Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Πρώην παίκτες Άρη και μετέπειτα καριέρα No5: Thiago Gentil

Ο  Thiago Gentil  αγωνίστηκε για 1,5 χρόνο στην ομάδα μας, από τα μέσα της αγωνιστικής χρονιάς 2007-2008 και ολόκληρη την επόμενη, 2008-2009. Συνολικά είχε 27 συμμετοχές και πέτυχε ένα γκολ, το οποίο οι περισσότεροι θα θυμάστε, στα τελευταία λεπτά μέσα στο ΟΑΚΑ με αντίπαλο την Άεκ. Είναι γεννημένος στις 08 Απριλίου 1980, οπότε είναι πλέον 31 χρονών.

Ο Ζεντίλ θεωρεί ποδοσφαιρικό του πατέρα τον Λουίς Φελίπε Σκολάρι καθώς ήταν αυτός που του έδωσε τη δυνατότητα να αγωνιστεί και να δείξει το ταλέντο του στην ομάδα της Palmeiras. Μάλιστα εκείνη την περίοδο πήρε και το ψευδώνυμο του Καρχαρία (tubarao), για δύο λόγους: 1) από μια ντρίπλα που συνήθιζε να κάνει για να προσπεράσει τον αντίπαλο αμυντικό.  2) Από το μαλλί του.
Τι κάνει και πού βρίσκεται σήμερα ο Καρχαρίας;
Ο Thiago Gentil αφού αποδεσμεύτηκε από την ομάδα μας υπέγραψε συμβόλαιο στην πατρίδα του με την ομάδα της Coritiba, που αγωνίζονταν τότε στην 1η κατηγορία του βραζιλιάνικου πρωταθλήματος (Brazileiro Serie A). Η χρονιά δεν κύλησε καλά για την ομάδα του και τον ίδιο: 16 συμμετοχές / 1 γκολ, και ενώ η ομάδα γιόρταζε τα 100στά της γενέθλια τελικά υποβιβάστηκε. Οι οπαδοί μάλιστα στο τελευταίο παιχνίδι εντός έδρας εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο και ξεκίνησαν να κυνηγούν παίκτες και τελικά ενεπλάκησαν με την αστυνομία. 

Ο παίκτης ζήτησε να πάρει μεταγραφη, καθώς δεν ήθελε να αγωνιστεί στην 2η κατηγορία. Τελικά τα κατάφερε και το 2010-2011 μεταγράφηκε στην Πορτογαλία και στην ομάδα της Nacional de Madeira (1η κατηγορία). Η ομάδα πήγε σχετικά καλά, καθώς τερμάτισε στην 7η θέση, όμως ο Ζεντίλ δεν είχε μεγάλη συμμετοχή.

Μόλις 8 φορές στην βασική ενδεκάδα, χωρίς να πετύχει κάποιο γκολ. Ξεκίνησε στα πρώτα πέντε παιχνίδια ως βασικός, αλλά σταδιακά έχασε τη θέση του. Ακόμη και σε αυτά που αγωνίστηκε ως βασικός πάντα γίνονταν αλλαγή κοντά στο 60’ με 65’. Μετά το 6ο παιχνίδι, χανονται τα ίχνη του, καθώς βρίσκονταν μονίμως μεταξύ πάγκου και κερκίδας! 

Χαρακτηριστικά το τελευταίο του παιχνίδι στην βασική 11άδα ήταν στις 03 Οκτωβρίου και το αμέσως επόμενο στις 09 Ιανουαρίου! Το επόμενο 2 μήνες μετά στις 20 Μαρτίου και μάλιστα ήταν το μοναδικό παιχνίδι στο οποίο έβγαλε ολόκληρο 90λεπτο...

Προφανώς ο προπονητής του έδωσε κάποιες ευκαιρίες καθώς έβλεπε ότι ο παίχτης έχει δυνατότητες, αλλά αυτός δεν τις εκμεταλεύτηκε ποτέ.  Ότι δηλαδή συνέβαινε και στον Άρη. Κράζαμε εμείς τον Μπάγεβιτς γιατί δεν τον χρησιμοποιούσε και μονίμως έβαζε τον Ίβιτς, αλλά τελικά την επόμενη χρονιά όταν πήρε αρκετές ευκαιρίες δεν έδειξε ποτέ κάτι ιδιαίτερο. Χωρίς καλή φυσική κατάσταση, δεν μάρκαρε ποτέ, ενώ πάντα προσπαθούσε να κάνει την παραπάνω ντρίπλα. Στα θετικά του το δυνατό του σουτ και η καλή τεχνική κατάρτιση. Αλλά μόνο αυτά δεν αρκούν...

Πλέον τα δικαιώματά του αγόρασε η Uniao Leiria (Πορτογαλία, 1η κατηγορία, φέτος τερμάτισε στην 10η θέση).

Λέγαμε για τον Αμπρέου ότι είναι γυρολόγος, αλλά και ο Ζεντίλ δεν πάει πίσω. Δεν μπορεί να στεριώσει για παραπάνω από δύο χρόνια σε μια ομάδα, η Λείρια θα είναι ο 11ος σταθμός στην καριέρα του.

Μας λείπει ο συγκεκριμένος επιθετικός μέσος;
Μάλλον όχι, τον ξεχάσαμε πολύ γρήγορα. Προσωπικά θεωρώ ότι δεν είχε θέση στην ομάδα του Άρη, ούτε καν σαν αλλαγή. 

Y.Γ.: Διαβάζει κανείς τα post ή όλοι πήγατε για μπάνια;

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε... 28 Ιουνίου 2011 στις 11:04 π.μ.

Ποτέ δεν θα ξεχάσω την τρίπλα που έκανε με την αεκ (). Δεν πιστεύω, πάντως, ότι μας έλειψε. Τον βάζαμε ίσα ίσα για να λέμε ότι χρησιμοποιούμε και τις τρεις αλλαγές ή για να κερδίσουμε χρόνο. Όπως και να 'χει, καλή επιτυχία Τιάγκο στην καριέρα σου.

Sifakis3

Υ.Γ. Υπάρχω κι εγώ που δεν πήγα για μπάνιο.

Ανώνυμος είπε... 28 Ιουνίου 2011 στις 11:05 π.μ.

Δείτε κι αυτό: http://www.youtube.com/watch?v=0YGDSHpakwA

Sifakis3

VardARIS είπε... 28 Ιουνίου 2011 στις 11:13 π.μ.

O Λαγός ακόμη τον ψάχνει... αυτή την ντρίπλα συνήθιζε να κάνει και στην Βραζιλία και του έβγαλαν το όνομα - καρχαρίας (όπως αναφέρουν: έβαζε τους αμυντικούς στα σαγόνια του καρχαρία). Τέλος πάντων, το σίγουρο είναι ότι τεχνική είχε, και μάλιστα σε υπερθετικό βαθμό! Το πρόβλημα ήταν ότι του έλειπαν άλλα πράγματα.

Φίλε Sifaki, μάλλον μόνο εσύ έμεινες... Δεν βλέπω ούτε σχόλια για τις συνομιλίες, ούτε τίποτα. Όλοι σκέφτονται μόνο τα μπάνια!

Ανώνυμος είπε... 28 Ιουνίου 2011 στις 1:43 μ.μ.

Ta diavazw kai egw file. Douleyoume opote dn yparxei xronos gia mpania keep writing!

Kriton