τα τέλη του Γενάρη, αυτό. Μετά, επιστροφή.

Υ.Γ. 3. Ο ΆΡΗΣ, στηρίχτηκε στον κόσμο του και στηρίζεται στον κόσμο του. Και ότι πέτυχε, το οφείλει στον κόσμο του. Αυτό, δεν θα πρέπει να το ξεχνάμε. Να είστε σίγουροι, ότι, αν είμαστε σε κάθε εντος έδρας αγώνα 20.000 στο Βικελίδης, η ομάδα θα πάιρνει έξτρα δύναμη και αριθμητική υπεροχή.


5 σχόλια:

RedDragon είπε... 9 Σεπτεμβρίου 2011 στις 10:53 π.μ.

Jim την Κυριακή θα κανονίσουμε να βρεθούμε πριν το ματς.

Όχι τίποτα υπερπαραγωγές, καμιά ρετσίνα για να τα πούμε...

jim είπε... 9 Σεπτεμβρίου 2011 στις 11:08 π.μ.

Ωραία Red...

Οπότε κανονιζουμε. Πες και τα άλλα τα παιδιά να έρθουν.

VardARIS είπε... 9 Σεπτεμβρίου 2011 στις 2:27 μ.μ.

Και εγώ είμαι μέσα, λίγες μέρες πριν το ταξείδι για Λονδίνο (28/09)... Δεν ξέρω αν θα προλάβω άλλο ματς εντός έδρας μέχρι τότε!

geokampour είπε... 10 Σεπτεμβρίου 2011 στις 7:32 μ.μ.

Μάγκες εγώ είμαι Νάξο, απο εδώ θα τα λέμε φέτος..... καλά να περάσετε σας ζηλεύω......να μου φιλήσετε τον φλώρο τον Dotore.......

jim είπε... 10 Σεπτεμβρίου 2011 στις 7:58 μ.μ.

Νάξο;;;

Μάλιστα. . . Σκορπίσαμε, τελευταία...

Πόσο καιρό θα είσαι εκεί;;;