Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

Άρης - Δόξα Δράμας: 1-1 (Φιλικός Αγώνας, 03/09/2011)

Χρήσιμο φιλικό για τον προπονητή μας Σάκη Τσιώλη... Φαντάζομαι ότι έβγαλε διάφορα συμπεράσματα για την ομάδα μας, θετικά αλλά και αρνητικά! Τελικό σκορ 1-1, αλλά αυτό λίγη σημασία έχει. Σκόρερ για την ομάδα μας ο Κώστας Καπετάνος με όμορφη εκτέλεση φάουλ.




Προσέλευση Κόσμου
Αρκετός κόσμος για φιλικό με τη Δόξα. Έστω και αν πολλοί έκαναν τα μπάνια τους μια και ήταν το τελευταίο Σ-Κ, αρκετός τελικά ήταν ο κόσμος που έδωσε το παρόν στο Χαριλάου. Μάλλον ούτε οι διοικούντες δεν περίμεναν τόσο κόσμο, αλλιώς δεν εξηγείται το γεγονός ότι είχαν κλειστές αρκετές πόρτες, με αποτέλεσμα να υπάρξει λίγο ταλαιπωρία. Η Θύρα 2, η 7 και η 9 είχε αρκετό κόσμο, γενικότερα ήμασταν γύρω στις 7-8.000 κόσμος. Το παρόν έδωσαν και γύρω στους 70-80 Δραμινούς, που κάθισαν στο πεταλάκι τους, με το τύμπανό τους, όλα καλά, δε δημιουργήθηκε το παραμικρό.

Ο Αγώνας
Ο Άρης ξεκίνησε με την εξής 11άδα:
Καράδαης - Παπαζαχαρίας, Κοτσώνης, Λαζαρίδης, Αγτζίδης - Νέτο, Παπαστεριανός, Τόχα, Καστίγιο - Τριανταφυλλάκος - Τσέζαρεκ.
Στην ουσία ήταν ένα 4-5-1, καθώς ο Τριανταφυλλάκος έπαιζε σαν επιθετικός χαφ, παρά σαν δεύτερος επιθετικός.


Αρνητικά Συμπεράσματα

  • Η κυρίως δοκιμή ήταν αυτή του Παπαζαχαρία στο δεξί άκρο της άμυνας. Πείραμα που δεν ήταν επιτυχημένο. Σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί ο Παπαζαχαρίας να αγωνιστεί στα δεξιά. Και εδώ έρχομαι να κράξω όλους αυτούς που έβριζαν τον Παπαζαχαρία για το γεγονός ότι δεν πατούσε καλά. Αυτός φταίει? Είναι ξεκάθαρο ότι το παιδί δεν μπορεί να παίξει εκεί. 
  • Κοτσώνης ως κεντρικός αμυντικός. Είναι ξεκάθαρο ότι του λείπουν οι εμπειρίες για να αγωνιστεί αυτόματα στην Α' Εθνική (απευθείας από την Γ' και τον Πανηλειακό). Ίσως το καλύτερο θα ήταν να δοθεί κάπου δανεικός για να ψηθεί. Έτσι και αλλιώς, υπάρχει ο Γιαννίτσης και ο Κουλοχέρης (δυστυχώς όσο και αν προσπαθήσαμε να δοθεί σε κάποια ομάδα, έμεινε και φέτος). 
  • Τόχα ως αμυντικό χαφ. Καθυστερεί πολύ την ανάπτυξη. Παρότι φιλικό άκουγες τις μουρμούρες των οπαδών, σε μερικές περιπτώσεις και το κράξιμο. Δεν είναι κακός αμυντικός, ίσως ήταν και από τους λίγους που έτρεχε στο κέντρο, πίεσε, έκανε τάκλιν. Το πρόβλημα είναι ότι όταν υποδέχεται την μπάλα, κατά 90% θα την επιστρέψει πίσω σε κάποιον αμυντικό. Δεν έχει την κάθετη μπαλιά. Δεν έχει το καθαρό μυαλό να δώσει μια μακρινή μπαλιά, θα κάνει το απλό προκειμένου να μην κάνει λάθος, (βέβαια αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό). 
  • Νεύρα Καστίγιο. Φιλικός αγώνας και λίγο έλειψε να τιναχθεί στον αέρα. Τα έβαλε με έναν αντίπαλο παίχτη που πραγματικά έπαιζε σκληρά. Το θέμα είναι ότι κάθε φορά που έρχονταν σε επαφή οι συγκεκριμένοι δύο, όλοι φοβόμασταν τα χειρότερα. Λέγαμε "ωχ, θα του την κάτσει την κεφαλιά"...
  • Τριανταφυλλάκος. Ενώ δείχνει ότι έχει δυνατότητες, ψηλός με καλό κοντρόλ μπάλας, βλέπει γήπεδο, μαρκάρει, παρόλα αυτά υπάρχουν διαστήματα που χάνεται. Δεν ζητάει μπάλα, είναι εξαφανισμένος. Θέλει περισσότερο διάρκεια στο παιχνίδι του, και αυτή θα την πάρει μόνο μέσω των επίσημων παιχνιδιών.

Θετικά Συμπεράσματα

  • Σε προηγούμενο post είχα αναφέρει ότι πλέον η ομάδα έμεινε με έναν αριστερό μπακ. Έκανα λάθος. Υπάρχει λύση και μια χαρά μου φάνηκε: Αγτζίδης. Το παιδάκι έπαιξε μια χαρά. Θα μου πείτε και ο αντίπαλος δεν ήταν κανένας σοβαρός, αλλά φαίνεται ότι έχει μέλλον. Αρκεί να δουλέψει και είναι σίγουρο ότι κατά τη διάρκεια της χρονιάς θα του δοθούν ευκαιρίες να δείξει το ταλέντο του. 
  • ΕΠΑΝΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΝΑΤΣΟ ΓΚΑΡΣΙΑ ΜΕ ΤΗ ΦΑΝΕΛΑ ΤΟΥ ΑΡΗ. Με το που μπήκε άλλαξε όλο το κέντρο μας. Το δίδυμο που έκανε με τον Φατί πραγματικά ήταν μοναδικό. Και ο Παπαστεριανός δεν ήταν κακός όσο αγωνίστηκε, είναι βέβαιο ότι πρέπει να του δοθούν ευκαιρίες να δείξει την αξία του. Όμως, ο Γκαρσία με τον Φατί πιστεύω ότι θα είναι το δίδυμο στα χαφ του Άρη. Χωρίς να έχει πολλές προπονήσεις στα πόδια του, και έδειξε με το καλημέρα την κλάση του. Το γήπεδο πραγματικά ενθουσιάστηκε όταν τον έβλεπε να κρατάει μπάλα, να σηκώνει κεφάλι και να βγάζει την 30άρα μπαλιά. Να κρατάει μπάλα, να ξεμαρκαρίζεται και να κοιτάζει να προωθήσει την μπάλα μπροστά και όχι πίσω (βλ. Τόχα). Πιστεύω ότι για χάρη του ο Τσιώλης θα σκεφτεί να παίζει με 2 χαφ στο κέντρο και όχι με ρόμβο. 
  • Βίκτορας Γιάκομπ. Στην πρώτη του εμφάνιση μπορεί να μην έδειξε κάτι ιδιαίτερο, το σίγουρο είναι ότι έχει κάτι που δεν έχει ο Τσέζαρεκ. Το σπάσιμο μπάλας δεξιά και αριστερά, για να ανοίξει χώρους. Υποδέχεται ψηλές μπαλιές (γιόμες) και τις στρώνει για τον επερχόμενο Καστίγιο ή Σολτάνι. Με την μπάλα στα πόδια λίγα πράγματα, αργό καράβι, αλλά δυνατός. Τον Τσέζαρεκ τον ρίχνεις κάτω σχετικά εύκολα, τον Γιάκομπ όχι. Θα φανεί... περιμένουμε να τον δούμε ξανά.
  • Καπετάνος. Πέρυσι είχαμε για τα στημένα τον Νέτο (με το δεξί πόδι). Μας έλειπε ένας αριστεροπόδαρος. Αυτόν τον βρήκαμε στο πρόσωπο του Κώστα Καπετάνου. Φοβερή εκτέλεση φάουλ. 
  • Νέτο. Είναι σίγουρο ότι πλέον θα τον βλέπουμε στο δεξί άκρο της άμυνας. Καιρός να θυμηθεί τη συγκεκριμένη θέση...
  • Καράδαης. Ο Άρης πάντα είχε παράδοση στο να βγάζει καλούς τερματοφύλακες. Το παλικαράκι έδειξε καλά στοιχεία. Μια χαρά μου φάνηκε. Αν μου έλεγε κανείς ότι δεν έπαιζε ο συγκεκριμένος, αλλά έπαιζε ο περυσινός Ισπανός, θα τον πίστευα. Δεν είχε καμιά διαφορά. Για ποιον λόγο να εμπιστευόμαστε τους τυχάρπαστους Σλοβάκους και Ισπανούς (βλ. Κέλεμεν κ.α.) και να μην εμπιστευόμαστε τα παιδιά μας?
Σύνθεση Άρη: Καράδαης, Νέτο (69' Γκαρσία), Αγτζίδης (45΄ Μίσελ), Παπαζαχαρίας, Κοτσώνης (45' Καζναφέρης), Τόχα (45' Καπετάνος), Τσέζαρεκ (58' Γιάκομπ), Καστίγιο (69' Κανούλας), Παπαστεριανός (45' Φατί), Λαζαρίδης, Τριανταφυλλάκος (45' Σολτάνι). 

Υ.Γ. Μας έσπασε τα νεύρα όσους ήμασταν στη Θύρα 2 ένας Superas που ήθελε σώνει και καλά να φωνάξουμε. Έβριζε, ζαλιζόταν, ήταν έτοιμος να πέσει, πέταξε 4-5 μπουκάλια μέσα στο γήπεδο, έσπασε ένα μπουκάλι (πάλι καλά που δεν το πέταξε σε κανέναν). Δε διαφωνώ, καλά έκανε και ήθελε να φωνάξει ο κόσμος, αλλά όχι με αυτόν τον τρόπο. Έβριζε, ενώ η κερκίδα ήταν γεμάτη μωρά με μπαμπάδες και μαμάδες. Αναγκάζονταν οι άνθρωποι να πάρουν τα παιδιά τους και να φύγουν. Αφού βλέπεις ρε άνθρωπε ότι το ματς είναι φιλικό, δεν είναι επίσημο. Δεν υπήρχε μπάντα, δεν υπήρχε Super 3, δεν υπήρχε κανένας. Επαναλαμβάνω, δε θα με πείραζε αν όλοι οι οπαδοί που βρίσκονταν στην 2 ήταν μεγάλοι άνθρωποι. Με πείραξε επειδή υπήρχαν πολλά παιδιά στην κερκίδα, 5 ή 6 χρονών που ήρθαν για πρώτη φορά στο γήπεδο. Άραγε θα ξανάρθουν?

11 σχόλια:

KANTHAR0S είπε... 3 Σεπτεμβρίου 2011 στις 9:48 μ.μ.

Μοναδικό το κέντρο με Νάτσο; Μακάρι. Από τον Τόχα είναι καλύτερος. Τέλος.

VardARIS είπε... 3 Σεπτεμβρίου 2011 στις 9:55 μ.μ.

Μακάρι το παλικάρι να είναι γερό φέτος και να κάνει μια χρονιά από αυτές που μας είχε συνηθίσει πριν τους τραυματισμούς...
Του πήρε το νούμερο ο Τόχα πέρυσι και φέτος ο Βολιβιανός θα αγωνίζεται με το 88. Στην αρχή χωρίς το βαμμένο μαλλί και με άλλο νούμερο αναρωτιόμασταν ποιος είναι! Αλλά στην πρώτη επαφή με την μπάλα όλοι καταλάβαμε ποιος είναι. Ο άνθρωπος το έχει, έτσι απλά.

Το γήπεδο τον καραγουστάρει. Σε κάθε μπαλιά τον επευφημούσε λες και έβαζε γκολ. Για να δούμε...

Ανώνυμος είπε... 3 Σεπτεμβρίου 2011 στις 10:14 μ.μ.

Δεν ήμουν στο φιλικό, αλλά για 3 πράγματα απ' αυτά που λες είμαι βέβαιος.

1. Το ότι ο Παπαζαχαρίας δεν μπορεί να παίξει δεξί μπακ. Αφού είναι αμυντικογενής παίκτης. Κεντρικός αμυντικός είναι. Έχει καλή κεφαλιά, καλό μαρκάρισμα, αλλά δεν έχει καθόλου επιθετικές και δημιουργικές αρετές.

2.Για τον Αγτζίδη. Ήμουν σίγουρος ότι είναι το ιδανικό back up του Μίσελ. Είναι ταχύτατος, έχει καλή σέντρα, μαρκάρει, και πάνω απ' όλα, έχει πάθος για τη φανέλα. (http://www.youtube.com/watch?v=3deSJIWrGG8 και επίσης http://www.youtube.com/watch?v=FFWPiC4eoEA).

3. Για το ότι ο Νάτσο θα πετύχει φέτος. Το αμυντικό χαφ που θέλουμε. Μαρκάρισμα, δύναμη, πάσα, κάθετη μπαλιά, τεχνική πάθος. Με τον Ρίκι θα είναι εξαιρετικό δίδυμο του χρόνου.

Sifakis3

Ανώνυμος είπε... 3 Σεπτεμβρίου 2011 στις 10:18 μ.μ.

Ακόμα ένας κακός σουπεράς. Ο Σούπερ 3 δεν υπήρχε στο γήπεδο....Μάλιστα....Υποθέτω ότι τον ήξερες προσωπικά τον τύπο και γνωρίζεις ότι ανήκει στο σύνδεσμο. Αλλιώς μια από τα ίδια αδερφέ.

Κρίμα και έκλεισες με άσχημο τρόπο όλο αυτό που ξεκίνησες. Δυστυχώς το παραμύθι με τον κακό σύνδεσμο πρέπει να σταματήσει.

Δηλαδή ότι είναι καλό στην κερκίδα είναι έργο του λαού του ΑΡΗ και ότι κακό του Σούπερ 3....

Φτάνει πια με τις εμμονές και τον διαχωρισμό του κοσμάκη.

Πες ότι ήταν απλά ένας φτιαγμένος τύπος που δεν ήξερε που πατούσε και τελείωσε το θέμα.

VardARIS είπε... 3 Σεπτεμβρίου 2011 στις 10:27 μ.μ.

Φίλε στο σχόλιο Νο4, αν με γνώριζες θα ήξερες την άποψή μου για τον Super 3 και δεν θα τα έλεγες αυτά. Σίγουρα υπήρχαν σουπεράδες στο γήπεδο, εγώ είπα το αντίθετο? Γνωρίζω ότι ανήκει στο σύνδεσμο, επειδή τον ξέρω φατσικά. Δεν γνωρίζω το όνομά του. Έχω πάει εκδρομή με τον super 3 και γνωρίζω μερικά πρόσωπα. Ποιος είπε ότι είναι κακός ο σύνδεσμος? Δεν προσπαθώ να διαχωρίσω τον κοσμάκη.

Θα μπορούσε να ήταν ένας οποιοδήποτε, δεν στέκομαι στο ότι ήταν σουπεράς, απλά ήταν φτιαγμένος. Ήσουν στο γήπεδο σήμερα, είδες τι έγινε? Μόνο όποιος ήταν μπροστά μπορεί να καταλάβει τι λέω.

Γράψε και ένα ψευδώνυμο για να σε γνωρίσω. Πάντως φίλε αν διαβάσεις και παλαιότερα σχόλιά μου θα καταλάβεις ότι δεν είμαι κατά. Ίσα ίσα που σε πολλά συμφωνώ με τον σύνδεσμο. Σε άλλα όχι.

Ανώνυμος είπε... 3 Σεπτεμβρίου 2011 στις 10:33 μ.μ.

Το κακο με τον Νατσο,ειναι δυστυχως οι πολυ συχνοι του τραυματισμοι,κ οι αγωνες με την εθνικη Βολιβιας(δεν ξερω αν ειναι ακομα διεθνης),οπου απουσιαζε για μεγαλα διαστηματα.Εμενα προσωπικα με ειχε κουρασει το οτι δεν εκανε πανω απο 5 πολυ καλα ματς καθε χρονο.

Φανταζομαι θα υστερει ακομα κ σε φυσικη κατασταση,μια κ δεν πηρε μερος σε προετοιμασια,κ ετσι θα αργησουμε να τον δουμε στο 100%.

Παντως ειναι αξιο παρατηρησης,πως ενας παιχτης που αποκτηθηκε πριν πολλα χρονια,οταν πεσαμε στη Β,να εξακολουθει να ειναι ο,τι πιο ποιοτικο εχουμε δει στην συγκεκριμενη θεση στην ομαδα μας.

Γι αυτο κ ο κοσμος του χει τοση αδυναμια(εσυ Vardari αν κρινω απο την φωτο ισως λιγο περισσοτερο!!!),κ λαχταρα να τον δει να παιζει αυτο που ξερει.

Μακαρι μεσα στη χρονια,να μας αναγκασει να αγχωνομαστε για το αν θα του ανανεωσουμε κ εκ νεου το συμβολαιο(ελπιζω οχι παλι 5ετες!)

Καλη σεζον να χουμε παιδια,να στε καλα!

Avenger3

VardARIS είπε... 3 Σεπτεμβρίου 2011 στις 10:38 μ.μ.

Δυστυχώς ή ευτυχώς είναι ακόμη διεθνής. Μάλιστα αγωνίστηκε και στο πρόσφατο copa america.

Όντως του έχω αδυναμία και δεν μπορώ να είμαι απόλυτα αντικειμενικός.

Ανώνυμος είπε... 3 Σεπτεμβρίου 2011 στις 10:40 μ.μ.

Δε σου είπα ότι τα έχεις με το σύνδεσμο....Απλά αυτά που γράφεις, όπως τα γράφεις, αφήνουν υπονούμενα για πρόσωπα και καταστάσεις, κάτι που δεν είναι σωστό.

Όπως και να έχει....συγνώμη αν κούρασα. Απλά είπα την άποψη μου και εγώ.

VardARIS είπε... 3 Σεπτεμβρίου 2011 στις 11:00 μ.μ.

Φίλε τα έγραψα με την μεγαλύτερη επιείκεια που μπορούσα. Πίστεψε με. Και ο ίδιος ο Γιάννης Σαουρίδης αν ήταν θα τον έπαιρνε από το χέρι να τον κατεβάσει κάτω. Σου μιλάω ειλικρινά, ντράπηκα για τα παιδάκια που ήταν στο γήπεδο με τους γονείς τους.

Ανώνυμος είπε... 4 Σεπτεμβρίου 2011 στις 2:40 π.μ.

re den me pires enas tilefwno na pame mazi......o gymnastis sou!!!!