Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

Κριτική παικτών 2010-2011: Κάρλος Ρουίζ


Ο Κάρλος Ουμπέρτο Ρουίζ, όπως είναι το πλήρες όνομά του, δεν είναι τυχαίος ποδοσφαιριστής. Στην πατρίδα του τη Γουατεμάλα θεωρείται εθνικός ήρωας και ο πιο επιτυχημένος παίκτης που έχει βγάλει η μικρή χώρα της κεντρικής Αμερικής.

Γεννημένος στις 15 Σεπτεμβρίου 1979 ήρθε στον Άρη το περασμένο καλοκαίρι με στόχο να αντικαταστήσει τον πολύ πετυχημένο Κάμπορα.

Τα κατάφερε; Μάλλον όχι...


Στατιστικά - Συμμετοχές
Ο Ρουίζ στο Ελληνικό πρωτάθλημα έπαιξε 16 παιχνίδια, πέτυχε 1 γκολ κ έδωσε και 1 ασίστ.

Στο Europa League έπαιξε πρώτη φορά ως αλλαγή στο 1ο ματς με την Αούστρια και πέτυχε το νικητήριο γκολ στις καθυστερήσεις του αγώνα. Γκολ πέτυχε και στο 2ο ματς με την Αούστρια ύστερα από ασίστ πάρε-βάλε του Κάλβο. Τα γκολ αυτά φέρανε εκατομμύρια χρημάτων στην ομάδα  !!!!!

Έπαιξε επίσης:

  • με Ατλέτικο εντός
  • με Ρόζενμποργκ εκτός για 63 λεπτά όπου κ πέτυχε 1 γκολ
  • με Λεβερκούζεν εντός
  • με Λεβερκούζεν εκτός για 56 λεπτά
  • με Ατλέτικο εκτός μπήκε αλλαγή στο 83 και 
  • με Ρόζενμποργκ εντός μπήκε στο 79

Απόδοση - Αγωνιστικότητα
Ο Ρουίζ μας έδειξε ότι ήταν ένας παίχτης με καλά τεχνικά χαρακτηριστικά. Είχε καλή τρίπλα, καλό σουτ κ ήταν κ αρκετά δυνατός. Μπορούσε να παίξει με πλάτη κ να κατεβάσει τη μπάλα διότι είχε πολύ καλό κοντρόλ. Επίσης στα λιγοστά σουτ που επιχείρησε φάνηκε ότι έχει πολύ καλό σουτ.

Σας θυμίζω μία φάση στο 1ο ματς με την Ατλέτικο που κάνει το κοντρόλ αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή και πιάνει ένα απίστευτο σουτ που καταλήγει στα δίχτυα αλλά ακυρώνεται επειδή κατέβασε τη μπάλα χρησιμοποιώντας το χέρι του...

Συνολικά πέτυχε 4 γκολ. 3 στην Ευρώπη και 1 στο πρωτάθλημα. Για βασικός επιθετικός της ομάδας τα 4 γκολ είναι πολύ λίγα. Τα 3 από αυτά ήταν από ασίστ πάρε βάλε που το έδωσαν 2 φορές ο Χαβίτο κ 1 ο Κάλβο. Το 4ο που ήταν αρκετά πιο δύσκολο ήταν αυτό με την Αούστρια στο 1ο ματς ύστερα από ασίστ πάσα του Κόκε.

Το ότι ήταν στο σωστό σημείο για να πάρει την πάσα ήταν πολύ καλό αλλά τα 4 συνολικά γκολ ήταν πολύ λίγα.

Highlight
Φυσικά το γκολ που πετυχαίνει με την Αούστρια Βιέννης

Χειρότερη Στιγμή
Μερικές χαμένες ευκαρίες τετ-α-τετ που έχασε...

Από τον Αρη φεύγει σαν αποτυχημένος τον Ιανουάριο και ειρωνεία είναι ότι βρίσκει αμέσως ομάδα και μόλις πριν λίγες μέρες πετυχαίνει και ένα από τα ωραιότερα γκολ !!!!!!!!

Τους ακριβείς λόγους που έφυγε δεν τους μάθαμε. Σίγουρα έπαιξε ρόλο η μέτρια απόδοση του, το ότι βρήκε συμβόλαιο στην Αμερική, μία χώρα που ήξερε διότι έπαιζε με επιτυχία πολλά χρόνια εκεί (είχε βγει πρώτος σκόρερ μάλιστα) αλλά κ το γεγονός ότι ξανακλήθηκε στην Εθνική Γουατεμάλας με αποτέλεσμα να χρειαστεί να χάσει αρκετά παιχνίδια του Άρη.







6 σχόλια:

jik είπε... 5 Ιουνίου 2011 στις 12:14 μ.μ.

το ποστ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΘΕΩΡΩ ΤΟ ΡΟΥΙΖ ΠΑΙΚΤΑΡΑ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΗ ΝΑ ΕΜΕΝΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟ .

Skolix είπε... 5 Ιουνίου 2011 στις 12:23 μ.μ.

Και εγω θεωρω οτι κακως εφυγε. Πιστυεω οτι η μετρια αποδοση του οφειλοταν στο γεγονος οτι οταν επεστρεψε απο εναν τραυματισμο, πηρε αμεσως πολλα λεπτα συνεχομενης συμμετοχης, λογω τραυματισμων των ετερων επιθετικων. Εκει φανηκε πολυ κουρασμενος και οτι δεν προλαβε να αποθεραπευτει επαρκως ωστε να επανελθει δυνατος.

Εχει πολυ καλη τεχνικη, ειχε κοψια Καμπορα χωρις να εχει ομως τη δεινοτητα του. Πιο ολοκληρωμενος παικτης και μου ειχε κανει εντυπωση στις πρωτες του συμμετοχες οτι συμμετειχε και στην αναπτξη της ομαδας.

geokampour είπε... 5 Ιουνίου 2011 στις 12:45 μ.μ.

Αν δεν ήτανε τόσο καλός σίγουρα υπήρχαν και χειρότεροι που θα μπορούσαν να είχανε φύγει πριν απο αυτόν (βλ. Τσέζαρεκ) έφυγε νωρίς και λίγο νύχτα ίσως μπορούσε να δώσει περισσότερα....

VardARIS είπε... 5 Ιουνίου 2011 στις 1:02 μ.μ.

Ο συγκεκριμένος παίκτης μου άρεσε αρκετά στην αρχή, όταν τον έβλεπα. Λόγω ύψους τον συγκρίναμε όλοι με τον Κάμπορα και βλέπαμε ότι είχε καλύτερο κοντρόλ, εξίσου δυνατό σουτ, εξίσου ικανός στο ψηλό παιχνίδι κλπ... Οπότε πίστευα ότι θα μας κάνει γρήγορα να ξεχάσουμε τον Κάμπορα!

Το ξεκίνημα ιδανικό. Στην Ευρώπη έκανε καλά παιχνίδια, πάλεψε αρκετά, έτρωγε ξύλο από τους αντίπαλους αμυντικούς και κατάφερνε να διεκδικήσει ακόμη και ψηλές μπαλιές πηδώντας σε καλό χρόνο και σπάζοντας την μπάλα δεξιά ή αριστερά.

Στην Ελλάδα όμως η απόδοσή του από ένα σημείο και πέρα ήταν συνεχώς ολοένα και πιο καθοδική. Φάνηκε σαν να είχε "σκάσει" ένα πράγμα... Το πρώτο του γκολ το σημείωσε μετά από πάρα πολύ καιρό, αλλά και πάλι δεν ήταν αρκετό για να ανεβάσει την ψυχολογία του...

Πιστεύω ότι καλώς έφυγε... πραγματική απογοήτευση, τον περίμενα πολύ καλύτερο...

Ανώνυμος είπε... 5 Ιουνίου 2011 στις 5:08 μ.μ.

Με μία λέξη. Μέτριος. Ή, μάλλον, μέτρια η απόδοσή του. Τον περίμενα καλύτερο από τα βίντεο που είχα δει.

Στην Ευρώπη τα πήγε καλά σε όλα τα παιχνίδια. Με Αούστρια εντός, με το που μπήκε, έκανε όλη τη δουλειά. Συνεργαζόταν, έτρεχε, επιχειρούσε σουτ. Μην ξεχνάμε ότι είναι κι αυτός μεγάλο κομμάτι της ιστορίας μας, αφού ουσιαστικά αυτός μας έστειλε στους ομίλους.

Στο πρωτάθλημα ήταν μέτριος έως κακός. Απλά δε φαινόταν. Δεν έτρεχε, δεν επιχειρούσε σουτ, τίποτα. Έβαλε ένα γκολ στο πρωτάθλημα, κι αυτό ήταν στην αρχή του 2ου γύρου και ήταν και φτιαγμένο από Κόκε, Χαβίτο. Πραγματικά, πίστευα ότι έφταιγε ολοκληρωτικά αυτός για την επιθετική δυστοκία στον 1ο γύρο του πρωταθλήματος.

Όμως, πώς να βάλει γκολ αν δεν έχει έναν παίκτη που θα μπορεί να βγάλει την κάθετη πάσα. Επιθετικός περιοχής είναι ο άνθρωπος. Για έτοιμα γκολ, όπως λέμε. Αν το παρατηρήσατε, έβαλε 4 γκολ από πάσες συμπαικτών.

Με Αούστρια εντός, από την κεφαλιά του Κόκε. Με Αούστρια εκτός, από κάθετη του Κάλβο. Στη Νορβηγία και με Καβάλα εντός (ακριβώς το ίδιο γκολ) από πάσα του Χαβίτο, που τον έβγαλε μόνο του μπροστά στο τέρμα (έπειτα από κούρσα και κάθετη του Κόκε και τα 2).

Στα θετικά του το πολύ καλό τελείωμα που έχει. Αν του βγάλεις μια καλή μπαλιά, είσαι σίγουρος 102% ότι το κάρφωσε. Στα αρνητικά του το κακό σωματότυπό του και το ότι δεν έχει καθόλου αντοχή. Κάμπορα μου θύμισε μόνο στα 2 ματς με Αούστρια και σε κανένα άλλο.

Sifakis3

KANTHAR0S είπε... 5 Ιουνίου 2011 στις 6:40 μ.μ.

Δεν έπρεπε να φύγει. Πώς να σκοράρει όταν δεν έφτανε η μπάλα στα πόδια του;