Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

Άρης - C.A. Penarol στις 26/07/2011!

Η Πενιαρόλ θα είναι τελικά μια από τις τυχερές ομάδες που θα φιλοξενηθούν στο Κλεάνθης Βικελίδης εντός Ιουλίου. Η μεγαλύτερη ομάδα της Ουρουγουάης (βάση τίτλων), θα αγωνιστεί σε φιλικό αγώνα με την ομάδα μας στις 26 Ιουλίου 2011. 

Και μόνο λόγω εμφανίσεων πιστεύω ότι η Πενιαρόλ θα μπει στην καρδιά όλων των οπαδών του Άρη. Ποια είναι όμως η Πενιαρόλ, ποια είναι τα αστέρια της, τι ιστορία έχει; Ας γνωρίσουμε λίγο καλύτερα τη συγκεκριμένη ομάδα, γιατί προβλέπουμε ότι μια νέα συνεργασία θα προκύψει... 

Ιστορική Αναδρομή
Η Atletico Penarol ιδρύθηκε στις 28 Σεπτεμβρίου 1891 και εδρεύει στο Montevideo, που είναι η πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της Ουρουγουάης (1.5 εκ πληθυσμός). Το όνομα της ομάδας προέρχεται από την περιοχή Penarol της πόλης του Montevideo. Η συγκεκριμένη περιοχή έλαβε την ονομασία της από την πόλή Pinerolo της Ιταλίας.

Αντίπαλο Δέος
Η μεγάλη αντίπαλος της Πενιαρόλ είναι η συμπολίτισσα Nacional. Το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι και το μεγάλο Classico της Ουρουγουάης. 
Όταν ήρθε ο Αμπρέου στην ομάδα μας, είχε δηλώσει ότι τα κιτρινόμαυρα δεν είναι και τα πιο τυχερά του χρώματα. Προφανώς αυτό το δήλωσε επειδή ως υποστηρικτής της Νασιονάλ του θύμιζαν τη συγκεκριμένη αντίπαλο. Μάλιστα η σύμπτωση είναι ότι στην ομάδα μας και στην ομάδα της Beitar Jerusalem, κάθισε μόλις ένα 6μηνο (και οι δύο ομάδες αγωνίζονται με κιτρινόμαυρα).   

Τροπαιοθήκη
Έχει κατακτήσει 48 (!!!) φορές το τοπικό πρωτάθλημα, εκ των οποίων οι 37 είναι από τότε που έχει γίνει επαγγελματικό. Ήταν η πρώτη ομάδα της χώρας που κατέκτησε το Copa Libertadores, ενώ είναι η τρίτη στη σειρά πολυνίκης ομάδα του θεσμού με πέντε (5) κατακτήσεις (πίσω από Boca Juniors και Independiente). Έχει ψηφιστεί ως το καλύτερο club της Νοτίου Αμερικής για τον 20ο αιώνα!
Πέρυσι έφτασε και πάλι στον τελικό του Copa Libertadores, αλλά ηττήθηκε από την Santos, ενώ στο πρωτάθλημα δεν τα πήγε καλά, καθώς η μεγάλη αντίπαλος Nacional το κατέκτησε.

Έδρα
Η ομάδα δίνει τους εντός έδρας αγώνες της στο Estadio Centenario που είναι και το μεγαλύτερο της χώρας. Διαθέτει όμως και ένα ιδιόκτητο γήπεδο το Estadio Contador Damiani
Centenario


Estadio Contador Damiani



Ποδοσφαιριστές - Υπάρχον Ρόστερ Ομάδας
Σε παρένθεση οι συμμετοχές στην εθνική ομάδα. 
Τερματοφύλακες: Sebastian Sosa, Fabian Carini (74 συμ.). 
Αμυντικοί: Emilio MacEachen, Geraldo Alcoba (2), Alejandro Gonzalez, Nicolas Freitas, Guillermo Daniel Rodriguez (12), Heber Collazo, Dario Rodriguez (51 συμ./4 γκολ), Carlos Adrian Valdez (20 συμ.).
Μέσοι: Antonio Pacheco D' Agosti (Captain - 12 συμ./3γκολ), Fabian Estoyanoff (31 συμ./3 γκολ), Edison Torres, Jonathan Urretaviscaya, Henry Mier, Juan Manuel Olivera.   
Επιθετικοί: Diego Alonso (8), Alejandro Martinuccio, Mauro Guevgeozian.

Πρώην Μεγάλοι Παίκτες Penarol
O Αργεντίνος Santiago Solari, ο Παραγουανός υπερ-τερματοφύλακας José Luis Chilavert, ο γνωστός μας Joe Bizera (τον συμπεριλαμβάνουν στους αστέρες τους!), ο επίσης γνωστός Fabian Canobbio (παίκτης της Λάρισας), ο Fabian Estoyanoff, Federico Magallanez (αγωνίστηκε στην Ρεάλ Μαδρίτης), ο Paolo Montero (σε Γιουβέντους), ο Walter Pandiani (κυρίως σε Λα Κορούνια), ο Dario Silva (σε Μάλαγα), ο Marcelo Zalayeta και πολλοί άλλοι... 


6 σχόλια:

VardARIS είπε... 8 Ιουλίου 2011 στις 4:09 μ.μ.

Κάποτε είχαμε σκεφτεί με τον Jim να ξεκινήσουμε ένα αφιέρωμα για τις ποδοσφαιρικές ομάδες σε όλο τον κόσμο που αγωνίζονται με κιτρινόμαυρα, αλλά δεν βόλεψε. Έστω και τυχαία (λόγω του φιλικού), θα γνωρίσουμε μία από αυτές, την Πενιαρόλ από την Ουρουγουάη.

Ανώνυμος είπε... 8 Ιουλίου 2011 στις 4:37 μ.μ.

Η μεγαλύτερη ομάδα της Ουρουγουάης μαζί με τη Nacional. Στο φιλικό θα γίνει τρελή γιορτή. Μακάρι να συνεργαστούμε μ' αυτήν την ομάδα. Καλά έχετε δει τους οπαδούς τους; Μπείτε στο youtube και δείτε τους, θα ξετρελαθείτε! Για τον βετεράνο τερματοφύλακα José Luis Chilavert, τώρα, μπείτε στη wikipedia του και δείτε πόσα γκολ έχει βάλει - με φάουλ παρακαλώ!

Sifakis3

Οι πεπαιδευμένοι είπε... 8 Ιουλίου 2011 στις 7:16 μ.μ.

ΑΛΛΟ ΜΠΟΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΑΥΤΗ...
ΑΣ ΜΑΖΕΥΤΟΥΝ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ...
SUPER 3 KEFALONIAS

VardARIS είπε... 8 Ιουλίου 2011 στις 7:43 μ.μ.

Γεια σου φίλε "Πεπαιδευμένοι",

σίγουρα η Μπόκα είναι πιο αναγνωρίσιμη ομάδα στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, όμως από ότι φαίνεται και η Πενιαρόλ δεν είναι "λιμό"... 5 φορές πρωταθλήτρια στο Copa Libertadores δεν μπορείς να πεις ότι δεν είναι όνομα. Απλά εμείς δεν την γνωρίζουμε. Ε, θα την μάθουμε από κοντα!

Όσο για την Μπόκα που αναφέρεις, δεν έχω καταλάβει αν θα γίνει και εκείνο το φιλικό, ή αν έχει ακυρωθεί (γιατί κάτι είχα ακούσει ότι δεν βόλευαν οι ημερομηνίες).