Κυριακή 15 Αυγούστου 2010

Πνευματικά Δικαιώματα


Θάλασσα - Ηλιοθεραπεία - Μπύρα - Αθλητική Εφημερίδα!!! Τέσσερα συστατικά για να περάσεις τέλεια τα μεσημέρια σου στις διακοπές. Τη συνταγή αυτή ακολούθησα πιστά στις διακοπές μου και πραγματικά ήταν τέλεια. Μάλιστα όταν είχα αρκετό χρόνο για χάσιμο, έπαιρνα δύο εφημερίδες (μια Αθηναϊκή και μία Θεσσαλονίκης) προκειμένου να ενημερωθώ πλήρως και για τον Άρη και για τις υπόλοιπες ομάδες.

Κάπως έτσι έπεσαν στα χέρια μου τα Αθλητικά Νέα της Τρίτης (10 /08). Διαβάζω το σχόλιο του κ. Σκόρδα στη σελίδα 2 και περνώντας στη σελίδα 3 έμεινα πραγματικά άναυδος: υπήρχε μια στήλη που "πήρε" αυτούσια δύο κείμενά μου από αφιερώματα που είχαμε κάνει παλαιότερα σχετικά με πρώην παίκτες του Άρη: Dorge Kuemaha και Igor Gluscevic. Στην αρχή δεν το κατάλαβα, διάβασα για τον Gluscevic και λέω σύμπτωση, αλλά μετά όταν βλέπω και για τον Kuemaha και διαβάζω έναν σχετικό πρόλογο που είχα κάνει, τότε κατάλαβα. Ζήτησα μάλιστα και την εφημερίδα της Δευτέρας και πάλι στη σελίδα 3 υπήρχαν άλλα δύο αφιερώματα που είχα κάνει για τον Richard Knopper και τον El Kalkouri. Στην εφημερίδα της Δευτέρας σε ένα μικρό πρόλογο η στήλη ανέφερε: "η στήλη για αυτή την εβδομάδα θα βρίσκεται σε διακοπές. Θα αναδημοσιεύσουμε κάποια κείμενα που κυκλοφορούν στο internet για πρώην παίκτες του Άρη, αλλά επειδή τα συγκεκριμένα κείμενα είναι ανυπόγραφα για αυτό το λόγο δε θα αναφέρουμε την πηγή".


Κάτι τέτοιο θυμάμαι να έγραφε, και όντως έχει δίκιο στο γεγονός ότι τα συγκεκριμένα κείμενα ήταν ανυπόγραφα (VardARIS). Εμείς δεν είμαστε ούτε δικηγόροι ούτε τίποτα κολλημένα άτομα που θα ζητήσουμε πνευματικά δικαιώματα, αλλά θα μπορούσατε τουλάχιστον να αναφέρετε το blog από το οποίο δανείστηκατε τα συγκεκριμένα άρθρα.

Πραγματικά χάρηκα που είδα δημοσιευμένα τα κείμενά μας  στην εφημερίδα των Αθλητικών Νέων: και γιατι αυτό σημαίνει πως είναι αξιόλογα και μπορούν να δημοσιευτούν αυτούσια σε εφημερίδα (χωρίς καμία διόρθωση), αλλά και γιατί το blog μας έχει πλέον ικανοποιητική επισκεψιμότητα (για blog που το συντηρούν πέντε άτομα που απλά έχουν τρέλα για τον Άρη)!

Εγώ απλά θα ευχηθώ εις ανώτερα. Πλέον στόχος είναι να δημοσιευτούν τα άρθρα μας και σε εφημερίδες Αθηνών!!!

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε... 15 Αυγούστου 2010 στις 9:16 μ.μ.

Όντως φίλε VardARIS το διασταύρωσα και εγώ πριν λίγο
(τυχαίνει να έχω τη συγκεκριμένη φύλλο των ΑΝ)!!!
Άντε… και εις ανώτερα….

jim είπε... 15 Αυγούστου 2010 στις 9:16 μ.μ.

Γειά σου VardARIS.Τελειώσαν οι διακοπές για φέτος;;;Οι ζέστες πάντως δεν υποφέρονται στη Θεσσαλονίκη.Εντάξει, θα μπορούσαν να γράψουν το όνομα του μπλοκ..Βασικά, όλα τα Αρειανα μέσα καλό θα είναι να στηρίζουν τα υπόλοιπα Αρειανά μεσα κατα την άποψη μου.Αλλά εντάξει..αυτά να ναι...Αντε και στο C N N......

VardARIS είπε... 15 Αυγούστου 2010 στις 10:17 μ.μ.

Ευχαριστώ παιδιά για τα καλά σας λόγια.

Τέρμα οι διακοπές για φέτος. Του χρόνου πάλι με υγεία! Πραγματικά η ζέστη φίλε jim δεν υποφέρεται, και άντε να τη συνηθίσεις μετά τα μπάνια και τη δροσιά... τέλος πάντων, γήπεδο πλέον, περιμένουμε την Τρίτη πως και πως.

RedDragon είπε... 17 Αυγούστου 2010 στις 12:24 μ.μ.

VardAri κ εγώ όταν είδα το κείμενα στα ΑΝ για τους συγκεκριμένους παίχτες σκέφτηκα ότι ο συντάκτης είχε την ίδια ιδέα με σένα...

Δεν περίμενα να έχει αντιγράψει όλο το κείμενο αυτούσιο.

Κ άντε το έκανε, βάλε την πηγή. Εμείς συνεχώς γράφουμε καλά λόγια για τα ΑΝ.

Ο_ΒΕΤΑΤΖΙS είπε... 17 Αυγούστου 2010 στις 1:10 μ.μ.

Αντε και στα Αθλητικά Νέα της Βιέννης!
Να σε αντιγράφουν για την 3αρα που ρίξαμε (μακάρι).