Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016

Ο Σωκράτης Διούδης επέστρεψε στον ΆΡΗ!

Καλησπέρα σε όλους. Ο Σωκράτης Διούδης εδώ και λίγες ώρες επέστρεψε και επίσημα στην ομάδα μας, όπως ακουγόταν έντονα τις τελευταίες ημέρες, δείχνοντας το πόσο δεμένος είναι με τον ΆΡΗ, ενισχύοντας εντυπωσιακά την ομάδα στη θέση κάτω από τα γκολπόστ.

Ο Διούδης υπέγραψε τριετές συμβόλαιο συνεργασίας. Πάμε να δούμε αναλυτικά την πορεία του έως και σήμερα.



Το who is who

Ο Σωκράτης Διούδης γεννήθηκε στις 3 Φεβρουαρίου του 1993. Το 2008, σε ηλικία 15 ετών, οι σκάουτερς του ΆΡΗ ανακάλυψαν το ταλέντο του και τον ενέταξαν στα τμήματα υποδομής της ομάδας. Ήταν ο βασικός τερματοφύλακας της ομάδας Κ20 του ΆΡΗ που κατέκτησε το πρωτάθλημα Ελλάδος τη σεζόν 2010-2011.

Η εξαιρετική χρονιά που έκανε με την Κ20 δεν πέρασε απαρατήρητη από την πρώτη ομάδα και τον Σάκη Τσιώλη, ο οποίος μαζί με άλλους συμπαίκτες του, τους προώθησε, υπογράφοντας επαγγελματικό συμβόλαιο. Ωστόσο, η ύπαρξη 3 τερματοφυλάκων πρώτης γραμμής στο ρόστερ (Σηφάκης, Βελλίδης, Γιακούποβιτς), περιόρισε τον Διούδη στο να είναι μεταξύ πάγκου και εξέδρας και να μην πάρει ούτε λεπτό συμμετοχής.

Ωστόσο, η επόμενη σεζόν είχε άλλη και πολύ καλή εξέλιξη γι' αυτόν. Έπαιξε βασικός στο δεύτερο και στο 3ο ματς της χρονιάς, με Όφη και Άεκ, κάνοντας εξαιρετικές εμφανίσεις. Κατόπιν, επέστρεψε στον πάγκο, ωστόσο από τον Φεβρουάριο και μετά δεν έχασε ούτε λεπτο από τα παιχνίδια, όντας αναντικατάστατος! Συνολικά αγωνίστηκε σε 13 ματς, 12 πρωταθλήματος και 1 κυπέλλου.

To 2013-2014 ο Σωκράτης ήταν πλέον το απόλυτο νο.1 του ΆΡΗ! Από την αρχή έως το τέλος βασικός και αναντικατάστατος, έπαιξε συνολικά σε 32 (από 34) παιχνίδια πρωταθλήματος και 1 (από 2) κυπέλλου! Έχοντας συνολικά πολύ καλή απόδοση, ήταν από τους ελάχιστους διακριθέντες της σεζόν εκείνης που η ομάδα υποβιβάστηκε, με αποτέλεσμα να υπάρξει τεράστια ζήτηση για αυτόν από ομάδες της Ελλάδας και φυσικά του εξωτερικού.

Έτσι, μετά από πλειστηριασμό, ο ήρωάς μας μετακόμισε στο Βέλγιο και σε μία από τις ομορφότερες πόλεις της Ευρώπης, το Μπριζ, για λογαριασμό της τοπικής Κλαμπ, μία από τις ιστορικότερες ομάδες της χώρας! Ο ΆΡΗΣ εισέπραξε μόλις 200.000 ευρώ. Ωστόσο, ο Διούδης δεν κατάφερε να αγωνιστεί ούτε σε ένα επίσημο παιχνίδι με την Κλαμπ Μπριζ, λόγω του ανταγωνισμού στη θέση του.
Γι' αυτό το λόγο την περσινή σεζόν επέστρεψε στα πάτρια εδάφη, για να αγωνιστεί στον Πανιώνιο, με τη μορφή του δανεισμού από την Κλαμπ Μπριζ. Παρότι στην αρχή της σεζόν σκούπιζε πάγκο, από ένα σημείο και μετά ήταν ο βασικός πορτιέρο των Κυανέρυρθων, πραγματοποιώντας μία εξαιρετική χρονιά, βοηθώντας τα μέγιστα στο να τερματίσει η ομάδα στην πρώτη 5άδα, με κορυφαία εμφάνιση αυτή ενάντια στον Παναθηναϊκό, στο 0-0 στη Λεωφόρο! Συνολικά την περσινή σεζόν κατέγραψε 24 συμμετοχές, 18 στο πρωτάθλημα και από 3 σε πλέι οφ και Κύπελλο. Στη συνέχεια πήρε την ελευθέρα του από τους Βέλγους και έτσι επέστρεψε στον ΆΡΗ.


Ο Σωκράτης Διούδης έχει αγωνιστεί σε όλες τις μικρές εθνικές ομάδες της Ελλάδας. Highlight αναμφίβολα το Euro U19 του 2012, όπου μπήκε στον ημιτελικό λόγω κόκκινης του Καπίνο και απέκρουσε πέναλτι κόντρα στην Αγγλία, με την ομάδα να παίρνει την πρόκριση στην παράταση, και φυσικά έπαιξε 90λεπτο στον χαμένο τελικό από την Ισπανία!!



Γνώμη μου
Κατά τη γνώμη μου, με διαφορά η καλύτερη μεταγραφή της ομάδας, τουλάχιστον έως τώρα! Πολύ ταλαντούχος τερματοφύλακας, που πονάει την ομάδα, γνώριμος και αγαπητός τους οπαδούς, μόλις 23 χρονών αλλά με τις απαραίτητες εμπειρίες, από τους καλύτερους Έλληνες στη θέση του, με 3 χρόνια συμβόλαο! Πόσα παραπάνω μπορούσαμε να ζητήσουμε για τη συγκεκριμένη θέση; Καλώς επέστρεψες Σωκράταρε!








3 σχόλια:

Skolix είπε... 30 Ιουλίου 2016 στις 1:34 μ.μ.

Καλησπέρα στην παρέα!

Πολύ σημαντική μεταγραφή για την ομάδα καθώς μιλάμε για έναν εξαιρετικό τερματοφύλακα, σε πολύ νεαρή ηλικία, επιπέδου Superleague και παραπάνω. Είναι και Αριανάκι, οπότε ακόμα μεγαλύτερη η χαρά μας!

Αν αφήσουμε τους συναισθηματισμούς στην άκρη, μου προξενεί ιδιαίτερη εντύπωση που ένα νεαρό παιδί με ταλέντο, ενώ βρισκόταν ήδη στο εξωτερικό και είχε μέλλον μπροστά του, αποφάσισε να επιστρέψει στη Β΄Εθνική της Ελλάδας... Μπορούσε να βρει δουλειά υπό πολύ καλύτερες και πιο ανταγωνιστικές συνθήκες με σκοπό σε μερικά χρόνια να είναι ο αδιαμφισβήτητος τερματοφύλακας της Εθνικής μαζί με τον Καπίνο λογικά.

Μακάρι να τα πετύχει όλα αυτά, αλλά όταν στα 23 σου κάνεις πισωγύρισμα (βλ. ποδοσφαιρική μπανανία), προσωπικά μου λέει πολλά για τις φιλοδοξίες σου και τη νοοτροπία σου. Ίδωμεν.

Unknown είπε... 31 Ιουλίου 2016 στις 1:22 μ.μ.

Καλησπερα Σκολιξ! Οντως αν το δεις καθαρα επαγγελματικα ειναι σαν πισωγυρισμα στην καριερα του αλλα επειδη κι εγω το σκεφτηκα αυτο, υπεθεσα πως το βλεπει σαν προκληση να βοηθησει τα μεγιστα ως βασικος στο να αναγεννηθει η ομαδα και μεσα σε αυτα τα 3 χρονια του συμβολαιου του απο Β εθνικη να παιξει Ευρωπη και ολα αυτα να τα εχει καταφερει ως αναποσπαστο κομματι της ομαδας, δεν ξερω ποσο σαφης εγινα. Οποτε ειναι και ο ΑΡΗΣ μια προκληση για τον Διουδη και την καριερα του.

VardARIS είπε... 12 Αυγούστου 2016 στις 9:32 μ.μ.

Ένα πισωγύρισμα όντως είναι για τον Διούδη, κακά τα ψέμματα.

Μια εξήγηση είναι πως περίμενε κάποια πρόταση από τις άλλες ομάδες των Αθηνών, βλέπε Άεκ, Πάο και Ολυμπιακό, αυτή δεν ήρθε ποτέ, οπότε για μένα καλά έκανε και επέστρεψε στον Άρη.

Μια σίγουρη και καλή χρονιά φέτος και είναι βέβαιο ότι τα μάτια πολλών θα πέσουν πάνω του και φέτος και ακόμη περισσότερο του χρόνου. Γνωρίζει την ομάδα, δε θα χρειαστεί προσαρμογή, οι ομάδες του Αναστόπουλου πάντα έχουν καλή άμυνα, οπότε όλα θα λειτουργήσουν θετικά για τον ίδιο και την ομάδα.

Καλώς επέστρεψες Σωκράτη, κλείσε τα αυτιά, κατέβασε το κεφάλι και δούλεψε, και είναι βέβαιο ότι θα δικαιωθείς. Να δω τότε τι θα λένε κάτι κομπλεξικοί που κάνουν εκπομπές τα μεσημέρια και έλεγαν πως ο πατέρας του Διούδη θα πρέπει να θρηνεί.